НОРВЕГИЯ - Тема 45

• 98 733
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
За работата се присъединявам към по-горните мнения. Език, препоръки, късмет...от всичко по малко или по много.
Ние сме добре. Спряхме малкия от градина на 30 септ-ри. Изведнъж отказаха и да го слагат на гърне, искаха пак да връщаме памперса. А той е без дневен и нощен от юни. Много се подтисна и от този факт/че не искаха да го изпишват, стискал се е, крещял е, беше пресипнал Tired/ и го спряхме.  Аз си написах опсигелсето в нач. на септ-ри и сега си го гледам вкъщи.  Peace Чувства се чудесно откакто не е на градина, пак си е старият Кирил. Heart Eyes
За кафето. Аз тук открих страстта към кафето. Crazy Аз пия предимно нес. Нескафе деликат крема е страхотно. Peace Купувам си различни, за да не привиквам към едно и също. Имат и страхотни кафемашинки-мммм, какви кафенца се спретват. Crazy
Храната е супер също. Но аз си имам готвач вкъщи.  chef Малко скъпички плодовете и зеленчуците, но като поживее човек някоя др. годинка тук се претръпва. Кеф ти сирена, млека...Има хубави видове хляб- и ръжен и какъв ли не. Не ме е страх да купя месо от м-на и да сготвим на малкия. Сьомгата е на сносна цена. В Бг ме е страх да ям каквото и да било Peace, е, ние сме мноого рядко там последните години...Единственото, в което са много зле са шоколадите...ей, ужасни са. То или накъртят от захар, или са солени, абе няма хубави шоколади тук за мен и това е! Peace

# 241
Здравей, Ава!
И ти си в Берген, чудесно! Simple Smile)))

# 242
41189929
47161846
karnik
skazite cto Natal'ja dala.On sdelal novuj salon
В новую парикмахерскую в Knarvik (Bergen) требуются специалисты ; парикмахеры,маникюр,педикюр и прочее
Хозяин БОЛГАРИН говорит по русски.

ИНФОРМАЦИЯ ОТ РУСКИЯ ФОРУМ, ЗА МОМИЧЕТАТА ОТ БЕРГЕН

# 243
  • Stavanger, Norway
Момичета, може ли да ми дадете съвет? Искам да си направя много просто CV и да махна тези "черни петна" от него за офис позиции, ръководни длъжности и т.н. Ако пиша, че съм работила като сервитьорка или помощник в кухнята или нещо от този сорт, мислите ли, че някой ще ме/се "хване"?  newsm78

Реално съм работила такива неща, но докато бях студентка и то сезонно. Но ми се иска да ги пиша като текуща работа, защото как ще обясня 4-5 години бездействие (ако просто пропусна последните си дрлъжности)  Thinking

Направо не знам как да си изчистя CV-to  Embarassed Rolling Eyes Иначе не виждам как някой ще наеме маркетингов специалист за помощник в кухнята да речем  Rolling Eyes А пък за такива длъжности аз съм си изготвила друго CV...

# 244
Аз не мисля, че ще ти пречи за кандидатстването да изпишеш и офис длъжностите. Просто включи и останалите - сезонните. На тях им е ясно, че ако не знаеш норвежки няма как да работиш като маркетинг специалист примерно.

# 245
  • Stavanger, Norway
Мислиш ли наистина, че това няма да е пречка т.е. да сметнат,ч е съм твърде "квалифицирана" за такава работа?

# 246
Мислиш ли наистина, че това няма да е пречка т.е. да сметнат,ч е съм твърде "квалифицирана" за такава работа?

При мен не попречи Simple Smile

Аз също съм работила само като студентка подобни сезонни работи и после по специалността. Написах си всичко в CV - то.

# 247
важно ! важно !

В понеделник - 18-11 -2013 ( от 12.00 ч ) в НАВ ще има открита трудова борса.
Среща с работодатели и търсещите работа.

Можете да си носите всички дипломи и удостоверения за завършени курсове и квалификации.
Събеседванията ще се провеждат на място.

За мястото на срещата.... информация от НАВ във Вашия район !!!!

Желая на всички успех  Peace

# 248
За съжаление не съм в Норвегия,а в Бг!!!! Cry

# 249
Здравей!
Като цяло мога да ти кажа, че какъвто и опит да имаш от България, тук не вярват на това.. и е нормално.. българските препоръки не вървят.. Хубаво е да имаш препоръки оттук, така че, ако не знаеш език, можеш да започнеш в кухня, или почистване, да поработиш, да поискаш препоръки и на базата на работата ти тук в Норвегия и препоръките от нея, заедно с висшето ти образование ще си намериш по-добра работа.
Аз все още съм в начален стадий.
Пожелавам ти успех!

# 250
  • Stavanger, Norway
Ааа, това ми е ясно. Не случайно се преориентирам към работа в кухня, почистване, камериерска работа и т.н. Странно ми е за препоръките, че не важат. Аз все пак ще си взема като му дойде времето, даже мисля и от преподавателката по норвежки да си взема, пък каквото - такова  newsm78

Според вас пречи ли, че CV-то ми е  на английски? Поне за момента. Мисля скоро да се опитам да го направя на норвежки. Езика колкото повече го уча, толкова по-малко знам  ooooh! Пълна каша ми стана в главата с всички тези форми на прилагателни и глаголи  Crazy Обаче, продължавам  Peace

# 251
Ааа, това ми е ясно. Не случайно се преориентирам към работа в кухня, почистване, камериерска работа и т.н. Странно ми е за препоръките, че не важат. Аз все пак ще си взема като му дойде времето, даже мисля и от преподавателката по норвежки да си взема, пък каквото - такова  newsm78

Според вас пречи ли, че CV-то ми е  на английски? Поне за момента. Мисля скоро да се опитам да го направя на норвежки. Езика колкото повече го уча, толкова по-малко знам  ooooh! Пълна каша ми стана в главата с всички тези форми на прилагателни и глаголи  Crazy Обаче, продължавам  Peace

Ти в Норвегия или Бг си?

# 252
  • Stavanger, Norway
IVANJELINA в България сме още. Учим езика с мъжа ми, и ако всичко е наред мислим догодина април-май да заминаваме. А ти кога и как мислиш да заминаваш?

# 253
Привет на всички, имам една молба към Вас.... ЯДЕ МИ СЕ ХУБАВА ПАСТА!!!!
Някой знае ли къде може да се купи "ТАКОВА ЧУДО" в Осло.... от добра сладкарница???
(освен магазинчето до турския магазин на "Сторгата").
БЛАГОДАРЯ ВИ   bouquet

# 254
Паста - т.е. торта Simple Smile?
Щото паста от сладкарница  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт