Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 004
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, мами!

Честито на родилите мами! Живи и здрави бебоци!   bouquet

Честито и на всички изписани мами и бебчовци!

Благодаря за милите думи за Юли и мен  Blush

Флай, значи няма опасност за детето, да му предам от тая йод чрез кърмата? Пише, че може да увреди щитивидната жлеза, а аз ужас изпитвам от това. Аз съм с Хашимото, а мъжът ми беше с Базедова болест.

В тази връзка: Мамите пили Еутирокс или Еутироксин през бременността си, когато родите, кажете на педиатрите в АГ, още първия ден! На мен никой не ми каза, че е важно, а онова изследване с кръв от петичката за генни болести трябвало да се направи още първия ден, ако сте пили хапчета, а на малкия го направиха на третия. Можело да има отклонения в изследването, така ми го обясниха. Не знам колко е вярно, но имайте едно наум!

Бейби, пожелавам на всички раждане като твоето. Аз също ползвах този таймер, но усещах слаба болка, 100 пъти ми изписа да ходя в АГ, ама аз не, отидох с 5 см. разкритие, но се помъчих до заветното пълно Simple Smile
Благодаря за съвета за шишето, купих го, пък, ако се наложи да храня с шише, ще ползвам него!Давам да суче, че с тея колики да не го мъча допълнително, но още съм с рани и ме боли.

Хера, Мисти, хич не го мислете, така или иначе бебите сами ще го решат! Simple Smile. Аз имах усещане за 02.07, както и половината рода де, но док каза, че може да избутам до термин. Като ме приеха на 1-ви, се молех да не откарам до 2-ри  Grinning

Ивка и Калина,  Heart Eyes

Пина, аз също съм много доволна от док, защото ме изчака и не ме резна секцио. Уникално спокоен лекар, точно такъв исках да е. Още ме болят шевовете, но не са на корема поне. Бебо не са го отделяли от мен. Родих на обяд, за това. Докато лежах 2 часа в родилно-следродилна, понеже не са ме местили от коженото легло, на което родих, той се кокореше до мен на един плот. После в стаята с него. Момичето с мен ми помагаше, че трудно ставах и сядах. Дойде една много мила акушерка, преоблече го с дрешки и ми го даде да видим дали ще засуче. Имах капки коластра, но каза, ако нищо не излезе, ще ми донесат мляко за Юли. Но след това мина педиатърката и каза: Аааа, ама ти имаш коластра, нищо няма да ви даваме. Слава Богу, малкия беше много спокоен там. Една вечер изрева гладен и му дадох да суче и той се нахрани.

Сандалка, сетих се нещо за консумативите, като си писала на Пина. На мен ми взеха всичко, даже и памука. Но за конците, никой не отвори мои конец, шиха ме с техни и то снадени, само възли имам, няма един цял шев. Не съм се гледала, че ме е страх, но нали ги усещам.

Руми, поизмъчих се, но важното е, че Юли се роди жив и здрав!  Heart Eyes Аз нали липсвах и не знам при теб как е протекло раждането. Може и да си споделила, но не съм прочела.

Скреч, благодаря ти от сърце!  Hug Сега го върнах на гърда, със силиконово зърно. Много ми е гузно с тези колики и се опитвам да го облекча.
Преди да започна да го кърмя, първо изпомпвам малко кърма, за да облекча и да "изкарам" зърното, че хич го няма след подплънките. После кърмя и от двете гърди. Понякога, ако стоят на буци, изцеждам да облегча, но друг път не, за да не ги изпразня съвсем. Памперси напишани 5 поне има, но за наакани понякога 2, понякога 3. Не знаех, че точка колкото монета се брои, това ме радва Simple Smile Всъщност се радвам на всяко негово ако.
Вода и чай не давам, защото не знам как и колко. Всъщност купих лъжичка, дадох му с нея вода, колкото да му изплакна устичката.
За съжаление имам нов проблем, от няколко дни е, но чак не посмях да питам. Мисля, че ми се запиши каналче точно на ареолата, когато се напълни гърдата, направо ми се изкривява зърното настрани, не много, но го виждам, а като притисна на  мястото има бучица. Опитах нежно да я разтикам под топла вода, но не стана. Не се маха нито при кърмене, нито с помпата. Как мога да отпуша каналчето?
Но, имам напредък, днес не съм се цедила, ползвам малката помпичка, марка Юлиан, изцоква една гърда, ако не му стигне, давам другата. Снощи едната беше празна, което чак ме възмути. По принцип замразявах около 200мл. +  за денонощие, вчера само 100 мл. Днес нямам за замразяване, все още.

Таничка, вие май на пишман майстор сте попаднали! Най ме е яд на хора, дето казват едно, после се отмятат.  #Cussing out

Джингъл, що не я срита тая акушерка? Баси хората, честно!

Въпроси към раждалите мами:
1. Боли ли ви срамната кост? Мен от вчера нещо не ми е тамън. През бременността не ме е боляла така.
2. Стряскат ли се бебетата ви? Юли е много неспокоен понякога, сънува и се стряска, върти си очичките насън, преплаква от време на време. Притеснява ме дали не съм аз виновна, с тая бременност, която карах, колко стрес му нанесох!  Sad
3. Гърдите болят ли ви след кърмене? Имам чувството, че с шишове ме бодат.
4. Тея лохии бива ли да са такива огромни понякога?  #Crazy Чак се чудя да няма нещо нередно, то гадна работа...

П.П. От три дни се мъча да постна коментар и не мога, малкия не спи много тези 2 дни и зомбясах вече! Извинявам се, но не съм ви изчела.   bouquet

# 376
Глупи, Иънчо, освен, че е много чаровен се оказа, че е от моята порода - кучолюбец.  Heart Eyes Ако някой ден, в някоя паралелна вселена се срещнем, ще си живеем щастливо с нашита 1200 кучета.  Grinning

# 377
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Глупи, може да е вътрешен хемороид, който не се вижда и те боли.  Peace

# 378
Дени,мен не ме боли срамната кост.Гърдите ме болят при допир,когато са препълнени,което обикновено става около 2-3 часа след кърмене.Лохиите ми спряха.Не знам дали е нормално толкова бързо да спрат.Вървяха ми само 16 дена,а аз очаквах поне месец.Нашата бебка също се стряска понякога на сън.Преди седмица някъде,бях ставала през нощта към 2.00ч да я храня.Като приключихме я преобух,т.к. се беше наакала.Оставих я в креватчето й и изчаках около 20 мин за да се убедя,че е заспала дълбоко и няма да ме събуди веднага щом легна.Тъкмо обаче положих глава на възглавницата и тя изпищя така силно,сякаш нещо я е ухапало.Даже я съблякох за да видя дали наистина не е така.Оказа се че нещо си сънува,защото след малко започна да се усмихва.Така,че не се притеснявай за Юли.Той си сънува нещо.Ти не си му причинила нищо.
За рагадите да ти кажа(макар,че сигурно ЛЛЛ са ти казали),сложи кърма и я остави да засъхне.Ще ти мине за 2 дена. Hug

# 379
Здравейте момичета,гледам всички сте на линия-няма нови бебета.Браво на вас,изчакахте си юли месец.
Гери по случайност Шишкова с Узунова ми правиха секциото,много съм доволна.А за Матеева разбрах,че нарочно се уговаряли с нея,понеже е завеждащ родилно отделение,всеки говори различно.Успех!
Днес много е ветровито,мислех да правя големи разходки,но ме достраша да не я разболея малката,че сме на имунизация другата седмица.
А на сватба и аз ще ходя след две седмици,а Елито ще я гледа майка,има да ги мисля,но няма как да я взема с нас.
Гърлинблу за стряскането и моет се стряскаше в началото и ми казаха,че това е знак,че нервната система на детето е добре,колко е вярно незнам.Аз вече се изчистих,то и в началото не ми течеше много,но сега нямам нищо.Мен на 20ден ме викнаха на видеозон и се видя,че няма нищо и сега съм спокойна.

# 380
И аз ходих преди 2 дена на преглед,но не ме гледаха на видеозон.Този и още един преглед в рамките на един месец след раждането ми се полагат по здравна каса.Само,че аз си платих 20лв и не разбрах за какво.Прегледът трая 5 мин.Док ми свали 2 конеца,които м/у другото докторката,която ме изражда и ши,ми каза,че не се свалят и щели да си паднат сами.На тръгване измрънках(неудобно ми е да ползвам безплатни услуги") на док,че сестрата ми е казала,че този и още един преглед ми се полагат.Тогава той се обърна и каза:"прегледа е безплатен.20лв ми дължиш за конците"Платих си,но така и не разбрах какво.Нали сваля.Не слага конци.И за сваляне ли се плаща?И ако да то тогава какво значи "имам право на 2 безплатни прегледа за месец"?

# 381
Здравейте момичета! ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ! НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!  baloni

Имам едно питане. Някуде напред в темите се коментираше ама нали не помня в коя точно, та реших да ви питам. Имаше момичета, които си купиха помпа на Авен от продавалник. Можете ли да ми кажете някаква връзка с човека от които си ги поръчахте. Те нали са нови, а не втора ръка и доволни ли останахте от покупката?  

# 382
Жалина не е така, аз си имам тайна умисъл при заплюването на кралската дата  Crossing Arms още преди няколко месеца го обясних, ние с мъжа ми сме на една дата с царя, значи и детето ни трябва да е на кралска дата Laughing
Иначе сребърната паричка е за всички деца, родени на същата дата ама във Великобритания, и вече няма как да стигна до там  Grinning
Руми добре дошла на родна земя, естествено, че всичко се плаща, а защо изобщо ги е свалял тия конци не стана ясно?!
Глупи не ме боли, нещо не е в ред при теб явно, може катето да е права.
Дени вече е време да ти минава всичко, така че до няколко дни ще си екстра  Hug

# 383
  • Бургас
Dani_Kamen, виж в профила на mamasa какво има...аз поръчах няколко неща вече от нея, много съм доволна, цените са супер, нещата са нови, неразпечатани!

# 384
Здравейте момичета! ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ! НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!  baloni

Имам едно питане. Някуде напред в темите се коментираше ама нали не помня в коя точно, та реших да ви питам. Имаше момичета, които си купиха помпа на Авен от продавалник. Можете ли да ми кажете някаква връзка с човека от които си ги поръчахте. Те нали са нови, а не втора ръка и доволни ли останахте от покупката?  

Помпата на Авент е най-разумната покупка, която съм правила. В действителност, дойде чисто нова, запечатана. Потребителя е този : http://all4baby.prodavalnik.com/  

# 385
  • Бургас
да и на този профил дето Несторова е дала гледах че са същите цените на нещата.....ето ти профила от където поръчвах аз: http://mamasa.prodavalnik.com/

# 386
Ели, аз раждах Вики при Матеева, тя тогава не беше завеждаща. Сега пак и се обадих и се уговорихме и после случайно разбрах, че е станала завеждаща. Мен такива неща не ме впечетляват. Важно ми е да се чувствам сигурна.

# 387
Честито на всички мами! Да са живи и здрави бебоците!   bouquet

Момичета цялата съм в пъпки чувствам се като шаркава, ужасно е  smile3515  Бяха 2 пъти на дерматолог и само мазилца ми изписват, никой не рискува с хапчета (ест предви състоянието ми) Само, че аз не издържам вече така ме сърби, не мога да спя нощно време  smile3515 Уж за бебето нямало опасност, тя си била добре, поне това..... Къв е тоя бонус баш на финалната права

# 388
  • София
Гифтче, малко на печалбарство ми прилича... тея 20 лв  Confused То кво излиза, по 10 лв за изваден конец е взел, малко тлъсто ми се вижда, но честно казано не зная как стои въпросът в действителност  Thinking В едно съм сигурна - ако отидеш да ги махаш тия конци впоследствие в болницата, където си раждала (т.е., използваш си 2-та прегледа по Каса там), няма да ти вземат пари. Но ти май до друг град си пътувала за раждането...
Въпреки това, не се ядосвай, според мен добре е направил док, че ги е махнал - на 14 ден вече е много да ти стоят. Ако падат или се разграждат, то е до 10-ина дни най-много. Възможно ли е доки в болницата да ти е казала, че не е нужно да се свалят конците на вътрешните шевове (ако си имала такива)? Защото обикновено се процедира за вътрешните шевове да са саморазграждащи се, а външните често са за сваляне  newsm78
И друг път няма да мрънкаш, ей  Mr. Green Гордо влизаш, усмихваш се и почваш по финикийския въпрос: а сега какво ще правим, колко струва, а по-евтини варианти има ли и пр. Трябва да се уговори всичко предварително, както и плочките в банята - ЯВНО!  Mr. Green

Гърлче, по твоите въпроси, каквото зная:

2. Елица правилно ти е казала - напротив, добър знак е и е абсолютно нормално да се стряска бебче насън - рефлекси, които тепърва се оформят  Peace Нищо не си му направила по време на бременността, няма такива да ги мислиш  Hug
Бих ти препоръчала нещо, което съм правила по този въпрос (по Спок  Mr. Green) При моите деца денонощно (почти) имаше включено радио, близо до тяхното креватче. Не много шумно, но добре го чуваха те специално. И не само музика. Ако има мач, слушат мач и нервни коментари; предаване - слушат гласове и емоции на различни хора; симфоничен концерт, опера, хора, поп и пр. - колкото може по-разнообразна програма (Хоризонт е доста подходяща!)
Всичкото това даде едни страхотни ефекти върху децата:
 1. Много бързо свикнаха към новите, по-шумните и рязки звуци в живота.
 2. Други звуци, като напр. отваряне-затваряне на врата, хлопване на прозорец, човешки гласове, звънци и пр. не ги събуждаха. Тоест, вкъщи не трябваше да се съобразяваме да пазим тишина "за бебето".
 3. Впоследствие, с израстването си, не им беше необходима тишина, за да спят следобед или вечер. Това беше доста удобно за нас, тъй като сме правили хиляди купони непосредствено до тяхната врата, а и съседски купони не са ги тормозели никога  Peace

3. Гърдите по време, преди, и след кърмене мен лично много са ме боляли (около месец-два) - винаги и навсякъде. Яки бодежи, да. Малки копчета са ми, но са били постоянно напрегнати, пълни, течащи - вероятно е заради това.

4. Нормално е, дори зная, че е добре да имаш силни и продължителни лохии, не се стряскай  Peace Помни, че природата по този начин изчиства и обновява целия ти организъм. Доста кръв се сменя, на нейно място идва нова. Органите се "рефрешват" и подмладяват, доста от тях оздравяват. Знам, неприятен е процесът, но всъщност едно раждане е ужасно полезна работа за всяка жена. Смята се, че именно поради възможността да раждаме, ние, жените сме масово по-дълголетни от мъжете и с по-малко болежки на старини  Peace
Но докато имаш лохии, трябва и да хапваш повече продукти, които да възстановяват по-бързо кръвозагубата: шоколад, месо - червено!, език и мозък, цвекло, мед, течности. В смисъл, недей да караш само на салатки, похапвай и силни неща  Hug

Ох, Ради, ужасно Sad Опитай да успокояваш сърбежа  със следното:
Мажи ги с 2/3 сода бикарбонат + 1/2 морска сол - това леко разредено скрабче с водица. Намажи, потъркай леко, подръж ок. 15 мин., измий. Надявам се, че 2-3 пъти дневно ще ти успокоява пъпчиците  Peace И не е шарка, не бой се! Някакво дерматитче най-вероятно от бременността... Аз по едно време също имах чесане и пъпки навсякъде, щях да полудея, аз пък зациклих на темата, че е краста  hahaha Но мина.

