С какво ви дразнят снахите

• 49 789
  • 613
  •   1
Отговори
# 210
И да, не са за подценяване старините. Защото след време, като станем пенсионери, това животно наречено "пенсионна система" може и да не съществува и ще има да се чудим как да оцеляваме на старини. Надали ще ти е все едно дали има на кого да разчиташ /дори и да е само в емоционален аспект/. Не знаеш на какъв хал ще си на 60-70-80г. Бабата на мъжа ми е неподвижна и трябва да й се пазарува и носи храна. Тя не излиза от вкъщи. Да ви кажа ли, че нейната снаха /моята свекърва/, която живее в съседния блок от години не я е виждала. Добре, че има дъщери.

Какъв е извода?
Раждайте повече деца!
Все някой от всички може и да се погрижи за теб. Joy Joy

пс. аз няма да остарявам. Mr. Green

# 211
И да, не са за подценяване старините. Защото след време, като станем пенсионери, това животно наречено "пенсионна система" може и да не съществува и ще има да се чудим как да оцеляваме на старини. Надали ще ти е все едно дали има на кого да разчиташ /дори и да е само в емоционален аспект/. Не знаеш на какъв хал ще си на 60-70-80г. Бабата на мъжа ми е неподвижна и трябва да й се пазарува и носи храна. Тя не излиза от вкъщи. Да ви кажа ли, че нейната снаха /моята свекърва/, която живее в съседния блок от години не я е виждала. Добре, че има дъщери.

Какъв е извода?
Раждайте повече деца!

Не. Извода е да бъдеш добър с хората и те да са обри с теб.

Чудя се, защо на някои хора им е толкова трудно да бъдат добри и дружелюбни. А винаги тръгват с негативизъм newsm78 Ако тръгнеш с добро ще намериш добро, ако тръгнеш със зло ще намериш зло.

# 212
  • Бургас

Какъв е извода?
Раждайте повече деца!

Когато си млад си много отворен, обаче надали ще ти стане приятно, ако детето за което си давал всичко цял живот, утре ти обърне гръб ................и то само защото си се правила на интересна пред снахата, без реално да го заслужава.
Не мога да си представя защо някой ще е с рогата напред срещу снаха си/приятелката на сина си. Бих приела половинката на сина си и още при запознанството ни бих показала ясно, че съм приятелски настроена. Много е важно как ще тръгнат отношенията ви в началото.

П.П. Въпросът не е в това да раждаш много деца, за да може един от тях да излезе читав и да те погледне на старини, а в това как ще ги възпиташ всички тях.

# 213
miss july, нищо не си разбрала.     Laughing   Никой никъде не говори в темата за "с рогата напред", "да обърнеш гръб", за неразбирателство между снахи-свекърви-синове и т.н.
Поне аз никъде не съм говорила за това.
Пак давам пример с мен и моята свекърва.Виждаме се няколко пъти годишно-Коледа, Нова година евентуално, Великден, по разни други семейни поводи, да речем 5-6-7 пъти.И още 2-3 пъти инцидентно, значи най-много 10 пъти годишно, а и по-рядко.Живеем в един град.Уважаваме се, винаги когато се съберем, имаме теми за разговор, никоя не се бърка в живота на другата и семейството й.По стечение на обстоятелствата мъжът ми работи много близо до тях и ги вижда всеки ден, абсолютно всеки ден, без неделя.Пазарува им, помага им, никога не съм го спирала и не съм имала дори подобна идея.За 25 години нито веднъж, повтарям НИТО ВЕДНЪЖ не сме се обидили с нея, не сме разменили остри думи, нито една пред друга, нито зад гърба.Нито тя ме смята за идеална, нито аз нея.Приели сме се такива, каквито сме.И се възползваме от най-доброто, което можем да си дадем.Сега свекърът е трудноподвижен, тя с помощта на съпруга ми и девер ми се справят с положението.Ако се наложи и нея по някакъв начин да я гледаме, винаги съм насреща.
Това, дали ще окажеш нужното внимание и помощ на остарелите си роднини не зависи от това, по колко пъти в седмицата си готвите и се посрещате, а от  други, по-дълбоки и духовни неща.
Бих била супер доволна на подобни отношения с моите бъдещи снахи.

# 214
  • Варна
miss july, нищо не си разбрала.     Laughing   Никой никъде не говори в темата за "с рогата напред", "да обърнеш гръб", за неразбирателство между снахи-свекърви-синове и т.н.
Поне аз никъде не съм говорила за това.
Пак давам пример с мен и моята свекърва.Виждаме се няколко пъти годишно-Коледа, Нова година евентуално, Великден, по разни други семейни поводи, да речем 5-6-7 пъти.И още 2-3 пъти инцидентно, значи най-много 10 пъти годишно, а и по-рядко.Живеем в един град.Уважаваме се, винаги когато се съберем, имаме теми за разговор, никоя не се бърка в живота на другата и семейството й.По стечение на обстоятелствата мъжът ми работи много близо до тях и ги вижда всеки ден, абсолютно всеки ден, без неделя.Пазарува им, помага им, никога не съм го спирала и не съм имала дори подобна идея.За 25 години нито веднъж, повтарям НИТО ВЕДНЪЖ не сме се обидили с нея, не сме разменили остри думи, нито една пред друга, нито зад гърба.Нито тя ме смята за идеална, нито аз нея.Приели сме се такива, каквито сме.И се възползваме от най-доброто, което можем да си дадем.Сега свекърът е трудноподвижен, тя с помощта на съпруга ми и девер ми се справят с положението.Ако се наложи и нея по някакъв начин да я гледаме, винаги съм насреща.
Това, дали ще окажеш нужното внимание и помощ на остарелите си роднини не зависи от това, по колко пъти в седмицата си готвите и се посрещате, а от  други, по-дълбоки и духовни неща.
Бих била супер доволна на подобни отношения с моите бъдещи снахи.

Божеее, коко ти завиждам за положението...
И съм абсолютно съгласна с теб!
Ние се виждаме с моята майка 2-3 пъти годишно, но смятам, че сме сплотено семейство, което се обича и подкрепя. Никога не бихме я изоставили да се "оправя сама", ако се наложи!
Същото важи и за свекърва ми, но мисля, че ако се виждахме по-рядко, щяхме да се обичаме повече!!!  bowuu

# 215
Сега да ви разкажа един истински слиЧай с кандидат снаха (не моя).
Разхождат се, синът с майката и баща си и девойката, и тас девойка постоянно повтаря на момЧето да и купи една вещ която е доста скъпа. МомЧето работи на нормална заплата, родителите са заможни и тя знае, та така разхождат си се те, девойката около 10 пъти е споменала Че иска тази вещ, вие като мили свекърви обиЧащи даже приятелките на синовете си как бихте постъпили?

# 216
Разхождат се, синът с майката и баща си и девойката, и тас девойка постоянно повтаря на момЧето да и купи една вещ която е доста скъпа. МомЧето работи на нормална заплата, родителите са заможни и тя знае, та така разхождат си се те, девойката около 10 пъти е споменала Че иска тази вещ, вие като мили свекърви обиЧащи даже приятелките на синовете си как бихте постъпили?
Аз лично никак.Тя не се жени за мен, че да й купувам подаръци.
Ако синът ми прецени, че може да си го позволи, да я зарадва.
Бих направила такъв жест, но при други условия:синът ми да дойде и на 4 очи да ми каже "Така и така, А. има рожден ден наскоро, искам да я зарадвам с еди какво си, но в момента не мога да си позволя пълната сума.Можеш ли да дадеш едно рамо с .....лв?".Тогава бих дала, да.
И дори не бих искала да се споменава.Тя, ако е достатъчно умна, ще знае, че мъжът й трудно би си позволил подобен подарък само със заплатата си и ще оцени жеста.Мълчаливо.Достатъчно ми е да оцени неговото желание и старание да я зарадва.

# 217
  • Варна
Разхождат се, синът с майката и баща си и девойката...
Още с първото изречение ме изгуби за каузата...
Каква работа имат да се разхождат заедно?
Моята майка когато идва във Варна (веднъж на 2 или 3 години), все иска да се разхожда. Е, разхождаме се, ДВЕТЕ! Не мога и не искам да причиня това на зет й! Веднъж по някаква случайност излезе с нас - е ми оставихме го на капаните в началото на крайбрежната алеа с един негов приятел и на връщане го подбрахме да си ходим!
Ако все пак ми се случи, не бих направила или казала нищо! Това си е между тях - да се оправят! ако има пари и иска - да й го купи. Аз не мисля, че трябва да обръщам внимание...  Naughty

# 218

Тя не се жени за мен, че да я свалям. Ако синът може да си го позволи, да купува. Но аз лично пари за глупусти нямам. Ако е нещо съществено, ще помогна, разбира се. Но ако е някоя прищявка, ами да се оправят помежду си. Но няма да му казвам да се разделя с нея заради такива неща. Когато на него му писне сам ще избяга. Ако не избяга, значи не му пречи или има други неща, които да го държат при нея. Важното е, че аз съм дала яснота до къде ми се разпростира помощта.
Винаги има изход от ситуацията, без да си разваляме отношенията  Peace

# 219
Някой беше питал за не готвенето. Не обиЧам, не мога, нямам желание, нооооо и не обиЧам да ям.
Когато бях сама просто купувах готова храна за детето.

Готовата храна е доста гадна - слагат остатъци и какво ли още не.Горкото ти дете.Нас мама от бебета всичко ние правила тя с зеленчуци и плодове и месо от баба ми.Да ви кажа,да чукна на дърво много рядко боледувам,имала съм точно 2 кариеса за 21 години.Това една салата да не можеш да направиш за детето ти и да му опечеш едни пилешки гърди..

Не съдя никого,но наистина ли мислите че готова гадна храна от магазина може да замени домашната,в която знаеш какво си сложил?

# 220
Мисля си, че колкото и да ме мързи, за мен може да не сготвя, но за детето си да ме мързи или пък за мъжа ми  Shocked Не го разбирам. Не че всеки няма право да се блъска с каквито мазньочи иска, за съжаление децата нямат право на избор. Но... родителите им си решават, аз просто не го разбирам.

# 221
Е, като го гледам нищо му няма като е ял готова храна, нито ми е боледувал. Сега веЧе е голям и кой му готви не знам, май е по ресторантите  Mr. Green
За  разходката, били са на поЧивка родителите и те са дошли да се видят. И аз не си представям разходка със снахата, ама вие веЧе знаете моите представи за близост. А като остарея, домашна помощница, веЧе трябва да запоЧна да спестявам за нея.

# 222
  • Бургас
Katarin X., постовете ми бяха продиктувани от постовете на някои списващи тук, които явно смятат, че поддържането на нормални отношения със семейството на детето ти е "мазнене" и начин да си издействаш болногледач на старини.............което е абсурдно. Не мога да разбера защо някои се опитват да преиначат думите на другите и да им пъхат думи в устата. И аз искам да имаме отношенията с бъдещата ми снаха такива, каквито ти описваш, че имаш с твоята. Не искам нито да сме първи приятелки, нито да се виждаме всяка седмица, нито да ми споделя. Искам просто да се уважаваме и да си помагаме /ако можем/ един на друг.

П.П. Колко от снахите, които са привърженички на голямата дистанцията със свекървите, са си оставяли децата на свекървата да ги гледа? Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.

# 223
  • Пловдив
П.П. Колко от снахите, които са привърженички на голямата дистанцията със свекървите, са си оставяли децата на свекървата да ги гледа? Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.
Защо ако синът и ходи често? Децата не са ли негови? Ако се виждам със снахите си два пъти месечно, мога да гледам внуци пак 2-3 пъти месечно по няколко часа.

# 224
  • Варна

Чакай сега... едно е да "ги пращаш да ти ги гледат", друго е " да ги "даваш", защото баба иска да им се порадва"! Ако тя не изявява желание да "ги гледа", няма и да й бъдат пращани. Но това, че аз искам дистанция, не означава, че трябва да я лишавам и от близостта на внуците й... Същото важи и за сина й! Нали разбираш, че ако ние се виждаме един - два пъти годишно и не се чуваме всеки дан за глупости, не очаквам и сина й да не се чува с нея?! Същото важи и за внуците й - ако ги иска просто за да им се порадва, ще й бъдат пращани. Но ако не ги иска, е няма как да я карам да бъде гледачка!!!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт