Електронни четци - X

• 66 759
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
като казахте цитати - моя Киндъл ми дава само на английски да качвам цитати във фб..така ли е правилно или може и от български да се качват  Blush

# 736

1. Сложно ли е конвертирането на ипъб файловете за да стават за Киндъл?

Съвсем не. През Calibre става за секунди.

А да не говорим, че като си регистрираш Киндъла в Амазон като мен, директно си пращам по мейл файловете (пдф и txt.zip) и те се конвертират автоматично и ми се появяват на устройството.  Peace

# 737
Здравейте. Могат ли да се качват книги директно на Nook Simple Touch от Читанка? Открих "скритият" браузър, но май нещо аз не успявам да сваля или просто не може? Може би трябва да ги качвам само от компютъра чрез кабела. Досега имах е-четец без Wi-fi и затова не съм запозната. Благодаря ви Simple Smile

# 738
Здравейте. Могат ли да се качват книги директно на Nook Simple Touch от Читанка? Открих "скритият" браузър, но май нещо аз не успявам да сваля или просто не може?

Просто не може.

И тъй като се оглеждам за нов четец имам въпроси:
2. Колко време горе-долу издържат Кобо-тата. Гледам един на старо за 30$, който бил ползван 2,5г и се чудя заслужава ли си или ще издъхне след месец?

Тарилилей, Кобото са стабилни четци, но като гледам цената и времето за което е ползван, мисля че това е от старите модели ,с бутоните (не е тъч) и за тази цена можеш да намериш даже чисто нов от този модел.Така че не си заслужава. Ако изчакаш след Нова Година можеш да намериш много изгодно чисто нов(там където гледаш Simple Smile ), много хора се освобождават от ненужните си подаръци. Аз пак ще ти препоръчам Сони или Кобо, заради форматите и опциите им.

# 739
Здравейте. Могат ли да се качват книги директно на Nook Simple Touch от Читанка? Открих "скритият" браузър, но май нещо аз не успявам да сваля или просто не може?

Просто не може.

Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 740
  • Монреал

Съвсем не. През Calibre става за секунди.

А да не говорим, че като си регистрираш Киндъла в Амазон като мен, директно си пращам по мейл файловете (пдф и txt.zip) и те се конвертират автоматично и ми се появяват на устройството.  Peace

Благодаря, момичета - честно казано, тези файлови формати е единственото, което ме спира да си взема къндъла.

Nikolexа, благодаря и на теб - точно заради твоя съвет си бях взела Сони-то преди и много много ми харесва, най-вече защото е много лек и удобен, но за съжаление му видяха сметката младежите  Sad Не ми се чака до Нова Година, честно казано, иначе точно в тоя сайт  Wink търся и намирам Кобо-та за към 70$ в момента, но реално не ми се дава такава сума, ще чакам да излезе някаква по-изгодна оферта.

# 741
 Здравейте!
 Искам да си взема четец  с е-инк мастило (само за четене). Имаме Kindle Fire, но както е всеизвестно, той не е най- удобния за четене. Та така- изчетох темата и Kindle 4 е най- добрия вариант до колкото разбирам? Така и не схванах каква е тази разлика в цената на този с рекламите и този без? Четох и пак не схванах. Както казах, няма да ползвам никакъв Wi- Fi. Kindle Fire е повече от перфектен за тази работа, както и за всякакви други екстри и приложения- чудесен е! И както виждам сте споменали нещо за след нова година... струва ли си да чакам? Удобно е и да поръчам през амазон или някой подобен сайт. По принцип си търся нещо изгодно, като ще е само за четене, но все пак предпочитам да е ново и качествено. Ако пак излезе нещо като Нук-а от 29 лири или друга добра оферта, поствайте.  Praynig Не бързам,има какво да чета, но все пак мисля че ще е добре да се информирам и да избера и да съм в готовност за следващата промоция, ако ще се възползвам.  

Благодаря!

# 742
  • Пловдив
... Така и не схванах каква е тази разлика в цената на този с рекламите и този без? Четох и пак не схванах...
Разликата е само в цената - този без реклами е по-скъпия вариант. Дефакто рекламите се появяват само на главната страница на четеца във вид на 3 сантиметрова лента в долния край на екрана и когато е в стенд-бай режим - на целия екран, вместо скрийн сейвър. Докато се чете - няма реклами! Така че лично аз бих избрала четец с реклами - по-ниска цена, качество - също, и не на последно място - рекламите са дори доста симпатични, обикновенно са за книги или нещо по темата Peace

# 743
  • Враца
Не бързам,има какво да чета, но все пак мисля че ще е добре да се информирам и да избера и да съм в готовност за следващата промоция, ако ще се възползвам.  

Благодаря!
Привет, в немския амазон Киндъл 4 в момента е за 49 Евро, което си е много прилична цена, не знам до кога.

# 744
Дефакто рекламите се появяват само на главната страница на четеца във вид на 3 сантиметрова лента в долния край на екрана и когато е в стенд-бай режим - на целия екран, вместо скрийн сейвър.
Това означава ли, че повече няма да се появяват скрийн сейвърите от самия Киндъл? Аз съм с такъв Киндъл 4, от промоция, и все още не съм го регистрирала /нали това отключваше рекламите/, а много харесвам скрийн сейвърите му Simple Smile

# 745
  • Пловдив
Дефакто рекламите се появяват само на главната страница на четеца във вид на 3 сантиметрова лента в долния край на екрана и когато е в стенд-бай режим - на целия екран, вместо скрийн сейвър.
Това означава ли, че повече няма да се появяват скрийн сейвърите от самия Киндъл? Аз съм с такъв Киндъл 4, от промоция, и все още не съм го регистрирала /нали това отключваше рекламите/, а много харесвам скрийн сейвърите му Simple Smile
Ами не мисля, по-скоро ще се 'въртят' - поне при мен се получи така: моят Киндъл 3 го регистрирах и за известно време се въртяха реклами като скрийнсейвъри, но през последните 6-7 месеца си седи само с един от киндълските скрийнове Mr. Green

# 746
Мога ли да сменя настройките на Киндъл 4 и да сменям страниците от основния бутон?

# 747
Мога ли да сменя настройките на Киндъл 4 и да сменям страниците от основния бутон?
Не.
(защо?)

# 748
На Нуука имам също реклами...как да ги махна?

# 749
Wish,  просто се чудех дали няма да ми е по-удобно, още не съм му свикнала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт