С какво ви дразнят снахите

• 49 313
  • 613
  •   1
Отговори
# 495
ooooh!
Ти мъж ли беше, извинявай? Имаш потресаваща липса на асоциативно мислене!
Спорът започна от това, че шоколадът не е по-вреден като десерт в малко количество от една ябълка и това, което правят в английските училища, е глупост, незнание и каране с най-малко съпротивление.
Червеното вино също е полезно за сърцето, но предпочитам да не ме натискат да пращам детето с винце на училище.

бонбонбон, ти определено имаш дарба да мислиш асоциативно. Joy Сравнението на ферментиращите ябълки най-отгоре на стомаха с пневмоторакса, както и с шопа и жирафа са просто покъртителни!

Да не говорим, че от думите на една потребителка (която по мое лично мнение си измисля с шепите), "правилно" асоциира ситуацията с всички английски училища, което не говори добре за асоциативното ти мислене. Всъщност, на някого да му е хрумнало, че проблемът не е в изядения шоколад, а в принципа?

Аз не съм с биология (хм, как пък да не съм; не сме ли всички с биология?). Нищо не разбирам от медицина и чакам да науча още нови неща от теб! Така се обогатих в последните дни, че вече преливам от знания.

Моя грешка, жена си 100%.
Ами мъжът ми е живял 7г в Англия и ми разказва. Може би образованието ти е английско и познаваш в детайли принципите на хранене там, че тръгваш да спориш?
За принципа може да е, ако е здравно обосновано. Също така натискът да огранича моето дете, за да не давало лош пример на другите деца, е дискриминация и не искам да ми натрисат чуждите семейно-възпитателни проблеми.
Като говорим за принципи, колко пъти трябва да повторя, че примерите, които давам, илюстрират принципа "абе аз като не го вервам, значи нема такова животно"?

# 496
ooooh!
Ти мъж ли беше, извинявай? Имаш потресаваща липса на асоциативно мислене!
Спорът започна от това, че шоколадът не е по-вреден като десерт в малко количество от една ябълка и това, което правят в английските училища, е глупост, незнание и каране с най-малко съпротивление.
Червеното вино също е полезно за сърцето, но предпочитам да не ме натискат да пращам детето с винце на училище.

бонбонбон, ти определено имаш дарба да мислиш асоциативно. Joy Сравнението на ферментиращите ябълки най-отгоре на стомаха с пневмоторакса, както и с шопа и жирафа са просто покъртителни!

Да не говорим, че от думите на една потребителка (която по мое лично мнение си измисля с шепите), "правилно" асоциира ситуацията с всички английски училища, което не говори добре за асоциативното ти мислене. Всъщност, на някого да му е хрумнало, че проблемът не е в изядения шоколад, а в принципа?

Аз не съм с биология (хм, как пък да не съм; не сме ли всички с биология?). Нищо не разбирам от медицина и чакам да науча още нови неща от теб! Така се обогатих в последните дни, че вече преливам от знания.

Моя грешка, жена си 100%.
Ами мъжът ми е живял 7г в Англия и ми разказва. Може би образованието ти е английско и познаваш в детайли принципите на хранене там, че тръгваш да спориш?
За принципа може да е, ако е здравно обосновано. Също така натискът да огранича моето дете, за да не давало лош пример на другите деца, е дискриминация и не искам да ми натрисат чуждите семейно-възпитателни проблеми.
Като говорим за принципи, колко пъти трябва да повторя, че примерите, които давам, илюстрират принципа "абе аз като не го вервам, значи нема такова животно"?

Ох, бе бонбонбонке,
Моят мъж не само е живял там седем години, а там се е родил и израстнал. Там живеят племенниците ми, свекърите ми, братовчеди, братовчедки, приятели и т.н. В момента и моите деца са там. Та да, имам доста добра представа от английските хранителни навици и не бих ги нарекла най-здравословни. И стига с тази дискриминация! Никой не те е спрял да си храниш детето с шоколад! Храни го, но го прави у вас. Аман от криворазбрана свобода. А това, че ти "натрисаш" твоите възгледи на цял форум, и то без да имаш и най-малка представа за какво говориш какво е? Баба ти така казала, значи е така!

Извинявай, ама много ограничено мислиш. Не че АЗ не го вЕрвам (не разбирам защо използваш шопизми); просто имам нужните познания и нужната информация, които в съчетание ми дават възможност критично да преценявам кое е глупост и кое - не. Та това за ябълките, дето ти ферментирали в стомаха е ГЛУПОСТ! Ако се съмняваш, иди питай пак баба си. Аз разчитам на учебниците си по гастроентерология и на научните статии, които съм прочела (та и написала). Остани си със здраве и престани да ме занимаваш с твойте ябълки, баби, жирафи и други от сорта.

# 497
Добре де, като си такъв специалист, защо не си даде твоите статии да ги четем още одеве, когато се размахваха другите статии? Аман от заядливи спецове, които се правят на важни само сред плебса!
Мен ме боли стомах от ядене на ябълки веднага след вечеря. Казвам ти какво съм прочела по въпроса. Не ми е известно да имам някакви уникални ензимни проблеми, затова предполагам, че повечето хора са като мен. Плюс това майка ми е биоинженер, 10 години от живота си е карала обучение по биология и химия и свързани с тях науки. Намирам, че е достатъчно добър капацитет, дори да не се занимава всеки ден със стомашни и хранителни проблеми. Не си натрисам мнението на никого, ако видя, че е грешно, се коригирам, но не и когато някой ми прави фасони и се сеща след 100 години, че я, имал такова образование и даже статии писал. Не съм ти биограф, за да знам житието-битието ти, дай по-леко с егоцентризма.

Дай статиите да видим във форума какви специалисти се подвизават, а докато не ги прочета, за мене "мама казва най-добре". Всеки случай по-добре от анонимна форумна активистка.

# 498
Та каква беше темата  newsm78 Само някой да подхвърли нещо и се започва човъркане, "анализиране" на конкретната дума, а, да, сигурно има подтекст, я да видим ooooh! И така 3-4 страници  Close Представяте ли си да имате такива философи вкъщи Shocked Никаква толерантност към чуждо мнение, заяждане на килограм, самочувствие, че това , което АЗ казвам, е най-вярно  Rolling Eyes

# 499
Та каква беше темата  newsm78 Само някой да подхвърли нещо и се започва човъркане, "анализиране" на конкретната дума, а, да, сигурно има подтекст, я да видим ooooh! И така 3-4 страници  Close Представяте ли си да имате такива философи вкъщи Shocked Никаква толерантност към чуждо мнение, заяждане на килограм, самочувствие, че това , което АЗ казвам, е най-вярно  Rolling Eyes

Перфектно мнение  bouquet

# 500
  • Бургас

Този пост се отнася за 99% от темите във форума. После ревем какви вещици били свекървите ни, пък ние сме едни................

# 501
Хора, митовете, легендите за храната и хранителните навици ги дискутираме в другата тема Simple Smile
ПС. Присъединявам се към мнението за "здравословното хранене" на англичаните, но не мога да отрека, че там пък и изкушенията са повече:)))

# 502
Стига с тези ябълки, де. 
Или пишете по темата, или ще я заключа.

# 503
По темата: дразня се като гледам, че често  хладилникът им е пълен с храна, половината от която не ядат и изхвърлят.
Пояснявам, че имам достъп до хладилника, защото взимам някои неща за детето, което гледам, а знам, че не я ядат, защото я оставят да я хвърля аз на дом. животни.

# 504
  • Варна
По темата: дразня се като гледам, че често  хладилникът им е пълен с храна, половината от която не ядат и изхвърлят.
Пояснявам, че имам достъп до хладилника, защото взимам някои неща за детето, което гледам, а знам, че не я ядат, защото я оставят да я хвърля аз на дом. животни.

А какво точно те дразни?
Предполагам си я купуват със собствени пари и това не би трябвало да те засяга...  newsm78

# 505
  • София
И аз това си помислих,а и защо снахата да има персонална вина,нали и сина изхвърля и не яде.

# 506
Aко те си купуват храната, не виждам къде е проблемът - да, не всеки би го правил, не казвам, че е правилно, но това си е техният хладилник. И още нещо - тук само снаха ти ли е намесена? Ами сина ти? Защо не си го научила него да не хвърля храна щом толкова те дразни?

Май проблемът със снаха ти е някъде другаде, а не в пълния хладилник и изхвърлената храна?

# 507
K.A.G., ти не знаеш ли, че снахите са перфектни.

# 508
K.A.G., ти не знаеш ли, че снахите са перфектни.
Тук ще получи просветлението.

# 509
Аз пък е чудя защо не си гледаш твоя живот и твоя хладилник, ами се дразниш за глупости  Wink
Все пак си е тяхна работа какво купуват и какво изхвърлят

Общи условия

Активация на акаунт