МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 56 833
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
Купих брашно тип 650. Въпросът ми е-мога ли да го ползвам самостоятелно или трябва да го смесвам с тип 500?
можеш и самостоятелно ,може и да се смесва.

# 436
  • София
Здравейте,
Купих брашно тип 650. Въпросът ми е-мога ли да го ползвам самостоятелно или трябва да го смесвам с тип 500?

Зависи каква структура на хляба искате. Ако го използвате самостоятелно, хляба ще е по плътен и тежък, колкото по го разреждате, толкова ще е по пухкав и мек.

# 437
Здравейте,

Зависи каква структура на хляба искате. Ако го използвате самостоятелно, хляба ще е по плътен и тежък, колкото по го разреждате, толкова ще е по пухкав и мек.
Благодаря!  bouquet

# 438
Моля, препоръчайте ми компактна и надеждна хлебопекарна.
Благодаря.

# 439
  • SHOOT ME 10 $
Зависи на каква цена я търсиш
Има по 80лв. има и по 380лв.

# 440
Цената е без ограничения, но да е спазено съотношението цена-качество.

# 441

Моята е от 80, не виждам какво повече би могла да прави тази от 380  newsm78

# 442
  • SHOOT ME 10 $
 Тая, скъпата може да има скрити (съпружески) заложби Joy

# 443
Може да има скрити (съпружески) заложби Joy

Прекарала съм се викаш  Laughing

# 444

Моята е от 80, не виждам какво повече би могла да прави тази от 380  newsm78
Моята е около 230 лв....поне беше като я взимах. Предимства - има ваничка за печене на багети и разни приспособления за това. Има втори реотан - горен, който служи хлябът да се изпича равномерно. Голяма мощност. Недостатъци -скъпа и с некачествена ваничка, наложи се подмяна на ваничката и бъркалките - съответно 50 лв за удоволствието. Бях се замислила да си взема направо някоя евтина, и като и замине ваната, да сменям и машинката, ама се отказах - пече си перфектно моята все още. Но тези "консумативи" за 50 лв  newsm78

# 445
Тази вечер го приготвих--изцяло типов-- 0.700гр.
...

ХЛЯБ- 750гр

300 мл хладка вода,
3 с.л. олио (маргарин),
1 яйце,
1.1/2ч.л.суха мая
500 г брашно,
1 ч.л. захар,
1 ч.л. сол
Извинявам се ако въпросът ми е тъп, но наистина ли това е рецепта за 750г хляб, продуктите са около 900г? Моята машина е малка (за 750г) и в нея  слагам 240 - 250мл вода + около 450г брашно...

# 446
Моля, препоръчайте ми компактна и надеждна хлебопекарна.
Благодаря.
Препоръчвам ти пекарната от Лидъл. Няма допълнителни Embarassed заложби, но е евтина. Изчетох от край до край всички теми за хлебопекарни, Получих много съвети и на "лични" newsm20 и вече 2 седмици хлебопекарната забърква по един хляб. Засега само по рецептата за бял пухкав хляб, но слагам и брашно от лимец и става чуден хляб.
Веднъж само ми се залепиха бъркалките и веднъж извадих хляба, за да махна бъркалките, след второто втасване и после хлябът стана по-нисък, но пак беше хубав.
Ако на тази машинка нещо й се случи и все още не ми е омръзнало да пека хляб, може и по-скъпа да си купя, но не заради заложбите Wink,а заради повечето екстри.

# 447
Здравейте! Вчера правих кифлички,които месих в машинката. Ами..,като хлвб стават. Не са меки и пухкави. Рецептата ми е следната
300мл.прясно мляко
3и 1/2 ч.ч. бяло брашни
1 яйце
100мл.олио
щипка сол
1/3 от кубче жива мая

Само го замесвам в машинката и го вадя след 1-вото втасване.
Вчера го позабравих и го извадих малко след 2-рото месене.
Резултата е същия.
Стават за ядене,дори синът ми ги харесва,но не са това,което трябва.
Някой с по-сполучлива рецепта?

# 448
  • София
 Прави с повече яйца и захар, като козуначено.

# 449
Правих кифлички по тази рецепта и станаха много пухкави и мекички:

Продукти:

200 мл прясно мляко
2 с. л. захар
1 и 1/4 ч. л. суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч. л. сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

Източник: http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ichki-s-kashkaval

Общи условия

Активация на акаунт