На коя дата ви превеждат майчинството?

• 188 093
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Здравейте, момичета въпроса ми май не е точно за тук, но не можах да намеря точната тема, за което се извинявам. Та въпросът ми е не трябваше ли днес да има детски надбавки? Кога ги превеждат? Аз знам около 15 число ама...това е много относително.

Изплащат ги относително,да.Срокът е от 15 то число,докрая на месеца.Следващите дни очаквайте превода

Незнам сега кога да чакам превед в началото на месеца или в края?

Като ти ги пуснат,ще разбереш

# 706
Според мен трябва да има определена дата, а не стойте и чакайте. Те не стига, че са "големите " детски ами и незнаеш кога ще ги получиш.

# 707
  • Пловдив
Според мен трябва да има определена дата, а не стойте и чакайте. Те не стига, че са "големите " детски ами и незнаеш кога ще ги получиш.

И все пак имай предвид,че много български семейства не ги получават,защото минават прага с 2-3-5-10 лева.

# 708

И все пак имай предвид,че много български семейства не ги получават,защото минават прага с 2-3-5-10 лева.
Да, така е, което пък е най- глупавото. Всички деца са деца на България и не трябва да се има предвид дохода на семейството.

# 709
Здравейте, момичета въпроса ми май не е точно за тук, но не можах да намеря точната тема, за което се извинявам. Та въпросът ми е не трябваше ли днес да има детски надбавки? Кога ги превеждат? Аз знам около 15 число ама...това е много относително.

И аз мислех че ще е днес но уви ...

# 710
  • София
На 07.09 в НОИ са ми подадени документите за остатъка до 410 ден. Кога да чакам превод- септември или октомври? Вече са изчислени при проверка на статус; липсва само дата на ведомост.
Благодаря!

# 711
На 07.09 в НОИ са ми подадени документите за остатъка до 410 ден. Кога да чакам превод- септември или октомври? Вече са изчислени при проверка на статус; липсва само дата на ведомост.
Благодаря!

Здравейте Beeps,

Да попитам, как проверявате, че са изчислени..?
Аз май пропускам нещо в сайта на НОЙ...

Благодаря Ви предварително

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 14:24 от Вяра Василева

# 712
  • София
Ами в справката за подадени и изпкатени обезщетения виждам сумата. Само дето не пише кога ще я преведат Grinning Пише и че е започнало плащане, но явно няма да е днес Simple Smile

# 713
Значи правилно гледам, аз и сума нямам Thinking
Родих на 11.08. утре ще ходя за втория болничен, който е от педиатъра, но пари няма,
а телефоните на НОЙ вечно са заети Shocked

# 714
Аз родих на 21.07. днес 20.09. ми преведоха първите 2 болнични 45 дневният и този от болницата. като имай на предвид, че 45 дневният е от юни месец 12 ,мисля, да не те излъжа. Така, че това са си близо 3 месеца, но поне ми изплатиха двата накуп. Изчакай до края на месеца и ако и тогава няма превод звънни в НОИ. Но и ори други познати майки е имало голямо забавяне с парите.

# 715
Аз родих на 21.07. днес 20.09. ми преведоха първите 2 болнични 45 дневният и този от болницата. като имай на предвид, че 45 дневният е от юни месец 12 ,мисля, да не те излъжа. Така, че това са си близо 3 месеца, но поне ми изплатиха двата накуп. Изчакай до края на месеца и ако и тогава няма превод звънни в НОИ. Но и ори други познати майки е имало голямо забавяне с парите.

Много неприятно, на мен ми изплатиха 45-те дни, още през август, по два пъти в месеца даже имах превод.. За това много се замислих, дали няма някаква грешка в болничният, но пък моето "счети" е отпуска и няма как да проверя, дали не е върнат за поправка. Връзка с НОЙ естествено нямам, винаги заето.. Crossing Arms

Благодаря за отговоритее  bouquet

# 716
Здравейте мами искам да попитам и аз нещо,на осми този месец детенцето ми навърши годинка,този вторник ми преведоха парите от първи до осми,на справката в ной пише че следващия вторник ще ми преведат остатъка от осми до края на месеца,та въпроса ми е чак ноември ли ще получа майчинство вече за втората година,благодаря предварително

# 717
  • Пловдив
Здравейте мами искам да попитам и аз нещо,на осми този месец детенцето ми навърши годинка,този вторник ми преведоха парите от първи до осми,на справката в ной пише че следващия вторник ще ми преведат остатъка от осми до края на месеца,та въпроса ми е чак ноември ли ще получа майчинство вече за втората година,благодаря предварително

Първата част от втората година ще ти я преведат следващия вторник.Така ти изчистват целия септември.Парите за целия октомври чакаш до 5 ти ноември

# 718

Много неприятно, на мен ми изплатиха 45-те дни, още през август, по два пъти в месеца даже имах превод.. За това много се замислих, дали няма някаква грешка в болничният, но пък моето "счети" е отпуска и няма как да проверя, дали не е върнат за поправка. Връзка с НОЙ естествено нямам, винаги заето.. Crossing Arms

Благодаря за отговоритее  bouquet
Връзка с НОЙ няма, защото май е библейска личност, ама  с НОИ (Национален Осигурителен Институт) може да пробваш по ел. поща или с ПИК (ако имаш такъв код) директно от страницата на НОИ.

# 719
  • Italia
Тъй като ще започвам работа, седмица, след като ми изтече първата година от майчинството, въпросът ми е дали ще получавам половината майчинство за втората година. Дали важи още това?

Общи условия

Активация на акаунт