АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 143
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Немция
И аз си мисля като Рибката, 4е капките са по-малкото зло, но не съм специалист, пиша наизуст. Дано намерите правилното решение!

Глупи, Хари, пожелавам ви по-лесна и бърза адаптация на децата ви, ще свикнат някой ден. При моето Бибит4е дълго време му бе нужно за адаптиране в ДГ, ние правихме вси4ко много плавно и постепенно със съдействието на персонала в ДГ и по4ти нямаше сълзи от страна на детето, само дето изкарах близо месец в ДГ Mr. Green, по 2 4аса на ден, не по цял ден.

Панди, 4естно казано, никога не съм следяла за отхра4ване след кашлица в буквалния му смисъл. Следяла съм детето дали умее добре да се изкашля, тоест да няма суха кашлица, след това дали из4езва нощната кашлица, което е признак на подобрение и така до нейното из4езване.

Ние сме пак в омагьосания кръг на спасти4ната кашлица при малкото- от една хрема тръгна вси4ко, през деня е спокоен общо взето, но последните нощи взе да се буди от спасти4ни пристъпи, което хи4 не ми се нрави. Confused Поне от седмица е така, не е от цял месец, да видим как ще се развие. През уикенда ни предстои пътуване с децата, надявам се да не се провали заради тази пуста кашлица.

И да се отдале4а от темите за болестите- в момента сглобявам хартиен фенер по слу4ай на Св. Мартин, в неделя ни предстои шествие с фенери, към ДГ, хубава традиция , която всяка година се повтаря- пеят се песни, носят се запалени фенери в тьмното, води ни кон с конник с 4ервено наметало, който трябва да представлява Св. Мартин, прави се обиколка на квартала.

# 196
Ich gehe mit meiner laterne und meine laterne mit mir....rabimmel, rabammel, rabumm bum bum....ах Бибитке, бях го забравила това, и при вас ли го има този латернен фест, Сончето нали не ходи на градина, а на тагесмутер и там не го правят това. С Емо обаче в градитата всяка година и накрая като мине шествитео с фенерите и правят вън огън, има печени ябълки с орехи и захар, печени кестени, греяно вино за големинте и безалкохолен пунш за децата, много беше приятно. Ама сега ще си я тананикам тази песничка сигурна цяла седмица.

Соня също покашля, сополи, изобщо всички есенно-зимни придобивки. Слава на Бога температура не е вдигала. Те всички деца сега са така малките, от сезона е.

И на нас с баща им понякога ни кипва доста и не успяваме да сдържим гнева си. Не знам какъв човек  трябва да си, та никога да не шляпнеш, да не повдигнеш тон и да си все спокоен и търпелив. Усилено се опитвам да достигна това ниво на духа, но уви не съм сполучила досега. Все ще се случи да се догарам до там, че да не мога повече грам да поема дразнение или капризи. Забелязала съм, че винаги когато не мога да понасям лошото/неподходящото поведение на децата, то е когато съм прекалено раздразнена от хора/ситуации около мен. И горките деца, те го отнасят накрая лошото ми настроение и така винаги ми е гадно след това, защото осъзнавам, че не те са ме ядосали. Аз дори не очаквам от тях да слушат и изпълняват, даже ми се вижда нормално да са щурави и диви, шумни и инатливи, и да си настояват на тяхното и да искат обядснение за всяко мое "Нe". А накрая те са буфера, който поема негативната енергия насъбрана от мен. Те не са ми виновни за нищо милите, просто са деца.

Дано да оздравяват дечицата бързо! Хари, Глупи, нали знаете, че адапционният период отминава рано или късно. Пре нас със Соня много помогна бързото остяване, като се разплаче, колкото се може по бързо изчезвам, после като си я взема гледам най напред да я питам хубаво ли беше, с кого си игра, какво нарисува, къде ходихте и ей такива неща, карам я да се спомня какво ѝ е харесало, а не да разпитвам защо плачеш, какво не ти харесва. С Емо преди и в началото със Соня, като видя че детето е разстроено и плаче, то се гушкаме, уверяваме, че ще му хареса, че мама скоро ще дойде да го вземе и ей такива. После вечер пак ама защо плачеш там, не ти ли харесва, децата ли са лоши, учителките ли много се карат, ей такива. И на мен все ми беше притеснено. Соня пък и тя една ревла. След всяка ваканция като дойде време пак за ходене при Мария (хем не детска градина) и рев, рев...но някой друг ден и спира. Като я водя реве, пък като си я взимам ухилена до ушите. Тя пък си има гаддже нашта, един Марсел, голям да тандем. Играят си на котенца, тя е майката, а той такото  Laughing.

# 197
  • Немция
Поли, вземете се организирайте и отидете на някое от шествията, не е задължително да сте от ДГ, която го организира, всеки е добре дошъл. При нас в градския вестник се споменават къде и кога са тези шествия, та който иска да се вклю4и. Нашето е в неделя, идеално за семейна разходка в тъмното. Wink
И при нас има огън за финал, няма пе4ени ябълки и кестени, но има Мартинсбрецел, тоест Мартински сладък геврек. Както и скари, вина ...
На който му стана интересно, една хубава снимка от събитието.

# 198
Снощи Анди пищя от болки в ухото. Оказа се, че при последното боледуване е изпила де що имахме Нурофен и тамън да пращам мъжо до денонощна аптека, открих Хексалгин. Облекчи я за 10 мин и заспа. Термометърът показваше, че няма Т, но на нас ни се стори, че има поне малко. Много често ставаше да пишка. През деня бяхме в парка да правим фотосесия и тя беше по тънка блузка без нищо отгоре - на сянка. Дали е настинала или отитът може да е само в следствие на вирус/бактерия?  newsm78

И горките деца, те го отнасят накрая лошото ми настроение и така винаги ми е гадно след това, защото осъзнавам, че не те са ме ядосали. Аз дори не очаквам от тях да слушат и изпълняват, даже ми се вижда нормално да са щурави и диви, шумни и инатливи, и да си настояват на тяхното и да искат обядснение за всяко мое "Нe". А накрая те са буфера, който поема негативната енергия насъбрана от мен. Те не са ми виновни за нищо милите, просто са деца.

М дам, все едно аз съм го писала. И не само обяснение на "не"-то, но и отговори на постоянното "защо". Анди е толкова чувствителна, че понякога дори само да обяснявам, според мен спокойно, тя ми казва "мамо защо ми се караш" или "защо ми говориш така". Нерядо дори се разплаква. Опитвам се да й обясня разликата между каране и обясняване/поучаване, но засега без реален резултат.

Бибитке, Хариелка, Глупи
, съвсем сериозно да ви питам какъв е смисълът от инхалации с натриев хлорид, ако детето не умее да се храчи?  newsm78 Питам защото на мен пулмоложката ми каза, че идеята на вдишването на разтвора е да втечни секрета и с кашлицата той да излиза по-лесно, да отпушва бронхите и по този начин де факто се стига до подобрение/излекуване без медикаменти. Чудя се как при вас настъпва облекчение дори без храчене.  newsm78 Анди откровено я усещам как секретът е втечнен, но се мъчи именно от това, че не умее да се изхрачи и гадостта си остава вътре. Sad

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 10:04 от ♥Пандичка♥

# 199
  • Немция
Панди, аз никога през живота си не съм отхра4вала при кашляне, кашлицата се "кърти", 4исти се, но типи4но отхра4ване не съм имала, както и при децата ми не съм забелязала. Не знам дали зависи от коли4еството секрет от дробовете, които се отделя от тях. newsm78 Не се втора4вай толкова в това отхра4ване, следи дали кашлицата намалява. 4увала съм, 4е при силна кашлица трябва да се отбягва прясното мляко, тъй като увели4ава секрецията в бронхите, не знам дали е вярно, някои го твърдят.

# 200
  • София
Привет и от мен.
При нас нищо ново, за това чета, но не пиша.

Не разбрах какъв е тоя натриев хлорид за инхалации. МОже би имаре предвид физиологичния разтвор -0.9% разтвор на натриев хлорид Simple Smile Аз снощи започнах да правя инхалации на Марти че и той със задни сополи и кашля много задръстено. Ама моя синковец не може още да си духа носа  #Crazy та като му се овлажни от инхалатора и почва да пищи че имал сопол и ни отива инхалацията на кино.

Сега се учим да заспива сам. Ужасно е вкопчен в мен и вечер трябва да лягам с него в 22 часа в леглото. Докато заспи става 23 и нещо .... аз също заспивам ... мъжът се сърди че не му обръщам внимание .... става една. Кво да ви кажа.... Ако може да се клонирам - една мама, една съпруга и една домакиня - така всички ще са доволни.
Кажете вие как се приспивате и дайте съвет как да го науча да заспива сам вечер, че така повече не може да се кара. Всички ми се сърдят и аз съмвиновна за всичко.

# 201
  • Кърджали
Eлия, при нас Кати си заспива сама. Свикна още преди година - две... Постепенно започнах да я оставям сама, с обяснението че отивам да изчистя, да измия чиниите, да и изпера дрешките. Тя го прие леко, не е имало драми.Вярно първо заспиваше много бавно, защото ме чакаше, но си свикна. Аз го започнах, просто защото ми беше омръзнало да я чакам по два часа докато заспи, на мен ми се доспиваше, ставаше ми криво... Сега само добавихме четенето на някоя приказка, и я оставям да си заспива. Но Кати си е относително самостоятелна и това не и пречи...

Янче, не се вторачвай толкова в самото отхрачване. Организма все ще си има начин да изкара излишните секрети / при Кати от някои сиропи, което пиеше миналата година, това ставаше с повръщане  ooooh! /. Следи дали намалява кашлицата...  И спирайте да боледувате  Simple Smile

При нас нищо интересно. Кати си ходи на детска, даже има и стихотворение да учи за някакво театърче за есента. Опита се да боледува един - два пъти, но го пресякохме в зародиш / все така да продължаваме/. Доволно и щастливо си е детето ...

# 202
  • София
Хайде и аз да се включа, че само си ви чета като ми остане време.
И аз и двамата ги пратих на градина и ясла вече, декември трябва да се връщам на работа.
Малката само като види, че колата завива към градината и започва да пищи, че не иска. То общо взето сутрин направо не искам да ги будя, че и двамата в един глас реват. Най-зле е като стигнем при групата на Ади, там вече директна истерия с мятане започва, баща й я държи, тя се мята, а аз се опитвам да нахлузя на краката й пантофите и после да й измъкна ръцете от якето. Голям цирк сме, мисля, че цялата градина разбира като идем. И цялата ужасия докато не я заведе вътре учителката и спира рева. През това време, обаче, Боби я гледа как се тръшка и съответно и той вече реве, че не иска и така докато не го натикаме с учителката в групата и така. Опитвам се да им говоря, да ги убедя, че е излишна цялата дъндания дето я вдигат, но уви всеки ден, различен от събота и неделя, е големия рев.
Напоследък толкова им се дразня на пищенето, че съм започнала да ги заплашвам, че ще им прибера всичките играчки вкъщи, то хубаво си изразяват де що мнение имат, ама може ли пък чак такива лудници да правят. А гледам повечето деца де казали чао, де не и търчат сами да влязат вътре.

Та Янче, то хубаво на книгите го пише, не се карай, не заплашвай, не знам си какво, ама в един момент някакви стоманени нерви ако продават да си ги вземе човек, че то не се издържа.
А за инхалациите и ние само физиологичен разтвор ползваме. Единствено няколко пъти по лекарско предписание вентолин сме слагали, ама те тогава и двамата бяха на път пневмония да си докарат.
Иначе сега си боледуват периодично с появата на новите вирусчета из градината. Пък и аз най-накрая убедих Боби, че е голям за кърмене и поне него отбих, та само дребното остана на сутрешно-вечерно кърмене. Съответно Боби успя и нещо с повръщане да си прихване... дребното го изкара с много леко разстройство цялото чудо, а ние с баща им имахме 2 дни дето не знаехме къде сме...

Elyah, моите напоследък едно детско кратичко гледат за заспиване - много е весело: "Shaun the sheep" на BBC е поредицата, ама после искат до тях да лягам да заспят. То аз май още докато гледаме детското си отнасям...Снощи много не слушаха, та ги оставих двамата да си се гушкат и да спят, ама Боби порева 15-ина минути, че не съм до него.

Да оздравяват болничките, а другите да се радват и да лудуват!
Поздрави Wink

# 203
Не разбрах какъв е тоя натриев хлорид за инхалации. МОже би имаре предвид физиологичния разтвор -0.9% разтвор на натриев хлорид Simple Smile

Е не е ли същото? Просто всеки път да пиша физиологичен разтвор 0,9 на натриев хлорид ми е малко дълго и излишно.

Казвате да не се вглеждамв отхрачването, но покрай моята бронхопневмония се уверих колко действително е важно. Самото дишането на солена вода не лекува. Както и да е. Няма да ви занимавам повече. Simple Smile

Силви, ти сериозно ли кърми Боби досега? Едно голямо WOW! Как се справяше да кърмиш и двамата?

# 204
  • София
Янче, на 4тия му рожден ден (демек в края на август сега) понеже много подаръци получи и беше много въодушевен и щастлив, та използвах момента и му обясних, че е голям и вече само за бебка ще остане млякото на мама и той се съгласи. Е, няколко пъти се пробва после, но много леко мина. Аз очаквах да е доста по-трудно.
Сега само с едно кърмаче си е супер. А то за справянето с двамата си е въпрос на навик - Боби си знаеше, че едната е за него, а другата е на Ади. На Ади докато той беше на градина и давах и от двете.  Най-весели бяха като двамата се подредят дружно, ама и да има снимки някъде, не са за из нета   Blush

# 205
  • София
Минавам само за мамите от София да кажа, че има намаление в Комсед в Билла Младост и Билла Люлин  -40% за всички стоки за периода от 31 Октомври до 3 Ноември, 2013г.

Аз се каня да намина да видя какво са оставили за продажба, че те поскриват по тия промоции част от стоките.

# 206
  • В друго измерение
Привет, привет!

Хич не ви следя тук, ама гледам, че няма и кой знае каква активност. Аз от фб хейтър наскоро се принудих да си направя акаунт, иначе ми е трудно да поддържам активно връзка с хората, които искам, а те са доста. ФБ ми дава това предимство.

На момичетата, наскоро сдобили се с второ детенце, аз като ветеранка да си кажа моите 5 цента Simple Smile, че хич не е лесно, имала съм моменти, в които искам да се хвърля от някъде, но пък децата са си щастие. Трябваше да почна работа, че да си почина, не мислех, че ще излезне от моята уста, но супер е да седиш на един стол по цял ден Simple Smile.

Александра - четох в новините, че се обновява или нещо подобно някакъв цинков завод в Кърджали. Помня, че имаше проблем с намирането на работа, това ще отвори доста работни места в областта на екологията/енвайръмент-а.

Хайде, до скоро!

# 207
Силви, Хари, поне се успокоявам че не е само при нас истерия. И вместо по-добре да става с времето мрънка още повече. Давах му още седмица и според мен щеше да свикне, ама днес е с температура и ще му се размине детската утре. Харесва му много, винаги след това ми обяснява с ентусиазъм какво са правили, какво ще правят утре, но питаш ли го ще ходим ле веднага "няма да хода на детска градинка" това вечер се повтаря поне по 5 пъти. А сутрин е ад, вече всички тениски и пижами са ни разтегнати от дърпането и опъването да обличаме и събличаме. Много неща научава, аз както бях върл противник сега в тази ми харесва. Много неща научи, госпожите са много мили.

Леле Силви, 4 години кърмене, това си е направо геройство. Направо не мога и да си помисля.

# 208
  • На плажа
Веси много Ви е мъчно сигурно..няма да забравя как беше при нас.С Вики беше доста по бавен процеса на свикване- като я оставихме за първи път  и тя се разплака ,мъжа ми каза с такъв поглед  Shocked "ама така ли ще я оставим да плаче...дай да си я взимаме"  #Crazy  По жалостив е от мен,но пък с Нико прехода той  го направи.

# 209
  • Немция
Ехо, зимният сън отрано ви хвана. Wink Как сте, здрави ли сте?

Глупи, дай му време на 4овека, ще свикне постепенно, макар 4е има де4ица, които не са големи фенове на ДГ.  Не разбрах само- това първа ДГ ли му е, преди посещавал ли е такава?

Силви, и от мен едно голямо "Браво" за дългото кърмене- не само дълго, но и в тандем!  Hug

Я споделете какви коледни подаръци планувате за децата ви?
Тази  Коледа смятам да я караме по-умерено с подаръците, 4е къщата по4на да прелива от игра4ки и игра4ици. Освен това 4акаме баба и дядо за празниците у нас , а те с празни ръце няма да дойдат.
Бибит4ето си пожелава самолет Джъмбо Джет(тоест двуетажен самолет за незапознатите), смятам и детски музикален инструмент да му взема- дали ще е флейта, устна хармоника или нещо друго духово не съм решила окон4ателно. Иска ми се нещо и за поощрение на моториката, засега се отказах от батут, насо4вам се към такава топка- у нас имаме надуваем кон, с който подска4а 4ат-пат, но е по-нисък, по-неудобен ми се струва за подска4ане с него. Някой има ли опит с подобна топка?

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 00:19 от .bibitka.

Общи условия

Активация на акаунт