Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Леле Катенце, все едно за нашият Марти пишеш. И аз първо дете, само на кърма, мисля че му е малко, а той повръщаше. Паника голяма, коликите и те ни взеха здравето до 5 месец. Аз поне го гушках, не ми пукаше дали ще свикне, и какво ще кажат другите, като му е добре гушнат си го държах. То иначе полудяваш, не може само рев, ядене и сън съвсем малко. Почивах само докато спи, а ако не беше в ръцете ми спеше по 15 мин, затова правех всичко възможно дас пи, колкото се може повече

Гифтче, не се притеснявай, успокой се и ти, защото когато ти се притеснена и бебето плаче още повече. Гушни я целуни я, попей и и ще мине Simple Smile

Близначе, най сетне се появи Simple Smile

# 301
Предавам се cry Искам да избягам от вкъщи.Защо плаче?Кажете ми защо плаче?????Храним се от 14ч та до сега.Иска все на ръце и на гърда.Изцеди ми гърдите и двете,т.е. изпила е около 60мл(толкова цедя попринцип)Тъй като продължаваше да смуче ръката си й дадох и  50мл АМ.Това е прекалено много за нейното коремче.Явно не е гладна.Защо тогава плаче?Когато я гушна спира,но оставя ли я в креватчето изпада в истерия.Какво да правя?Разплаках се,чувствам се безпомощна.Изобщо ставам ли за майка??

И моята госпожица го прави този номер днес цяяял ден! Не ти остава нищо друго, освен да я гушкаш , за да е спокойна и когато заспи дълбоко да я оставиш в леглото! Може колики да има детето! И аз днес цял ден я кърмя + дадох АМ да не би да е гладна, но пак е неспокойна! Ще отмине и този период, споко!  Peace  bouquet

# 302
  • София
Да са живи и здрави всички новородени!  bouquet

Глупи, Катенце, казват, че вторите деца са пълна противоположност на първите. Т.е. бъдещите ви бебчета ще бъдат кротки и мирни. Пък моето първото беше такова- заспиваше вечер в 21, сутрин се будеше в 9, не знам колики какво са, зъби и др. неразположения. Спящо и ядящо, много благо детенце /започна да си показва рогИте преди около година, две чак/. И представяте ли си сега какво ме чака и то на дърти години? За това не бързам и с раждането....
Мисти, съвсем нормално било това с движението на бебето. То пък за късмет, като прекрачих прага на болницата и се активизира..... Но да не се тревожим. Peace
Близначе, радвам се, че вече сте вкъщи. И аз чакам по-дълго вслючване от теб Hug
Гифт, иска ми се да те посъветвам нещо, ама не знам какво. Няма да плачеш, те усещат... Hug

# 303
Брее, днес доста скитосвах навънка, пребирам се и гледам що дяца са се родили!

Честито на всички новоизлюпени мами и новоизлюпени бебоци! Живи и здрави да са!

# 304
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Привет и от мен!
 baloniЧестито на новите мами да са здрави дечицата,а на тях бързо възстановяване!!! baloni
Мъхче,Близначе радвам се че сте се прибрали и че намерихте малко време да драснете два реда  Hug!
Гифтче не се притеснявай,трябва да се успокоиш,че бебетата усещат негативните емоции и ще продължава малката да плаче!Моята голяма племенничка беше така навремето и винаги когато я вземех аз на ръце се успокояваше та все си мисля,че тогава усещаше че аз не съм напрегната и и въздействаше по някакъв начин!
Мисти,Глупи радвам се че се сетихте за мен  Hug,но уви не съм родила!Днес бях на консултация последна,че док излиза отпуска та видяхме малчо 2800 го измери!Сега ще ходя в Шейново за тонове май всяка седмица каза в понеделник ако не съм родила да отида и така!Вече искам да се ражда бебо и да си го гушкам Heart EyesМисти за това,че не усещаш малката днес питах и моята лекарка че има дни в които не го усещам и каквото и да правя на помага та тя каза,че било нормално и да не се шашкам!Сега ви оставям да званна на мойта акушерка да ми каже кога да ходя за тонове..........побарках я тези дни само и звъня,а одеве и звънах да се разберем а тя ми вика "сега раждам по-късно ще се чуем" hahaha сякаш тя ражда hahaha.

# 305
Ани, Джина  ooooh! направо ми олекна, че цял ден се чудя нормално ли е пък на толкова рядко да я усещам.
Имам проблем стола пред компютъра ще се счупи ако не родя скоро  Laughing не може да издържа той на толкова килограми  Laughing
Джина недей така, моята щерка беше същата, като легне вечерта в 8 стане един път в 3 за хранене и после чак в 8 сутринта, и колко съм била тъпа на 19 години, оплаквах се, че трябва да ставам в 3 Grinning Сега се моля и втората да е така, че иначе съм я закъсала и то много. Дано пак да казват "онези" специалисти, та да няма никаква връзка, но сандалка да каже, че нали вече има две деца. Всъщност сестра ми е с 2, и се сетих, че и двете не спят по нощите, аз си го обяснявам с кърменето на поискване, като ревне през нощта дава ц**а, и дето вика накрая за залъгалка я ползват, спят до нея и се самообслужват, сега вече само малкия де.
d3n3r1s браво на теб, а иначе имаше ли някакви признаци, да си знаеш, че имаш някакво разкритие, че се чудя аз и да имам, нали отказах да ме гледат, няма и да разбера  newsm78
Ани моята мома беше 2,900 още преди 2-3 седмици, после не са я гледали, но си мисля, че ще се роди като каката около 3,500, та не да й е тясно ми сигурно едвам мърда, ама пък и не ще да напусне уютната квартира  Laughing

# 306
  • София
Благодаря ви, момичета за пожеланията!  Hug Hug Hug

Близначе, добре дошла и ти! Каква инфекция пък сега? Сега как се чувстваш?

Ето малко за нашето раждане:
Скрит текст:
Нали ви бях писала за нашата семейна традиция с 4-ките? Е, та цял ден (4ти) си седя и нямам кьорава контракция и си викам, язък - предадохме семейната традиция, аз съм родова срам,тсъ-тсъ!  И се прибира ММ от работа, и 5 мин след това ми изтекоха водите - много спретнато и прилично. Аз се притесних, разтреперах се, пък ММ - спокоен като скала. Взехме такси и шофЕра се оказа познат на ММ - оказва се, че и друг път ни е карал и то все за важни събития Simple Smile Стигнахме в болницата в седем часа и ме приеха в предродилното. Само че, в същото време дошла още една родилка с близнаци, та и с разкритие 6 см и я приеха преди мен. Разбира се, за късмет или не при нея нещата се забавиха и мен ме взеха в операционната чак в първите минути на 5ти. Даже ме хвана малко яд, ама си викам - за добро ще да е. Операцията беше откровено гадна, аз треперех като лист от емоции и от упойката, много ме беше страх и се вълнувах и ...цял калейдоскоп от емоции. Като изплака първата мъхла почти се разплаках - беше едно "мяу, мяу" - като малко котенце! Втората (по - малката) беше по-гласовита. После ми ги показаха и за първи път усетих, че ги обичам, видяха ми се страшно красиви и милички! Следоперативният период е най-гадното нещо, което съм изпитвала, задминавано само от раздвижването, за мен приравнено единствено на някакви особено извратени отношения на садо-мазохизъм между родилка и акушерки. Но аз трудно се раздвижих, защото огромният ми корем е провиснал надолу и тегли операцията. Иначе съм страшно доволна от екипът, който ме израждаше, както и след това от родилното отделение. След като ме преведоха там, стаята беше като хотелска и се оказа, че "съквартирантката" е колежка на ММ, че на всичкото отгоре сме лежали и в едно и също легло в реанимацията (номер 4-тири). С нея си изкарах страхотно, дори взехме бебетата при нас, за да ги кърмим постоянно. Тъпата АМ, с която ги хранеха направо ги упояваше бебчовците и не можеше човек да ги събуди. Та на втория ден се закърмихме супер успешно. Имам твърде много кърма и малко се притеснявам, но за сега владея положението. Имам и малки хормонални изцепки, но за тях - друг път. Най-кофти ми беше в болницата, когато през нощта се разревяха едновременно двете бебета, аз бях гушнала вече едното, болеше ме операцията и не можех да гушна и накърмя едновременно и другото. Почувствах се адски безпомощна и "лоша майка". После си поревах. Като цяло за целият престой в болницата съм спала 6 часа. Извинявайте за разхвърляния разказ, но нямам много време да пиша. 

Не успявам да кърмя едновременно, но гърдите ми имат мнооо-оо-оого кърма, а мъхлите вече са почти на изходно тегло.

# 307
  • София
Мъхче, много проникновен разказ, разчуства ме  Hug
Наистина, доста съвпадения при вас покрай голямото събитие! Ха дано така да им върви на Мъхлите в приятни съвпадения цял живот  Heart Eyes

Възстановявай се сега, почивай, позволи на помощниците да се вихрят, а ти се щади  Hug
Няма да плачкаш за такива глупости. А нека раната на (и в) коремчето да зарастне, и ще можеш да ги кърмиш едновременно девойките.

Почини си едно хубаво (ще ти простим изчезването), и чак когато ти доскучае, надникни отново при нас. тук сме все така - отличничките раждат, после кърмят и си поплакват даже. А ние, другите хулиганки си веем коремите по прозорците и обърсваме подовете, пренареждайки долни шкафове  Laughing

Близначе, добре дошла и ти вкъщи  Hug Чакаме те  Hug

# 308
Привет и от мен Simple Smile Влизам да ви се похваля с бебе Даниел. Роден на 09.07.13 г. 3.490 кг. 51 см. нормално раждане. Чакаме все още да ни изпишат, но явно няма да е скоро, че сме на антибиотик.
За раждането няма да разказвам, със сигурност историята ми не е толкова приятна като на другите Simple Smile Успех на всички!!!

# 309
  • София
Жив и здрав да е Даниел!  bouquet  bouquet
Пък мен ме е много страх. От страх даже и желание нямам да си оправя багажа за болницата, за да е готов.... Cry

# 310
Теди,да ти е жив и здрав Даниел  bouquet
Джине и аз съм в предродилна депресия.Все се каня окончателно да си оправя чантата за болницата и пак отлагам и отлагам...СТрах ме е леко и аз не знам от какво.Може би от разкази ,като този ,който Тедито ще ни спести Sad
Все си мисля и как ще изкарам 3 дни в болницата без голямото ми дете.Сигурно ме мислите за луда ,но това ми е по-голяма тревога от раждането. Не знам как ще го гледа свеки ,той не е свикнал там ,не знам....аз съм виновна ,че не го пращах там.И на всичкото отгоре ,така ме дразни тези дни това зверче малко ,че се чудя как може да ми е мъчно за него  Laughing
В събота ще ги пращам с мъжа ми на село,да се гледат там ,да спят ,да се оправят ...Аз да си почина малко ,че сигурно съм повече няма да видя.

# 311
  • София
Данче,
Скрит текст:
През последните седмици има хора, които се чувстват някак задължени да ме информират за гадости при раждане.....И аз не мога да не мисля.... За упойката, за болката, за всичко....На всичкото отгоре и сама съм си виновна, защото чета разкази и така.... Миналият път грам, ама грам не ме е било страх, а сега....
Мисти, да минава раждането, пък все някак ще се справим с малките хора. Peace

# 312
здравейте,аз се отчитам с още едно бебе-Михаил,роден на 10.07.2013, 3кг и 550 гр,50см.Раждането мина леко,сега се надявам да се справим и с кърменето.

# 313
Такаааааааа....Вече съм на линия.  bowuu

Първо искам от сърце да ви благодаря за всички пожелания  Hug Аз още не съм ги чела де, но съм сигурна че са прекрасни  Heart Eyes
Второ - честито на всички обебили се мами, да са ви живи и здрави дечицата и много хубавини !!!
На неродилите - мацки,споко - малко остана. На добър ви час !   bouquet
А ето и историята за раждането на Боян:

Скрит текст:
В 7.00 на 04.07. постъпих в болницата. приеха ме , направиха ми клизма. мацката беше много внимателна, като разбра че съм и колежка, падна як мохабет. Клизмата не съм я и усетила Simple Smile В 7.30 ме качиха в родилна зала. Там направиха запис на тонове и ми сложиха абокат. В 8.15 влязох в операционната, облечена с моята си нощничка (в Шейново навремето бях гола, само с един чаршаф). накараха ме да легна на  една страна, анестезиоложката подробно ми обясни какво прави. Нищо не съм усетила от упойката, сложи ми я перфектно. Затоплиха ми се краката, после не ги чуствах вече. Сложиха ми и катетъра - не усетих нищо (тъпаците в Шейново го слагат преди упойка и много боли) Започнаха да режат, през цялото време анестезиоложката ми държеше ръката и ме галеше по косата като ме наричаше "пиленце, златце, миличка моя, душичке" и прочие. Бог да я поживи, отнесе се с мен сякаш съм и дъщеря. По едно време ми стана лошо и потънах, но тя ме галеше и ме успокояваше, като през цялото време държеше маска с кислород на лицето ми. Чух лекарката да казва "Ето, виждам ръчичка, дърпай !" пак не усетих нищо, освен леко дръпване (В Шейново ми се стори че ми изтръгнаха червата). В 8.30 се роди Боян ! Показаха ми го веднага, сложиха го до бузата ми и както ревеше, той веднага се успокои и се кротна. Акушерката каза, че ме е познал Simple Smile Измериха го и целия екип възкликна "Леле, какъв е голям - 3700 !!!" После взеха да ме шият а него го отнесоха. Докато ме шиеха, си правех мохабет с лекарката. Питаха ме за адреса ми и докато го диктувах, само видях едни гримирани очи над паравана да ме питат" Къде живееш?????" Е, оказа се че с доки сме комшийки и тя живее един блок над мен  Mr. Green Направихме як мохабет докато ме шиеше, даже се разбрахме да пием бира на НСА.  Sunglasses След като свършиха ме изкараха отвън при ММ и сестра ми, казаха им да ме видят и да си поговорим. Те вече бяха видяли Бобко и казаха че е много голям. Бяха се обадили на родата, всички бяха безкрайно изненадани че съм родила. Успяхме добре да го скрием Wink. В реанимация бяхме 4 момичета, правихме со мохабет. На всеки три чАса ни обезболяваха, само да гъкнехме че нещо ни боли и търчеха с обезболяващо. Не съм усетила и грам болка ! (в Шейново ме оставиха да крещя цяла нощ без грам обезболяване). На сутринта ме качиха във ВИП стая. А раздвижването беше супер леко, веднага станах и си ходех сама. Оказа се обаче, че Бобо е с вътреутробна инфекция, поради прекараната от мен гнойна ангина Sad, както и с тежка жълтеница. Сложиха го на антибиотик, можех да го виждам само веднъж на ден в инфекциозното. Докараха го чак на третия ден Sad В стаята бяхме заедно с verabel. МНого готина мацка, страшно се радвам че се запознахме и бяхме заедно ! Нея и Ясенчо ги изписаха по-рано и на мен ми беше много мъчно....Верче, липсвахте ми !  Hug На втория ден ми дойде кърмата, но и аз усилено се цедях с помпата. Като докараха Бобо, веднага го закърмих. Яде на всеки 2.5 чАса. Вчера правихме пробно кърмене, мислех че нямма кърма. Оказа се обаче че имам, достатъчно е и той си наддава супер. Ииии...забележете: справяме се перфектно с кърменето и нямам никакви въпроси към ЛЛЛ, смятам и занапред да нямам  Sunglasses Днес вече ни изписаха, у дома сме и се гледаме. Бобко много обича да се гушка и само да усети че ме няма, веднага свива тъжно устенца....ММ е много щастлив, много ме подкрепя и искрено ни се радва. Гушка гои много ми помага. Какичка е на седмото небе. Аз нямам никакви болки, като кон съм  Mr. Green
В заключение искам да кажа, че всичко мина перфектно. Всички страхове бяха напразни. Секциото ми в Шейново се оказа гОла-вОда пред това, в Т.К. са страхотни, целия прсонал !!! Всички се държаха страхотно !

Май не беше много сантиментално, но това е. Simple Smile От 15 качени кг съм свалила 10, сега ще се боря с остналите 5. ММ вече ме подпитва кога ше съм готова за секс  Mr. Green То и аз това се питам....
Утре ще влезна да чета, сега отивам да кърмя, а и майка ми спи в стаята с компа и ми мрънка. За сега лека нощ, утре пка, тъкмо да ви прочета подробно  Hug

# 314
  • София
Браво бе, Джина и Данчето  Naughty
Браво на вас! Хубаво сега наплашете новите майчета като Хера, например  Naughty
Бива ли да ви е страх точно вас - старите войнички, минали през всичкото, а и деца отгледали!
Да се стегнете и да не мислите за ужаси. Лошото ще ви подмине като стой та гледай, а хората нека си говорят  Naughty И аз мога да ви разправя ужаси, и то случили се с мен лично, ама... нали знам, че това няма на друг да се случи, за какво само да се шокираме.

Пък аз сега взех да се замислям, дали да не стисна краци и да се постарая за една Лъвица  Laughing  Mr. Green

Теди, Вени, честити ви дечица! Нека много радости ви носят!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт