Раждане със секцио - 4

• 86 253
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Vampiriana, при такива показания би трябвало всеки нормален офталмолог да препоръча оперативно раждане. Аз се прегледах при офталмоложката в районната ми поликлиника, 15-та. Подробно ми беше обяснила защо точно се препоръчва секциото при високи диоптри дори ако липсва увеличено налягане.

Въпрос (може би много тъп) - какво става с околоплодните води при секцио- изсмукват ли ги или се пука мехура предварително Rolling Eyes Embarassedтова не ми е много ясно

Мисля, че ги изсмукват по време на операцията, при всички случаи нищо такова не правят предварително, поне на мен не са.

# 61
Въпрос (може би много тъп) - какво става с околоплодните води при секцио- изсмукват ли ги или се пука мехура предварително Rolling Eyes Embarassedтова не ми е много ясно

Мисля, че ги изсмукват по време на операцията, при всички случаи нищо такова не правят предварително, поне на мен не са.

И аз мисля, че ги изсмукват. Чуваше се по едно време някакъв такъв смучещ звук!  Mr. Green

# 62
  • Бургас
Не ми правиха нищо предварително, в епикризата пише "бистри води", но по време на операцията са се оправили с тях.

# 63
  • София
И на мен не са ми ги пукали предварително, нито чух  смучещ звук.

# 64
Здравейте, един въпрос от мен: какви бяха препоръките на лекарите за периода, в който не бива да се вдига тежко след операцията?

# 65
  • Варна
Здравейте, един въпрос от мен: какви бяха препоръките на лекарите за периода, в който не бива да се вдига тежко след операцията?

На мен на 40-я ден след операцията (тогава ходих на преглед) ми каза, че вече съм пушка и мога да си живея "предишния" живот  Mr. Green  Тоест да спортувам, да не се пазя от нищо и т.н.  Обаче зависи колко тежко смяташ да вдигаш...  newsm78

# 66
Ами голямото ми дете е 12 кг....

# 67
  • Варна
  Може би е най-добре до първия контролен преглед да се въздържаш да го вдигаш и да питаш доктора като види доколко бързо се възстановяваш  Hug

# 68
Мда, аз сега не смея да го вдигам все още, за щастие има кой да ми помага в момента.

# 69
Здравейте!Ако мога и аз да се запиша в тази група Simple Smile
Ще раждам секцио и съм с направление за него тъй като имам медицински показатели за това.
Въпреки всичко доста ме е страх.Дали всичко ще бъде наред и като се събудя от упойката да си видя живо и здраво бебчето.

# 70
  • Варна
Здравейте!Ако мога и аз да се запиша в тази група Simple Smile
Ще раждам секцио и съм с направление за него тъй като имам медицински показатели за това.
Въпреки всичко доста ме е страх.Дали всичко ще бъде наред и като се събудя от упойката да си видя живо и здраво бебчето.

Всичко ще е наред, не се давай на страха  Hug  Като се събудиш ще гушнеш най-сладкото пухче на света!
Кураж, да не идвам лично да ти се карам  smile3537 smile3537

# 71
Sunny.G благодаря ти за куража.Гледам че си от Варна,аз също съм от там,но живея в Пловдив с мъжа си.Скоро бяхме на морето да се видя с роднини и приятели,да походим на море,беше супер.  Simple Smile. Както съм с големия корем си влизах във водата да поплувам.Иначе стоях предимно под чадъра,да не се излагам много на слънце.  Simple Smile

# 72
  • UK
Във Варна в АГ който е имал секцио аз да попитам, на кой ден ви носят бебето/тата? И после само при вас ли ги оставят? Че аз, като съм с две незнам Crazy как ще се оправя, ако ми ги оставят Crazy
И кога ви изписват като ден? След самата операция пускат ли система с обезболяващи или ...

# 73
На 10.09 с планово секцио родих дъщеря си. Възстановяването ми е доста болезнено (в сравнение с тези по разказите на познати и форуми). 20 дена след операцията мен още си ме боли разреза, по-странното е, че боли само от едната страна - все едно има забит нож там. Док видя белега и каза, че е ок. По-големия ми проблем е че почти нямам чувствителност в пикочния мехур - пишкам, кога се присетя (не усещам кога ми се пишка и се научих да ходя по часовник) и все имам болка, като че съм се стискала твърде дълго. Сдобих се и с адски запек  Sad Предполагам са временни "екстри", но исках да попитам дали и друга е имала такива неразположения и след колко време отшумяха.

# 74
new leaf ЧЕСТИТО!!!  bouquet да е жива и здрава дъщеричката ти!
Дано да ти минат неразположенията.Явно всеки организъм по различен начин преодолява операцията.Стискам палци да се възстановяваш вече и да нямаш болежки.

Общи условия

Активация на акаунт