Голямата тема за малките масла - 7

• 100 509
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
препоръчайте ми базово масло за тяло, което попива добре. в момента ползвам кокосово, но много трудно попива и ме дразни в тия жеги. преди него ползвах зехтин, но реших да го сменя с нещо по-леко уж  Rolling Eyes

иначе маслата ги ползвам предимно в арома лампа. също и в зехтин за загрубели крака, рани, напукани устни.
чаеното дърво при херпес - без разреждане върху херпеса

маслата на бг роза, аромика и от този клас, стават ли за консумация? бих пробвала да ароматизирам сладкиши или чай, но някак не смея с този клас масла  Confused

# 76
  • София
Момичетааа, някоя има ли впечатления за щралсовото масло(олио). И ако да, от къде може да се закупи? Интересува ме относно премахването на стрии. Нзм дали въпросът ми е за тази тема , моля да ме извините ,ако не е Blush

# 77
_az_, бадемово, кайсиево, жожоба, масло от гроздови семки и т.н.
за да стават за консумация ЕМ трябва да бъдат от т.нар. "терапевтичен клас"!

charming87, питаш за маслото от Ему, нали? Има го в амазон, ebay, iherb, а вероятно и на други места. Simple Smile

# 78
  • Бургас
charming87 открих това http://www.emuoilbg.com/rosehip-emu-oil-50-ml  newsm78

# 79
  • София
ами принципно става дума за щраусово ,но гледам че и от ему става за стрии.. дали няма да има магазин от където да си го взема или само от интернет трябва да го поръчвамм newsm78

# 80
Става като превенция срещу стрии, но за премахването им не мисля, че ще повлияе. Peace
Ще ти напиша на лични координати на магазин, където можеш да намериш щраусова мас.

# 81
  • Там, където ме обичат
Мун, ти ли писа преди време за маслени терапии за суха коса?
Търся рецепта за суха коса и се чудех към кого да отправя молбата си.

# 82
Фокси, нямам спомен. Не ще да е било скоро. Laughing

За суха, за порьозна и за увредена коса:
Смесете ¼ ч. бадемово масло с ½ ч. гел от алое вера. Нанесете сместа върху скалпа и дължините и оставете 30-40 минути.
Гелът (сокът) от алое много хубаво хидратира косата.
Маската с домашна майонеза също е подходяща за суха коса.
Повече рецепти и обяснения има тук: Рецепти за порьозна коса
Извинявай, че така те препращам, но излизам и нямам време за повече. Hug

# 83
  • Пловдив
Момичета,как съм ви изпуснала... ooooh!
Привет!И благодаря за страхотната тема!  bouquet

Да ви питам...за вид екзема,дерматит,прочетох че помага лимоново масло,но дали ще стане с такова от лим.трева или чаено дърво newsm78 Или предложете нещо...
На мъжо му се появиха нещо като гнезда първо под очите(като червени кръгове) не постоянно...Снощи се подстрига и като го видях Shocked по целия скалп същите неща,сърбящи са.Той си мисли,че от това му става и пърхут Rolling Eyes

# 84
  • Около Костинброд
Можете ли да ми кажете каква комбинация от масла е подходяща за новородено бебе? Една приятелка скоро ще ражда и искам да й забъркам някакви неща за бебето. Пък нали има доста неща, които не трябва да се прилагат при бебета, а аз не съм много започната с въпроса, затова се обръщам към вас.
Идеята ми е да направя инфузии с някакви билки. Четох разни рецепти на Мария Требен, ама там се ползва дървено масло или мас, пък аз не искам да е с такива неща.
Мислех си за подсечено дупе да направямехлем от кокосово масло с невен и лайка. За тялото си мислех нещо по-леко - например инфузия от бадемово масло или масло от гроздови семки с лайка. Четох също, че при колики може да се прилага инфузия от ленено масло с жълт кантарион, с което се масажирало коремчето на бебето. Не съм сигурна обаче лененото масло дали става за бебоци. Мога ли да добавя някакви етерични масла или за малчовците не е добър вариант?

# 85

Смесете ¼ ч. бадемово масло с ½ ч. гел от алое вера. Нанесете сместа върху скалпа и дължините и оставете 30-40 минути.
Повече рецепти и обяснения има тук: Рецепти за порьозна коса
Извинявай, че така те препращам, но излизам и нямам време за повече. Hug

Благодаря,и на мен ще ми е нужно за превенция

# 86

Смесете ј ч. бадемово масло с Ѕ ч. гел от алое вера. Нанесете сместа върху скалпа и дължините и оставете 30-40 минути.

Не знаех, че гелът от алое помага за хидратацията на косата! Някакво специално ли трябва да бъде и може ли да се ползва самостоятелно?
Моето е такова:
http://3.bp.blogspot.com/-BRrpQ38eHWQ/T7qhU8E_XMI/AAAAAAAAREM/o2 … el+Review+002.jpg

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 14:22 от monii

# 87
А,сок от истинско цвете става ли,баща ми подари една саксия  Mr. Green

# 88
Митик, хубаво е мъжът ти да отиде на дерматолог. Peace
Иначе в книжката, в заглавния постинг, има информация.

Скарлет, аз не бих ползвала нищо такова за новородено бебе. Peace
Изобщо не бих експериментирала с домашна козметика, дори и с преварен зехтин.
Жълтият кантарион влияе на мозъка, лайката е силен алерген, лененото масло съдържа фитоестрогени /растителни хормони/ и т.н., и т.н.

Мони, да. Може да бъде гел от алое, може и сок от алое. Използва се и самостоятелно.
Тук можеш да прочетеш за алоето.

малката лисичка, става, да. виж линка.

# 89
Мун , благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт