МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 526
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Струва ми се ,че ще има накрая някои които ще протестират шумно- особено секциото, които не ядат  #2gunfire или както сме свикнали в Бг- казваш си ...М''ната му нали свърши и тръгваш Simple Smile къде ще си разваляш деня на изписването с такива неща..... Ще сметнем всички на калкулатора предварително колко ще ни струва и после ще се наложи да заделим и по 200 лв отгоре- за всеки случай Simple Smile В БГ винаги трябва да има бели пари за черни дни

# 166
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Да не се роди някоя "Загори тенджера", да не искат да я поканят на гости някъде, че да не могат да я изгонят после  #2gunfire
Големи контракции снощи, ама снощи...... Чудя се, утре на тонове да кажа на да ми пускат системи направо, 3-ти ден ще ми е след термина,знам че не е много, ама  ....... Уфффффффффффффффф  Tired

Laughing  ти пък сега... да не мислиш, че моя е много припрян като се роди преди термин  Laughing  спокойно, ще излезе. Мисли си, че бебка е прихванала от кралската мода, нали и Кейт преноси, та и тя сега го играе принцеса и се бави  Laughing

Ако все пак решиш друго, да се похвалиш, ей  Laughing

# 167
# 168
  • Бургас
Миряна, аз точно от системите се притеснявам, че нали уж казват че не можело да се контролират контракциите, ставали много силни и се получавали и повече разкъсвания затова ми се иска уж нещата сами да тръгнат без да се налагат системи с окситоцин. А в Девата за предизвикване само системи с окситоцин ли прилагат като вариант? Защото някъде слагат вагинално хапче за предизвикване.

# 169
Миряна, аз точно от системите се притеснявам, че нали уж казват че не можело да се контролират контракциите, ставали много силни и се получавали и повече разкъсвания затова ми се иска уж нещата сами да тръгнат без да се налагат системи с окситоцин. А в Девата за предизвикване само системи с окситоцин ли прилагат като вариант? Защото някъде слагат вагинално хапче за предизвикване.

И аз бях като теб - през цялата ми бременност повтарях като мантра "не секцио, не система". В крайна сметка ми го предизвикаха със система и ужас не преживях. Казват, че боляло повече - не знам колко по-малко е можело да ме боли. Родих лесно, напълно поносимо като болка... Дано това те успокои, защото човек предполага, Господ разполага и понякога са необходими интервенции, които не планираме.

# 170
Таничка, при мен няма да има никакво значение, защото предния  път Ризова като ме заши и вкъщи ми се скъса конче и имам фистула, която трябва да срежат и после да ме закърпят..... Със система или без система епизиотомия ще има....  bouquet
Да, казват, че се изпадало в перманентна болка и не се усеща затишието между контракциите, казват, че имало повече разкъсвания, но и аз ужас не видях....аз нямам и база за сравнение де...

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 18:27 от miriana86

# 171
Аз бях първия път със системи окситоцин, въпреки че ме приеха с 4см. разкритие, не знам защо ми го пуснаха  Rolling Eyes
Може би около час нямах никакво затишие между контракциите една постоянна болка, щях да откача  Crazy  Имам епизотомия, и като ми падаха конците вкъщи ги броях до 17-тия, после вече спрях  Crazy  Като допълнителна екстра получих и изсипване и още бонуси свързани с отделителната система, да се изразя по-културно  Laughing

Според мен най-добре си е ако всичко си върви нормално да те оставят да си родиш без системи  Peace

# 172
  • Бургас
ето заради това което е написала TDI не ми се искат системи Sad

# 173
Преди приема за раждане се подписва т.нар. "информирано съгласие" (има го в сайта на Девата), в което изрично си пише че се съгласяваш че "При недостатъчни ефективни контракции могат да се приложат лекарства за засилване на родовата дейност при задължително апаратно проследяване на сърдечните тонове на плода.". Тук Ани може да се включи с инфо дали е възможно родилката да заяви отказ от система окситоцин.
Лично аз реших да се доверя на екипа, сложиха ми система, тъй като бебо не "слизаше" въпреки пълното ми разкритие. Болката наистина беше постоянна, но не знам дали беше наистина от системата или от обездвижването, защото "ме вързаха" за апарата за тоновете за повече от час. Когато дойде време за напъване нямах сили, минах с епизиотомия и с неизвестен брой шевове (никой от екипа не посмя ми каже колко точно, но д-р Минчев ме ши 40мин.), но нямах други "поражения" и се възстанових бързо.
Таничка не му мисли много, докато се усетиш и ще сте се излюпили.
А другият път още преди да облека пижамата ще си искам обезболяването, иначе не вдигам краката  Joy

# 174
Да, наистина лежането влошава драстично нещата. При първото ми раждане отказах да лежа, уважиха това мое желание. Дори донесоха от някъде мобилен апарат, който може да се вързва в изправено положение. Но не съм раждала в Бургас. За краткото време, в което ме накараха да легна, усетих разликата в болките - в изправено положение се търпи, в легнало е доста по-силно.

Но не се стресирайте излишно. Каквото и да решат да направят, важното е да доведе до сигурно раждане на здраво бебе. И да поболи малко, минава. Всички майки през това са минали, че и на второ и трето се навиват.  Grinning

# 175
Окситоцина не е причина за епизиотомията Таничка - срязват при необходимост и преценят наистина в краен случай - а и зараства бързо, а белега си е сантиментален спомен, както усмивката при секциото Wink , това с "екстрата", което TDI сподели е въпрос на късмет и анатомия и дано не се случва на никоя мама, че е адски неприятно Sad каквото и да става с мен, важното е бебчо да е добре, това си повтарях докато раждах, а и сега.

# 176
Да, аз не казвам, че задължително е от окситоцина, възможно е наистина да е въпрос на анатомия.  Peace Не съм раждала без окситоцин, за да мога да направя реално сравнение, но все си мисля, че природата си знае работата и ако си тръгнал нормално, нека е нормално  Peace
От друга страна най-важното е бебето да е добре, да ви кажа, сега като отида пак - доверявам се на лекарите и каквото кажат - ще слушам, те знаят по-добре  Peace 

Всичко минава и заминава, сега макар и да си спомням какво е било, си спомням и първата усмивка на Борис и това е несравним момент...ей за тази усмивка съм готова пак да родя  Party

# 177
  • Бургас
Таничка не му мисли много, докато се усетиш и ще сте се излюпили.

А дано, от кога го чакам тоя момент Simple Smile

Окситоцина не е причина за епизиотомията Таничка

а, аз не съм казала че е причина...аз говоря за неконтролирани напъни и повече разкъсвания, а не епизиотомия, което си е контролиран разрез Simple Smile

Иначе аз точно това искам да има възможно най-малко интервенции, не че ако се наложи ще им откажа и ще се заинатя...но примерно ако може да се мине без окситоцин, без епизиотомия, бих предпочела да е така...тя природата си знае работата и щом така сме устроени значи може и да не се наложи Simple Smile

# 178
  • By the sea
mimi000, честита дъщерочка, да ти е жива и здрава!  bouquet

Аз също бях със системи, но ме приеха с има-няма 2 см разкритие, така че нямаше накъде, а и само ми помогна, защото бях с доста твърда шийка /дано не звуча като някакъв лаик Laughing /, разкъсвания нямам никакви, само една миниатюрна епизиотомийка с 3-4 шевчета. Мамата, с която раждах, също роди нормално, със системи, но без упойка, с никакви разкъсвания и без шевове после. Та въпрос на анатомия, както каза една мама по-горе. Само да уточня, че и двете преносвахме и док. каза точно това, че сега било модерно hahaha  Иии, много е важно да не се залежаваш Naughty За минутка не съм седнала, даже тоновете ми ги мериха права, само когато трябваше да проверяват за разкритие и като ми слагаха упойката, после на крака в коридорчето, което гледа към паркинга Wink

Мирянка
, кажи на мъжа ти да си намери някоя далечна роднина, която да разкарвате пеша из Бургас да й показвате забележителностите Laughing Много полезно упражнение Crazy На другия ден родих Joy Стискам палци днес да е твоят ден Hug

# 179
PaperMonster   Joy  Това вече е изпитано и то без роднини! С тази бременност бях на режим 9 месеца. Много полезна храна, много движение, много пиене на вода, вървене, чистене, готвене, масажи ((понеже с първата бременност беше точно обратно(нито готвих, чистих, движех, храната беше вредна) и пак преносих ..)) Всеки ден вървим по 4 часа и повече. Излизаме в 6 и се връщаме в 10 или 11 и то с детето. Даже и секс започнахме от няколко дена (това е нещо много значимо за мен, да се почувствам като жена и аз напоследък). Днеска на тоновете да видим доки какво ще каже, дано не е в секцио и ме приеме той!

Общи условия

Активация на акаунт