Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 29 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Въпрос към ЛЛЛ
Кърмим се успешно, Ния е наддала 650гр. за 11 дни Simple Smile . Всичко е наред, с изключение на адската болка от първите 2-3 засуквания. Зърната не са ми разранени, сякаш вече за загрубяли и това е невъзможно ( поне така си мисля), но пък страшно много боли. Мажа се с Лансинох и явно от него рани не се получават. Какво мога да направя за тази болка?

Аз ли изпуснах отговора или още не съм го получила  newsm78 ? Поне да го побутна малко, ако имам отговор извинявам се, но не го открих  newsm78

# 466
Здравейте, момичета, и аз все още съм в очакване. 2-3 дни имах менструални болчици, както и болки в кръста, но уви..., днес нищо. Е, имам 10-тина дни до термин, ама понякога си мисля, че и до тогава няма да стане, отиде август Grinning

# 467
А, и забравих да се похваля, че си капарирах количката днес. Hauck Malibu розовко с черно е цвета. Много съм доволна  Simple Smile

# 468
Сандалке звънна и ми каза 3,500 кг, 51 см, момче и после не каза име  Grinning
Обаче във ФБ пише, че Кейт е в болница, а моята още се почудва, ще вземе да изтърве датата както е тръгнала, нали е рак 2 напред 3 назад, така скоро няма да излезе.
Хера теб поне нещо те боли, мен НИЩО, само таза, ама то така е от месец вече.
Иначе днес излязох на дежурната разходка, от която файда никаква няма, ако някой ви е излъгал, че с разходки става, даже сутринта чистих преди разходката и пак нищо. И ми се обадиха за кошницата с луканките, викам на дъщерята - щерко ако това си чакала, ето ти луканки няма кой да ги изяде, аз и ти ще сме, ама йок, и луканката не помогна, и пържолите вчера пак. Освен да я подържа гладна  newsm78, че да й дойде акъла у главата  Joy
Тео бебе взех прах за пране, чи кво му е newsm78 сложих и семана сензитив и мирише си екстра даже.
wwwaz не знам защо пък си мислиш, че това или онова не може, навремето не бях и чувала, за диета. А сестра ми с 2 години опит с кърменията, и каза никаква диета не е пазила, та и аз ще я карам така без диета, ако нещо съвсем се види, че дразни, тогава ще му мисля. Иначе само боб няма да ям, щото от него и аз съм с колики, камо ли бебето  Laughing
Иришка кви са тия глупости на педиатърката, я вземи помисли за друга ако продължава така #2gunfire иначе като вече раждала, хич не се усещам широка, така че явно е нещо временно, или просто ти си в грешка и само така ти се струва  Hug
Jingle_Gill предизвикано с упойка ще свърши работа, иначе предизвикано ама ти си след термин и ако има някакво изобщо разкритие ще е ОК, но ако е с никакво опасността от секцио я има.
AniKar да ти е жив и здрав Боян
хайдеее разбра се коя ще е днес, ние със Сандалка отпаднахме, и не само ние де Jingle_Gill ако се помотаеш още малко и днес ще отпаднеш и ти от кралската класация  Joy
Кате май-май може и да познаеш за 14/7
Sonichkaa то и аз като теб, имам още 10 дни заедно ни е термина явно. Има време. Аз искам или с Кейт или направо да си чака термина, че съм й сърдита  Joy Честита ти количка, нашата отдавна е капарирана, но е в магазина, че чака бебе и тя  Laughing

# 469
Здраствуйте, Мацки !
Стоя си тука аз още неродила. Вчера след като изконсумирах Милото почнаха контракции някви, но толкова слаби, че чак си спах като пич. На сутринта бяха на нещо като 15 минути. Докторката вика чакай да станат поне на 10. Разчистих се аз, разхождах се в парка, кляках, пак изконсумирах Милото и пак нищо. Контракции имам макар че не са много болезнени, но има чувството, че корема ми е нон стоп твърд и чак немога да ги засека. С тея моите уговорки с лекари си мисля, че ще стане гаф - довечера моята гинеколожка е нощна и ме вика в 7 да направим едни тонове /нали преносвам и всеки ден ме следят/, да ама аз ако отида и почна да раждам, как да се обадя на другата лекарка, с която имам уговорка да раждам да дойде. Много тъпо се получи. Той не че се е разбързал Нероден Петко, ама и не ми се ще да ми слагат някакви хапове и да ме предизвикват.
Сандалка, добер дошла в клуба.  Grinning

