Мит или истина е, че всеки мъж иска да има момче?

• 76 721
  • 484
  •   1
Отговори
# 240
За войната е статистически доказано.
И къде го пише?

Навсякъде, където пише на тема "война", се споменава и че по време на война се раждат повече момичета. Това, дори и в часовете по история са ни го казвали като любопитен факт.

Със сигурност и аз поне от часовете по история го знам това. За втората световна имаше много интересни цифри, но вече не ги помня. Simple Smile

# 241
Цитат
За момента едва ли може да се даде категоричен отговор на този въпрос. Съществуват обаче силно разпространени схващания, като например, че по време и след война се раждат повече момчета, отколкото момичета. Логиката е ясна - един вид природна компенсация на загубите... Всъщност няколко наскоро публикувани изследвания доказват точно обратното - вероятността децата, заченати по време на война, земетресение, ураган или други природни бедствия, да са от женски пол, е значителна. Учени, провели независими едно от друго проучвания, са обединени около идеята, че един от възможните фактори за това е моментният и регулярен стрес
Аз друго съм чела.

# 242
Едно от обясненията е че женските хромозоми са по-устойчиви и по време на глад и нищета, по-вероятно е да се роди момиче.

# 243
  • София
Ако се върнем в часовете по биология ще си припомним, че женския пол при бозайниците се определя с ХХ хромозоми, а при мъжкия с ХУ. Смята се, че основният пол е женски поради еднаквостта на хромозомите, а при мъжкия ако има свързани с пола болести - те се изявяват. Такъв пример е хемофилията - жените са носители, но боледуват мъжете и преди са умирали твърде млади. Оттам може би се е зародила идеята за "по-здравия" женски пол, но не е точно така  Wink

# 244
  • най-шареното място
Мъжете губят ДНК информация. Имаше скоро обяснения и е логично - загуби по пътя на поколенията нямат дубликат за възстановяването.
По темата - мит е. Абсолютен!

# 245
Как така мъжете губят ДНК информация? Не разбирам.

# 246
По начина, по който е зададена темата единственият смислен отговор по нея могат да дадат само мъжете. Тук има отговор май само от един мъж - аз, а другото са спекулации от жени на една от следните теми, които са доста различни от зададената: "Какво ми каза мъжът ми, когато го попитах какъв пол предпочита", "Какво ми каза баща ми, когато го попитах какъв пол предпочита", "Какво ми каза съседът ми, когато го попитах какъв пол предпочита", "Какво е казал мъжът на най-добрата ми приятелка, когато го попитах какъв пол предпочита", "Какво ми казал брат ми, когато го попитах какъв пол предпочита" и т.н. и т.н. и т.н.

Какво искат и какво казват, че искат, мъжете, са много различни неща.

# 247
  • най-шареното място
Tака зададена темата, води до един отговор - мит.
Няма как всички мъже да искат едно и също нещо. Нито жените, нито мъжете, нито всички хора ...

# 248
Tака зададена темата, води до един отговор - мит.
Няма как всички мъже да искат едно и също нещо. Нито жените, нито мъжете, нито всички хора ...

Да, ако гледаме буквално, това "всеки" в заглавието обърква нещата много Simple Smile Но ако беше "мнозинството", щеше да е по-добре. Определено смятам, че мнозинството мъже искат момче (според мен са над 80%), но в пряк отговор на пряк въпрос от половинката казват "О, мила, няма значение какво ще е. Само да е живо и здраво". Няма нужда жената да се товари с мисли какво иска той... Аз поне така мисля. Да не съм луда кажа на моята, че искам момче. После цял живот да се обяснявам как НЕ СЪМ РАЗОЧАРОВАН, че е момиче. И на нея, и на дъщерята все да им говоря неща като "е, да, аз исках момче, но сега съм много щастлив, че те имам теб" и т.н. и т.н. Защо да си създавам такива грижи? Казвам, че полът няма значение и тайно си се надявам да е момче, разбира се. На темата й липсват повече мъжки мнения, за да получи някакъв поне приблизителен отговор.

# 249
  • София - Рим и обратно
Да не съм луда кажа на моята, че искам момче. После цял живот да се обяснявам как НЕ СЪМ РАЗОЧАРОВАН, че е момиче. И на нея, и на дъщерята все да им говоря неща като "е, да, аз исках момче, но сега съм много щастлив, че те имам теб" и т.н. и т.н. Защо да си създавам такива грижи?
Тоест, ще си си разочарован и нещастен тайничко имайки дъщеря ли, да разбираме? Клетото дете.
Дано си имаш все момчета ooooh!.

# 250
nofelet, а защо искаш момче? Някаква причина или просто традиции?
/ не ми отговаряй, ако не искаш, но тъй като си категоричен за мнозинството, реших, че имаш позиция/

Моят мъж (на снимките се вижда много ясно как не стъпва на земята) колко е горд с дъщерята. И с момчето изглежда много щастлив, но не е дори близо до това, което беше с първородното дете. Не ме разбирайте погрешно отношението е същото, вниманието е еднакво, но някак си първото е първия най-щастлив ден в живота, а второто е втория най-щастлив ден Simple Smile. Това съм забелязала аз.

# 251
Да не съм луда кажа на моята, че искам момче. После цял живот да се обяснявам как НЕ СЪМ РАЗОЧАРОВАН, че е момиче. И на нея, и на дъщерята все да им говоря неща като "е, да, аз исках момче, но сега съм много щастлив, че те имам теб" и т.н. и т.н. Защо да си създавам такива грижи?
Тоест, ще си си разочарован и нещастен тайничко имайки дъщеря ли, да разбираме? Клетото дете.
Дано си имаш все момчета ooooh!.

Да, ще съм разочарован и нещастен тайничко. Със сигурност няма да е явничко и да тормозя и околните. Никой не ми е виновен. Това, че искам момче, си е мой проблем. Не е проблем на жена ми. И определено никога няма да ми се налага да обяснявам на дъщеря ми защо съм искал момче. "Човек е тайна" - Достоевски

# 252
  • София - Рим и обратно
но някак си първото е първия най-щастлив ден в живота, а второто е втория най-щастлив ден Simple Smile. Това съм забелязала аз.
И аз съм го забелязала. Дори да са еднополови Simple Smile.

# 253
nofelet, а защо искаш момче? Някаква причина или просто традиции?

Не мога да обясня с две-три думи. Когато сме заедно на лов или на бира, всички мъже по един или друг начин дават една и съща причина. Някои просто интелектуално не могат да го обяснят, но се разбира дълбочинната логика. А тя е следната: жената е непознат обект, странна, неразбираема, различна, тя е друг билогичен вид. Илюзия и химера е да разбереш жените, да схванеш логиката им. Много мъже да погубили целия си живот в опити и само страдание са намерили. Просто няма смисъл. Затова я обичай, не се опитвай да я разбираш. Майката на детето ти е "необходимото зло". Това е единствената жена, заради която трябва един мъж да направи компромиса да живее и да се обвърже с нещо неразбираемо, което се движи по свои правила, по свои норми. Тя е неразбираема магия, която властва невинно над теб. Тя те прави слаб и на моменти безсилен.  

Тогава защо да искам още една или повече такива? Тя ми е достатъчна. Не искам други женски начала в живота си. Енигматиката на женската душа е много уморителна Simple Smile Майка ми и жена ми са ми напълно достатъчни. Не искам да разхвърлям себе си върху проблемите и необходимостта от разбиране и вечни драми на още и още жени. Две ми стигат Simple Smile Мъжете говорят моя език. С един поглед разбирам логиката им. Лесно властвам над тях. А аз съм много властен човек.

Дано си ме разбрала Simple Smile Говорил съм с много мъже. Всички искат момче, никой не може да обясни истински защо. На повърхността се ръсят глупости като "продължава рода", "продължава името", "ще ходим за риба заедно и ще играем футбол", "абе не ми трябва 18 години да го храня и обличам, пък после друг да го... ", "като имаш момче, мислиш за един к*р, като имаш момиче, мислиш за всички к*рове в квартала" ит .н. и т.н. простотии. Но в дълбочината на нещата е именно това, че мъжкото начало ти е познато и разбираемо.

# 254

Да, ако гледаме буквално, това "всеки" в заглавието обърква нещата много Simple Smile Но ако беше "мнозинството", щеше да е по-добре. Определено смятам, че мнозинството мъже искат момче (според мен са над 80%), но в пряк отговор на пряк въпрос от половинката казват "О, мила, няма значение какво ще е. Само да е живо и здраво".
Съгласна съм с това мнение  Peace Повечето мъже около мен искат да имат момченце, но пак казвам ПОВЕЧЕТО, а не ВСИЧКИ.

Общи условия

Активация на акаунт