МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 872
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 12 579
Кубчето мая е 42 грама.

Лем, направи го, няма да съжаляваш  Grinning

# 271
  • Мнения: 11 924
Кубчето мая е 42 грама.

Лем, направи го, няма да съжаляваш  Grinning
Благодаря за бързият отговор!   bouquet Непременно ще опитам.  Peace

# 272
  • Мнения: 180
http://www.technomarket.bg/products/09113185/moulinex-ow-310

Eто тази е моята  Simple Smile

Опитай рецептата за хляб с кисело мляко

Аз напоследък само този правя.
Ще го направя непременно,сигурно още утре  Hug
Правих и показаните от теб "Рози с шунка" и погачата "Рози с локум", станаха страхотни, особено погачата много се хареса   bouquet

# 273
  • Мнения: 2
Още едно "ЗА" хляба с кисело мляко.Снощи направих такъв(скоро не бях се сещала),но без яйцето.Като почна да се пече,мъжът ми пита:"Какво си сложила в хляба,че така хубаво мирише."
Не бях забелязала до сега да има разлика и в аромата Wink
Чак сега видях,че съм написала по-напред грешно теглото на готовия хляб - 950г е вярната цифра. Embarassed

# 274
  • Мнения: 18 825
На мен отскоро започна да не ми пада хляба от ваничката за печене като стане готов. Как ли не го тръсках, мъчих - не ще. Като се загледах - видях, че по бъркалките остава голямо количество от изпечения хляб и трудно се почиства дори с вода. Предполагам, че ваничката и бъркалките са ми за смяна. Използвам случая да попитам знае ли някой в БГ за машинка с прибиращи се бъркалки? Предполагам, че освен по-добрата форма на хляба и проблемът с ваденето му като стане готов ще отпадне?

И моят трудно се вади  Confused моята е лидълската машинка. По съвети от тук, ако съм си в къщи разбира се, вадя бъркалките като започне да втасва, така е малко по- лесно  Peace

# 275
  • София
  • Мнения: 37 876
Още едно "ЗА" хляба с кисело мляко.Снощи направих такъв(скоро не бях се сещала),но без яйцето..........
+1  Peace

и аз често го правя, но без яйце / защото не обичам хляб с яйце/ и брашното ми е:
1/3 бяло,
1/3  Грахам/или Пълнозърнесто  
1/3 ръжено.
Втасва идеално. Маята ми е инстантна /разфасовка около 500гр - такава ползвам от години/ - като френската

# 276
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Момичета и момчета, тук хвалите (не толкова често, но все пак) френският хляб. Аз правих веднъж и не ми се получи никак добре, та го зачеркнахме от списъка. Споделете да не би аз да бъркам някъде. Правя го по рецептата от книжката (машината ми е стара Мулинекс), по спомен само брашно, мая и вода.

# 277
  • Мнения: 180
Момичета и момчета, тук хвалите (не толкова често, но все пак) френският хляб. Аз правих веднъж и не ми се получи никак добре, та го зачеркнахме от списъка. Споделете да не би аз да бъркам някъде. Правя го по рецептата от книжката (машината ми е стара Мулинекс), по спомен само брашно, мая и вода.
И моята рецепта е такава +2ч.л.сол  Peace В къщи са на мнение, че този хляб е по-хубав, защото няма добавки, а те са традиционалисти  Laughing

# 278
  • Мнения: 21 605
На мен отскоро започна да не ми пада хляба от ваничката за печене като стане готов. Как ли не го тръсках, мъчих - не ще. Като се загледах - видях, че по бъркалките остава голямо количество от изпечения хляб и трудно се почиства дори с вода. Предполагам, че ваничката и бъркалките са ми за смяна. Използвам случая да попитам знае ли някой в БГ за машинка с прибиращи се бъркалки? Предполагам, че освен по-добрата форма на хляба и проблемът с ваденето му като стане готов ще отпадне?

И моят трудно се вади  Confused моята е лидълската машинка. По съвети от тук, ако съм си в къщи разбира се, вадя бъркалките като започне да втасва, така е малко по- лесно  Peace
Явно ваничката и бъркалките са ми за смяна. Докато отида да поръчам в сервиза обаче, реших да меся в машинката и да пека във фурната - купих се специална силиконова форма за кекс, която е продълговата като ваничката. Надявам се да закърпя положението до новата ваничка, защото искам да си ползвам машината , а няма вадене тоя хляб!

# 279
  • Мнения: 198
Вкъщи ухае на хляб с кисело мляко, аромата е страхотен - утре ще проверя и вкусът.

# 280
  • Мнения: 2 393
Eто и днешното хлебче с кисело мляко и яйце. Напоследък това ми е любимата рецепта.



"Любимата" -  да я хапваш или да я приготвяш за другите ? Laughing

# 281
  • Мнения: 2 393
Още едно "ЗА" хляба с кисело мляко.Снощи направих такъв(скоро не бях се сещала),но без яйцето..........
+1  Peace

и аз често го правя, но без яйце / защото не обичам хляб с яйце/ и брашното ми е:
1/3 бяло,
1/3  Грахам/или Пълнозърнесто  
1/3 ръжено.
Втасва идеално. Маята ми е инстантна /разфасовка около 500гр - такава ползвам от години/ - като френската

Моля за рецептата. Реакцията на водата с ръжта ми е проблем, лепне ми под бъркалките.

# 282
  • Мнения: 174
Да се похваля с моята математическа питка с тесто от първи опит на хлебопекарната /и изобщо първата ми питка, която разточвах/. Големият ми син е влюбен в числата и трябваше да го мотивирам да я опита. Е, хареса му.
Въобще не съм по готвенето, още повече месенето на тесто, та затова тази фурна ми се струва идеален помощник в кухнята. Отскоро я ползвам, само основен хляб и тесто съм правила /и плачевен опит за кекс, хах/, но от вас ще почерпя идеи и за други хлябове.

# 283
  • София
  • Мнения: 12 579
Eто и днешното хлебче с кисело мляко и яйце. Напоследък това ми е любимата рецепта.



"Любимата" -  да я хапваш или да я приготвяш за другите ? Laughing

И двете.

# 284
  • Мнения: 720
Вчера направих това


но не мога да покажа сниимка , защото забравих да го щракна , а много бързо свършиха, още топли-топли , парят , ама не ги чакаха да изстинат...  
Скрит текст:
нали Мимито имаше имен ден      bouquet да ми е жива и здрава милата  Hug
а за тестото всъщност ползвах рецептата за тесто от хлебопекарната , понеже нещо не можеше да ми се отвори страницата на 1001 рецепти...  следващият път ще е както по рецепта - с яйца и мляко ....   chef

Общи условия

Активация на акаунт