Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 016
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Близначееее  Hug Hug Hug
Колко е прекрасно, че си доволна от всичко, ама толкова ме зарадва разказът ти!
Един чудесен, просто идеален хеппи-енд  Hug Пу-пу-пу, кокошките да.... ***
И Бобко... представих си го... Бобко!

# 316
Предавам се cry Искам да избягам от вкъщи.Защо плаче?Кажете ми защо плаче?????Храним се от 14ч та до сега.Иска все на ръце и на гърда.Изцеди ми гърдите и двете,т.е. изпила е около 60мл(толкова цедя попринцип)Тъй като продължаваше да смуче ръката си й дадох и  50мл АМ.Това е прекалено много за нейното коремче.Явно не е гладна.Защо тогава плаче?Когато я гушна спира,но оставя ли я в креватчето изпада в истерия.Какво да правя?Разплаках се,чувствам се безпомощна.Изобщо ставам ли за майка??

И моята госпожица го прави този номер днес цяяял ден! Не ти остава нищо друго, освен да я гушкаш , за да е спокойна и когато заспи дълбоко да я оставиш в леглото! Може колики да има детето! И аз днес цял ден я кърмя + дадох АМ да не би да е гладна, но пак е неспокойна! Ще отмине и този период, споко!  Peace  bouquet

Йоан днес е същия.Започнах да го кърмя в 17ч и до 20:30ч не пусна.Сукне 3 минути и задреме.Пропищи от тия проклети колики и пак сукне.Явно сукането го успокоява.Днес ми е заспал   в 21ч,не е къпан,абе просто... само гуш и кърмене.Не съм ставала нито до вц,нито да пийна глътка вода и бях самичка вкъщи до преди малко.Искам да се отвори земята и да ме погълне.Утре сутрин сме при педиатърката.Тя поне подкрепя кърменето,изписа ни Биогайа за коликите.Не знам момичета,детенцето ми не е спокойно,аз също и се получава един затворен кръг.Що изобщо трябва да има колики на тоя свят бе Божее....   smile3514

# 317
  • София
Сандалче, нали знаеш, че колкото си по-тъп, толкова си по-щастлив. Аз нали ви казвах, как първият път исках да родя в 7ми месец /и аз, като Данчето си мислех, че седмачетата сама дето са по-малки на грамаж/, мислех, че секциото е най-безболезненото нещо на света и куп други небивалици.
Хич не искам да плаша новите майчета, извинявайте Hug

# 318

d3n3r1s браво на теб, а иначе имаше ли някакви признаци, да си знаеш, че имаш някакво разкритие, че се чудя аз и да имам, нали отказах да ме гледат, няма и да разбера  newsm78

[/quote]
ами аз и първата бременност бях така без да разбера правих разкритието за това моя доктор към края си ме гледаше 2-3 пъти иначе бебока беше много ниско още от осми месец

# 319
Данче, не си сама. И аз го мисля тоя моя син как ще изкарам без него 3 дни. Май верно всички мъжки майки сме за бой Simple Smile Той ще е с мъжа ми, гледат се перфектно, но просто ще си ми е мъчно. Надявам се като се появи бебка да се наместят нещата и да го мисля. За ядосването и моя син много ме ядосва последните дни, днес май и двамата сме по-спокойни. Дишай, още малко остана.

Мъхче, радвам се че всичко е минало добре при вас Simple Smile Доволна ли си от болницата? Аз ходя при д-р Димова и тя всеки път ми повтаря да и се обадя, въпреки че няма избор на екип и се чудя дали да го правя. Герой си колко време изкара с мъхчетата в корема.

Сандалке, и аз днес цял ден бърсах, чистих, мазах ... и ей го още си седи вирнат корема Simple Smile да сме живи и здрави, ще излезнат когато решат Simple Smile

Близначе, разказа ти звучи супер. Радвам се че и ти и Бобо сте добре.

Честити бебенца на Тедичка и Венито Simple Smile) Да са живи и здрави Simple Smile

Джина, спри да се филмираш. Защо продължаваш да ги слушаш и да четеш. Аз сега си чета, но май не ме е страх. По скоро е едно голямо нетърпение да видя бебка

Катенце, кажи как си, че те мисля с този шамотник Simple Smile

Аз днес свърших много работа. Останаха ми 4 прозореца, и още малко работа, но утре. Трябва да си намирам занимание всеки ден. Майка ми и сестра ми много ме вбесиха, ама те са си патки, няма спасение ...

# 320
ЧЕСТИТО НА ТЕДИ И ВЕНИТО
Благодаря за разказите на Мъхчето и Близначето  Hug
Мен пък след като се отказах от избор на лекар, ме е обзело едно спокойствие, нито знам кога ще стане, изглежда ми далеко, и все едно на някоя друга ще се случва тази работа с раждането, и нещо не ми пука вече, искам само да се свърши и така.

# 321
Честити бебенца на новите мами,да са им живи и здрави!Вече отвсякъде му изтървах края,затова няма да изреждам поименно. Embarassed
Мъхче,Близначе,добре сте дошли в отбора на яростните кърмачки Laughing,изкефих се на разказите ви за раждането.
Неродилите мами - мисля ви и  Hug
Ние сме добре,обичайните занимания и така...

# 322
  • София, св. Троица

Въпрос към ЛЛЛ:
Имам ужасни мигренозни пристъпи. Не зная от какво са, но е непоносима болката. Как мога да я облекчавам, без да вредя на кърменето? До сега не издържах и пих 2 пъти Парацетамол, първият път дадох изцедена от преди това кърма. Сега като се събуди ще дам от гърда, т.к. пих тази нощ в 3:50 и е минал пикът на действие на втория час. Обаче докторът каза, че не е ОК да го пия и да избягвам максимално. Обаче не се търпи, трябва поне да я намаля някак.

Здравей irishka ,
Мигренозните пристъпи са много неприятно нещо - прекрасно те разбирам.
Възможно ли е мигрената да е резултат от упойка по време на раждането, ако е използвана такава. В такава ситуация, може би малко повече течности биха помогнали.

Ако болката е по-скоро част от обичайни за теб мигренозни пристъпи, тогава можеш да обсъдиш с личния си лекар или педиатъра на бебето приемането на ибопруфен или парацетамол. И двете са съвместими с кърменето и обичано се предписват на малки бебета за сваляне на температурата.

Според сайта TOXNET, Ибопруфен преминава в кърмата в изключително ниски нива, има много кратко време за полуразпад и на практика количеството, което бебето може да приеме през кърмата е много по-малко от колкото би се предписало на самото бебе при нужда. Ибопруфенът е предпочитано болкоуспокояващо от кърмещите майки.

Парацетамола според същия сайт, също се сочи като подходящо болкоуспокояващо и температуропонижаващо средставо

Също така можеш да прегледаш и тази статия http://missby.wordpress.com/2010/11/18/cold-remedies-breastfeeding/

Известно облекчение може да се получи след топъл компрес на мястото където е болката(обичайно около слепоочията). Вероятно топлината раширява някои кръвоносни съдове, с което се подобрява оросяването.

надявам се скоро да се почувстваш по-добре. Hug

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 00:21 от Aidin

# 323
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАМИ,ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ!
Близначе браво и на тебе,много се радвам като чуя,че някой е доволен от нещо или някого.Аз също съм много доволна от времето прекарано в операционната,интензивното и с две думи от всички.Пожелавам на всички леко раждане и хубав екип.
Ние тука стана два дена излизаме сутрин рано,за да можем да се приберем до 12часа,че е непоносима жега.Правим си разходки в квартала,но от другата седмица се каня като изляза да стигна чак до парка и там да си изкарам деня - на по-хладно.И без това на Елито много и харесва да спи в количката,а и баткото ще кара колело и ще си играе там.Само с кърменето ще видим как ще се оправим,но няма да ми е за първи път да кърмя навън.Сега отивам да се изцедя,че бебка прескача това хранене и ще си лягам.
Лека нощ!

# 324
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честито на новите майчета  Hug

Глупи, златна си   bouquet Благодаря, че се интересуваш  Hug Явно трябва да свиквам, че 10 дни няма да виждам малкия мишок  Simple Smile Днес го чух по телефона и беше много щастлив, че се пляцика във водището, пък на мен нека ми е зле, пържейки се на пейката в градинката  Mr. Green Може би от бременните хормони си поплаках малко, но все пак за първи път се разделяме за толкова дълго и да кажем, че ми е простено  Simple Smile

Мами, на мен пак ми излязоха киселини и носа започна да ми се запушва.  Crossing Arms Бебка сигурно тренира скално катерене нагоре-надолу - ту ми даде въздух да дишна, ту си го вземе обратно  Crazy

Благодаря за разказите около ражданията, много са ми интересни  Simple Smile

# 325
  • София
Толкова много юлчета пропуснах да поздравя, че сигурно ще пропусна, ак отръгна да изреждам поименно  Rolling Eyes . Живи и здрави да са всички дечица, честит празник на семействата им и най-вече на юлските им майки!

Гифтче  Hug . Знам колко е тъжно, изтощително, стряскащо и още куп чувства да ти плаче бебето и ти да не знаеш какво да го правиш.  Обаче ако погледнеш малко под друг ъгъл, може да се почувстваш по-добре. Първо - ти знаеш как бебето млъква, а именно когато го гушнеш. Аз бях с по-голояма драма - гушкам го, кърмя го, но то нито иска да суче, нито млъква от гушкане. Червенее, пищи и не млъква, а аз само го премятам от поза в поза. А когато млъкне и заспи, аз вече треперя, като прежияла тежък стрес.
 Второ - ако имаш кротко спящо бебе, какво ще правиш - пране, чистене, готвене и подобни. Обаче си родилка и имаш нужда от максимална почивка. Ето как едно сгушено в прегръдките ти кротко бебенце подсигурява почивката на майка си. Малко бебенце да спи в прегръдките на родител, а да се събужда при поставяне в леглото  толкова масово явление, че мен изобщо не ме учудва. Можеш да помислиш за слинг евентуално, да си облекчиш този период. И тук идва момента с големите философствания са "правилния" метод на справяне с тези бебешки нужди или "глезотии" както някои ги наричат.
 Мисти, като го знам "твоя" лекар какви практики има за протичане на "нормално" раждане, ми беше чудно какво ли би направил на този предварителен вагинален преглед. Сигурно минимум туширане. Радвам се, че не разбрах  Laughing Аз пък съм ега ти късметлийката. С трите бременности трима различни гинеколози, но нито един не ме е бърникал от началото до края. И тонове другите двама не са ми слушали, само този сега, но държи да се настаня удобно настрани, а не да ме законтри по гръб, та да преритаме и двете с бебето.

Вече си дочаках термина, а признаци за раждане никакви. Щом не излиза, явно не му е време, нека си седи на топло, но много, ама много ми омръзва вече  Confused А аз си представях какви ли не неща за третото - че едва ще се задържи и до средата на 9ти месец, че ще имам тройно повече подготвителни контракции, пък то... дори подготвителните са ми по 3-4 на ден ( с първото бяха по сто и три). Него го държа най-здраво  Simple Smile

За избора на екип - аз раждах с екип на смяна двата пъти, така ще процедирам и третия. Най-накрая склоних ММ да дадем парите, но сега на мен не ми се дават  Laughing . Иначе ако си избера екип, знам много добре какво да искам, няма да ми е с цел "да ми пази страх", но също така вярвам, че ще успея да си изискам на каквото държа и без избор на екип. Дори да не стане перфектно (а то просто няма как да е в настоящите условия), ще е задоволително.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 00:17 от skrech

# 326
и аз като бъдеща мама на трето реших че ще родя по рано , но .... не
и моето бебе не иска да се ражда

# 327
Момичета, аз пък ви се възхищавам как сте се навили за трето Simple Smile Това ми се струва като филм на ужасите.

Скреч, хайде може пък да реши точно на термин да дойде. Този 9 месец, толкова труден с това постоянно чакане.

Катенце, киселините ми минават с кола, и аз дето все нямах сега накрая се показаха. А бебка толкова рита и човърка, че не знам как не се е показал някой крак през корема. Одеве се разхълца, ако искате ми се смейте,ама дупето ми хълцаше все едно Grinning
Спри да го мислиш Марти, голям кеф му е на морето, баба и дядо ще му угаждат Simple Smile) Ще се върне черен и щастлив Simple Smile Аз хубаво те успокоявам, но не знам какво е. Е сега ако бабата и дядото са модерно мобилни, могат да ти правят неочаквани снимки на Марти и да ти ги пращат по пощата. Аз така съм правила със сестра ми, като съм гледала малкия а тя на работа и аз щтрак и на служебния мейл. Много ми се радваше

Мисти, цял ден си викам имаше нещо да и кажа и все забравям какво беше, пусти бременен мозък. Явно решението е да се успокоим, че бебето му е добре и не иска да излиза и то ще тръгне. Аз днес първи ден така го примамвам, хипнотизирам се, че не ми пука, действам си доста задачки, правя планове за дни напред. Утре мисля пак, да видим дали ще ми сработи пъкленият план. Действай и ти така, да видим коя първа ще успее
За ритането, чета ви, че сега е нормално да са по-кротки, а моето ще ми пробие корема. Ама не се спира, какво е това чудо не знам. И не само нагоре надолу, ами и предимно наляво и надясно едновременно. Вчера даже едвам записахме тоновете от ритане.
И все съм гладна, има ли някой друг хищник като мен?

# 328
  • София
Ех, какво да ви кажа... някои си честитят бебчето, а ние трябва явно да си честитим термините ...
Скреч, ЧЕСТИТ термин! Да си... да ти... и аз не знам какво да ти пожелая, освен да ти потекат водите до 3 дни Mr. Green

Утре ще черпи Кро, а вдругиден аз ще приемам поздрави, момичета Sad
(Също не съм си представяла нещата така, но...)
Уф, Глупи (абе ей! винаги ми е много неудобно да те назовавам по ник... доста е глупендерски, а ти не си.) Аз колко се успокоявах, че чак се и успокоих  Confused Хипнотизирах бебка, па после я примамвах... оказа се, че ужасно много роклички съм й купила вече, та й ги вадя, показвам и я подканвам да скача в джиджаните тоалети... нъц, не ще. Хитруша! Рита си и тя там, танцува и ни задиря и все едно казва: водите ми тук са чудни, а навън ще ме отпочнат проблемите.
И таз глупост с рициновото масло никак не й повлия Sad
(Дарлинг къде се изгуби бре? Дарлинг, ела си, няма да ти се сърдя  Hug )
Дано при вас се получи, ама мойто послушно момиче не иска да ме послуша  Thinking

Аз така се измъчих вече от тия киселини, уригни, подуваници... броя не дните, а часовете - хлъц и мръъън.
Да, постоянно съм гладна. А ужасът е, че ям, ям и още искам, ама място йок! А като преям пък, няколко часа не мога да си намеря поне някаква поза, дето да ми е комфортно що-годе  Crossing Arms
И на кое да му се наслаждавам?

# 329
И все съм гладна, има ли някой друг хищник като мен?

Аз!  Mr. Green Само дето не съм хищник, а вегетарианец. Ту ми се яде, ту не ми се яде.... и аз незнам какво искам.
Днес (вчера де) купих млечна царевичка да сваря, че ММ му се прияде и си хапнах и аз както уж не ми се ядеше. После си викам айде сега да ям, че после май не можеше заради бебето.

Мен още не ме е страх от раждането  newsm78 Някак си съм приела, че трябва да се случи и стоя и си чакам като пич. ММ ме пита сигурна ли съм, че не искам да си извикам доктора за секциото, макар че той ме записа и предполагам и той ще ме реже. Все пак не съм питала била кой ще  ме оперира и ако не бил той, а някоя жена какво съм щяла да правя, нали не искам жена да ме пипа. Ми викам "лягам и умирам".

Мъхче, близначе накефиха ме разказите ви  Hug

Чести бебенца на всички нови мамчета   bouquet Да са ви живи и здрави дечицата и само хубави емоции да има покрай вас  Hug

Киселини и аз имам тази вечер. Изкъпах детето и докато ММ го обличаше, аз взех, че се проснах на леглото и заспах  Shocked Събудих се в 00:30 и малкия напикан  Tired пардон, изпотен  Mr. Green и вече не мога да заспя. И бирата свърши...

Общи условия

Активация на акаунт