# 470
AniKar, да ви е жив и здрав малкият Боян! bouquet
Иве, хубаво ти е идвало да я хванеш за гушата. То бива, бива, ама еба ти чак видения за бъдещето ...  #Cussing out Евала ти, че си я игнорирала и не си позволила да ти влияе.
Данче, благодаря ти за милите думи Hug За къпането какво имате предвид на чешмата? То нали така или иначе е с пеленка върху пъпчето, по корем. Има ли разлика? newsm78
Мъхче, на мен ми каза, че рано е паднало (7 ден), по принцип падали около 10-тия
Сандалкааааа, честита ти рожба! Само здраве и много радости! Ей това е влезе в 5-те %. Браво! Ей сега и Кейт като се окоти - отидЕ ти баса за Мисти и Агнес. Айде сега Мисти внимателно да върне лентата и хубавичко пак да чуе момИче или момче? Thinking

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 15:58 от irishka

# 471
за праховете и аз мислех да си взимам Сано Максима, ама не ми хареса как мирише и си взех Персил Сензитив...мирише страхотно, много съм доволна вече всичко е изпрано, изгладено и готово за бебка Simple Smile

Относно бебефоните, току що си поръчах бебефон от чужбина...ще ми излезе 197лв с доставката до БГ, а цената му тук е към 400лв.  Shocked

Taничка, не знам дали си фен на мобилните устройства и дали имаш тел. с операционна система, но поне да кажа за едно приложение, което според мен работи на 100 % и то без пари. Baby monitor се казва, вероятно ако се напише в google play ще е 1-то което излиза. Инсталира се на тел с операционна система и се въвежда номер на др тел. като се настройва дали да праща смс или да звъни. Може да се настрои допълнително чувствителността, при която се задейства. Пробвах го с ревящо бебе от youtube, поради липса на собствено все още, и по двата начина. Действа безотказно, само трябва да имаш 2 телефона, като 1вия ''наблюдава'' бебето, а 2рия е при теб и те сигнализира.
При мен върши работа, понеже имам два телефона, но може да се ползва и този на таткото или нечии друг Simple Smile

# 472
Еличка, ти питала ли си наистина за родилното за дрехите, дали могат да се дарят. Тея дни една майка ми даде адски много дрехи баш за новородено и каза, че не иска да се връщат. Ако наистина има опция за даряване ще се получи идеално. След мнението ти за родилни се убеждавам за пореден път колко са различни хората. Една дружка, скоро родила, пък беше недоволна, може би, защото е раждала преди в Ескулап. Аз лично нямах оплаквания и от старото ни Родилно, беше старо да, но си чистеха хората и с мен лично никой не се е държал зле.

# 473
Здравейте, момичета....Аз не съм писала мноооого отдавна, но ви хвърлям едно око....Честити рожби на всички обебили се мами. Да са ви живи и здрави. На неродилите-търпение и леко раждане.
На 10 юли в 11:10 се роди и нашата дъщеричка-Емануела. 2900гр 51 см.

# 474
siqna_si - този проблем със болката при засукването го имам и аз. Също като теб мажа с Лансинох. Нещата се оправят, повярвай ми .. но засега стискай зъби и се моли по-бързо да премине. На едната гърда вече съм ок, другата все още ме боли обаче. Като съвет- сухи зърна, кремчето, кърмата размазана да изсъхне .. всичко това помага  Hug

Сандалка, честита рожба !!! Виж как учтиво я покани да излезе днес и добро дете - слуша мама  Laughing И какво е бебето последно ?

Прах засега съм взела Тео Бебе, но съм ползвала и Сано - доволна съм и от двете. Само дето не мога да преценя колко прах да слагам ,че не винаги пълня цяла пералня и за все случай пускам допълнително плакнене, за да не остава излишно прах по дрехите.

AniKar, да ви е жив и здрав Боян , радост и гордост да ви бъде !

Днес бяхме за сефте навън .. Мъжа ми е на село и сме самички с Дари. Тя ми извади душата за излизане и излязохме . Не сме стояли много , но все пак ..Утре мъжа ми е рожденник и мислех да направим официална разходка цялото семейство ( щура работа Simple Smile  ) , ама то пак ще стане.

И последно - да похваля нещото шезлонг ... С Дари нямах, но сега ми подариха и върши чудесна работа . Който се колебае - препоръчвам с две ръце . Но все пак си е и до бебе, някои може и да не искат да седят в него .

Iveto_86 - честита ви Емануела ! Да расте здрава и щастлива   bouquet

# 475
ЛЛЛ
Въпрос към консултантите,може ли да ми кажете как да позная дали детето се е нахранило и дали му достига кърмата или се налага дохранване.По принцип след кърменето продължава да е неспокойно и да реве.От днес започна да ми слиза кърма,но все още ми се струва не достатъчна ,храня бебето на поискване и го държа на гърдите много време ,днес почти два часа сука и накрая пак плачеше.Имам съмнения че все още не може да засмуква добре и силно за да стигне до задната кърма-да се надявам ли че ще започне по силно да дърпа в следващите дни или може би имам грешка в държането му в поза люлка и не му е удобно да дърпа добре?Ако може да ми кажете и как да го държа спрямо гърдата и на какво разстояние?
Взех си страхотен крем за зърна ,препоръчвам го на всички момичета с болка при кърмене-multi mam balm.Помогна ми веднага.
За индуцираното раждане-аз бях с такова -на 3см разкритие и без контракции ме пуснаха на система  и си родих екстра,бързо и без проблеми или големи болки при контракции заради окситоцина.Хич не му се плашете .

# 476
  • София
Сандалке звънна и ми каза 3,500 кг, 51 см, момче и после не каза име  Grinning
...
Иришка, не й се връзвай на Мисти. Глей, с една запетая как ми отряза главата  hahaha Няма още рожба при мен, динята си стои в коремата и се почесва мързеливо

Мисти, Мисти, вече ще ти казвам МЪсти  Mr. Green Как си ми го върна насън, опасна си  Laughing Име за момче нямало е как да ти кажа - нямаме. Някои са минали амниоцентеза, ама накрая ще видим кой ще гушка мъжка рожба  smile3533
А ти пък сега много мекушава стана... нали щеше кралската дата да гониш, че от сой цялото семейство да сте, пък какви са тия приказки - на термин... Никакъв термин  Mr. Green Пускай царственните ви локатори и се ослушвай за Кейтовите стонове. Нападай за консумация отпускаря, виж Гери какво прави, не си поплюва хич  Mr. Green

Иришка, аз пък смятам, че тази педи поне за едно е права: не бих слагала кремче на гъзето на бебето за постоянно (и никога не съм, де). А само, ако се появи проблем. И аз не приветствам многото химия. То за какво да им купуваме специални препарати за пране на тия бебета, като под дрехите ще са омазани с какво ли не... ooooh! Пък и вярно си е - тези кремове (и цинкът специално!) изсушават кожата. Вигантол - ок, но през лятото май докторите не го приветстват особено  newsm78

ЧЕСТИТИ НИ НОВИ БЕБЧЕТА И НА ТЕХНИТЕ МАМИ!   bouquet

# 477
Честито бебче Емануела на Iveto_86! Жива и здрава, да порасне голяма!   bouquet

А аз пък, момичета ви насърчавам, който не е гласувал за дата кога ще се роди моето упорито бебе да го направи, още не е късно!  Simple Smile

http://gillianleenas.wordpress.com/2013/06/20/when-will-my-baby-be-born/

# 478
  • varna
Хе, Сандалке, само аз май съм разбала правилно какво е написала Мисти Mr. Green
Иве, честита щерка, жива и здрава да е!
След малко отлитам за доки, да видим тая седмица какво ще каже...

# 479
хахаха Сандалке, набързо те направиха родила Simple Smile)) е хайде до довечера има време, дано да стане Simple Smile

Ние се прибрахме от тонове, бебчо е добре, ама няма контракции, акушерката вика разходки разходки.. ама колко пък да се разхождаме. Минахме през няколко магазина, през 1 мол. Купихме си всеки по нещо, а аз 2, едни обувки и едни джапанки. Малко са червени и нямам такива дрехи, ама поне пък ще ми отиват на нощницата за болницата. Озверях от глад за 4 часа, ей закъсах го с този глад Simple Smile
Да захладнее после и ще карам мъжа да ходим на разходка и после малко ще по поизползвам като Гери.

Хайде Гери, още 1 път и тръгвай към родилното Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт