МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 42 947
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Burgas, Bulgaria
моето секцио беше 17и30 часа ... в 24и 40 часа ме свалиха в стая , идеше ми да ги избия всичките  Laughing ,но толкова ме болеше , няма какво да те лъжа , цяла вечер не съм спала като хората , помня ,че ми се спеше ама виех като койот ....по някое време се появяваше акушерка,  боцваше ми по една игла в дупето и до там .... ,а и свещички даваха ... имах ужасни контракции ,предупреждавам те ,за да знаеш ,ако ти е второ секцио ,психически да се настроиш ,защото аз все бях чела ,ама такова чудо ..... та , сутринта съм 10часа ,дойдоха от горе две акушерки ,ние бяхме 3 в стая оперирани ,щото нямаше свободни от хубавите стаи за секцио ,ни бяха натирили на ужасните легла ,високи за нормално родили и като ни махнаха катетрите ,стана забавно  хахахах ... значи , ти си мърдаш крака ,дупе в леглото , но после е друго ,като се надигнеш ,ще си поседиш и тъй ,ама вече е друго и трябва да има рехабилитатор БЕ ..... вземи си гащи ,че ще ти е по -удобно , аз и колан ползвах ,но моето секцио е по-различно и трябваше да нося обезателно такова нещо ...

# 511
Айй след прочетеното,започвам да се радвам,че съм родила нормално. То болка си имаше и после трудно сядаш,ставаш ,пишаш,но чак така.. поне поспиваш малко повече,като стиснеш крачката Simple Smile и всичко е ок Simple Smile
'Успех на новите мами. Всичко,ще отмине като с магическа пръчка и едно малко newsm07 ще се появи. Стискам палци, а за болницата и лекарите, не сте сгрешили!!!

# 512
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
моето секцио беше 17и30 часа ... в 24и 40 часа ме свалиха в стая , идеше ми да ги избия всичките  Laughing ,но толкова ме болеше , няма какво да те лъжа , цяла вечер не съм спала като хората , помня ,че ми се спеше ама виех като койот ....по някое време се появяваше акушерка,  боцваше ми по една игла в дупето и до там .... ,а и свещички даваха ... имах ужасни контракции ,предупреждавам те ,за да знаеш ,ако ти е второ секцио ,психически да се настроиш ,защото аз все бях чела ,ама такова чудо ..... та , сутринта съм 10часа ,дойдоха от горе две акушерки ,ние бяхме 3 в стая оперирани ,щото нямаше свободни от хубавите стаи за секцио ,ни бяха натирили на ужасните легла ,високи за нормално родили и като ни махнаха катетрите ,стана забавно  хахахах ... значи , ти си мърдаш крака ,дупе в леглото , но после е друго ,като се надигнеш ,ще си поседиш и тъй ,ама вече е друго и трябва да има рехабилитатор БЕ ..... вземи си гащи ,че ще ти е по -удобно , аз и колан ползвах ,но моето секцио е по-различно и трябваше да нося обезателно такова нещо ...

Ами първо секцио ще ми е  Rolling Eyes  Имам едно НЕнормално раждане Rolling Eyes Аз разбрах, че ако си искаш обезболяващи давали, ама дали пък няма да се отрази на кърмата, щото аз се каня и да кърмя пак...
А какви гащи да си взема? В смисъл от тези еднократните ли имаш предвид или от тези, които имат колан? Може ли от първия ден да слагаш такива еластични неща върху операцията?
Аз и колан имам - ортопедичен, купуван от специализирана аптека заради кръста, за такъв колан ли става въпрос?

И да питам за тези карти, които са с неограничен достъп на роднините - то ясно, че ще влиза по всяко време (майка ми), а престоя неограничен ли е? В смисъл може ли да постои с мен 1-2 часа, да ми помогне да се раздвижа или може да влиза за кратко?

На теб младия Минчев и кой друг ти бяха на операцията? Присъства ли педиатър на операцията, чух, че било задължително, но дали е така?

# 513
  • Burgas, Bulgaria
Гамишев ,Минчев , Колева , ,акушерка Симеонова и още две от анестезиология ..... задължително има педиатър  Peace
Колан -гащи ,от бабешките ,НО най-добре говори с твоя лекар ,пак ти казвам ,знаеш ,че аз съм с много екстри и нямаше как да не нося .
за картата -мисля ,че няма ограничение в часовете на престой ,не съм чувала ...
Гащи- на мен еднократните не ми бяха удобни и имах добре ,че имах  боксерки ,памучни ,беше ми идеално с тях ,хем придържат корема ,хем лиглин или превръзка ...
А ти за какво така подробно , яяя,колко вафли има да изядеш докато дойде време  Heart Eyes
накрая заради вас 3-то ще родя Crazy

# 514
Тикве, кой ти беше анестезиолог ?

И аз се чудя, ако все пак ми разрешат да раждам нормално, дали да не е с упойка и отразява ли се това на кърменето  newsm78

За гащите съм си записала, еднократни.....дали са удобни те или ?

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 09:21 от Звезден^Прах

# 515
  • Burgas, Bulgaria
Еднократните изобщо не ми бяха удобни , хвърлих ги .
Анестезиолог беше няква крива жена ,ако мислиш ,че ми се представи , даже ми правеше фасони докато и обяснявах за какво иде реч при мен , честно да ти кажа , съжалявам ,че не бях с избор на анестезиолог ,но ми се свидеха още 200лв. или колкото е там ...Но пак казвам ,аз хванах най-пикантния момент на болницата ,тогава когато напускаха старите кадри и идваха новите - беше някаква анархия пълна ...
Имах късмета обаче Светлето Николова да бъде там и тя ми върна усмивката направо ,толкова ми помогна , такава грижа за бебетата ,нямам думи , отзоваваше се на всичките ми притеснения , абе .... всичко

Епидуралната упойка ,а и другата се излъчва май до 24часа ,не мисля ,че ще е проблем за кърменето ...

# 516
  • Бургас
за тия дето са секцио по-добре си вземете бабешки памучни гащи за по 2,50лв вместо еднократни.

# 517
Еднократните гащи и на мен не ми влязоха в употреба. Добре, че си бях взела от H&M гащи за бременни - бабешки, ама по-така. И парчета (превръзки) за родилки, че лигнинът пропуска. Рехабилитатор не успя явно да стигне до мен, но за майките със секцио предполагам, че трябва да има. Ако не дойде звънете докато намерят някой.

# 518
И аз все повече се замислям за памучни боксерки/ бабешки гащи вместо еднократните  newsm78

# 519
На мен не ми влязоха в употреба нито превръзки за родилки, нито еднократни гащи. Раждах секцио. Първия ден с лигнин, на втория след раздвижването едни нощни превръзки и памучни бикини или боксерки са ви достатъчни и много по-удобни. Само гледайте да са достаъчно длбоки и не много тесни, за да не се пада ръба върху белега и да няма болка.
Рехабилитаторката е една за цялата болница и понякога се налага да я чакаш повече. Работа е на акушерките да я извикат, доколкото разбрах , така че винаги можете да ги помолите да го направят. Никой няма да ви откаже. Аз станах сама в присъствието на акушерката само, защото не ми беше особено трудно и не ми се чакаше. Бебкая беше при мен от втория ден, защото така поисках. Не съм чакала да ме питат искам ли или сами да ми я донесат. Светлето ( Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes) ми я докара  в стаята още на първия ден да я гушна, но не бях в състояние да правя друго. Преспах нощта, станах и отидох да си поискам бебка и така сме си неразделни и днес Simple Smile За помощ при кърменето- много помагат, стига отново да поискаш помощ. Таничка се възползва доста по време на престоя ни и бяха повече от отзивчиви. На мен в болницата ми се наложи само при първото кърмене, но после съм ходила и след изписването и светлето ме е приемала и консултирала. Изобщо- всички са супер отзивчиви и удовлетворяват всички желания на родилките, така че бъдете спокойни и успех!

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 16:03 от Wild*Orchid

# 520
  • Бургас

Аз разбрах, че ако си искаш обезболяващи давали, ама дали пък няма да се отрази на кърмата, щото аз се каня и да кърмя пак...
А какви гащи да си взема? В смисъл от тези еднократните ли имаш предвид или от тези, които имат колан? Може ли от първия ден да слагаш такива еластични неща върху операцията?
Аз и колан имам - ортопедичен, купуван от специализирана аптека заради кръста, за такъв колан ли става въпрос?

Присъства ли педиатър на операцията, чух, че било задължително, но дали е така?

Дават свещички, не ми помагаха особено на мен, ако не прекаляваш с тях няма проблем с кърменето. Аз бях и на АБ 3 дни и той не пречел казаха... Rolling Eyes Ако си със спинална упойка също няма проблем за кърменето.
Аз си носех помпата и в деня след операцията ми тръгна коластра и всичко беше точно.
Гащи ползвах еднократни - много хубава работа ми свършиха.
Няма смисъл от еластични неща и колани от първия ден, Ако нямаш някакви проблеми изобщо няма смисъл от тях. Аз не съм ползвала.

Нямах много време и четох по диагонала, ако те интересува още нещо, питай.

# 521
  • By the sea
Аз също ползвах еднократни гащи на Чико, като еластични боксерки и много удобни ми бяха Peace От Карфур се бях запасила и с тип "бабешки" бикини, много мекички и удобни, но ги оставих за вкъщи.
Аз бях с епидурална, но взех да кърмя дъщеря ми същата вечер след като родих. Никой не попитах, нито нищо, една сестра влезе да донесе шишенцата с АМ и вода и каза "Ааа, ама вие се кърмите...Ами добре." Crazy Светлето я нямаше точно в тия дни когато раждах и много ми беше мъчно за едно от момичетата в стаята, което се мъчеше като грешен дявол и си нямаше на идея как и какво и единствените съвети, които получи е да не кърми бебето повече от 15 мин. И ако на това му викаш помощ Rolling Eyes Опитах се да й помагам с каквото мога, каквото знам и съм чела, но не нямаше как да се грижа за 2 бебета Blush  Мисълта ми беше, че ако искаш да кърмиш трябва да си поискаш помощ, а не да се надяваш на всяка акушерка да те насърчава и показва кое как. И добре, че е Светлето, защото, сигурна съм, единици са тези /като мен/, които проявяват самоинициатива и продължават да кърмят и извън родилния дом. Rolling Eyes

# 522
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А ти за какво така подробно , яяя,колко вафли има да изядеш докато дойде време  Heart Eyes
накрая заради вас 3-то ще родя Crazy

Ами хайде де, действай докато имаш тренинг  Hug  

Аз вече и заявление за раждане си попълних  Laughing

Сериозно, питам, защото малко ме е шубе и не знам, но така като се информирам и се успокоявам някак си  Crazy В смисъл усещането, че ще контролирам нещата - избор на екип и т.н. ми дава някакво спокойствие  Crazy

Аз междудругото какво направих днес супер импулсивно, звъннах в ДМ и след 30 мин. отидох да разгледам на етажа с предродилни/родилни зали, т.к. както ви писах тук когато лежах нямаше възможност. Запознах се със Светлина Николова, за която толкова пишете тук. Наистина е невероятна жена! Аз я затрупах с въпроси за всичко, което бях чела/чула за апаратите за новородените (колко ми разбира главата, ама карай  Crazy) Изумена  съм наистина от вниманието и топлото отношение.

Искрени благодарности на Ани Палазова и Светлина Николова!  Hug

Wild*Orchid и на мен Светлето сега ми каза, че ако искам могат да ми дадат бебка и по-рано, да си я кърмя и т.н., никой няма да ми откаже  Peace

мадам тиква, благодаря  Hug В МБАЛ като раждах нямаше педиатър, а аз много пъти съм писала, че Борко пострада при раждането и тогава на бързо слезе педиатър от отделението, но друго си е като е там на място, значи това да не го мисля, а и Ани сега ми потвърди, че присъства педиатър на секциото  Simple Smile
За анестезиолог, аз ще си платя за Игнатов.  Peace  Чувам много добри отзиви, много ми се искаше да го видя и на живо, но нищо, на следващата му лекция  Sunglasses

И на всички благодаря, че се включихте в дискусията за гащите  Mr. Green

Утре ще ходя на лекцията за захранването, не че не захраних успешно един младеж, но нищо де, може да чуя нещо ново, ако някой иска да се запознаем лично да ми пише и ще си пратя описание   Laughing  

# 523
  • Бургас
и аз мисля да отида утре на лекцията също, ще видим само какво ще е положението с моята ревла:)

# 524
Да взема и аз да дойда с мойта дундичка Simple Smile Д-р Константинова ли ще води, че имам да я питам нещо?

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 17:54 от Wild*Orchid

Общи условия

Активация на акаунт