В лятото горещо ЯНУАРЧЕ се усеща! Тема 5

• 27 317
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Коконче, мисля, че е 3Д на моя док, но не съм сигурна. Важно е обаче задапаратното устройство, т.е. доктора  Peace Не знам дали има свободни часове, ако имаш интерес, ще ти дам телефон да му се обадиш, мисля, че ако говориш с него директно, няма да те върне.

# 76
  • UK
Коконче, мисля, че е 3Д на моя док, но не съм сигурна. Важно е обаче задапаратното устройство, т.е. доктора  Peace Не знам дали има свободни часове, ако имаш интерес, ще ти дам телефон да му се обадиш, мисля, че ако говориш с него директно, няма да те върне.

Hug аз не бързам, може да е и след седмица-две  bouquet Защо бусколизин, не  е ли по-добре, Но-шпа Crazy

# 77
Добре, когато решиш, свирни ми, ще ти дам телефон Mr. Green

И аз мисля, че но шпа или папаверин е за предпочитане.

# 78
Ами аз си пия но шпа 3х1, но днес реши и бусколизин да включи. Нищо не ме боли. Изписа го заради ниската плацента. Оффффф.... Shocked

# 79
Здравейте днес си взех резултатите от БХС обаче док е отпуска и няма кой да ги разчете  #Cussing out
На прегледа всичко изглеждаше ок, задна плацента, но ниско док каза че е нормално и нищо притеснително не вижда. Цели 5,53 см сме, ритаме, махаме общо взето много мило ми стана Heart Eyes

Коте, за мен в целият БХС важен беше плацентарния протеин и свободния бета ЧХГ, ...
Зузи това какво означава, точно тези показатели се чудех какви са, при мен са 2,33 и ЧХГ 0,91 това добре ли е. Другите рискове мисля че са добре за Даун е 1 от 26000 а останалите 1 от 100000. Нали стойностите за които пише: "ВАШИЯТ РИСК е" трябва да гледам  newsm78

Панди мерси за темичката, много сладка снимка с това коремче

# 80
Момина сълзица, показателите плацентарен протеин и бета ЧХГ се гледат като съотношение, а не поотделно. Общо взето двата показателя дават отговор за това как функционира плацентата на този етап и дали плода се храни добре от теб. При мен е важно, заради терапията с фраксипарин, на която съм в момента. Не мога да изтълкувам резутатите ти, но мога да ти дам линк към форума към национална генетична лаборатория, където да питаш проф. Кременски. Отговаря на същия или следващия ден.
http://lmpbg.org/now/home/index_new.htm

Иначе рисковете ти са идеални, свиркай си

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 18:12 от zuzi_79

# 81
Цветно, когато бях с кървене преди да ми изпише хапчетата доки ме попита дали имам наблюдения относно това кой от спазмолитиците ми влияе повече. Аз реших, че но шпа не ми действа и тя ми изписа бузколизин, който така и не пих заради листовката, след което си пих но шха и си изписах папаверин. Ама щом ти го е предписал едва ли е по-рисково от това нещо да ти се случи. Освен това ти вече си в четвърти месец нали така?! а в листовката пише да не се прилага в първи триместър.
Абе в тая връзка на първа страница на темичките все гледам една таблица за гестационните седмици и месеците, на които отговарят, та там е записано, че от 9 г.с. до 13 г.с. е трети месец?! все си мисля, че е до 12 гс..

# 82
Обаче доки ми удвои хапчетата и каза усилено лежане и без абсолютно никакво натоварване, защото плацентата ми е много ниска предна. Някой има ли опит с такава плацента? На мен ми се стори много страшно. Ще се радвам да споделите.  Heart Eyes

Спокойно, има време да се измести нагоре с нарастването на матката и бебето. Но засега го даваш кротко и така...

Някъде 11 см са и двамата, незнам защо, но аз си мисля, че ще съм свекърва Mr. Green

Ако са 11 см, направо ще ме изумиш! "Нормата" за този гестационен срок е 5.4 см и 14 грама.
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

# 83
нашето бебче в 12г.с. +5 дни беше 9.9 см, измерено от главата, т.е. цялото бебе. 5.4 см вероятно е измерване без главата, само на телцето  Peace

# 84
нашето бебче в 12г.с. +5 дни беше 9.9 см, измерено от главата, т.е. цялото бебе. 5.4 см вероятно е измерване без главата, само на телцето  Peace

Не, не е. Главата винаги се мери. До 20-а седмица се мери "crown to rump" (CRL) - бебето до седалището, без крайниците (краката), а след 20-а седмица "crown to heel" - от върха на главата до петите. Това са стандаритизирани замервания.

# 85
в друга отчетна, в която пиша имаше няколко случая на замервания точно без главата, маркерите бяха сложени там. Размерите бяха точно около 5 см и се чудиха защо са по-малки от моите. При мен маркерите са точно от главата до опашката

# 86
в друга отчетна, в която пиша имаше няколко случая на замервания точно без главата, маркерите бяха сложени там. Размерите бяха точно около 5 см и се чудиха защо са по-малки от моите. При мен маркерите са точно от главата до опашката

'начи бебето ти е гигант  Mr. Green

За каката не си спомням вече, но Мери в 13-а седмица при първата ФМ беше 7 см - колкото си трябва според таблицата.

# 87
бе много съм хамава...не без главата, а без краката  Joy Joy Joy Но наистина при мен е замерено цялото и си е баш 9.9  Mr. Green

# 88
  • UK
Обаче доки ми удвои хапчетата и каза усилено лежане и без абсолютно никакво натоварване, защото плацентата ми е много ниска предна. Някой има ли опит с такава плацента? На мен ми се стори много страшно. Ще се радвам да споделите.  Heart Eyes

Спокойно, има време да се измести нагоре с нарастването на матката и бебето. Но засега го даваш кротко и така...

Някъде 11 см са и двамата, незнам защо, но аз си мисля, че ще съм свекърва Mr. Green

Ако са 11 см, направо ще ме изумиш! "Нормата" за този гестационен срок е 5.4 см и 14 грама.
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

#Crazy Ама на мен, още на предната снимка, която публикувах и във ФБ си пишеше, че са 11 см  newsm78 Освен аз да съм в грешка, но днес и майка ми попита и отговора беше 11 см, ама незнам с крака или без  tooth
Ти остави, ами на предния преглед нали имах и ФМ и чух 25 см hahaha и като ме питаха нашите, колко са големи казвам ами по 25 см Shocked Joy Joy Joy Joy Те изпопадаха естествено и майка ми вика, лелеее ми то едно беше се ражда нормално към 51 см, пък нашите отсега са гиганти rotfImbo rotfImbo rotfImbo smile3532

# 89
бе много съм хамава...не без главата, а без краката  Joy Joy Joy Но наистина при мен е замерено цялото и си е баш 9.9  Mr. Green

А какво пише на снимката, на коя г.с. отговаря?
Сега ме амбицира да разгадая тази мистерия. Можеш ли да я качиш в групата във ФБ?

Общи условия

Активация на акаунт