На коя дата ви превеждат майчинството?

• 188 074
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Тъй като ще започвам работа, седмица, след като ми изтече първата година от майчинството, въпросът ми е дали ще получавам половината майчинство за втората година. Дали важи още това?

Да,като работеща майка имаш право на 170 лв месечно докато детето направи 2 г.Попълни в работата съответната декларация

# 721
Този месец нищо  не са ми превели

# 722
Аз родих на 21.07. днес 20.09. ми преведоха първите 2 болнични 45 дневният и този от болницата. като имай на предвид, че 45 дневният е от юни месец 12 ,мисля, да не те излъжа. Така, че това са си близо 3 месеца, но поне ми изплатиха двата накуп. Изчакай до края на месеца и ако и тогава няма превод звънни в НОИ. Но и ори други познати майки е имало голямо забавяне с парите.

Много неприятно, на мен ми изплатиха 45-те дни, още през август, по два пъти в месеца даже имах превод.. За това много се замислих, дали няма някаква грешка в болничният, но пък моето "счети" е отпуска и няма как да проверя, дали не е върнат за поправка. Връзка с НОЙ естествено нямам, винаги заето.. Crossing Armsрешка

Благодаря за отговоритее  bouquet
Връзка с НОЙ няма, защото май е библейска личност, ама  с НОИ (Национален Осигурителен Институт) може да пробваш по ел. поща или с ПИК (ако имаш такъв код) директно от страницата на НОИ.

Ееее, мадам ...Грешка в бързината, с фонетиката.. Моля, да ме извините... Wink

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 09:33 от Вяра Василева

# 723
  • София
Забравила съм- майчинството се превежда за съответния месец през същия месец или например в началото на октомври за септември? Говоря за след вече подадена декларация за остатъка до 410 ден.
Благодаря!

# 724
Общо взето си правят каквото искат... майчинството за август ми преведоха още ва 18.08.. а за септември все още чакам.. може би ще е през октомври..  Beeps , извинявай, май и на личво ти пратих същия отговор..

# 725
  • София
Аз за септември получих днес (след подадена в началото на месеца декларация). От чисто планова гледна точка се чудя за октомври кога ще са.

# 726
И аз това се чудя Simple Smile

# 727
Аз подадох в началото на август и получих на 18-ти.. за септември нямам както казах.. така че заложи на началото на ноември, ако питаш мен.. както аз - на началото на октомври

# 728
Получавам си майчинските на 1-5 число. Малката направи годинка на 15.09 и на 27.09 ми цъфнаха 210лв в банката? Не разбирам - нито ми е дата, нито е цяло майчинство... За задна дата сичко е ок, но нещо сега не им схващам сметките. Други мами с ФИНАНСОВИ СЮРПРИЗИ??

# 729
  • Пловдив
Получавам си майчинските на 1-5 число. Малката направи годинка на 15.09 и на 27.09 ми цъфнаха 210лв в банката? Не разбирам - нито ми е дата, нито е цяло майчинство... За задна дата сичко е ок, но нещо сега не им схващам сметките. Други мами с ФИНАНСОВИ СЮРПРИЗИ??

Това са ти парите за септември от първата година.Ако 410 те дни т иизтичат на 15 ти,са ти от 1 ви до 15 ти септември парите.ОСтатъка от септември ще получиш след като ти внесат декларацията за втората година-края на октомври ориентировъчно

# 730
Здравейте.Малката прави една годинка на 05.01 2017г.,декларацията ми за първата година изтича на 29.12 2016г.Това означава ли,че за декември ще взема цяло майчинство и кога трябва да подам декларация за втората година ??

# 731
  • Пловдив
Здравейте.Малката прави една годинка на 05.01 2017г.,декларацията ми за първата година изтича на 29.12 2016г.Това означава ли,че за декември ще взема цяло майчинство и кога трябва да подам декларация за втората година ??

Попълваш в работата декларацията за втората година две седмици преди 29 ти декември.Те я представят в НОИ до 10 ти януари.До 5 ти декември ще получиш целия ноември.На 22 ри декември ще получиш парите от 1 ви до 29 ти декември

# 732
Много благодаря.

# 733
здравейте малкия навършва годинка на 09.11 но декларацията ми изтича на 15.11.кога трябва да попълня документи за втората година и кога ще получа парите за ноември и колко

# 734
  • Пловдив
здравейте малкия навършва годинка на 09.11 но декларацията ми изтича на 15.11.кога трябва да попълня документи за втората година и кога ще получа парите за ноември и колко

Две седмици преди 15 ти ноември попълваш документите в работата.След 9 ти ноември,в рамките на ноември месец, ще ти преведат дните от 1 ви до 9 ти.Остатъка от ноември,след представянето на декларацията ти в НОИ.Грубо ги очаквай след средата на декември

Общи условия

Активация на акаунт