Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 29 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Сандалче, 14ти е много хубава дата, аз я исках, но....

# 496
  • София
Сандалче, 14ти е много хубава дата, аз я исках, но....
Дам, под девятка е...  Девятката е моето число  Thinking Но пък няма да насилвам нещата още, рано е. Някъде сряда-четвъртък да се отпочнем, може би  Mr. Green

Танята-Кипърска я мяркам понякога отгоре  Hug Само ни попрочита, без да каже новинички за тях... Танче, сигурно кърмиш едното, и четеш. После кърмиш другото юначе, и четеш. После пак е време да кърмиш първото?
Виж какво, ти с пръстите на краката може да ни пишеш през това време  hahaha

# 497
  • София, св. Троица
Веси-Касис, честито, честито, честито!   bouquet
Много здравенце, радости и късмет в живота желая, останалото ще го купите
  Hug

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:   bouquet

zdraveite, mami
izviniavam se za latinicata, no niamam drugo, a imam speshen vapros kam konsultantite po karmene.
Parvo da kaja, che na 29,06 rodih moia sin Kaloian 3050gr. 49 sm.
Chestito na vsichki rodili mamcheta, da sa im zdravi dechicata!
Na chakashtite pojelavam leko rajdane!
Vapros za karmeneto
Mnogo ni e trudno. Edva se nauchihme da zasukva i da galta vaobshte. Tuk nai posle mai imame uspeh, no kakuv ne znam. Deteto suche, no ne e iasno nahranva li se ot bolnicata ni izpisaha 2940 gr, a na 6 dni pediatarkata go pretegli 2900 gr i na kontrolnoto karmene kaza che iziajdal samo okolo 30 ml i da dohranvam s oshte tolkova AM. Parvata sedmica toi mnogo speshe i edva go budeh da iade i ne iadeshe dobre. Sega e buden, no sled 10 chasa i celia sledobed mnogo plache i iska postoianno da e na gardata bez pauzi. Kato prez tova vremegalta savsem malko i se unasia, no mahna li go ot gardata reve. Tova e edinstvenoto vreme ot denonoshtieto, v koeto se predavam i mu davam 30 ml AM. S pompa izchejdam ne poveche ot 20-30 ml. Dokato go karmia na ednata garda, ot drugata cedia na raka i taka sabiram pak ot dvete 20-30 ml. Tova znachi li che niamam karma i deteto reve ot glad?

Здравей elle74,
Съжалявам, че сме пропуснали въпроса ти. Добра идея е да се оцветява в червено за да се отличава по-ясно и да не се получава непотърсена информация.

Чудесно си се ориентирала да цедиш от едната гърда, докато от другата бебето суче.  Hug
Разбирам, че на този етап главното ти притеснение е, че бебето сякаш не суче ефективно. Би могла да опиташ да приложиш, когато забележиш, че започва да започва да се дърпа или спира да преглъща можеш да приложиш компресия на гърдата, с която ти да подпомогнеш придвижването на млякото от гърдата, към устичката на бебето. Ето и два клипа с компресия  цък и цък.

Би ли споделила малко повече за организацията на кърменето ви – колко кърмения имате за денонощие горе долу? Предлагаш ли на бебето залъгалка? Разбирам, че понякога се налага да дохранваш с АМ, би ли споделила кога и как се случва това – с шише и биберон или с алтернатива на шишето? Колко напишкани и наакани пелени имате за денонощие? Предлагаш ли други течности на бебето – вода, чай или друго?

Споделяш, че докато е гърдата е покоен, но след като го махнеш той се разстройва. Това е обичайно поведение за много бебета в началото. От една страна кърмата за разлика от АМ се усвоява много по бързо и лесно и за това е обичайно бебета да огладняват на около час и половина – два от друга страна стомахчето е малко и е нужно малко количество кърма, но прието на чести интервали от време. Ако това се съчетае с не много ефективно сукане, може да обясни, защо бебето е неспокойно след като го оставиш в леглото. Може да опиташ с компресията и да видиш дали би имало промяна в това отношение.

Относно количествата кърма, които успяваш да изцедиш, те не са показател за количеството мляко, което можеш да правиш по принцип. Много майки не могат да се изцеждат и въпреки това кърмят успешно. Също така, когато бебето суче, то може да изсуче много повече кърма, от колкото майката може да изцеди с коя и да е помпа. В тази връзка, пробното кърмене също не дава адекватна информация за това как се справя бебето със сукането. То показва как е сукало бебето само в един кратък отрязък от време и в този смисъл не дава пълна картина. Кърмените бебета се хранят, както възрастните – понякога изяждат по-малко, друг път повече, понякога биха искали просто да се гушкат, а друг път да си утолят жаждата. Ето защо е толкова хубаво, когато майката следва потребностите на бебето и кърми тогава, когато има нужда.

Понякога се случват трудности в началото. Обичайно с известна реорганизация в кърменето и малко търпение, нещата се подреждат така както са най-подходящи за мама и бебе. Peace Hug
Надявам се информацията да ти е била полезна. Ще очаквам отговора ти.

bouquet

# 498
Хахаха, Сандалка, с кеф ти чета постовете. Хич не ти личи да си изнервена, само ме развеселяваш  Laughing

# 499
Банда - сватбата мина прекрасно Simple Smile Така ми се танцуваше, но нямаааа....но сега въпроса ми е следният - получавам едни контракции на 10 мин, абсолютно безболезнени, но много силно стегнати....та дали да се притеснявам, че ще се ражда или не ... Embarassed Може би отново се филмирам, откъде да знам - аз досега 5 пъти ви наплаших, че ще се ражда  Embarassed Embarassed Embarassed

# 500
Мацки, влизам само да ви проверя как сте! Поздрави и честито на всички мами!!!! Да сте много щастливи с бебчовците!!!

Сега малко инфо: имам кутия Аптамил комфорт 1, от която съм ползвала около 100 грама - подарявам я.
Имам и инфакол капли за колики - подарявам, използвани 2 пъти по няколко капки. И двете са купувани преди 10 -на дни и съхранявани правилно, но няма да ги ползвам.
Май има бебчо лактозна непоносимост. Изчетох http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319010.40 тази тема + останалите + мнение на Xedra LLL и може би и с кърмата има проблем бебчо. ПОявиха се жилки с кръв в изпражненията, повръщане и много неспокойно поведение. Затова сега сменихме и АМ (не ми достига кърмата) с хидролизирано Sad. Оня ден не го кърмих, всичко беше ОК. Вчера го кърмих - писъци до 02.00 през нощта. Днес не съм, всичко е ОК...От темите с ЛЛЛ, други консултанти и препатили с такава непоносимост, може би няма да кърмя, не знам....

Ето, оплаках се Simple Smile))))
Иначе сега връщам да прочета и да съм по-състоятелна....И да видя всички бебоци какво правят, и техните мами също.

Сандалке, аз утре (14) имам рожден ден Simple Smile Денят на Френската революция. Прекрасна дата е Simple Smile))))

# 501
Сандалке и аз като теб следя ББС и през половин час гледам дали няма роял бейби.Много ми е интересно как ще протече раждането на Кейтото,дали ще я обезболят подобаващо ако ражда нормално  или е в духа на традициите да крещи и да напъват всички заедно с нея.Дали пък няма да е секцио ,знае ли човек...едно време Даяна май ги е раждала секцио заради датите Confused Мъжа ми вика ,ти па какво толкова се вълнуваш...Ми нали си е човече ,как няма да се вълнувам.Както се вълнувам за всяка една от вас.
Ето сега Жалинка ще я мисля цяла нощ с тези контракции на 10 минути Laughing
Може пък да е трябвало да друснеш хорце все пак ,от него би трябвало да тръгне бебето.
Вие сега може да ми се смеете ,но аз съм забравила що е контракция.От предното раждане имам някакви спомени ,а с тези бременност да съм имала 4 ,5 пъти някакви стягания дето кой знае дали са контракции били...Сама съм и викам да не раждам тази нощ,че майка ми нямала винетка ,а мъжа ми е на село hahaha
Абе днеска цял ден ми се ходи до тоалетна ,дали организмът ми не се подготвя нещо... Thinking :
Джине, уби ме с това нефтено находище в Саудитска Арабия  Joy
Винаги имаш страхотни попадения,я кажи ,да не си някой литератор,боравиш с думите много добре Mr. Green

