Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 29 998
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ - Скреч или Айдин
При нас нещата са така - до преди два дни малката сучеше сравнително рядко - на около 2 часа ( като е имало и пауза от повече от 3 часа, но и по-често е искала да яде, затова казвам средно ) Даже ми се виждаше рядко и се чудех дали да цедя , но реших да оставя на нашата двойка мама-бебе да се напасне самичка . От два дни обаче малката е много неспокойна, иска постоянно да суче, не спи така дълбоко . Имам усещането,че не й достига, че суче напразно , без да гълта .. а преди чувах звучно "шлюп" и после "къх" .. сега това е само нощем . Опитвам се да съм спокойна , но се вкарвам във филми,че не й стига. Памперсите ги пълни редовно, педиатъра дойде седмица след изписването и каза ,че видимо е пораснала. Кантара му показа,че е качила само 60гр, но той не се впечатли,каза,че кантарите ги настройват различно и е възможно да даде разлика. Важното според него е,че видимо е пораснала само за седмица. На консултация сме чак на 26ти и дотогава няма как да я меря.
Пия почти по литър лактогонен чай на ден, вода, сокове, ям си всичко.
Не давам нищо друго ,нито течности, нито залъгалка. Хранена е два пъти с шише, защото излизах с каката и баща й я нахрани с изцедена кърма.
И след всичкото това объркано излияние с две думи - възможно ли е кърмата да намалява, вместо да се увеличава ? ... усещам ,че изпадам леко в паника , даже оня ден Дари милата го отнесе, защото каза "Мамо, ми то може да няма мляко.. ? " И аз й викнах и казах,че забранявам да се произнася тази дума и че мама, винаги има мляко за бебето .. . Имам се за опитна кърмачка, Дари е кърмена година основно, а до година и седем месеца - с плавното и леко и за двете ни отбиване и то по нейно желание , а не по мое ( отбиването) . Бях и сега съм вманиачена да кърмя и изпадам в лек ужас дори само при мисълта,че ще се проваля ...  Sad

Предварително ви благодаря   bouquet

lili_sf, разбираеми са притесненията ти, няма значение, че не ти е нещо ново да кърмиш. Ти имаш ново бебе и с него танцът е уникален, както уникално е било и кърменето на първото дете. Пък и си в момент след сериозно хормонално пренареждане, може много неща да са ти кристално ясни, но в този момент да имаш нужда някой да те подсети.

Нищо чудно да става въпрос за скок в растежа. Василена е точно на възраст, в която най-често се забелязва такова поведение. Суче по-усилено, а усещането е точно каквото го описваш - сякаш си празна и суче "на сухо". Ако си имала такъв период с каката, вероятно се сещаш, че той преминава след няколко дни или седмица. Разбира се, винаги влияние може да има и твоята умора например, но техниките са едни и същи - колкото може да бъдеш спокойна и да кърмиш колкото бебето диктува, че иска.

Имаш и спокойствието на памперсите. Макар да сте на консултация в края на месеца, винаги при притеснение можеш да поискаш посещение или да отидете в кабинета, обаче отново трябва да се има предвид проблема с разликата в кантарите. Педиатъра е взел предвид този факт и това е чудесно!

В момента с Василена все още се опознавате и напасвате. С времето ставаш все по-уверена във връзката си с нея и по инерция може да решаваш проблеми, без дори да се замисляш, че изобщо проблем съществува  Peace .

Кърмим се добре.Въпрос към ЛЛЛ - имам големи гърди и според мен имам предостатъчно мляко. Малкия пълни памперсите с ако и пишо. Необходимо ли е да се цедя? В момента не го правя. Кърмя на поискване, като интервалите са ~ 2-3 часа.

Благодаря предварително.

Щом бебето суче редовно и е нахранено, а гърдите не са препълнени и напрегнати, няма нужда от цедене.

Глупи, не думай Simple Smile Че ще ми се наложи и аз август да раждам.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 02:34 от skrech

# 421
  • София
Хайде да ви почерпим днес!
Вземете си курабийка, защото моята беба има празник - рожден ден  Mr. Green
Пожелавам й мноооого силни контракции - днес, едно голяяямо разкритие - днес, гладка хлъзгава шийка - днес и да види лесно светлината в тунела!
Приготвила съм сърдити пилета, за да й напомня, че НЕ участваме в състезание по най-дълго бременеене  Mr. Green

