Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 955
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Имам наблюдения по Великден на традициите на гърците. В съботния ден си седят по къщите общо-взето.
Но дали ще има много туристи? На това едва ли някой може да ми отговори.
За мен приоритет е околността и архитектурата, не точно службите по това време...

# 241
  • София
Някой може ли да ми даде информация за този хотел и място?
http://promograd.bg/pochivki/pochivka-v-lutraki-gartsiia-tsarstv … -sas-zakuski.9477

ketival  Ketival  Извинявай не съм видяла въпроса ти. Мястото  Loutra Pozar
или Loutraki,  Като Лутракион е описано по-назад в темата, прочети, ако има друго питай.
Хотела се наема предимно от българи. Намира се в най-отдалечената част от минералната вода. Както съм казала, тук в нито един хотел няма минерална вода, тя е само до източника, реката. Мястото на хотела е доста красиво, до планината, ето снимката ни:

Вижда се малко и хотела, наоколо имаше много стада и мръсотия от тях, но това не е фатално.
Ето виж и малко оскъдната информация за хотела, толкова много рекламиран от нашите агенции:
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=el&u=http: … 25CE%25BF%25CE%25

Tari Представи си само колко български агенции изпращат туристи за празника около Метеора и ще си отговориш. Ако не ви интересува празника, изберете друго време. Но това не се отнася само за Метеора, на подобни празници голяма част от нашенци тръгва към Гърция. Ние също сме ходили в такова време, но винаги тръгваме по-рано и се връщаме по-късно.

# 242
Аз съм била на Метеора точно на Великден, но беше преди 12 години, т.е. не знам дали тогава е имало толкова много екскурзии както сега. Спахме в мотел/хотел, може би малко извън града. С такси отидохме в градчето на църква - както и тук, много хора, местни предимно, бяхме в двора на църквата, свещи и т.н. След това искахме да седнем в някое заведение за по чаша-две вино, но абсолютно всичко беше резервирано - както ни обясниха в един ресторант - това си било традиция - след църква. Но, се смилиха над нас и поне ни продадоха бутилка вино, която си занесохме в хотела. Там бяхме приятно изненадани, защото в стаята ни чакаше подносче с 2 боядисани яйца и нещо като козунак. На следващия ден обиколихме 4 от 6-те манастира - просто нямахме време, защото се връщахме в Солун. В единия от манастирите един свещеник ни покани на кафе и ни почерпи с яйца, имаше много в един голям панер. Случайно бяхме с двойка японци, те бяха много впечатлени, ние им обяснявахме на английски за традициите. Остана ми незабравим спомен от този Великден,  но може би защото имаше и други емоции намесени  Embarassed Не бих казала, че имаше много хора, но все пак..... беше преди 12 години, а и ние пътувахме няколко дни преди това, така че нямаше проблем с границата.

# 243
  • Пловдив
Благодаря Bled Simple Smile
Взех ваучер за 1 май за 3 дни! Да попитам - трябва ли ми зелена карта за Гърция?

# 244
  • Стара Загора
Благодаря Bled Simple Smile
Взех ваучер за 1 май за 3 дни! Да попитам - трябва ли ми зелена карта за Гърция?
Оказа се, че не трябва. Но ние имаме така или иначе и ще я нося

# 245
  • София

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И КРАСИВИ

# 246
  • гр. София
Здравейте, ние с ММ ще ходим до Метеора за 4 почивни дни. Прочетох, че ще има много хора вероятно, но лично аз не видях да се предлагат много екскурзии до там по това време. Резервирах стая в една къща за гости в Кастраки за 3 нощувки. Предполагам, че ще могат да се разгледат манастирите въпреки празника. Били сме и друг път в Гърция за Великден, знам че много го тачат този празник.....Иска ми се евентуално да минем и през Солун - само през центъра, и евентуално Едеса. Много ли е отбивката? В Едеса какво точно да разгледаме? Иска ми се да видим водопада от една снимка по-назад. За 3 дни можем да разгледаме манастирите нали?

# 247
Да,според мен за три дни можете да разгледате манастирите.В Едеса водопадите са топ-атракцията,парка в който се намират също.
Приятно изкарване Peace

# 248
  • София
Здравейте, ние с ММ ще ходим до Метеора за 4 почивни дни. Прочетох, че ще има много хора вероятно, но лично аз не видях да се предлагат много екскурзии до там по това време. Резервирах стая в една къща за гости в Кастраки за 3 нощувки. Предполагам, че ще могат да се разгледат манастирите въпреки празника. Били сме и друг път в Гърция за Великден, знам че много го тачат този празник.....Иска ми се евентуално да минем и през Солун - само през центъра, и евентуално Едеса. Много ли е отбивката? В Едеса какво точно да разгледаме? Иска ми се да видим водопада от една снимка по-назад. За 3 дни можем да разгледаме манастирите нали?

Едеса/Воден/
Leila
За 4 дена няма да има проблем, ще видите много и ще усетите празника. Сигурно си прочела темата в началото, приятно изкарване.
За Едеса/Воден/, препоръчвам, ето как ще изглежда маршрута:
 https://www.google.com/maps/dir/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D … 117,357842m/data=!3m2!1e3!4b1!4m20!4m19!1m5!1m1!1s0x13590d72d7b560c5:0x2b35f7d691ebd2d1!2m2!1d21.5706786!2d39.7827767!1m5!1m1!1s0x1357a4cb093a4ff3:0xd25fa72d7a086386!2m2!1d22.044575!2d40.8028894!1m5!1m1!1s0x14a838f41428e0ed:0x9bae715b8d574a9!2m2!1d22.9446064!2d40.6393495!3e0?hl=bg

ВИЖ ТУК ОЩЕ СНИМКИ

По пътя има и друго, което заслужава внимание......

# 249
  • гр. София

Едеса/Воден/
Leila
За 4 дена няма да има проблем, ще видите много и ще усетите празника. Сигурно си прочела темата в началото, приятно изкарване.
За Едеса/Воден/, препоръчвам, ето как ще изглежда маршрута:
 https://www.google.com/maps/dir/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D … 117,357842m/data=!3m2!1e3!4b1!4m20!4m19!1m5!1m1!1s0x13590d72d7b560c5:0x2b35f7d691ebd2d1!2m2!1d21.5706786!2d39.7827767!1m5!1m1!1s0x1357a4cb093a4ff3:0xd25fa72d7a086386!2m2!1d22.044575!2d40.8028894!1m5!1m1!1s0x14a838f41428e0ed:0x9bae715b8d574a9!2m2!1d22.9446064!2d40.6393495!3e0?hl=bg

ВИЖ ТУК ОЩЕ СНИМКИ

По пътя има и друго, което заслужава внимание......

Благодаря Bled   bouquet ! Резервирала съм три нощувки в Кастраки. Чудя се дали да не ги намаля на две и да направя една някъде по крайбрежието на връщане?  newsm78 Bled, някакви идеи за хотели там - не много скъпи?  Simple Smile

# 250
  • в града на вечния купон
На 30.04 ще пътуваме за Корфу и се чудя newsm78 дали да не тръгнем един или два дни по рано и да посетим езерото Керкини,до Серес и Метеора.
Блед е дала добри указания и хотели-ще ги прегледам пак.
Но за езерото-как да.стигнем има ли табела на пътя?
Преди Серес ли е?

# 251
  • София
Leila Аз мислех, че ще решиш за нощувка в Едеса, щях да ти предложа, а ти реши на море да ходиш..... Laughing Да, две нощувки около Метеора ще стигнат, дори по Велик Ден.
Става разбира се и то на много места, добри цени в това време колкото искаш, стига да решиш.....А колко варианти има още, много. Задължително спрете и на Изворите, Tempi Valley....

Радост Добра идея, няма да се объркате, пътя е маркиран. Доста преди Серес, където трябваше вече да работи новата магистрала, се отбивате в дясно за Килкис, нашият Кукуш. И не след много сте на езерото.
Ето виж:
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f4 … e9aeb59&msa=0

# 252
  • в града на вечния купон
Мерси Блед!
Както винаги точно и ясно отговаряш.
Езерото е задължително.
Сега ще мислим за Метеора-един ден трябва да стигне като няма да гледам всички манастири.

# 253
  • гр. София
Leila Аз мислех, че ще решиш за нощувка в Едеса, щях да ти предложа, а ти реши на море да ходиш..... Laughing Да, две нощувки около Метеора ще стигнат, дори по Велик Ден.
Става разбира се и то на много места, добри цени в това време колкото искаш, стига да решиш.....А колко варианти има още, много. Задължително спрете и на Изворите, Tempi Valley....

Bled, ами не чак на море, но реших да минем по крайбрежния път и да видим Castle of Platamon и разкопките при Дион. Намерих къща за гости в Литохоро за 1 нощувка.  Simple Smile

# 254
Радост, в края на юни, пътувайки и ние за Корфу, имахме нощувка до езерото в Керкини в х-л Еродиос. Е, не си заслужава според мен, освен ако не искате като нас да разделите пътя на две части. Нямам забележки към хотела, но езерото беше в ужасно занемарен вид. Плуваха всякакви мизерии и много странна ми се видя синкавата пяна, която не можахме да си обясним от къде е.
Може да е било временно, но си беше мръсничко и неподдържано като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт