Има ли някакъв смисъл бракът?

• 33 982
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 675
# 676
  • London
Остави Андариел опознаването то е едно на ръка. Семейство не се гради с мушмули. Аз до преди няколко години следвах, преди това бях ученичка или е трябвало да започна с децата набързо още тогава? Моя човек през това време се реализира в работата, пестеше пари и ги влагаше. Аз смятам, че човек не е целта да скочи в една връзка и да започне с брака и децата. Първо трябва да си готов емоционално и финансово, защото нещастници аз поне никога не съм имала за цел да създавам. Wink Не смятам, че съм престаряла на 26, хората вече не раждат и не гледат деца на по 18. И не смятам, че това за някой е плюс като няма нито заделени пари, нито професия, нито е вложил я в дом, я в нещо друго. WinkДа не говорим, че на пикльовците избързали да станат родители рано-рано, че им писва, защото не са се наживели много бързо и хоп , после лудница от самотни майки ревящи по пейките. Ние си поживяхме като двойка, нещо което за мен е много важно.И определено, ако трябва отново да изживея точно този алгоритъм не бих започнала с брака и децата , вместо следване,реализация,постигане на някакви удобства и финансова сигурност като двойка и тн. Оттук насетне вече можем да минем на др. етап и най-важното ще се чувствам готова и ще навляза в него уверена. Peace Пък вече всеки да си преценя, аз съм решила така да живея. Wink

# 677
  • London
Докато се опознаят и вече няма да са същите. Прабаба ми казваше "и един чувал сол да си изял с даден човек, пак не можеш да твърдиш, че го познаваш".

И заради това според теб трябва да се мятаме на сляпо в бракове и да правим прибързано деца? Така сигурно е по-голям шанса с човека да си паснем? Rolling Eyes Аз не смятам така....

# 678
Катрала, ти за една тема време си смени мнението за брака. Mr. Green
Нали не беше задължителен, сега правиш намеци в два поста.

# 679
  • London
Той продължава да не е задължителен, просто ако се встъпва в него смятам, че трябва да е в по-напреднал етап, както и за децата. Wink А че съм готова имах предвид най-вече въпроса за децата , не толкова за самия подпис, защото той наистина не е същината.

# 680
Хората чакат ли да се опознаят "повече време", накрая се разделят. Знаеш ли защо? защото докато живеят с мисълта, че се опознават, и чак след като се опознаят трябва да решат дали имат общо бъдеще, то взело, че настоящето се превърнало в минало.

Съгласна съм, затова споменах за моята приятелка - тя беше хем един вид женена, хем не правеше планове за бъдеще, но не можеше да си намери ново гадже, защото вечер трябваше да се прибира, така стана с второто, третото не искаше да се обвързва - и времето си мина. Аз смятам, че след 1-2 години връзка, може да имаш представа за човека до себе си, не да го познаваш на 100 %. А изненади винаги са възможни - например кризата на средната възраст, за която на 25-30 г. не мислиш, защото не си се сблъсквал с проявите й  Mr. Green

Сега, 10-годишната връзка на Ла Катрал ми е обяснима - друго е когато срещнеш човека на 16 г. и растеш и съзряваш - нужно си е време, но пък както виждам резултатите са добри  Laughing

# 681
  • София
Така де, хората успяват да се оженят и разведат по два пъти, а някои до един път женене не могат да я докарат!  Wink

# 682
Така де, хората успяват да се оженят и разведат по два пъти, а някои до един път женене не могат да я докарат!  Wink

Ако трябва да бъда честна, сега, след 2 брака (единият си продължава), с пораснало дете, понякога си мисля, че изобщо няма нужда от женене, ама нали не е хубаво да остаряваме в самота....  Mr. Green
В такъв момент се сещам за - "Свободата, Санчо, свободата....!" Laughing

# 683

Надявам се, че се шегуваш иначе ще го сметна за пълно отсъствие на каквотото и да било вещество, в между ушното ти пространство Simple Smile
 Mr. Green

# 684
  • София
Свободата, Санчо, е на върха на копието!

Шегувам се, разбира се! Днес видях една жена, за която ми казаха, че вече има три брака зад гърба си, обаче сега е родила от съвсем друг мъж, и живее с още един, който не е биологичен баща на детето. Това се казва ударничка!

# 685
Свободата, Санчо, е на върха на копието!

Шегувам се, разбира се! Днес видях една жена, за която ми казаха, че вече има три брака зад гърба си, обаче сега е родила от съвсем друг мъж, и живее с още един, който не е биологичен баща на детето. Това се казва ударничка!

Тя направо си е Найда Манчева (ако не бъркам името)  Sunglasses

# 686
  • В един копнеж!
От всичко до тук разбрах,че за много мацки тенджери,тигани,тапети и шевни машини са им цел у животЪ  Laughing

Якооо!   superuu

Прецакали мъжа ,ха-ха !  Wink

Какви тенджери, какви тигани?! Почти всяка жена носи в себе си "зрънцето за създаване на уют в дома  и удобство в домакинството". Смятам, че ни е заложено. И тия приказки "аз съм над тия неща"...ама моля Ви се хора?!! Като ги чуя и си представям каква кочина е в дома на такава жена. Защото буквално е така.
Колкото до мъжете?! Имаш ли представа един мъж колко не се интересува от домакинските работи?  smile3502  Много! Майко мила, гледам го моя,ама така да не ги забелязва нещата...не е истина. Постоянно чувам "къде е, къде е, къде е..." Ако за единия опит изнеса половината домакинска посуда, гаранция няма да забележи...не и веднага.  smile3508

# 687
Странна ми е логическата връзка между това, че някои "мацки" са над тези неща (тенджери, тигани) и дом като кочина, ама какво ли разбирам аз  Whistling ooooh!

Викаш друго си е да си върла домакиня, връткаща по 5 манджи на ден  Whistling
Тогава домът ти ще блести от чистота  ooooh!

Пък и да блести, какво от това? Какво иде да докаже туй нещо  newsm78

# 688
Докато се опознаят и вече няма да са същите. Прабаба ми казваше "и един чувал сол да си изял с даден човек, пак не можеш да твърдиш, че го познаваш".

И заради това според теб трябва да се мятаме на сляпо в бракове и да правим прибързано деца? Така сигурно е по-голям шанса с човека да си паснем? Rolling Eyes Аз не смятам така....

А, не. Говоря само по принцип за връзките, не конкретно за браковете. Просто хората са свободни да се променят И СЕ променят. АЗ акъл за бракове не давам. Всеки си има своите причини да подписва или не. Аз не бих искала някой да стои с мен и с детето ми, просто защото в даден момент е имал някаква причина да ми разпише.

# 689
Викаш друго си е да си върла домакиня, връткаща по 5 манджи на ден  Whistling
Тогава домът ти ще блести от чистота  ooooh!

Пък и да блести, какво от това? Какво иде да докаже туй нещо  newsm78

Ти би ли живяла комфортно с човек, който не се грижи за домакинството?
Визирам и мъжът и жената, не само нея.Защото смятам, че задълженията им са общи и не се делят на мъжки и женски, като изключвам типично мъжки задължения,  като цепене на дърва, например.
Едва ли има човек, който би направил компромис и бил живял дълго в "кочина".

Туй нещо иде да докаже, че имаш мотивация да се грижиш за човекът до теб.

Общи условия

Активация на акаунт