МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 783
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 7 779
Май имаше преди време рецепта за соден хляб, ама нещо не мога да я открия. Някой, ако е правил, може ли да даде рецептата.
содена питка няма ли да ти върши работа  newsm78

# 661
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
Май имаше преди време рецепта за соден хляб, ама нещо не мога да я открия. Някой, ако е правил, може ли да даде рецептата.
содена питка няма ли да ти върши работа  newsm78
Е да де, ама за в хлебопекарната.

# 662
  • Мнения: X
Май имаше преди време рецепта за соден хляб, ама нещо не мога да я открия. Някой, ако е правил, може ли да даде рецептата.
содена питка няма ли да ти върши работа  newsm78
Е да де, ама за в хлебопекарната.

Слагаш продукти за содена питка. Опитай първия път брашното да е около 400-450 г, за да се изпече добре. При мене се наложи да оформя ръчно тестото след месене, защото не се беше разпределило равномерно в машината.

П.П. 400 г брашно, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сода бикарбонат, 30 г олио, 240 г айран, като повечето беше овче мляко. Меси се кратко, около 5 мин. Пече се около 1 час.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 10:20 от Анонимен

# 663
  • Мнения: 1
Ето го и моя пълнозърнест хляб.

 Надявам се, че изображението вече се вижда.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 18:11 от poli555

# 664
  • Карлово
  • Мнения: 330
Когато се слага вода за хляба задължително ли е да е хладка водата и когато в менюто на една хлебопекарна няма програма за козунаци коя програма да използвам за по дълго втасване ли?

# 665
  • София
  • Мнения: 8 495
Когато се слага вода за хляба задължително ли е да е хладка водата и когато в менюто на една хлебопекарна няма програма за козунаци коя програма да използвам за по дълго втасване ли?

Желателно е продуктите да бъдат на стайна температура, освен ако рецептата не изисква друго.

За козунаците !!! Аз не ползвам никога готова програма, а тази за месене и втасване. Ако не ми стигне времето на втасване, пускам програмата за печене за една минута, изключвам я и оставям тестото да довтаса.

# 666
  • Мнения: X
Лабрекс, много благодаря за рецептата с 8-те л. олио   bouquet полезна си както винаги  Hug
много ми хареса, май ще си сменя стандартната рецепта... правих го с някакво домашно селско брашно, хлябът има страхотен вкус  Heart Eyes 3 чаши брашно обаче не стигнаха, досипвах.

# 667
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, много благодаря за рецептата с 8-те л. олио   bouquet полезна си както винаги  Hug
много ми хареса, май ще си сменя стандартната рецепта... правих го с някакво домашно селско брашно, хлябът има страхотен вкус  Heart Eyes 3 чаши брашно обаче не стигнаха, досипвах.

Фри, да, хубав хляб става, радвам се, че ти е допаднал. Аз в началото с малко недоверие го правих, по-скоро заради голямата му популярност и многото положителни отзиви, защото нищо особено няма в рецептата, обикновени продукти. А за брашното, то винаги си е относително, там вече съобразяваш колко. Когато го правя на ръка ми е най-лесно, не меря, просто си сипвам, докато ми хареса тестото на консистенция.  bouquet

# 668
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
labrex
Цитат
просто си сипвам, докато ми хареса тестото на консистенция

Ми аз така правя и с хлебопекарната...сипвам до като спре да маже под бъркалките newsm78

# 669
  • Мнения: 3 428
Лабрекс,може ли и на мен тази рецепта с 8-те лъжици олио Praynig

# 670
  • Мнения: 7 779
labrex
Цитат
просто си сипвам, докато ми хареса тестото на консистенция

Ми аз така правя и с хлебопекарната...сипвам до като спре да маже под бъркалките newsm78
щипни тестото , бе наборе  Joy  както си се върти го щипни както щипеш някоя мома по бузките  Laughing

# 671
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,може ли и на мен тази рецепта с 8-те лъжици олио Praynig

mama Tin, ето я в поста ми,  има и линк към снимката.   bouquet

midkoo,  bongo_2007 ® , абе знам, че сте майстори,  chef  хич нямам съмнения! Аз по-така, гледам везната да ми е под ръка за всеки случай, когато машинката ще ми меси хлебче! Grinning  bouquet

# 672
  • Мнения: 3 428
Благодаря ти Лабрекс Hug
правила съм преди време подобен хляб, беше кръстена рецептата Турски хляб и беше с 80 мл зехтин. Наистина е уникално вкусен и мекичък, и за франзелки става, и за питчици Peace

# 673
  • Мнения: 22 867
.........правила съм преди време подобен хляб, беше кръстена рецептата Турски хляб и беше с 80 мл зехтин.

И със зехтинче ще е добре, просто авторът е дал олио и аз буквално преведох. Един път само слагах зехтин и бях нарязала маслини, добавих ги в тестото, добре стана. Peace

# 674
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Изобщо не ползвам везна вече. Сипвам определената течност,слагам необходимите добавки за хляба, 5 чаши по 200мл. брашно ,пускам машината и досипвам 2 ,максимум 3с.л. брашно. До като спре да маже под бъркалките!Но ,не и да го подхвърля ,като топка.Да е еластично и да не лепне. (това за хляб 1кг.)

Щипвам го,щипвам го наборе!

Общи условия

Активация на акаунт