# 502
в ефир - хаха, ами доктора каза да пия един диаспорал и да отида до Шейново за един запис Simple Smile Най-вероятно ще дойде там направо....оф не ми се ражда, наистина....но иначе ми се и напъва леко Simple Smile Сега чакам майка ми да се върне с диаспорала и затова си чакам - ако започна да раждам вие ще сте първите ..... страх ме е!!! newsm43 newsm43 newsm43

# 503
Искам да си похваля доктора - звъни ми през 5 минути да ме пита как съм Simple Smile Те ще му се обадят от Шейново да му кажат как съм, което ми дава супер голямо спокойствие ....оф, хора направо не се побирам в кожата си от притеснение, но днес наистина ми дойдоха повечко нещата - алармата, после сватба....абе не знам, споко съм, защото явно има доста време - няма да стане хоп контракциика и хайдеее Simple Smile
Пиша тук защото съм сам самичка и съм леко полудяла, стискайте ми палчета...ако не ме приемат или не родя тази нощ, обещавам, че ще алармирам! Не трябваше да става точно днес, наистина, защото исках да изчакам ММ да може да се върне, но нашата малка госпожица си знае своето  Heart Eyes Обичам си я преди да съм я видяла, толкова е хубаво усещането. Най-странното е, че днес не се чувствам по никакъв начин бременна, явно и това е нормално....упс, контракцииките започнаха да стават съвсем леко болезнени...май ще стане да тичам към болницата с вечерната рокля - хихи, но се преоблякох Simple Smile
Поздрави на всички, много се радвам, че ви има - ето сега в този напрегнат момент, мога да си чаткам за успокоение по клавиатурата и се чувствам добре....
и така малко съм панирана, но всичко ще се подреди, сигурна съм, все пак може да се роди с бебето на принцесата и да е една малка принцеска Simple Smile
Дано да е само излишна паника, но определено се страхувам....усещам го много нисичко, много, много нисичко Simple Smile Сега обаче ако е излишна паника ще се побъркам, наистина - няма да има такава излагация.... Embarassed

# 504
Жалина,спокойно ,не си сама  Hug Hug
Кой знае ,може пък да е дошло времето да излиза бебо,няма да се плашиш.
Толкова е вълнуващо да знаеш ,че след няколко часа ще гушкаш малко пухче  Heart Eyes Heart Eyes
Хайде ,тичай в болницата и успех ! Утре чакаме новини  Heart Eyes Heart Eyes

# 505
ох, данче не ми се иска да е толкова скоро, честно...но нищо де, тя си знае нашата малка беборанка  Heart Eyes От друга страна ще ми олекне най-накрая на коремчето Simple Smile
Благодаря ти, че ми писа  Hug

# 506
Жалина ,човек никога не е напълно готов да бъде родител.Такъв се става с времето ,знаеш....
Ако бебето реши да излиза днес или след 16 дни ,както гледам ,че пише,все ще си уплашена и несигурна.Напълно нормално е  Hug
Стискам ти палци всичко да мине по вода и да имаш леко раждане като на Бейб май беше  hahaha
Аз все си мисля ,че ако днес те върнат у дома ,ще си малко разочарована ,ти толкова се гласиш ,че ще раждаш по-рано Laughing.
Само няма да се шашкаш много,всичко ще е наред ,предстои ти най-хубавото  Grinning

# 507
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАМИ!
Луиза много съжалявам за бебо.При нас пък оченцето е проблемно,вчера излязохме за малко,видях,че е ветровито и се прибрахме до час,цял следобяд не съм излизала.И ставаме тази сутрин - окото и гурелясало и тече,това ни се случва за трети път вече,капч и капки,но незнам дали да не искам направление за офталмолог.А понеделник сме на имунизация,дали няма да пречи незнам,трябва да предупредя.Започват се проблемите вече,но няма как.Иначе днес не съм и спестила разходката,компесирахме и за вчера.Мъжото днес почива и иска да е със семеството си.Цял ден бяхме в парка,баткото на игра,а Елито на спане в количката.Утре ще кача снимки да ни видите,вече сме пораснали.Рамата на количката си стои в багажника,взели сме само коша с бебка,защото утре пак ни чака дълъг ден,може и до село да се отбием,че систъра вчера беше рожденничка.Кърмя в колата,по пейки в парка и не съм само аз.
Хайде да ходя да си лягам,че след малко ще трябва да ставам.
Успех на всички неродили мами!

# 508
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
Кърмим се успешно, Ния е наддала 650гр. за 11 дни Simple Smile . Всичко е наред, с изключение на адската болка от първите 2-3 засуквания. Зърната не са ми разранени, сякаш вече за загрубяли и това е невъзможно ( поне така си мисля), но пък страшно много боли. Мажа се с Лансинох и явно от него рани не се получават. Какво мога да направя за тази болка?

Аз ли изпуснах отговора или още не съм го получила  newsm78 ? Поне да го побутна малко, ако имам отговор извинявам се, но не го открих  newsm78

siqna_si, извиняваме се за пропуска и благодарим, че ни подсещаш!

Ако болката е само в началото при засукване и след това минава, вероятно бебето засуква зле, но след това си настанява зърното удобно в устата.
 За да може да засуче така, че зърното да отиде дълбоко в устата на бебето, от полза е да се направи ревизия на позиционирането и засукването. И ако има нещо, което може да се промени, да се опита с промени:
 - ти да си удобно настанена и да не усещаш напрежение в гърба, нито в ръцете. Да не се навеждаш към бебето, а него да го придвижиш към гърдата.
 - бебето да е на нивото на гърдите ти, ако е нужно и повдигнато с възглавница.
 -да е изцяло обърнато към теб, а не само главата му. Плътно гушнато в теб така, че коремчето му изцяло да се опира в тялото ти.
 - когато подаваш гърдата, зърното да сочи към нослето на бебето и да закачиш бебето на гърда когато отвори широко уста(а не при каквото и да е зяпване)
 - да избуташ бебето за плещите към теб, а не да натискаш главата му.
 -удобни често се оказват втората и третата поза от тези("кръстосана люлка" и "футболна топка"): http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0/ . Ето и видео с поза "кръстосана люлка", което може да ти бъде полезно:  http://www.youtube.com/watch?v=TJYbupouw1c

А можеш да пробваш с т.н. "биологична" поза. Ти удобно облегната назад, а бебето лежи хоризонтално или по диагонал върху теб. То лежи по корем, имате плътен контакт между вас, а тежестта на главата позволява максимално дълбоко засукване на гърдата. Ето статия за тази поза. Ако се научиш да я ползваш, можеш и да си поспиваш с бебето върху теб: http://lalechebg.com/2011/01/biological-nurturing/

Ако бебето ползва често залъгалка, това може да го учи да не отваря широко уста и да засуква плитко. За това би било добре залъгалката да не се ползва или поне да се ползва рядко.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 01:30 от skrech

# 509
И така - разкритие 1.5 см, контракции на 20 мин  Rolling Eyes Но съм вкъщи и ще пия магнезий за да спрем с няколко дни нещата - иначе си го получавам това разкритие без да усетя Simple Smile Много е малко и може да се издържи така дълго време, но проблема са контракциите - безболезнени....

Общи условия

Активация на акаунт