Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 353
  • 995
  •   1
Отговори
# 15
Естествено, че БТВ и останалите марионетни телевизии ще се забият точно при тези, които цитира автора на темата. От 20 000 души на площада как пък все на тинейджъри татуирани попадат тия екипи бе. Laughing Инак всичко в държавата ни е прекрасно и уредено, изобщо не виждам защо протестира тоя народ и защо не си пие кафето по заведенията, ами се опитва да мисли, че и някакво несъгласие да проявява. Crossing Arms

# 16
Мога да кажа аз защо протестирам (когато мога).

Мисля, че пошлостта, непочтенността и наглостта в политическия ни живот достигнаха критично високи стойности. Не от вчера, разбира се. Мисля, че освен това, тенденцията е лоша в това отношение.

За мен причината за това е твърдото убеждение на играчите на политическата сцена, че ние ще преглътнем всичко, което ни се предложи - поради липса на нещо по-добро. Те не се конкурират кой да е по-добър, за тях успехът е да са "по-малкото зло".

Та мисля, че ако ние продължаваме да преглъщаме същото меню безропотно, съвсем скоро то не само няма да става за ядене, но и ще е отровно.

За мен няма значение дали управляващата партия ще се казва БСП, Герб или СДС - стига да спазва някои елементарни хигиенни норми - при избора си на кадри, например.

И ако някой не вижда връзката между сметката си за ток и почтенността на политическата класа, то той сам се обрича на мизерия.

Малко абстрактно се получи и не става за лозунг, но се надявам поне да обяснява добре мотивите ми. Simple Smile

ПС Говоря само от свое име, разбира се. Simple Smile

# 17
  • София
Напротив, депутатите много добре знаят какво правят - имат си кворум и си вървят по програмата. Така да се каже, протестиращите не им пречат.
А протестиращите също знаят защо протестират, но у всеки има различна идея - едни са за политически идеи, други са за купона.

# 18
  • Germany
Мдааа, ще взема да се татуирам преди да ида на протестите, за да запазя, поне на част от неприсъстващите, съвестта чиста /друго си е да се дистанцираш, заради такава смислена причина!/... А всъщност ще се моля, докато се приберем, приятелите ни лумпени, да успеят да разкарат малоумниците, които са в момента на власт, преди да са съсипали всичко!

# 19
  • Варна
Да.

# 20
  • София
  И аз съм се питала, като не искат този или онзи,и по принцип никой не искат, кой тогава искат?Още не се е родил човека,който може да угоди на всички.Като прочетох Илияна Раева на какви бордове е член и с кои хора,как да и се доверя?И все едно са и малко партиите на България, та правят нови и нови.И все едни и същи хора.

# 21
За протестиращите не знам дали знаят за какво крещят по площадите. Но виж-кукловодите зад тях много добре знаят.

# 22
За да протестираш срещу мафията, нема нужда нито да си пълнолетен, нито да знаеш кой е Желю Желев. Sunglasses

# 23
Напротив, депутатите много добре знаят какво правят...................
За съжаление, Анди, не знаят.
Ич 'абер си нЕмат кво праят У парламентО......иначе нямаше вече 25 години да сме на дъното.
Защото все едни и същи маймуни  се въртят на всеки 4 години, а ефект-нула, празно, зиро.....
"Знанията" и интереса им стигат  само до собствения им джоб.
А така не се "прави държава".

# 24
Не си съставяйте мнение за протестите от това, което гледате по телевизията! Излезте и вижте сами, питайте хората защо са там и какво искат. Медийте манипулират и показват това, което им е изгодно!
Не сме знаели какво искаме... а какво да направим? Да си седим вкъщи и да търпим гнусните изроди, които ни управляват да си правят каквото си искат?? Не знам дали ще пожънат някакъв успех тези протести, но това е единственото, което ни остава. Аз мисля, че трябва да се борим, а не да склоняваме глава.

# 25
  • София
Конкретно за тези протести смятам, че знаят много добре срещу какво протестират. Ако не бях толкова далече, също щях да се включа.

# 26
Има една приказка, че всеки народ заслужава управниците си. След някои мнения тук се убеждавам колко е вярна.

# 27
  • на брега на морето
Има една приказка, че всеки народ заслужава управниците си. След някои мнения тук се убеждавам колко е вярна.

Да, така си е.

# 28
За да протестираш срещу мафията, нема нужда нито да си пълнолетен, нито да знаеш кой е Желю Желев. Sunglasses

Много ме съмнява, че точно тази прослойка, която визирам, не познава дори визуално лицата на тези, срещу които протестира. Но пък емоцията да издрусаш няколко литра бира на центъра и да покрещиш е несравнима.

Да, така си е.

Присъединявам се. Жалеенето по управлението на егоцентрични мутри от бившите мафиотски среди, които "управляват", хвърляйки прах в очите на народа с козметични поправки на пътища, вече построени от други, предишни хора, само по себе си крещи за умствения багаж и интелектуалното ниво на народа.

# 29
  • Варна

Много ме съмнява, че точно тази прослойка, която визирам, не познава дори визуално лицата на тези, срещу които протестира. Но пък емоцията да издрусаш няколко литра бира на центъра и да покрещиш е несравнима.

От личен опит ли знаеш за "емоцията" или предполагаш? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт