Пелени и гащички за многократна употреба 10

• 28 184
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Аз мисля да взема еднократни. Сега като ходим някъде, ползвам еднократни гащички, но сега се замислям за обикновени... дано да нямаме проблеми със слагането.

# 46
  • Edinburgh-UK
запис

# 47
Момичета, аз имам дъщеря на година и половина, още сме с памперси. Иска ми се да приключим с еднократните и да си взема многократни. Надявам се да не ги ползваме още дълго, но живот и здраве ще останат за следващото дете.

Поизчетох малко в интернет, както и последната тема, но имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам.

От вас научих за алва бейби и погледнах цените на сайта им. Всички други, които гледах в амазон са по 15-16$ бройката - bumGenius, Rumparooz, GroVia, gDiapers. Доколкото разбирам и Алва са сджобче, от къде тази разлика в цената?

Само хибридните пелени ли могат да се ползват с еднократки подложки? Какво ми пречи да сложа еднократна подложка извън джобчето на обикновена пелена? Питам, защото доста пътуване ни се очертава и искам да имам тази възможност.

Могат ли пелените да се слагат в сушилня?

А успявате ли качествено да ги изперете на ръка?

Колко пелени ще трябва да си купя?

Има ли резон да си взема алва за през деня и по - скъпи за през нощта, например Rumparooz G2.

# 48
На моя пикльо скъпите пропускат през нощта, алвите - не  Rolling Eyes Скъпите би трябвало да са от по-качествени материи, но аз не разбирам много от материи, съответно почти не намирам разлика  Laughing Имам Тотс Ботс, Уондерус и Чарли Банана, само Чарлито усещам да има разлика с алвите - от вътрешната страна на джоба, по-мека материя е, но уж е същата като алвите, пак някакъв  fleece.  Thinking
Имам много хубави Лолипоп от по-скъпите, бамбукови са, харесват ми и как прилягат хубавко на бебето, и като материя, и попиват добре. Ако имах пари, от тях бих накупила повечко, те са с размери и излизат по-скъпо.
На ръка само припирам акото, от микрофибъра по-лесно се маха от колкото от бамбуковите, но после всичко пак пускам в пералнята и си се изпира. Т.е. все тая колко съм изпрала на ръка Simple Smile
Аз нямам сушилня, от време на време ги пускам в тази на майка ми като сме на гости, не е имало проблеми, но е било 3 пъти досега, не знам ако се ползва постоянно.
Не знам колко бройки, на малкия пикльо много му трябват, ама той е мъничък  Grinning На голямата мома доста по-малко ще са нужни.

# 49
Jane ,
Разликата е от там, че Алвабейзи са оригинално китайски, за разлика от други, някои от които само се произвеждат в Китай, но се водят немски, примерно.
Според мен всички могат да се ползват с еднократни подложки.
Да, пелените могат да се сушат в сушилня по принцип, но всички си имат различни инструкции за пране и сушене. Трябва да се проверят.
Тя една напишкана пеленя няма какво толкова да се пере. Ако случайно имаме наакана пелена, пак само я изплаквам, а тя след няколко пранета се изпира идеално. А и сушенето на слънце прави чудеса.
Колко пелени. Ами Алвабейби ги поръчват по 3, за да си спестят митници. Може да поръчаш 3, за да пробваш и после да прецениш колко.
За през нощта може просто да ползваш Алва с двете полдложки, ако идват с 2 по принцип както повечето пелени.

# 50
Мерси първо и на двете ви за бързите отговори.

Питам за прането, защото заминаваме на море и се чудя там как ще ги пера  newsm78

celika, аз съм в щатите, при мен митници няма да се минават.

Мисля, че алва идват с две подложки, а виждам, че мога да си купя и още, пише и че могат да се пъхат в сушилня, само за тях намерих инфо.

Вие как се оправяте с многократните пелени, като пътувате?

За сега мисля да взема 12 алва, за да ми стигат със сигурност за два дни, дори в екстремни ситуации + 2 от по - скъпите за през нощта, това звучи ли ви разумно?

# 51
О, сори, не погледнах.. Пенсилвания ли е PA Simple Smile
Аз за пътуване ползвам еднократни, защото са ни малки колите и гледам да не мъкнем много багаж.
Мисля, че е ще ти стигнат, но ако искаш първо пробвай с Алва през нощта. Мисля, че няма да имаш проблеми.

# 52
Някои от вас бяха ли вече на море или почивка с многократните?

Ние заминаваме в понеделник , но се отказах от мини пералня и ще пробвам с пране на ръка.Взимам леген , въже за простор и много щипки.
То през деня няма да ползваме много , но докато спи и сме на разходки ще трябва.

Аз мога да споделя опит с многократни 2 поредни лета на къмпинг;)
Миналата година синът ми беше на 4 месеца като отидохме и стояхме 2,5 месеца. Тогава си взехме мини пералня, защото, въпреки че през повечето време беше по-голо дупе, в по-хладните часове на деня си беше с пелена. Ние бяхме там от началото на месец юни, когато все още не беше чак толкова топло постоянно. Бях си направила простор пред пералнята и си окачвах красивите пелени. Доста хора се пообразоваха тогава, че имало и такива и всеки ден следяха с интерес с какви цветни пелени ще е диването Simple Smile

Тази година вече бяхме на 1,5 месеца. Отидохме края на юни месец само за 2 седмици Wink Буквално почти цял ден си беше по-голо дупе и по преходни гащи. Когато ги напишкаше ги перях на ръка и директно на мини просторчето. Само вечерта му слагах пелена.

Уж се опитваме да отучваме вече, но той няма никакво желание да съдейства. Месеците, в които го слагах на гърне и той си пишкаше и акаше отминаха и сега е в период на "своеволия" Wink) Хем се ядосвам, хем си викам, че все някога ще започне отново да иска да сяда. Яд ме е, защото имаше седмици, в които си казваше, осеше гърне, показваше... и то преди 2-3 месеца още. Но поне през деня в яслата като са повече деца се надявам да му стане рутина.
Проблем обаче ни е, че навън не иска да го издържам и се чудя как да действаме, защото прав ще си напишква целите дрехи. Някакви идеи да имате?

# 53
maita5, благодаря за споделения опит  Peace

celika, да, Пенсилвания Simple Smile

Моето дете ходи на гърне вкъщи, стига да я подсещам. Обаче категорично отказва да пиша, докато аз я държа, та навън сме задължително още с памперс.

Много пишка през нощта, защото се буди да пие вода и това ми единствената тревога. Първо ще пробвам с алва и две подложки, както ме посъветвахте.

Edit:

Така, разгледах хубаво сайта на алва бейби и се спрях на няколко варианта, сега да ви поискам по - конкретни съвети:

Знаете ли от къде изпращат? Доставка от две седмици ми се вижда много, явно съм останала с грешното впечатление, че са си тук, в щатите.

Каква е разликата межди бамбуковите инсъртс и обикновените? 4 - слойните бамбукови ли са най - добрият избор?

Ползвате ли VISCOSE LINERS, защото мисля да поръчам и от тях  може би дори да ползвам тях, пътувайки (по самолети, с кола и пр), отколкото да купувам и многократни инсърти.

Какво точно е  MF inserts?

Мисля да взема или този бамбуков сет или тези с  MF inserts + ей тези страхотни животински принтове, просто защото са сладки Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 23:15 от Jane º°

# 54
Jane º° , Алвата ги изпращат от Китай директно. До България пристигат за три-четири седмици, за Щатите представа нямам как е.

MF inserts са микрофибърни - съхнат по-бързо от бамбуковите, но пък не са от естествена материя и попиват по-малко. Тук май всяка мама си има предпочитания дали да ползва микрофибър, бамбук или нещо друго, но то това си зависи и от детето, предполагам. Освен това, имай предвид, че само един инсърт в джоба може да се окаже недостатъчен при вас - поне от прочетеното в стари теми оставам с впечатление, че при по-големи дечица понякога трябват два, за да успеят да задържат влагата. От друга страна повечето пелени на Алвабейби идват само с по един инсърт (не, че не можеш да си поръчаш отделно, де).

Viscose liners няма как да ти заместят инсъртите - те са тънички и идеята им е по-скоро да задържат акото, така че да не се цапа толкова пелената  Rolling Eyes

Всичко по-горе, обаче, е само на база четеното досега - на мен тепърва ми предстои да започна с многократните пелени  Peace

# 55
Джинджи, аз не очаквам да заменя инъртс с ланърс. Чудех се само дали напълно успешно ще задържа акото, за да мога да пътуваме с тях, вместо с еднократни.

Много ти благодаря за останалите отговори, ще си помисля Simple Smile

# 56
Jane, вземи си с бамбукови инсърти! По-добре е един бамбуков, отколкото 2 микрофибърни. Като имаш сушилвя, няма да ти е проблем.

# 57
Интересно ми е някой ползва ли многократни пелени за дете на възрастта на моето навън и през нощта (не ходи на гърне), защото тази сутрин с памперса беше подгизнал до кръста, а многократните отдавна не издържат.

# 58
Интересно ми е някой ползва ли многократни пелени за дете на възрастта на моето навън и през нощта (не ходи на гърне), защото тази сутрин с памперса беше подгизнал до кръста, а многократните отдавна не издържат.

И при нас памперсите не издържат - аз ставам и сменям посред нощ  Tired Ограничих малко пиенето на вода късно вечер, но явно не достатъчно. Преди лягане се изпишква и на гърнето.

Навън защо не издържат пелените?

# 59
Поради същата причина - трябва да го преобувам на 2-3 часа най-много, иначе има вероятност да пропусне, в зависимост колко течности е изпил. Нерядко сме навън за повече от 3 часа, а той мрази преобуването навън, съпроводено е с рев от началото до края.

Общи условия

Активация на акаунт