МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 496
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Ани, моя приятелка роди там и ще споделя това което тя ми каза: Отишла е вечерта в 10 и нещо, почти 11 часа...прегледали са я (прегледа го е заплатила после) Приели са я в болницата в 11 и половина вечерта и за този половин час който е до 12ч тя е заплатила 150лв защото е била секцио. В крайна сметка тя е родила през нощта по някое време. Била е на режим с храната, тя не си е избирала какво да яде, а е яла някакви безвкусни неща по нейни думи и накрая са я накарали да плати отгоре към 40лв (без тя да си избира някакво меню, а каквото й донесат).
Та въпроса ми беше редно ли е за половин час преди 12ч като те приемат да се заплати цял ден 150лв като те за този половин час реално никакви грижи нямат около теб? Друг въпрос: като те преглеждат в началото като отидеш ако те преглежда лекаря при който си следиш ЖК отново ли се заплаща този преглед, тъй като реално той си ми води по каса прегледите? И другото което е ако не избираш меню, както в нейния случай как могат да ти кажат имаш за доплащане 40лв накрая, без дори да си избирал какво искаш да ядеш.

# 121
Ани, моя приятелка роди там и ще споделя това което тя ми каза: Отишла е вечерта в 10 и нещо, почти 11 часа...прегледали са я (прегледа го е заплатила после) Приели са я в болницата в 11 и половина вечерта и за този половин час който е до 12ч тя е заплатила 150лв защото е била секцио. В крайна сметка тя е родила през нощта по някое време. Била е на режим с храната, тя не си е избирала какво да яде, а е яла някакви безвкусни неща по нейни думи и накрая са я накарали да плати отгоре към 40лв (без тя да си избира някакво меню, а каквото й донесат).
Та въпроса ми беше редно ли е за половин час преди 12ч като те приемат да се заплати цял ден 150лв като те за този половин час реално никакви грижи нямат около теб? Друг въпрос: като те преглеждат в началото като отидеш ако те преглежда лекаря при който си следиш ЖК отново ли се заплаща този преглед, тъй като реално той си ми води по каса прегледите? И другото което е ако не избираш меню, както в нейния случай как могат да ти кажат имаш за доплащане 40лв накрая, без дори да си избирал какво искаш да ядеш.

Ако искаш ми прати на лични имента ѝ за да проверя в системата. Така нищо не мога да кажа ...

# 122
  • Бургас
има ли значение имената, при така изложените факти не може ли да се коментира? Не се заяждам, да не си помислиш, просто питам Simple Smile

# 123
TDI, какъв филм? Я казвай бързо?  Thinking

Във втората част : http://www.btv.bg/shows/hratkite/videos/video/212087529-Lekarski_greshki.html

Според мен Дева-та трябваше от самото начало да отвори с нови доктори, т.е. това, което прави в момента.  smile3501
Аз лично съм по-склонна да вярвам на доктори от Русе и от Плевен, от колкото на тези от Бургас  Peace Нали от тези доктори бягаха родилките години наред- кой във Варна, кой в Сливен, а сега изведнъж станаха "светила"  ooooh! И преди съм питала в тази тема - как един доктор от ден до пладне става "много добър" - за това се искат години практика, години!, а те сменят болницата и хоп вече са се изучили, напрактикували и т.н.

Истината е, че инфото за Черноморска не ме очудва, от месеци на ФБ стената им се появява една свещичка и майка, която пише за починалото си дете, не знам дали е същата история, просто беше въпрос на време да се разчуе.  

П.П. стената им вече е "чиста" в случай, че потърсите снимката със свещичката  Peace Те периодично й триеха коментарите  Tired

Гледах го, много е ужасен случая, наистина! Но не може и да се оспори, че който работи много, може да допусне и грешка. Вече доста мои познати раждат при др. Драгнева и дори и в спешни ситуации им е помогнала. Доволни са! Остава да се надяваме на повечко късмет и Бог да е с нас!
 Жалко за момичето!  bouquet

# 124
# 125
има ли значение имената, при така изложените факти не може ли да се коментира? Не се заяждам, да не си помислиш, просто питам Simple Smile

Затова искам имента - за да проверя фактите.  Wink

# 126
  • Бургас
Друг въпрос: като те преглеждат в началото като отидеш ако те преглежда лекаря при който си следиш ЖК отново ли се заплаща този преглед, тъй като реално той си ми води по каса прегледите?

Аз ходих една вечер с кървене към третия месец на бременността, но беше друг лекар, не следящият ме по каса и платих 40лв за прегледа. Ако е този, който ме следи по каса обаче не знам пак ли така стои въпросът.

Касата май поемаше само 2-3 ехографа за цялата бременност...

# 127
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Мон, ехографите са 2. На мен с предната бременност единия ми го направиха при установяване на бременността,  а другия в предродилна за установяване позицията на бебето  Peace

Всичко останало - платено  Rolling Eyes

Била е на режим с храната, тя не си е избирала какво да яде, а е яла някакви безвкусни неща по нейни думи и накрая са я накарали да плати отгоре към 40лв (без тя да си избира някакво меню, а каквото й донесат).

Има ли избор от вегетариански менюта? Знам, че за 99% от хората вегетарианството е някаква лиготия, но аз направо си повръщам от месо  Sick  изобщо не мога да го ям. Дори ако напр. е пиле с ориз, само ориз пак не мога да ям - има някакъв дъх на месо  Tired

И като кажа на докторите, че съм бременна с Таласамия и съм вегетарианка и реакцията е  #Crazy   Joy

Днес имам час при Татарова после ще мина да споделя как е минало  Peace

# 128
  • Бургас

Затова искам имента - за да проверя фактите.  Wink

няма как да й напиша имената тук без нейното съгласие Simple Smile

Просто исках да коментираш това което й се е случило масова практика ли е с взимането на допълнително пари за тези неща за да знам каква сума трябва да си приготвя....ако по калкулатора излиза да кажем 500лв, да взимам 1000 че то не се знае знае ли се накрая като отида на касата....

# 129
Ани, може ли и аз да задам един въпрос по отношение на храната? В калкулатора пише, че се покрива закуска, обяд и вечеря на стойност 3 лв. на ден.

До колкото разбирам стандартното меню в болницата е на друга стойност и разликата се покрива? На каква стойност е предлаганото меню и колко се доплаща за храната?

# 130
Mademoiselle Chocolate 

Относно храненето, то ние поемаме до 3лв. на ден за храна. Ако родилката консумира храна за деня за 7лв. , то доплаща разликата от 4лв.   

Една страница назад е описано Peace 

# 131
  • Бургас
Не се притеснявайте толкова за храната - на мен лично тя ми беше последният дерт, отделно, че си беше съвсем прилична, не ми се е налагало нищо допълнително да поръчвам и доплащам. А и след секциото не ми се ядеше особено. Само една много гнусна попара имаше единия ден-тя единствено не ми хареса и не ставаше за ядене.

# 132
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз не се притеснявам особено от доплащането толкова, колкото от менюто, защото ако всичко е с месо, нищо от това няма да мога да ям   Rolling Eyes

Междудругото то е ясно, че 3лв. няма как да покрия 3 хранения, но за това е трябвало да помисли ЗК, не болницата. Ако се замислите реално, че то една баничка или каква да е закуска е 1,20, нормално една порция готвено е по 3.50-4 лв. ако към това има и някакви напитки - чайове и т.н. то само за 1 хранене се надвишават тези 3лв.  Peace

И да кажа за д-р Татарова  Party
Днес вече съм официално нейна пациентка - останах доволна. Прегледа беше около 30 мин. аз отидох с надлежно подредени картон и изследвания показващи Таласамията и Липсата на глюкозо-6-фосфат, казах й за отлепянето, за лечението, което ми беше изписал Хубчев, изобщо интересува се до най-малката подробност какво се е случило през тези 18 седмици, в които не съм била нейна пациентка. Мери ме, тегли ме, кръвното ми измери, абе класика  Party  после и на ехограф ме гледа и ми пусна един куп изследвания, каза, че така или иначе по ЗК ми се полагат в 5-ти месец и да не си търся изследванията от предната докторка  Party

Аз междудругото се чудя в Св.София ли да си ги направя или в Девата?  newsm78 Имам за Васерман, Хив и Хепатит + ПКК и урина. Първите 3 предната ми докторка не ми беше пускала, защото съм имала от предната си бременност, ми то хубаво, но те са от преди 4 години. Днес с Татарова се съгласихме, че това е много време и да пуснем наново  Peace

За вегетарианството ми препоръча повече растителни белтъци (соя) и животински (млечни), че бебока върви една седмица по-малък, но аз не се притеснявам, Борис преди така по-малък, по-малък, после стана по-голям и накрая 3650  Crazy

И накрая ми даде и телефона си и ми каза да й звъня по всяко време ако имам въпроси  Party

# 133
За храната в болницата- и аз знам за такива доплащания, които са били неочаквани. Неприятното в случая отново е липсата на осведоменост по въпроса. Хем ти носят кутия с храна с името ти, все едно ти се полага, хем не те питат искаш ли я, хем си я плащаш. Вероятно така е по-удобно за персонала, за да успее да набави хапване за всички.Но ако аз не искам да ям напр. мусака, за която трябва да си платя, а напр.сандвич, който пак ще си платя,наистина би било по-логично да не ми я носят тази мусака без да ме питат, пък после и пари да ми искат за нея. Не, че мъжа ми няма да я омете.  smile3532. Ако има някой, който при постъпване да те попита " искаш ли да се включиш в дневния порцион за стойност еди каква си?", проблема би изчезнал,нали?
Неприятното е, че малките неща и суми като това и прегледа при прием са тези, които предизвикват недоволство у пациентите. От малките неща тръгват големите приказки и проблеми, защото дразнят. И от там се отказват много хора от болницата, от ето такива дребни нещаАз смятам да си я карам на сандвичи, живот и здраве да раждам нормално, ама съм подготвена, че ще си платя и другите манджи! Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 18:30 от Wild*Orchid

# 134
Mademoiselle Chocolate 

Относно храненето, то ние поемаме до 3лв. на ден за храна. Ако родилката консумира храна за деня за 7лв. , то доплаща разликата от 4лв.   

Една страница назад е описано Peace 

Това и аз го видях, от там произлезе и въпросът ми. Родилката поръчва ли храна за седем лева или не знае храна за колко лева консумира? Менюто стандартно ли е или в моментите за хранене, родилката поръчва нещо конкретно, което носи собствената си цена?

Наистина при раждане храната не е основното. Но когато семейният бюджет изисква ясно планиране на финансите, 40 лв повече или по-малко не са без значение. Поне за нас, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт