До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 31 366
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте ,тумбачета! Имате забрана за разболяване  Naughty Така че стискам палци всички да сме здрави , а и не само ние  Heart Eyes
 Скорпи,  Hug съжалавам за загубата. Разбирам те, аз дори не искам лоши новини да чувам. Някой по-тъжни неща, дори да са за чужд човек, направо ме скапват. Незнам заради хормони ли е, ама съм изключително чувствителна.
  Ени, много ми харесва интериора в стаята ти  Flutter И покупките са супер.
  Аз да се похваля взех комплект за новородено на Юриаж. Има вътре мляко 200мл, гел 200мл и крем за подсичане към 75мл+ плющено мърмотче за 50лв.  Heart Eyes Направо не се сдържах, пък е и френска много качествена козметика. Надявам се да ми е достатъчна за начало.
   Да ви кажа лежането много помага, ама е ужасно трудно. Искам да свърша толкова неща, да ходя по магазините...А малко като поседя права и се почват болки и контракции...Дано бързо и безпроблемно мине тоя месец  Praynig
  Танище, пращам много позитивни мисли на теб и Ясен!  smile3525
  Желая успех на всички  Hug

# 616
Здравейте коремчета,
Хубаво е, че поне мъничко се разхлади, но до края на седмицата дават температури до 38 градуса  doh
Лигла дано всичко да е наред и бързо да те пуснат  newsm10
Танище всички тук стискаме палци скоро бебчо да си е у дома  Hug

Аз изключително много се радвам, че всичките ни близи и приятели са изключително съобразителни и без значение дали детенце или някой голям от семейството се разболее ни звънкат и ни предупреждават да не ходим у тях и да не се виждаме известно време  thumbsup

Вече ви бях писала, че взех цялата серия на Биодерма - аз лично не разбирам и нямам преки впечатления, но кумата и една приятелка ми препоръчаха и реших да им се доверя, защото все пак си е качествена марка и е медицинска - ще видим как ще се отрази на бебонка.

Да се похваля - от дъъъългия списък, който си бях направила - вече сме почти готови с покупките.
В събота бяхме до "Касида", "Хиполенд" и "ВисВиталис" и взехме някои неща, а и пуснах още една голяма поръчка от MotherCare - вече знам, че нещата им са страхотни и този път действах смело  smile3508 newsm62
Нямаме си висящи играчки за кошарката - нищо не ми хваща окото, памперси също не сме взели и се чудя дали ми трябват сутиени за кърмачки  newsm78

Мисля, че вече беше обсъждана темата (за което се извинявам), но на колко градуса пускате дрешките и също така - ще слагате ли възглавничка на бебето в кошарата (водят ги NewBorn и са има няма 5 милиметра) или само калъфчица?

Пак стана много дълго ..... Flushed

# 617
Минавам да се отчета.Малкия калпазанин е добре,продължава да върви 3 седмици напред-2500 кг.АГ-то е спокоен,каза,че просто си е Мани и прогнозира да се роди над 4 кг.Оформил е едни сладки бузки и се опитваше да прави муцунки и да се усмихва.Говорихме за секциото,док мисли да е около 10-12 септември,до тогава каза да седя вкъщи и да мътя Joy Слушахме и тоновете за първи път,всичко е ок,нямам и контракции.Подробно го разпитах по този повод,че на моменти се чудя контракции ли имам или какво.
Лигла стискам палчета всичко да е наред.
Скорпи моите съболезнования,напълно те разбирам,аз по принцип не ходя по погребения след това което беше на баща ми-не ми действат добре на психиката
На всички мами с прегледи-палчета от мен
Ще си почина малко и мисля да поизгладя и поразчистя,че голям мързал ме е хванал.

# 618
Лигла да овладяват болките и скоро в къщи ! От мен  Hug и много положителни мисли  Praynig
Скорпи съболезнования ! Правилно си постъпила сега малчо е на 1 во място .
Успех на всички с прегледите днес !
На Авен има лосион с пудра (течен) ,който препоръчват за лятото ,мисля по натам да вземем от него .
И аз утре ще си видя бебчовци и ще говорим за раждането .
Мая 191  Hug и аз нищо не мога да свърша и  smile3515 а ММ е олимпийско спокойствие  Mr. Green Стискай кълки до термин  Naughty
Choch_KA пера на 40 ,а възглавничка след годинка ,имаме но ще са за красота  Grinning
sweetynel браво на бебо ,все така да сте добре и двамата  Peace

# 619
Лигла палчета и от мен и скоро в къщи  Hug
Скорпи моите съболезнования! Щом така си го почуствала, значи така е правилно Hug
sweetynel ама голям дундьо, браво Simple Smile))
Аз си изместих прегледа от четвъртък да е утре и съм много щастлива:) И то го изместих на мястото на момичето което насочих при моя лекар, роди в събота момченце с мерки 3200 и 49 см с термин 5.08 и планирано секцио за 26.07, а тъй като майка й ми е колежка сега се уредих и с по-ранен час да видя бебка, че тя трябваше да ходи на тонове  Joy Така ме зареди тази хубава вест:) Но явно психически без да озсъзнавам се стресирам яко, тъй като от 4-5 дни не мога да спя /което не е присъщо за мен - спинкам си мн.сладко по-принцип/, но от как прочетох за мамата, която загуби бебче и  която дано намерят сили и скоро да се похвалят с нова бременост, покрай Танчето, а сега като ми казаха че и на колежката щерката роди и аз май взех да се сдухвам. Снощи като се пребирахме с ММ купихме на бебка боди със шапка и 3 чорапчета от ХМ, пише Родена 2013  Joy. Та ето това е всичко, което съм купила и подготвила, та явно вътрешно се сдухвам и не мога да спя. Надявам се утре като я видя дунда да се поуспокоя малко.
Другите, които днес бяха на преглед бърз отчет   bouquet

# 620
 Връщам се за отчет.  Laughing
 Бебка тежи 1712гр., не разбрах обаче колко сантиметра е. В началото на бременността исках да раждам секцио, после пък нормално с упойка. Днес разговаряхме с АГ и тя ми каза, че няма да ми сложи упойка. Сега пак клоня към секцио. Ще мисля и реша. Взеха ми микробиология. Утре сутрин ще давам кръв и урина.

# 621
Здравейте, върнах се от морето и вече кроя планове за последните покупки Simple Smile

New leaf, с малко закъснение ти отговарям, но доколкото знам белтъчините се усвояват най- бързо от месата и най- бавно от млякото.

Бях обещала да пиша и за френския био прах за пране - "Био гел за пране БЕБЕ L'ARBRE VERT". Тук,в София, разбрах, че го има в м-н Хит.

Купих и си ранфорс хасе за бебешки чаршафчета и имам идея за модел с апликации, защото щампите все едни едри, искам нещо по-нежно, та днес обикалях магазините за детски апликации Simple Smile като стане готово комплектчето, ще пусна снимка Simple Smile

Сега се чудя Себамед или Биодерма...  newsm78

# 622
  • София
Браво, Веселето, расте бебчето. И аз подобно на теб съм в постоянни размисли за раждането. На мен ми казаха, че упойка ще ми дадат, ама аз не им вярвам /на упойките/ До сега за безболезнено раждане не съм чувала, така че не виждам смисъл много-много.

Хора, ритат ли вашите бебета? Моето не спира! Днес просто откачих, а то милото не си дава почивка и за 30 секунди. Не мога да седна, цял ден обикалям из апартамента и си намирам работа, защото поседна ли за малко и едвам стоя от ритничета. Права по-леко ги понасям, но се изморих! Приспа ми се зверски, но дори не мога да си помисля за легнало положение. Ето, сега, докато пиша коремът ми се разтяга на 5 места едновременно.  ooooh!

Аз се спирам с покупките, защото меко казано съм прекалила. Ще може да си се цапа на воля, а аз да преобличам.
Ох, не издържам от тези ритници, отивам да обикалям в коридора

# 623
Здравейте коремчета!

Аз си поспивам доста добре. Досега беше хладно и ми беше супер, сега пак се затопли - ще пускам климатика май. Не мога да се позная, все ми е топло, задушавам се, а бях зиморничава.
Радвам се за момичетата, които са били на преглед, че всичко с бебоците е наред. Чакам с нетърпение и аз утре да го видя, и аз ще говоря с АГ за раждането вече, ще си взема и 45 дневния болничен.
И аз съм като едно от момичетата -  като лежа нямам контракции или болки, само, където ми омръзва, а като изляза на разходка започва да ме боли. Много неприятно, но още малко.
Днес много ми се хапва, вече незнам какво да ям.
Лигла стискам ти палци всичко да е наред.

# 624
Здравейте!
Танище,дано малкия Ясен се възстанови по-скоро от бронхита и да започне да диша самостоятелно! Бъди и ти силна,мила!
Браво на всички минали прегледите, и успешни прегледи на тези, на които им предстоят.
Болните да не се заседяват в болницата, а да се връщат по-скоро. Още малко остана, ще стискаме зъби.
Аз освен на инжекции бускулизин, съм вече и на инжекции Б12. Да ви кажа мислех, че ношпата и бускулизина са болизнени, ама след Б12 те ми се струват като погалване с перце.  Mr. Green Цялото ми дупе вече е надупчено  ooooh!
Да мина и аз на отчет в 32 седмица и 3 дена бяхме на преглед. Мъника тежи 2 200 и е главично разположен. Върви напред с една седмица. Плацента и води в норма Simple Smile Таткото си дойде за една седмица и беше с нас на прегледа:))))) На ехографа се видя, че пъпната връв е до вратлето, но понеже апарата е 2Д, нямаше как да се види дали се е увило около вратлето. Но доктора каза да не се притеснявам за това. Дори при нормално раждане показателите на бебето се следят и ако има проблем се прави спешно секцио. Каза, ми, че е изродил естествено и без проблем много бебета с увита пъпна връв около вратлето. За съжаление той няма да е в варна около термина ми,та ще трябва да се насоча към друг доктор.

# 625
Kristisha, радвам се да те видя  Hug Страхотно е , че всичко е наред. И аз съм чувала, че инжекцията доста боли, но ти пък вече имаш тренинг.
 Оххх, не спирам да броя дните до 36 седмица. Mr. Green

# 626
  • Gone with the wind
Ето ме на отчет   Rolling Eyes
Малката си върви баш по термин (а до последния преглед вървеше напред) - тежала 2 кила, още е главично. Доплера е ОК, обаче - лежах час и 15мин. на тонове - първо беше заспала, като я посъбудихме положението се пооправи. Оказа се, че съм с контракции, смениха ми магнезия (нутри маг-а бил идеален за крампи, но не ставал за контракции) и сега съм на магнерот 3х1, изведнъж се оказах и с бактерии в урината. Док нещо и се зазяпа по сърцето и после каза, че няма нищо притеснително, но на мен си ми е свито де

# 627
Здравейте, момичета
Честито на патерици на всички, които имаха повод да почерпят и на тези, които имат нови покупки.
Стискам палци на всички болни, бързо да минава, а и малко остана. Танище искрено се надявам скоро Ясен да си е в къщи и всичко да е наред.
Моето мъниче също рита много, но така е по-добре иначе ще се чудя дали е добре.
Хубава вечер на всички

# 628
Здравейте. Пропуснах два-три поста , но след малко ще ги изчета.
Върнах се ей сега  Tired Беше лудница , мъкнах я малката по банки по болници и сега съм кълбо от нерви , защото всичко си сдържам в себе си .
Много съм разочарована от организацята на болницата където се следя . Напълно вече се убедих , че тези хора са прекалено натоварени и не успяват да отделят нужното внимание на пациентите си.
Отивам и се оказва , че моят лекар не е на работа днес.  Shocked А , аз се обаждах в четвъртък специално да си запиша час за ФМ . На рецепцията ме гледат умно и ми казват , че сигурно са пропуснали точно на мен да се обадят да ми отменят часа.  Close  Кой го интересува че в най-голямата жега съм се помъкнала от покрайнините на  Варна заедно с детето за да отида на преглед , който няма как да се осъществи. Видях се с акушерката , тя милата е като отдушник на всичките грешки на тези от рецепцията. Предният път както съм споделяла , когато ми беше часа за ФМ се оказа , че апарата е счупен и пак никой не ми се обади за да ми прехвърлят часа .
Та най-накрая акушерката помоли друга лекарка да ме види  а тя супер бързаше , че я чакат нейните пациенти ...кихнах една стабилна сума за 2 мин . 4д образ  Close, и тъй поне видях бебо ...около 1800 гр ., всичко изглежда добре, видях му личицето  Heart Eyes .
Отивам да си взема след малко една кутия сладолед и мисля да се почерпя подобаващо за да се успокоя малко ( качила съм 2 кг .за един месец и за тъпченето , което му ударих напоследък , не е чак толкова зле ) , и да се порадвам , че поне бебто е добре .

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 19:19 от sealover

# 629

Бебка е добре, със седмица напред върви, още си е девойка, плацента - 1 степен, главично.
Браво! Ние с теб сме в еднакъв срок, а моята плацента още преди 2 седмици беше вече 2ра степен зрялост. Май наистина нещата вървят към секцио, въпреки упорството ми.

Аз днес ходих до работата,че се налагаше да оправям едни документи, преди малко се прибрах и съм направо като разглобена!
Завиждам на момчета като Pampers, които по цял ден трамбоват, аз ходя бавно и пак за половин час ходене чувствам умора, а нито съм толкова дебела, нито корема ми е толкова голям,че да кажеш, ми тежи. Явно е от възрастта  Mr. Green

В работата една колежка имаше РД и намазах от партито, което пък се изтегли заради мен в по-обеден час  Laughing (обичайно ги почваме към 16ч). Всички много ми се смяха на подскачащия корем. Така че, soho doll , въобще не се притеснявай, и моята от около месец е така, когато съм в покой,тя подскача и рита като козле, а когато се разхождам, мирува. И аз вкъщи не издържам на болките от ритниците и само меря коридора ( щото това е най-хладното помещение), а за да не бездействам съвсем, хващам мопа и мия пода, тогава малката също кротува.

Скорпи, моите съболезнования!
 Моята баба почина миналата седмица, не знам дали си прочела, и аз също не отидоха нито на опелото, нито на погребението, в самия ден се чувствах много зле,че не съм там, но после някак си ми отмина и сега съм в един унес, не приемам, не мисля,че жената си е отишла, мисля си,че тя си е там, вкъщи, в леглото...Сигурно звучи налудничаво, но по-добре ми е да живея за сега с тази лудост, вероятно като се роди детето и отида на гроба, ще осъзная всъщност ....Не се обвинявай,че не си го изпратила човека, така ще го понесеш по-леко.  Hug

В ДМ в послеза на СУ има "гореща разпродажба" на определени артикули. Взех мокри кърпички на Бейбилав 2 пакета х 80 бр за общо 4лв. Това са изглежда някакви артикули,които ще бъдат изкарани от асортимента, ако можех да нося повече неща,щях да купя още 2 пакета. Иначе имаше разнообразни бебешки неща - биберони, играчки, забравих още какво.Аз акцентирах на битовата химия, където също имаше супер изгодни промо опаковки. Взех си и подплънки за кърмачки кутия от 30 бр. за 4,29лв.
Промоцията на памперсите Премиум Кеър я има и в дрогерии Лилли на същата цена като в Кауфланд. Аз говорих с една приятелка,която има бебе на 9 месеца и е пробвала тези Премиум Кеър и няма добри отзиви. Както Петя, мисля, беше писала, има проблем с мрежичката и също казва,че имат неприятна, средно остра химична миризма.

Общи условия

Активация на акаунт