# 389
wwwaz, за подуването на краката, мамата, с която бяхме в една стая имаше такъв проблем, но никой нищо не й каза по въпроса. Тя се опитваше да кърми на разбрицаното си легло с опънати на него крака, но всеки път сядаше и оттичаха наново.
Жалинка, аз бях с тапа, но без шийка и разкритие, това в петък, в понеделник родих, макар, че док се съмняваше, каза, че ще избутам до термин, но не позна Simple Smile А пък на ТМ, може да му кажеш да ходи той да си изпитва оргазмите  Crazy
Бейби, аз съм с помпа на Авент, скърцаше, установих къде е проблема и я мацнах с Лансинох  Joy И сега не скърца  Wink
Агнесанка, в предната тема беше написала, че все още сте 3 в 1, та се зачудих, да ням изненадки? Simple Smile
Мисти, преди да родя, аз също усещах малкия много рядко, всеки ден се отчиташе, но не както по-рано. Всичко си му беше наред, май му отесня просто. Даже минах с една мини стрия над пъпа, но няма проблем, не си личи кой знае колко.
Чул те Господ за болежките, но още ми е лилава ръката от абоката, за това си мисля, че скоро няма да минат останалите неща... Пууу, голямо съм мрънкало. Да си призная, искам да минат докато мама е тук, защото със свека ще се побъркам, ако трябва толкова много да разчитам на нея. Сега се дразня на всичките и съвети, сякаш съм хипер некадърна.  Confused
Ивка, каква е тази молба за детска кухня? Аз също оправям документи, но моето е съвсем батак, обикалям ои какви ли не инстанции, гадна работа. Вчера един се ядоса на служителката и само дето не я закова с химикала за стената, размина й се!
Сандалкиния Иво ме уби!  hahaha
Руми, ставаш за майка и още как. Но май сте като нас: НЕ сте добре дошли колики!!!  #Cussing out Юли също си смуче ръчичките, понякога през час, час и половина иска да суче, тогава давам малко от изцедената вече кърма, за да не ми слезе кърмата, която си "събирам" за основното хранене Simple Smile Давам Инфакол, имам и Лефакс, но четох, че не е хубаво да се сменят често капките или АМ, ако не подействат хич, тогава ще минем на Лефакса. Иначе гушкам, люлям и топля коремчето, заспива на гърдите ми, но като понеча да го сложа в кошарката и се буди душичката. Педиатърката каза, че ако плаче без причина - ял, спал, акал, пишал, чисти гащи, не се гърчи от колики, да измеря Т. Благодаря за отговорите на въпросите ми!  Hug
Вярно ли за 2 конеца ти взе 20лв?  #Crazy Ако бяха 3, 30 ли щеше да взема? Мен док, който ме изроди ме вика след месец, но там си се плаща. А док от ЖК каза, че винаги съм добре дошла, но час нямало да ми запази, не разбрах как ще ме вмести тогава.
А за мазането с кърма, мажа, но седя ли без бельо и теквам веднага, ходя като лейка  Laughing
Мимс, Николов щеше да падне от въпроса ти  Laughing Мен като ме ши ми вика: Да й придадем търговски вид! Аз му викам: А, ми тя не се ползва така или иначе! Той: Голям камък хвърли, голяма дума не казвай!
Близначе, Мъхче, ама много са ви мили разказите, Мъх, изключвам болките! Добре сте си дошли!  Hug
Гери Д., стискам палци Маги да се оправя, душицата мъничка!  Praynig
Ели, Сандалка,  Hug Голяма мъка ми е това със стряскането му. Все си вкарвам разни работи в главата, за това попитах.
Сандалка, гледам ТВ да бръмчи около него, майка ми хлопа с чиниите, пуска прахосмукачка, аз сешоар, но вратата е затворена, за сега. А тези дни не спи много и малко повече тишина пазим. Но разговаряме нормално в стаята, не шепнем. Опитвам се да го свикна с шумовете. Днес валя дъжд, хлопа силно по капандурите, а оркестър "Чайка" грачи непрекъснато, майка ми не ги трае вече, нарича ги "бели гарги"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт