Нов ламиниран паркет или стар-реновиран?

• 6 236
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Още един глас за реновиран (и омаслен) паркет.
Ако след изцикляне се омасли няколко пъти, няма нужда да се повтаря през 6 месеца.
Проблемът тук е от фирмите за паркет, които внасят лак и не им се занимава да се учат да омасляват.
 Peace
Машини + майсторлък
"Всичко свързано с паркет"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=50&t=23585&am … D0%BA%D0%B5%D1%82
за Варна и София препоръчвам: 0897 568 477
http://alabala.bg/Parket-Laminat-ARTHOLC-dostavka-montaj-redene-klas-9817.html

# 16
  • Varna
Поздравления за ""специалистите"". Омасляването е за дървени повърхности изложени на външни атмосферни влияния.

# 17
Имам омаслени мебели и не бих лакирала вече никога.
За стария паркет съм, ламината е компромис.

# 18
Добре, ами ако са станали фуги на стария паркет, как да си го освежа?
Хола ми в момента е с мокет, който ще махаме, обаче нито искам ламинат, нито плочки.
Допада ми идеяда за изциклени омаслени дъски, обаче дупките м/у тях? (не е фрапиращо, но все пак, може да имате някаква идея)  Wink

# 19
  • София
Твърдо за реновиран, ако се нуждае и от пернареждане.  Но за мен естествения паркет/дюшаме не може да се сравнява по никой начин с ламинанираните.

Мис М - пренареждането е точния вариант в този слечай, но не знам можете ли да се оправите с това сами.

# 20
  • Varna
Здравейте,
Моят съвет е на се изцикли, фугира и лакира старият паркет и може да стане като нов. За да се фугира(да се запълнят отворите между паркетините) трябва добре да се прегледа дали паркета е добре залепен към основата(ако е отлепен на места то следва да се подлепи)...Успех с ремонтите...За консултации относно паркета или дюшамето... при желание 0889/196565 Станислав, консулт от човек който от 14г с това се занимава.

# 21
  • край голямата локва
Още един глас за реновиран (и омаслен) паркет.

+1  Peace

# 22
С две ръце за реновиране на стар паркет.
Ако това е невъзможно - нов масивен паркет.

# 23
  • Varna
С две ръце за реновиране на стар паркет.
Ако това е невъзможно - нов масивен паркет.
Аз Ви препоръчвам след изциклянето паркета да бъде лакиран поне 3-кратно(това удължава живота на лаковото покритие с още поне 5г спрямо 2-кратното нанесен лак). По-добре български лак на 3-кратно нанесен, отколкото вносен???? на 2-кратно. Съвет много добре съберете мнения за вносните лакове. Една не малка част от тях са от нисък клас на износоустойчивост.

# 24
Аз правих нов буков масивен паркет в детската стая. Наложи се сваляне на замаската на плочата, защото не беше равна и хоризонтална. Направихме нова, както трябва. Чакахме 4 мес. докато изсъхне, че влажността да е подходяща за поставянето на естествен паркет. Накрая като компромисен вариант ми сложиха и някакъв грунд. От фирмата ми предложиха екологично чист лак, на водна основа, като разбраха, че това е детска стая. Не знам на колко ръце са го полагали, защото мъжът ми се занимава с майсторите.
Резултатът е просто перфектен.
По същото време племенникът ми си купи апартамент в блок от 60-те год. на 20век. Всички стаи са на паркет вкл. кухнята. Изциклиха, фугираха и лакираха. Няма разлика с моя нов паркет. Просто е 1:1.

Общи условия

Активация на акаунт