Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 29 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
 Hug Hug Hug Благодаря ви Hug - 2 пъти от сутирнта капем кърма и има подобрение. Леко подобрение се забелязва и при слонските ми крачета, може и времето да допринася за това.

За проблемното ходене по нужда - аз съм се запасила с дуфалакс и фрутилакс - и двете са на природна основа и стават за кърмачки. В болницата ме почерпиха с течен парафин.

Днес поне няма вече какво да се прави по къщата - оправих я. Добре, че мама е  в къщи и ми помага за малкия, а на мен ми е удоволствие да посвърша домакинска работа и да ми почине главата от бебешки ревове от болницата.

Моля, да споделите идеи за меню за кърмачки, че шоколад не може, зеле, грах и още 100 храни не може предизвиквали колики на бебчетата.

Хубав ден!

# 451
girlinblue182, и мен доста си ме боли там. Като съм права става сериозно положението, но се надявам скоро да минава вече. По-добре ми е последните 2 дни като ми махнаха едното останало конче. А на мен док ми обясни, че за всеки шев, падат по 2 "мустачета". Така че не са снадени, а просто явно така шият, за да падат после сами. И Ема се стряска, само като си размърда ръчичките понякога и проплаква (д-р Харви Карп нали за това им ги увива с пеленка). А шишовете в гърдите ги усещам по всяко време. Кофти тръпка са си.
Гифтче, и аз в АГ-то ходих за конците - нищо не ми взе Naughty
Сандалка, честит ти термин! Joy Щях да ти пожелавам лъвчето-бъдеща лъвица скоро да излиза, но видях, че си си заплюла днес за Денят. Така че ти пожелавам да си от 5-те % бременни, които раждат на термин. Hug
Танче, ММ е пуфкал цигари, веднага го надуших калпазанинът! Crossing Arms
Данче, ако ще е до 20-тия ден все ще го изтърпя това давене. Обаче верно много се шашкам всеки път като вземе да се пули и да не може да вземе въздух ... cry Иначе всеки път мажа против подсичане. Къпането само първата вечер беше с вода, на дупето - с измиващия гел. От тогава - цялото тяло с гела, а вчера и главичката й измих с него.
Да ви питам нормално ли е така бебетата постоянно да сумтят, да хъркат (понякога като прасенце грухти навън и навътре), да се задъхват все едно не им стига въздух?
Скрит текст:
Слагам в скрит текст, защото е "мрън"
Ние вчера инцидентно ходихме до педиатърката за да тушира пъпчето, че й е паднало малко по-рано и сега по-бавно зараства. Ей направо ми се скара. Първо като й свалих памперса за да види пъпчето, тя се беше наакала и за капак се напишка. Аз обаче не се бях подготвила, защото трябваше за нула време да я сложим в кошчето и да бързаме. И тя ми изнесе лекция как винаги трябвало да имам мокри кърпи, памперс и Епикризата й като я посещавам. Аз докато ми обясняваше, съответно я почиствах с мократа кърпа, която ми даде и тя накрая ми направи забележка "И стига с тая химия!" Колко много химия съм й сложила с тая мокра кърпа! Като се наакала - направо на чешмата. А като се напишкала - без да я бърша. Какво й имало на урината? Попитах я не е ли много киселинна, а тя се усмихна леко иронично и каза, че важното било да не влиза в гънките. Ама аз как да зная къде има?! Почиствам си я наред.
ЛЛ ме беше посъветвал дупето да мажа със Судокрем, а всички останали гънки с Бочко, другото вече с лосионче. Тя като я видя и ми се скара защо така съм й изсушавала кожата?! Shocked Това бялото било цинк, защо съм я мажела с тоя Бочко! Само лосионче!
После ме пита Вигантол давам ли й за рахит и й обясних, че ЛЛ е казал от 15 ден по 1 капка, пък тя ми се изсмя и само дето не се плесна по челото колко съм малоумна едва ли не. Заповяда ми от днес да почвам по 2 капки.
И накрая, понеже пъпчето го тушират с Ваготил, ние щяхме да купуваме по първоначално нареждане на ЛЛ. Тя, обаче, май разбра, че сме го купили Ваготила и аз несъзнателно вместо Вигантол, казах Ваготил и се обърках в имената, та не пропусна да ми обърне внимание да не й дам това за пъпчето, че съм щяла да си отровя детето.
Зная, че не трябва да се връзвам, ама много тъпо ми стана от цялото това нещо. Сякаш съм ебати глупендера и едва ли не "Тая как ще си отгледа детето!". Пък то който питаш - различно ти казва. В болницата на последната визитация доктора като обясняваше и вика "Да не им давате сега тези глюкози! Това са пълни глупости!" А до всяко бебе в кошчето стои по едно шише с глюкоза. ooooh! Ами противоречат си. Аз как да зная кого да слушам?! И как няма да ставаш на луда калинка и да се чувстваш лоша майка.
Важното е, че наддава. За 6 дни си е върнала рожденото тегло (т.е. върнала си е свалените 230 гр) а ръста й ми каза 52 см Thinking Пита ме колко се е родила, казвам 54. И тя пак се изсмя и записа, че е 52. Да ми е жива и здрава, спокойна и да си хапва да качва нормално, пък ... Само трябва да внимаваме с храненето, да въведем режим на поне 2 ч 30 мин (или още по-добре на 3 ч) по не повече от 20 мин. сучене. Че иначе ако станела много дебела, можела да направи пъпна херния. Дано да влезем лесно в ритъм.
И още нещо да питам мамите с шевчета отдолу ...
Скрит текст:
Какво ви е усещането? На мен ми се струва доста "широчка" и чак като правя някакви усилия си излизат въздухчета Embarassed Така ли ще е завинаги? Shocked Да ходя за рекламация, ако е така.

# 452
Сандалке, честит ти термин, вкусна курабийка!  Simple Smile

Мисти, ами добре де, като нямам никакви признаци, само заради това ли да си избера секцио? Ами не искам... вече са ме рязали за киста на яйчника, а секциото няма да боли по-малко...
Без болка няма да стане, то е ясно... Какво да направя? Искам да отида в болница и вегнага да се задействат, и без това едвам дишам вече...

Sad Sad Sad

Има ли някоя от вас с предизвикано раждане??? Вече и аз не знам...

# 453
  • София
Ей, Иринка, то всеки луд с номера си, не се ядосвай, аз така със Стани имам една случка, никога няма да я забравя:

Скрит текст:
На 5 месеца беше и отиваме на консултация при някаква друга лекарка, че нашият педиатър беше в отпуска и тя като почна...я, това дете с 6 пръста, викам да, има си израстъче, ще го оперираме като стане на 7 месеца, ооо, има и пъпна херния, викам няма пъпна херния, много си му е добре пъпчето, аааа, ти ли ще ми кажеш, купете си лепенки и елате да го залепя, много хубаво ще стане...мъжът ми тук гледа в захлас, как може нашият пердиатър нищо да не е видял, после вика, оооо, ама той и хърка, викам физиологично е, така е откакто се е родил, казаха че ще премине до 6тия месец, мек хрущял в гръкляна, тя само измрънка тук нещо, той пък взе, че и върна докато го размяташе наляво-надясно, викам й има рефлукс детето, връща, ама и това щяло да мине до 6тия месец, после видя, че има и запушено слъзно каналче и ми вика, а това какво е, викам ми правим масажи, ако не мине до 2 седмици ще го отпушат (слава богу добре се справих с масажите и мина малко преди датата за операцията, поне от тази пълна упойка се отървахме), та накрая като си тръгвахме и тази лекарка ми вика, и да знаете, много ще ви е трудно с това дете, кой знае какви още проблеми ще има, може би и няма да се развива както трябва, малеее, идеше ми да я убия и така да беше (а е факт, че наистина всичко се оказа физиологично и премина с времето си, сега няма и помен от всички тези дребни проблемчета, детето си е напълно здраво, просто за съжаление всичко що можеше да се прояви, се прояви при него), та и така да беше какво си мисли, че ще го обичам по-малко ли или че ще се грижа по-малко за него, а мъжът ми супер доволен, че ще му лепи пъпчето, е познайте дали му го залепи (от всички неща само пъпна херния нямаше Simple Smile), а после се оплаках и на педиатъра и му казах, че повече при тази жена няма да отида никога...

Сега пък в болницата неонатоложката каза първия месец да къпем детето 1 път в седмицата, че имало защитен слой, да не го отмием, жената с която бяхме в една стая я пита защо тогава там ги къпят всеки ден, тя вика, ми щото е болница...Simple Smile

Споко, не и се връзвай, една майка най-добре знае как да гледа детето си Simple Smile

# 454
Ооооо,Иринка ,я не се връзвай на подобни изказвания.Това ми е най-странно ...Как в един такъв момент ,когато си най-несигурна и уязвима ,някой ,пък било то и лекар ,си позволява да се държи така ooooh! 
За задавянето ,не знам какво да ти кажа ....ще мине .Но си е страшничко,аз направо изтръпвах всеки път.Като опулеше едни очи ,чак сълзи му излизаха на милото  Sad  Бяха ми казали да го потупвам ,а ако не успее да продиша да го обърна с главата надолу  Shocked Няма да се шашкаш само ,това си е твоето дете ,ти УМЕЕШ и знаеш най-добре как да го гледаш. При тази педиатърка ли ще ходите на консултации оттук нататък?Защото при такова иронично поведение аз бих размислила.

Важното е ,че е добре Ема и че наддава ! Това най-големият проблем в първите дни с бебето  - да го разбереш яде ли ,не яде ли ...Гушкай си бебето и си свиркай  Hug Hug Hug
Иве,много неприятна случка си имала и ти,къде им е умът на тези хора не знам  Confused
Аз съм в голяма чуденка за това къпане,не знам какво да го правя...Но със сигурност този път ,докато падне пъпчето ще го къпя в мивката  Naughty Има ли някой друг луд кат мен  hahaha hahaha
Свекито навикала мъжа ми ,че са отишли на село с преспиване и довечера ще съм сама.То е ясно ,че и майка ми е в града,баща ми ...И мъжа ми може да си дойде за 20 минути...Но нещо взех ,че се притесних и аз,да не взема да родя у дома самичка  ooooh! ooooh!
Аз изчистих всичко и отивам да хапна у майка ми,дано покрай компотите да са сготвили нещо  hahaha ДОкато се върна ,искам някой да е родил!!! Не се бутайте  hahaha

# 455
  • София
За къпането - правим го веднъж на ден на мивката, като завиваме пъпчето и цялото коремче с кърпичка и поливаме откъм гърба. Иначе след ако - на чешмата само с водичка и малко сапун Бочко, Судокрем на всяко сменяне на Памперс чак до колената по съвет на педи. Ама нашите памперси са все наакани. Сменям ги преди всяко хранене.

Болницата е Надежда.  Hug

Толкова много похапват, че са вече на изходно тегло. Кога трябва да падне пъпът?

# 456
  • Бургас
Кейт била отишла в болницата вече...така че можеби днес ще е събитието както бяха слуховете...айде да ви видим сега коя ще роди с кралското бебе?

# 457
Хайде и аз да се похваля! Днес родих малкия-голям Боян, 3900 кг., 52см, със секцио 2 седмици преди термина. Ще ме извините че не съм писала дейно при Вас, но редовно ви следя. Пожелавам на всички чакащи - лесно раждане Simple Smile

# 458
Хайде и аз да се похваля! Днес родих малкия-голям Боян, 3900 кг., 52см, със секцио 2 седмици преди термина. Ще ме извините че не съм писала дейно при Вас, но редовно ви следя. Пожелавам на всички чакащи - лесно раждане Simple Smile

Честито! Жив и здрав да е Боянчо, а на теб бързо възстановяване!  Simple Smile  bouquet baby_neutral

# 459
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
AniKar, честит Боян! Да е жив и здрав, и да не спира да ви радва   bouquet

ПП. Между другото, името Боян ми е голяма слабост. Моят любим мъж - баща ми, се казва така  Heart Eyes

В нашата тема момченцата излизат по-рано от девойките, а уж дамите били по-нетърпеливи. А и като гледам какви са ви термините и какви големи бебоци раждате седмици преди определената дата, се плаша...

Кейт я чакам с хубавите новини  Simple Smile

ПП2. Мен днес ме понаболва корема долу и кръста. Чак не мога да повярвам, че имам болчици, макар и нищожни  Laughing Започвам да се надявам, че желаната от мен дата - 14.07, може да стане повод за празнуване  Mr. Green

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 13:33 от Katencetoo

# 460
  • Бургас
Ани, честит ви Боян Simple Smile Да е жив и здрав!

# 461
  • varna
AniKar, честит Боян! Жив и здрав да е!

# 462
Благодаря ви от сърце момичета, за пожеланията. Именно защото е голям докторът препоръча по-ранно раждане. Сега към 15 ч.трябва да ми го донесат и да го видя, дотогава аз ще подремвам че съм супер отпаднала.

# 463
Здравейте,
цяла сутрин сме с майка ми на борсата за цветя (заветната борса, дето омрънках света, че като родя няма да мога да ходя там) Та си накупих цветя за балкона и два прекрасни букета от рози за вкъщи....направих и една кошница с рози за сватбата Simple Smile И като се прибирах си влизам, но забравих, че съм пуснала алармата и като се включи, няма такова пищене....дали може да му стане нещо на бебето, то е яко силен тоя звук Sad Оф, притеснявам се, сега пък за бебка, проглуших й ушичките....не се разбунтува, кротува си, сигурно и нея я е страх какво ли става навън Simple Smile
За сватбата - няма никакви хора да друскам, отивам само да видя ритуалите и толкова - прибирам се като добра мама съвсем в нормален час.
Иначе тук откакто е майка ми при мен си е направо женско царство - няма такъв кеф, лафче по цяла вечер, мързелувкаме си ( тя се кефи, че си почива от баща ми, че той е малко мрънкало)
Иначе хич не ми се ражда, ама хич - искам да си дочакам до термина, да стане лъвче малката и тогава....пък и ММ нали трябва да се прибере да ни види, та сега не е подходящ момента. Но ако нещо стане тая вечер - ще ходя да раждам с вечерната рокля  Mr. Green
Кро - на мен ми разрешаваха да пия само парацетамол през бременноста. Помага определено!А иначе мери кръвното редовно, не е добре това с кръвотечението от носа, но не се притеснявай, да не вдигнеш още повече кръвното  Hug
Данче - аз съм със Сано, много ми харесва как мирише и държи доста после Simple Smile

AniKar - честит син, да е жив и здрав и много да те слушка и да си го обичате   bouquet

# 464
  • Бургас
за праховете и аз мислех да си взимам Сано Максима, ама не ми хареса как мирише и си взех Персил Сензитив...мирише страхотно, много съм доволна вече всичко е изпрано, изгладено и готово за бебка Simple Smile

Относно бебефоните, току що си поръчах бебефон от чужбина...ще ми излезе 197лв с доставката до БГ, а цената му тук е към 400лв.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт