Споделете 179 пъти

• 50 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Давай направо рецепта като за 4кг готова.  Hug
И аз имам някъде една, ще се разровя при интерес. Води се "сурова",много любима и "лека". От мама ми е.  Heart Eyes
Давам:
4 кг чушки,
1,5 кг патладжани,
1кг моркови,
1 буркан 700 г дом.пюре,
250 мл олио и
сол на вкус.

Чущките и патладжаните печеш и белиш, морковите вариш. Смилаш всичко. Слагаш дом. пюре и объркваш добре всичко, Прибавяш олиото загрято, но не да пуши , а като си държиш ръката над него да е топло. Слагаш сол и ако искаш чер.пипер, кимион, магзаноз, квото обичате. Пълниш бурканчетата, вариш 10-15 мин. Това е. Няма да ти пльока, да бъркаш с часове, да дебнеш да не загори...Някои сагат и една глава лук смляна. Аз не. Аз слагам само сол.

Може и да не спазвате съвсем точно съотношението. Ако не обичате моркови или патладжани - махате ги. Може малко повече чушки или малко по-малко от другите продукти. Но не завишавайте патладжаните и морковите. Все пак лютеницата се прави от чушки, нека да се усещат.

Забравих да кажа, че това е половината доза и от нея излиза около 4 кг готово за лапане (малко повече от 4). Продуктите вчера, при цена 1,80 за чушките (избирах си ги една по една) ми струваха по-малко от 15 лв.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 09:56 от svetal4o27

# 721
  Благодаря, Светле, догодина тази Simple Smile Вчера съвсем междудругото направих и туршия от карфиол и моркови. Леле, това показателно ли е , че съм станала улегнала, зряла жена, която чака зимите подготвена с пълно килерче?  Thinking
Споделям спящо коте с лапи на муцунката - чак ми иде да ги развия това кълбенце. А имах период, когато мразих котки - звучи като за друг човек. И сън споделям - че правих вечеря за баща си (починал е). Сутринта се затюхках, че не помня с какво го гощавах, че да направя същото...

# 722
Споделям, че днес е един от малкото дни, в които реших да използвам технологичното чудо миялна машина, електрическа. Иначе механичната винаги е на линия /баба/. Подредих две-три чинии, чаши от кафе, на обяд още малко и ....о, чудо - водата спря  Twisted Evil Да си ги бях измила на ръка, когато имаше!

# 723
Споделям възхищението си от всички онези, които умеят да правят изкуство от най-обикновените неща.
Дето се вика - една буква ще напишат и тя ще изглежда като шедьовър.
Защо не мога и аз така бе Боже. Вълнението ме кара да бързам и да оплесквам нещата, не личи, че влагам любов. Блазе на онези, които го могат и нека бъдат благословени!

# 724
Бутински, не се ядосвай, мило! Сигурна съм, че ти пък можеш да правиш други хубави неща.
И аз се възхищавам на хора с идеи и сръчни ръце. Имам една приятелка, която прави прекрасни миниатюрни ангелчета от различни видове макарони. Така като го казвам сигурно не звучи добре, но са прелестни. С къдрава косичка - букличките са от някакви мънинки завити макарончета, много са сладурски.

# 725
  • Пазете Гор
Лютеница. И гювеч.

Харесвам сръчни хора и също им завиждам. Аз съм умерено кьопав, което донякъде компенсирам с упоритост и сила, ама и внимателно подбирам с какво да се захвана. Има един комшия, много е сръчен, военен пенсионер - обточи с резба всичките ръбове на къщата си. Станала е малко кичозна, много всъщност, като кутийка за джунджурии, купена от панаир.

# 726
 doh Голяма идиотка съм ooooh! Щях да правя домашна вегета и забравих, а доматите вече свършиха. Как да я правя сега, не знам...трябва да побързам докато още има чушки поне. Абсолютен пън съм, да ме се не види Banghead Едни домати затваряме и една вегета няколко малки бурканчета правя и все нескопосани истории всяка година, пфууу! Tired

# 727
Господина ни по музика почина, толкова лъчезарен и добър човек беше, просто не мога да го асимилирам още. 3 поколения от семейството ми е обучавал, училището просто няма да е същото без него.

# 728
Ех, сладурче! Такъв е животът, миличко. Но щом е бил добър човек и е оставил следа у теб, у другите деца, които е учил, ще продължи да живее. Докато го помните.

# 729
Споделям как пропадам в небитието. Предния път боледувах две седмици, сега ще видим. Още десет минути ще слушам за клиенти за автобуса за София и се прибирам.

# 730
  • о`майна лунна нощ е
Aoi, изкуството е вечно. Физически няма да е с вас и си права, че нищо вече няма да е същото, но следа след него ще има, докато някой все още натиска клавиша на пианото ...

Забързано ми е тези дни, ... и нервно. Но тазгодишният випуск са много готини и се вижда, че не стоят в аудиторията, за да отбиват времето.

# 731
Вълк, що така ми звучиш ...песимистично? Не е характерно за теб (доколкото имам поглед, де). Боледуването е гадно, да,  ма нали казват, че което не ни убивало ни правело по-силни...

# 732
  Вълк, дръж се бе! Отсега си заброил колко седмици ще боледуваш. Имаш по-важни неща. Как е малкия наследник?
Смъртта отменя само възможността за пряк контакт с човека. Спомени, чувства, това, което е успял да промени - не.

# 733
Споделям днес един много приятен ден. Обади ми се една приятелка, с която отдавна не се бяхме виждали и изкарахме 2-3 часа на терасата на едно много уютно кафене в сладки приказки, наслаждавайки се на меката есен. Остана ми страхотно чувство на... dolce-far-niente - сладко безделие. Много обичам, ама рядко се случва .
Ма пък ако се случва често, сигурно ще ми додее.

# 734
Ма пък ако се случва често, сигурно ще ми додее.
Няма да ти кажа Simple Smile) Аз явно съм някакъв латино тип - това хич не ми омръзва  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт