Раждане със секцио - 4

• 86 223
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • София
На 17.07. родих втората си дъщеря със секцио. Голямата /пак секцио/ е родена преди 6 години. Днес са 10 дни след операцията и сякаш няма помен от нея. Беше ме страх /този път знаех какво да очаквам/. Тази операция беше по-трудна от първата- бебето го извадиха по-трудно, самата операция трая по-дълго време. Разбира се, аз не усещах нищо. Като ме отпусна упойката вече бях в реанимация и сякаш ме болеше по-малко, отколкото ме болеше първият път /биеха ми обезболяващи в мускула, няма как/. Раздвижването също мина по-добре от първото. След това, обаче, имам чувството, че болеше повече, период около 2-3 дни. Но, като мина този период, всичко се оправи. Най-трудно ми беше обръщането в леглото, ставането и лягането- ето тези "упражнения" мисля, че понесох по-трудно, отколкото първият път. Но пак казвам, това трая не повече от три дни. Иначе веднага след раздвижването започнах да се разхождам нарочно и да правя тигели по болничният коридор, боли, но помага.
bobito88, след като те приемат в болницата следва обработка на документи, мерене на тонове, кръвно, пулс, ЕКГ, консултация с кардиолог и клизма. След това-, поставяне на упойка, катетър и операцията. През това време си без гащи, по нощница. Хване ли те упойката, няма да усещаш нищо. Когато приключи операцията ще те преместят в реанимация и упойката ще започне да те отпуска. След 24 часа следва раздвижване, махане на катетър и още една клизма. Аз тогава вече си сложих гащи и превръзка, махах ги само сутрин за визитациите.

# 31
Gina L i Irpuc благодаря и на вас за отговорите,но как така лежиш толкова време без белио то сигорно става около теб мама мияя #Crazy

# 32
  • Пловдив
С лигнин лежиш, а и то не тръгваше май веднага кръв след секциото. Само да кажа, че не във всяка болница правят клизма. Трябва да видиш в тази, която си избрала дали правят.  Peace

# 33
ами до колкото съм чувала на някой правят на други не,явно преценяват на място незнам

# 34
Е, не, не, мият те.  Grinning Веднага си тръгва кръвта, няма как иначе. Но сменят лигнина, промиват, хигиенизират. Приемам, че във всички болници е така, това са елементарни неща.

Наистина ставането и лягането са труднички, кашлянето също, ако ти се кашля, но минава. На мен като ми се докашляше, ми помагаше да си свия краката към гърдите. Пък ако ти се докиха...  hahaha Не е толкова силна болката, няма страшно.

# 35
Зависи си от болницата. В Майчин дом на сутринта след операцията ни дадоха две кофички кисело мляко и пакет обикновени бисквити и някакво смрадливо сирене и кашкавал и казаха, че можем това да ядем, докато не се из*каме. Аз трябваше да чакам три дни, щото моето ако беше упорито и отказваше да излезе, а да напъваш със срязан корем не си е работа.  Mr. Green Сутринта преди да ни вдигнат една кисела лелка ни изми и свалиха катетрите. Въпросната идиотка ме зарази с нещо, защото кашляше цяла нощ на съседното легло и съответно и аз се разкашлях - беше отвратително. Както каза Ир, краката свити към корема или в клекнало положение е спасението в такъв случай.  Peace
Бельо си обух, свалях го само на визитациите, тогава трябва леглото ти да е безупречно и да чакаш лекаря разкрачена и без гащи!  Joy

# 36
ох много страшно ми звучи,дали ще се справя,но като си помисля за какво е всичко сякаш леко избледняват всички тези неща който предстоят след раждането нормално или секцио

# 37
  • Варна
Естествено, че ще се справиш. Нещата звучат по-ужасно, отколкото са наистина. Ако в операционната усетиш, че те наляга страха, затвори очи и зачакай- след минути ще чуеш най-прекрасния звук на света и ще забравиш всичко  Hug

# 38
На мен като ми сложиха упойката и направо се вдебилих, спря да ми пука изобщо!  Mr. Green

# 39
  • Пловдив
На мен от предната вечер към 18 часа ми казаха да не ям. Клизма не са ми правили. А за тръгването на кръв, понеже лежах с още две момичета, за които беше второ секцио, те ми обясниха, че ако не тръгне кръв сама, ще ме бърникат, за да тръгне и било болезнено. Не се наложи, но така ми казаха. То беше и отдавна. Не искам да подвеждам никой.  Peace

# 40
наистина не трябва да се спичам,за да е всичко ок,пък и като си помисля че ще се срещна с бебчито после това ще е най хубавото нещо,и сигурно ще забравя всичко,в крайна сметка минаваме по един или друг начин през нещата,това е живота,много ви благодаря за споделеното

# 41
Точно така.  Wink

# 42
Здравейте мами   bouquet ,
Исках да попитам тези, на които вече е минала операцията - купувахте ли си превръзки / лепенки за след секцио и ако може да дадете съвет какви, колко и от къде си ги купихте?

# 43
  • Варна
Здравейте мами   bouquet ,
Исках да попитам тези, на които вече е минала операцията - купувахте ли си превръзки / лепенки за след секцио и ако може да дадете съвет какви, колко и от къде си ги купихте?
Ако имаш предвид лепенка за върху разреза- не. Не съм ползвала. Даже на 3-я ден като казаха "хайде в банята!", лекарите ме посъветваха старателно да обтривам със сапун и вода около шева, да не се задържали мръсотии, после санитарката идваше да ме маже с нещо (за дезинфекция предполагам), може и спирт да е било  newsm78

# 44
  • София
След операцията ми залепиха лепенка, която не рябваше да мокря /с къпането е малко сложно, но човек се справя/. След изписването си купих миещи /цена за 1 бр. от всяка една аптека към 2лв/, но падаха, не съм доволна. Точно седмица след раждането махнах лепенките и започнах да се къпя, като хората и да мокря раната /е, не целенасочено/, след преглед при лекарката, която "позволи".

Общи условия

Активация на акаунт