С какво ви дразнят снахите

• 49 346
  • 613
  •   1
Отговори
# 480
Знам го, ама понякога просто си умирам за черешки след вечеря  Joy

На внучето да не даваш.  Иначе ти и леко разреден цианкалий може да си сипеш.  Laughing

# 481
Знам го, ама понякога просто си умирам за черешки след вечеря  Joy

На внучето да не даваш.  Иначе ти и леко разреден цианкалий може да си сипеш.  Laughing

Обещавам  Peace Ще си ги хапвам тайно  Joy

# 482
Стига бе, даже и бабите в наше село вече знаят, че плодове не се ядат за десерт, а преди или между храненията, най-добре сутрин.
Пенчо бре, чети!  Laughing

Надявам се бъдещата ми снаха с нищо да не ме дразни или поне да нямаме много поводи за дразнене, но с ръка на сърцето ще си призная, че определено ще ме вбесява, ако е по-задръстена и закостеняла в мисленето от мен. Или отказва категорично да попълва базата си данни с нова, по-актуална информация. Това е най-голямото престъпление срещу човечеството според мен - отказът да се използва мозъкът по предназначение, особено когато е съчетано с преексплоатиране на други органи - храносмилателни или полови...  Rolling Eyes
Чукам на дърво и плюя в пазва.

Това е мит, бе каке. Чети правилните източници. pH в стомаха е от порядъка на 1 - 1.5. Те много героични тези бактерии, да издържат такава киселинност!

Fermentation is a process in which bacteria, fed by sugars, colonizes on food and changes their compositions. Fermented foods include things like wine, yogurt, bread and kombucha. To occur, a ferment requires bacteria. But stomachs, with their high concentrations of hydrochloric acid, are hostile environments that kill bacteria far before they are able to colonize and reproduce.

# 483
А, не знам, от ферментации и гниене не разбирам. Аз съм по-склонна да вярвам на другото, за ензимите:

Цитат
4. Плодове - тази група храни трябва да се яде самостоятелно, тъй като плодовете изискват различни ензими, за да се разградят.

Друг е въпросът кой какво разбира под "плод". Доматът също е плод, но го ядем на салата, обикновено преди основното хранене, а не като десерт.
То е ясно, че никой няма да умре, ако яде плодовете накрая, просто въпросът е кога и как изядени, са най-полезни за организма.  Simple Smile
И пак всичко е до организъм. На мен например и сто тома доказателства да ми предоставят, че ябълките са най-полезни след хранене, аз няма да започна да ги ям тогава, чисто и просто защото след ябълки огладнявам зверски. Някои други плодове също не ме насищат задълго, а напротив, възбуждат силно апетита.
Все пак ролята на десерта е да "запечата" стомаха и да те държи сит възможно по-дълго време, нали?

# 484
Наистина ли не сте го чували това за плодовете? Вярно, че непрекъснато изниква поредната теория, но това звучи напълно логично, плодовете се разлагат най-бързо.

Трещи,  аз много неща съм чувала, но ги филтрирам. Laughing Това не е вярно.
Имаш някакво образование из сферата на химия/биология/медицина/диетология/друго? На мен пък ми звучи логично. Все едно да твърдиш, че ако ти влезе въздух между дробовете и гръдния кош, няма опасност да гушнеш букета. Много хора не го знаят, а като го чуят, казват - това не е вярно.

# 485
  • Пловдив
Да гледат "Спешно отделение" или "Анатомията на Грей" - пневмоторакс.

# 486
  • София

Това е самата истина. Аз МРАЗЯ позната храна и познати вкусуве. Нищо не ме отвращава повече в живота от еднообразието. Не само в яденето, но и в него в частност.

Ох, съжалявам, че връщам темата, но не мога да не се сетя за Рейчъл от "Приятели".
http://www.youtube.com/watch?v=pqq_Wrwo5zw

Подозирам, че и Лизетката така я хвалят за готвенето.  Joy Joy Joy

# 487
Наистина ли не сте го чували това за плодовете? Вярно, че непрекъснато изниква поредната теория, но това звучи напълно логично, плодовете се разлагат най-бързо.

Трещи,  аз много неща съм чувала, но ги филтрирам. Laughing Това не е вярно.
Имаш някакво образование из сферата на химия/биология/медицина/диетология/друго? На мен пък ми звучи логично. Все едно да твърдиш, че ако ти влезе въздух между дробовете и гръдния кош, няма опасност да гушнеш букета. Много хора не го знаят, а като го чуят, казват - това не е вярно.

Ами да имам, какво точно те притеснява? И аналогията с пневмоторакс е просто ненадмината!

# 488
Яяяя и тук се е заформил спорт на тема здравословно хранене и медицина Simple Smile Ще взема да извикам Маями бийч да ви обясни на всички кое какво е  Mr. Green hahaha Joy

Софиммспенсър, ти пък къде се буташ при специалистите Simple Smile

# 489
Който каквато иска да си яде за десерт , ферментирано или не -мен не ме интересува , снахи ,свекърви да си се оправят - аз ще си гледам моята работа и удоволствие.
Знам че не ви интересува и по -добре.
Всичко най -добро ви пожелавам:)

# 490
Ами да имам, какво точно те притеснява? И аналогията с пневмоторакс е просто ненадмината!
Притеснява ме, че може да даваш съвети, без да знаеш за какво става въпрос, само от едната мания за здравословно хранене и да не се тъпчем със сладко (каквото и да значи тъпчене при 20 грама шоколад). Майка ми е с биология и казва да не ям плодове за десерт, личният ми лекар е очевидно със съответното образование и не спазва диети, и също ми казва да не ям плодове за десерт, а баба ми е на 70 години и казва същото. На тях ли да вярвам, или на теб?
Аналогията си е баш на място. Мога да направя и аналогия с шопа, дето казал за жирафа "те такова животно нема", същото е.

# 491
Притеснява ме, че може да даваш съвети, без да знаеш за какво става въпрос, само от едната мания за здравословно хранене и да не се тъпчем със сладко (каквото и да значи тъпчене при 20 грама шоколад). Майка ми е с биология и казва да не ям плодове за десерт, личният ми лекар е очевидно със съответното образование и не спазва диети, и също ми казва да не ям плодове за десерт, а баба ми е на 70 години и казва същото. На тях ли да вярвам, или на теб?
Аналогията си е баш на място. Мога да направя и аналогия с шопа, дето казал за жирафа "те такова животно нема", същото е.

Слушай баба си. Peace

А аналогиите, които правиш са потресаващи.

Шоколад (тъмен), ям всеки ден, защото е полезен за сърдечно-съдовата система.

# 492
 ooooh!
Ти мъж ли беше, извинявай? Имаш потресаваща липса на асоциативно мислене!
Спорът започна от това, че шоколадът не е по-вреден като десерт в малко количество от една ябълка и това, което правят в английските училища, е глупост, незнание и каране с най-малко съпротивление.
Червеното вино също е полезно за сърцето, но предпочитам да не ме натискат да пращам детето с винце на училище.

# 493
Червеното вино също е полезно за сърцето, но предпочитам да не ме натискат да пращам детето с винце на училище.

Аааа чи що? За след обед му бутни и една биричка за бъбреците  Sunglasses

# 494
ooooh!
Ти мъж ли беше, извинявай? Имаш потресаваща липса на асоциативно мислене!
Спорът започна от това, че шоколадът не е по-вреден като десерт в малко количество от една ябълка и това, което правят в английските училища, е глупост, незнание и каране с най-малко съпротивление.

бонбонбон, ти определено имаш дарба да мислиш асоциативно. Joy Сравнението на ферментиращите ябълки най-отгоре на стомаха с пневмоторакса, както и с шопа и жирафа са просто покъртителни!

Да не говорим, че от думите на една потребителка (която по мое лично мнение си измисля с шепите), "правилно" асоциира ситуацията с всички английски училища, което не говори добре за асоциативното ти мислене. Всъщност, на някого да му е хрумнало, че проблемът не е в изядения шоколад, а в принципа?

Аз не съм с биология (хм, как пък да не съм; не сме ли всички с биология?). Нищо не разбирам от медицина и чакам да науча още нови неща от теб! Така се обогатих в последните дни, че вече преливам от знания.

Общи условия

Активация на акаунт