# 422
Роси викаш честито а  hahaha hahaha ние вече си честитим термин  Joy А твоята Далия защо е по-малка от моето бебе, което още не се е родило, сигурна ли си в килограмите  newsm78 Честито ти цикъл, като стана на въпрос, че кога пък ти спряха лохиите та и цикъл успя да ти дойде, аз все си мислех, че около месец са тия лохии?! Явно при секцио е различно  Thinking
Сандалке честит термин!  Grinning Laughing От утре си в 11 лунарен месец, та ние ще сме в онова състезание, дето ММ го беше сънувал  Joy
Вени опитай с плодове на гладно, ако не помогне, със сигурност не е нормално, искай нещо от докторите  Naughty Кърменето не знам, не разбирам  Thinking че то това бебе не се ли събужда само за да си иска ядене  Thinking
Данче  Shocked ти пък много доверие изведнъж на свеки, чак пък да чисти у вас, аз това ги питах и наште дето само акъл нещо ми даваха по едно време, що пък вика няма да е на свекърва ти, е щото пък не ми харесва името, няма бойни заслуги, а това с традициите, аз не съм по традициите  Crossing Arms Що бе свекървата не каза, може ли да дойда преди да се роди бебето, да помогна за основното чистене, ами викала искам да дойда като се роди, за да се снимаме пред родилното, и после ако трябва да помагам за бебето, викам на ММ че за какво ще помогне за бебето - ще кърми вместо мен нощно време, че да се наспя или ще сменя памперсите, дето не знае какво пък е това, хайде и без нея ще мина първоначално, само дето и нея ще трябва да мисля, дали е нахранена и дали не й е удобно. Оооо забравих, трябва и бабините деветина да си каже тя  #2gunfire Майка ми вика - не те е срама, ама тя била стара за да чисти, искаш да се измори, ами аз пък съм бременна  как пък мен не съжалиха  ooooh!
Дени, Ива вие и двете сте се вталили, видях аз снимките, добре че сте гушнали по едно бебе, да се сетя, че сте родили наскоро  Laughing
Кро честито термин и на теб  Joy
Сияна-си как бееее, защо мислиш бързам, щото ако изтърве тая мойта дивачка кралската дата - днес, ще ме е много яд  Laughing
Jingle_Gill как предизвикано  Shocked нали заради това избягах от лекаря, и не избрах нито екип, нито чудо, дано не се случва нито на мен, нито на никоя  newsm43 знаеш ли ти колко случая четох дето с тези предизвикани раждания, не стига че търпиш болките на раждането ми накрая - секцио, та болките и на секциото ужас, отказвам  Crossing Arms
wwwaz добре дошли у дома, тия дни рекламираха някакво лекарство по тв от което спадали отоците, ама аз нали не пия лекарства, та идея си нямам какво беше, ще минат ама кога  newsm78 Бебчо е супер, ама тия крака ако са твоите са  Shocked Вземи се консултирай с лекар, хич не е на добре, те са бетер от моите, а аз още съм бременна и за мен е нормално, въпреки че от около седмица почти не се виждат отоци, вече не е както бяха
Сандалке какво стана с линийката??? Що изведнъж от 0 стана на още 1 ден? И какво ли ще покаже като плод след термин? Иначе сутринта се събудих, защото пак теб сънувах, аман се каза вземи го раждай вече  Laughing

# 423
  • Бургас
добро утро и от мен Simple Smile

Скучно ми е сама в къщи че ММ е отново на работа и се чудя какво да подхвана...

От мен нито болки, нито контракции, ни тапа паднала, ни води...ще си чакам май термин Simple Smile

# 424
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро! Hug
Мисти айде твой ред е да ни зарадваш с новина! Whistling
Сандалка аз с кеф ще се почерпя с твойте курабийки изглеждат много апетитно smile3521,а пък от теб чакаме новината!
На мен тези дни ми е едно такова гадно и искам вецхе малчо да излиза Crossing Arms.В сряда ме викат на тонове в Шейново,ако не съм родила дотогава е викам да съм  Whistling.Пуснах последната пералня с бебешки дрехи сега така съм готова и ще си чакам! Rolling Eyes
О да ви кажа аз тази нощ сънувах,че раждам дали това пък не е знак,че ще стане скоро newsm78!

# 425
  • Бургас
момичета, я да ви питам...кои от вас купиха бебефон и какъв е?

# 426
Влизам само да честитя термина на Сандалка - ей, честит термин, айде дано да се роди бебка, когато ти си пожелаеш Simple Smile  Hug

# 427
Добро утро и от мен!!
wwwaz,капни на детето в оченцето малко кърма.Аделина беше така преди седмица и й капнах малко.Прави се за 2 часа.
Аз пък друго да питам.Тези бебешките кремчета стават ли за лицето на бебето?Имам Судокрем и Бочко.Малката има някакъв обрив по бузките само.Първоначално мислех,че е от допира й в мен,когато я кърмя.За това започнах да слагам една кърпа на ръката си,за да няма пряк допир с кожата ми или дрехите ми.Пъпчиците обаче упорито си стоя вече няколко дни.

# 428
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Глупи, тук съм си аз. Тази година може и да не раждам, както е тръгнало.  Simple Smile

Сандалке,  Joy Честит термин  Joy

Ооо, Мисти, днес ще те следя изкъсо  smile3556 Да видим и кралските особи дали ще се похвалят.

Таничка, бебефон не съм купила все още, но до колкото знам тези на Бертони не са хубави, защото ловят и на съседите личните драми...но това са само мнения, не съм пробвала лично. Никак не помогнах, ама да си пиша там, пък...  Blush

# 429
Здравейте ,
Скреч, благодаря ти от все сърце за отговора   bouquet  Ако имам въпроси пак ще питам  Hug

Таничка - нашия е на Чиполино , купихме го още за Дари. Това е една от най-полезните вещи за нас и без него не мърдаме никъде. Дава смущения отвреме-навреме, но като цяло е много сполучлив. http://prodavalnik.com/rozov-bebefon-meche-marka-chipolino-s-lampichka-i25124603 - като този е .
Сандалке, опасна работа си ти ! Честит ти термин и стиснати пачета и от мен !
Гифтче - аз бих мазала тези пъпчици със Судокрем. Но това с обрива е напълно възможно да мине само за ден-два...при нас отмина.

Нощес падна пъпчето най-после.

Хубав ден  Hug

# 430
  • София
Мисти, още само 1 ден ли види пророческото ти око? А дано, а дано!

Гифтче, аз с Бочко мажа всеки и навсякъде, за всичко  Laughing Що да не става за личицето? Опитай. То на дупенцето е най-най-нежната кожичка, по-нежна и от лицето. Ох, как обичам да цунквам бебешки дупенцааа  Crazy
Само че. Ако се задържи този обрив, без да има ефект (засъхване, изчезване), - на педи звънкай. Тепърва предстоят и дерматитчета, и пр., та ако е нещо специфично, да предпишат нужното мазило.

Въпрос към вече родилите мами:  Mr. Green
Спите ли вече по корем?
(Ох, много е мазохистичен въпросът, знам, нооо... садо-мазо искам май вече  hahaha

# 431
Добро утро и честит термин на Сандалка  hahaha hahaha
СПоред мен днес ще се ражда бебето на Кейт 13.7.13. е чудна дата.Сандалке ,Мисти ,дано и вие да успеете да се вмъкнете в графика за раждане днес  Mr. Green
Пффф,имам чувството ,че 5 ,6 човека останахме бременни и ще си караме до август ooooh!
АНи,Жалина...пишете как сте.Жалинка ,теб нали поне преди седмица те стреснаха ,че ще раждаш ,заинати се това бебе и това си е  Crazy
Кро,съчувствам ти ,все си мислех ,че третите деца се изстрелват за секунди и то поне седмица преди термин.
Мен мнооого ме е страх от преносването и сигурно още на следващия ден след термина ще искам индукция.Не мога да трая повече  hahaha
Днес да ви се оплача,много ме болят глезените.Едва ходя ,но ще чистя ,та пушек ще се вдига.
Мисти,аз майка ми исках да дойде да помага днес с чистенето ,но компотите са по-важни.
Снощи си дооправих багажа за болницата,заредила съм магазина с дрехи,та може 2 седмици да не се мяркам там и съм готова за раждане.

# 432

Въпрос към вече родилите мами:  Mr. Green
Спите ли вече по корем?
(Ох, много е мазохистичен въпросът, знам, нооо... садо-мазо искам май вече  hahaha
Аууу сега като рече и се сетих.Сънувах нощес,че някакъв полицай ме пита точно този въпрос.Защо толицай и защо се интересува как спя...ми не нам.Та пита ме той:"Спиш ли по корем сега?" ,при което го поглеждам със зъл поглед му отговарям"Ми спи ти по корем с тези цици напращели.Тъпанар!"

Сандалче,честит термин!!:)
Благодаря за отговорите за кремчетата.Ще пробвам сега да видя,че вече 4-5 дена стои

# 433
Какви хубави курабийки! Честит термин!  Hug

# 434
Танче сестра ми, ми даде нейният - Чико, тествахме го, доволни сме  Peace
Сандалке егати майтапа, аз наистина съм сигурна, че на линийката ти пишеше остава още 1 ден  Thinking сега виждам, че то изобщо не пише това на твоята линийка, откачила съм вече  Laughing дано пък е пророческо нещо  Thinking А иначе сънувах как ми се обаждаш по тел, и ми казваш какво що си родила, ама няма да кажа какво до обяд  Laughing
Данче ама зимата ще те спонсорира с някой буркан, и ще си доволна  Grinning Иначе дано стане днес на 13-ти, от твоите уста в божиите уши
ММ си взел отпуска днес и утре, имал човека 6-то чувство, или повечко му е дошъл мързела  Laughing, но пък току виж  Laughing
Гифт същия крем на Бочко дето е за бебета, щерката някъде беше чела, че лекува пъпки пубертетски преди време и със сигурност съм й купувала с тази цел  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт