С какво ви дразнят снахите

• 49 250
  • 613
  •   1
Отговори
# 120
правилно сте разбрали концепцията - мама е нъмбър уан  Laughing

/въх Stop, сега да не се впрегнете нещо, бъзикам се Laughing, разбира се/

# 121
  • Бургас
Абе истината е, че много плюем по свекървите ни, но ние в това качество след години, също няма да сме много читави. Разни приказки от сорта, че ще сме толерантни, няма да се бъркаме, няма да показваме, че не харесваме снахата /въпреки че я мразим в червата/, ми звучат като научна фантастика. Ще се бъркаме, ще изискваме, ще "хапим" снахата винаги, когато ни се отдаде случай, ще се дразним, че вече не сме №1 за синовете си и пр. Някоя от нас може да прави изключение и да го играе миролюбивата свекърва, ама като цяло се съмнявам, че ще сме страхотни свекърви в очите на снахите ни. Като чета постовете на някои се питам "Вярваш ли си".
Аз въобще няма да съм готина свекърва, ако синът ми доведе някоя простакела без грам мозък и елементарни обноски, без мъничко амбиция в живота и желание за развитие. Визията въобще не я коментирам -  не ми пука, той да я харесва. Определено не бих мълчала на някоя простакела, едва завършила проста гимназия, без професия, която е прочела пет книги през живота си, да ми чупи стойки и да ми се прави на интересна. А ако към простотията си е добавила и завидна доза злоба, направо лошо ще стане. Съжалявам, но не мога да се преструвам, ако не понасям някой. В най-добрия случай бих била безразлична, макар че ако става въпрос за детето ми........... Rolling Eyes

# 122
Стана ми интересно - Лизет има пророческа дарба...........
smile3521 smile3521
Освен това се е прераждала няколко пъти, май мъжа й е умирал (или тя  newsm78  беше)  през 2-3 години......преди месеци се чудеше дали да прелъсти бъдещия си мъж и съответно той да умре след няколко месеца/години, или да го остави да си живее с жена си....ей такива ми ти дивотии.      Joy Joy
Та, пророк е , няма спор по въпроса.     Mr. Green

# 123
Абе истината е, че много плюем по свекървите ни, но ние в това качество след години, също няма да сме много читави. Разни приказки от сорта, че ще сме толерантни, няма да се бъркаме, няма да показваме, че не харесваме снахата /въпреки че я мразим в червата/, ми звучат като научна фантастика. Ще се бъркаме, ще изискваме, ще "хапим" снахата винаги, когато ни се отдаде случай, ще се дразним, че вече не сме №1 за синовете си и пр. Някоя от нас може да прави изключение и да го играе миролюбивата свекърва, ама като цяло се съмнявам, че ще сме страхотни свекърви в очите на снахите ни. Като чета постовете на някои се питам "Вярваш ли си".
Аз въобще няма да съм готина свекърва, ако синът ми доведе някоя простакела без грам мозък и елементарни обноски, без мъничко амбиция в живота и желание за развитие. Визията въобще не я коментирам -  не ми пука, той да я харесва. Определено не бих мълчала на някоя простакела, едва завършила проста гимназия, без професия, която е прочела пет книги през живота си, да ми чупи стойки и да ми се прави на интересна. А ако към простотията си е добавила и завидна доза злоба, направо лошо ще стане. Съжалявам, но не мога да се преструвам, ако не понасям някой. В най-добрия случай бих била безразлична, макар че ако става въпрос за детето ми........... Rolling Eyes

Аз отсега си знам, че ако ще е някоя пикла, дето ще ми дава наклон, много има да яде и пие от мен. МНого.
Не бих се ограничила със сервирането само ако  не е завършила висше.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 14:04 от luna

# 124
  • Бургас
Да не ме разберете погрешно. Ако синът ми доведе някое хубаво и добро момиче, не само ще гя уважавам, но сигурно и ще я обикна. Ще им помагам всячески /стига да мога/, ще гледам да си подбирам приказките /че съм много цапната в устата/ и действията пред момичето, но всичко това само ако преценя, че си заслужава старанието и че сина ми е попаднал на стойностен човек. И аз ще съм като K.A.G /искрено се надявам/ след двадесетина години - помагаща на децата си, но не обсебваща и със свой живот и интереси /които няма да включват в кой магазин в града доматите са най-евтини  Grinning/.

# 125
 Mr. Green какви ангелЧета се събираме  Mr. Green
Моят син ми заяви , Че ще се запозная със снахата на сватбата  Mr. Green умника на мама той.

# 126
Mr. Green какви ангелЧета се събираме  Mr. Green
Моят син ми заяви , Че ще се запозная със снахата на сватбата  Mr. Green умника на мама той.
Колелото се върти така или иначе. Зависи на какво колело се върти майката на бъдещата ми снаха сега и какво показва на дъщеря си. Каквото дойде, аз посрещам. Изпращам само според заслугите.

# 127
  • Варна
По темата - мисля, че снахите дразнят свекървите си с подобни неща, с каквито свекървите дразнят снахите си. Просто хората са различни и някои черти на характерите им понякога са несъвместими!
Аз например знам с какво дразня свекърва си, защото тя ми го е казвала или намеквала:
1. Била съм студена. Това защото не обичам прекалената физическа близост, като целувки и прегръдки за щяло и нещяло. Права е - много мразя, когато мои приятелки дори държат да се мляскаме всеки път, когато се видим... Такава съм и това няма да се промени, само защото свекърва ми намира за нормално това мляскане и прегръщане!
2. Не обичам да "разпъвам локуми" и да говоря безсмислени работи и то най-вече по телефона. Когато започне да ми разправя какво направила леля ми Гинка от съседния вход, я отрязвам и учтиво и казвам, че имам работа и трябва да затварям. Това я вбесява! Mr. Green
3. Прекалено се вживявам в чистенето и "ставам роб на къщата си" (това е цитат)!
4. Не карам сина и да си седим кротко в къщи пред телевизора събота и неделя, като нормално семейство, а напротив - още повече подстрекавам ергенските му хобита да пътува много и да обикаля с мотора страната!!!
5. Ненавиждам земеделската работа и вместо да подтиквам сина й да си ходим всяка седмица на село, за да копаме тикви и царевица, аз още в самото начало заявих, че ще ям "боклуците' от магазините! Синчето и преди не е ходило на село за такива дейности, но сега пък вече - никакъв шанс да се вразуми и да разбере, че най-важно е в почивните си дни да се скапваш от работа на къра!!!
6. Не искам да възприема, че манджите сготвени с мас или поне мноооого олио, са най-вкусни!
7. Не искам да кача поне още дестина килца над и без това излишните ми 70!
8. Мърморя на сина й и той да спре да качва над сегашните си 110кг. добре си е детето, та той е висок! нищо че е с високо кръвно вече ма 38 години.
...
Ако се замисля, ще се сетя още доста неща с които със сигурност я дразня!!! Mr. Green

# 128
Кали, хубаво е,Че имаш реална представа.

# 129
  • Бургас
Kali_tod, при вас проблемите със свекърва ти изхождат от това:
1. Че сте различни поколения с различни разбирания, възпитание и манталитет.
2. Че сте на различно интелектуално ниво - не искам да давам квалификации, но по думите ти, свекърва ти ми звучи като типична проста селска жена в напреднала възраст.
Аз честно казано никога не съм имала село /бабите ми живееха в града/. Не мога да нощувам, да стоя и да се храня на село, защото ме е гнус - отвсякъде буболечки, животни, мирише на кравешки ла*на /и се очаква да се храня при тази смрад/, хигиената не е на ниво /външни тоалетни, стари къщи, стара посуда и пр/.

# 130
Лизет, не е важен сценарият, важен е монтажът после...
и специалните ефекти.

Абсолютно.
Остава само на това да разчитам че ще бъде на ниво.

тонка, това са неща от живота. Някой по-горе се изказа за нещо сбъркано...ама то по-сбъркано от самия живот има ли?

Да, ти.  Joy

# 131
Аз въобще няма да съм готина свекърва, ако синът ми доведе някоя простакела без грам мозък и елементарни обноски, без мъничко амбиция в живота и желание за развитие. Визията въобще не я коментирам -  не ми пука, той да я харесва. Определено не бих мълчала на някоя простакела, едва завършила проста гимназия, без професия, която е прочела пет книги през живота си, да ми чупи стойки и да ми се прави на интересна. А ако към простотията си е добавила и завидна доза злоба, направо лошо ще стане. Съжалявам, но не мога да се преструвам, ако не понасям някой. В най-добрия случай бих била безразлична, макар че ако става въпрос за детето ми........... Rolling Eyes

Все си мисля, че ако една майка възпита у сина си интелект и естетика, едва ли някоя парцалеска ще му завърти главата за нещо по-сериозно  Simple Smile
Аз също не бих скрила неодобрението си, ако въпросното девойче е не ми е по вкуса  Peace Нито съм бяла, нито съм добра в подобни ситуации

# 132
Все си мисля, че ако една майка възпита у сина си интелект и естетика, едва ли някоя парцалеска ще му завърти главата за нещо по-сериозно  Simple Smile
Аз също не бих скрила неодобрението си, ако въпросното девойче е не ми е по вкуса  Peace Нито съм бяла, нито съм добра в подобни ситуации

Всъщност, качествените жени са още по-малко от качествените мъже. Затова често последните си остават неженени. Шансът синът ти точно да попадне на по-различно от "парцалеска" е малък както и да си го възпитала. Все пак на повечето мъже им се прави редовно секс.

# 133
Още снахи нямате, а вече ви дразнят  Joy

# 134
Още снахи нямате, а вече ви дразнят  Joy
Достатъчно е да прочета някой и друг коментар, за да знам какъв тип "девойче" не изтърпявам. Колкото и да е смешно това някому. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт