НОРВЕГИЯ - Тема 45

• 98 708
  • 756
  •   1
Отговори
# 60

Аз имам питане - къде може да се намери кус-кус и галета и как изглеждат?

честит ви първокласник.

Кускус има насвякъде - Рема 1000, Меню, КООП OBS. И турските, разбира се, ако търсиш разнообразие.
Кутийките са различни, горе долу е това:

За галетата, не съм много компетентна, защото не ползвам, но е нещо такова

или му казват: Strøkavring

# 61
  • Ориндж каунти
Мерси Лъки, веднага показвам на началството и да си ги намира по магазините Simple Smile
Че ни дадоха една готварска книга от училището, да се учим как да разнообразяваме храната на децата.

# 62
Мерси Лъки, веднага показвам на началството и да си ги намира по магазините Simple Smile
Че ни дадоха една готварска книга от училището, да се учим как да разнообразяваме храната на децата.

sorcererals - май тези от училището НЕ СА ВЗЕЛИ В ПРЕДВИД УМЕНИЯТА НА СЪПРУГАТА ТИ  Peace   bouquet   
Те нали тука карат предимно на филии и скара  newsm78

ЧЕСТИТ ПЪРВОКЛАСНИК!!!! smile3523

# 63
  • Ориндж каунти
Мерси Simple Smile.
Ама ти да не мислиш, че в книжката има нещо много по-различно от сандвичите и полуготовите им "здравословни" храни Simple Smile. Ама пък стават за нещо мързеливо, да спасят положението Simple Smile.

А иначе не сме женени, то на тия години и кой ли ще ни вземе де Simple Smile))).

# 64
Ботушите и дрехите за дъжд ги има на достатъчно ниски цени и тук, а и от спортсдирект не винаги пристига това, което очакваш(личен опит) Simple Smile. Отделно за тукашните условия е по-добре да се вземат нещата от тук.
Натам отиват нещата  Rolling Eyes Точно поради тази причина ме е страх да поръчам - да не би да не си отговарят.
Питах в темата за спортсдирект, но не получих отговор и сигурно ще гледам от тук. Проблемът е, че съм в много много малък град и избора ми клони към нула  Laughing  Днес ще разгледам, че последните два три дни вали почти непрекъснато и дъждобран и гумени ботуши определено ми трябват  Crazy

# 65
  • Ориндж каунти
Отдел си съботата за покупки, виж какво ще ти трябва, хващай първия удобен транспорт до най-близкия магазин/град/ търговски център по средата на нищото, и отивай да се снабдиш с необходимото. Или просто си ги купи по интернет, стига да си сигурна в размерите(някои не отговарят).

# 66
Мерси Simple Smile.
Ама ти да не мислиш, че в книжката има нещо много по-различно от сандвичите и полуготовите им "здравословни" храни Simple Smile. Ама пък стават за нещо мързеливо, да спасят положението Simple Smile.

А иначе не сме женени, то на тия години и кой ли ще ни вземе де Simple Smile))).

[/quote
Я ДА НЕ СЕ ЗАНАСЯШ..... ПРИ ДВЕ СЛАДКИ ДЕЦА И ХУБАВА И МЛАДА ЖЕНА ДО ТЕБ..... СИ НАПРАВО БРАКУВАААН  smile3532

А и до колкото си спомням...ТЯ беше направила великолепна торта за рождения ден на малката??!!
Но може и за имаш право за "кус-куса"..... купи го поне детето да знае как изглежда; че тия тука са си малко..?? на тема здравословно хранене и може и да го питат дали му готвите у дома.
така поне няма да има причина "да влизаш в очите" на БАРНЕВАРН  smile3513

УСПЕХ С УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА  newsm10

# 67
Мерси Simple Smile.

Я ДА НЕ СЕ ЗАНАСЯШ..... ПРИ ДВЕ СЛАДКИ ДЕЦА И ХУБАВА И МЛАДА ЖЕНА ДО ТЕБ..... СИ НАПРАВО БРАКУВАААН  smile3532

А и до колкото си спомням...ТЯ беше направила великолепна торта за рождения ден на малката??!!
Но може и за имаш право за "кус-куса"..... купи го поне детето да знае как изглежда; че тия тука са си малко..?? на тема здравословно хранене и може и да го питат дали му готвите у дома.
така поне няма да има причина "да влизаш в очите" на БАРНЕВАРН  smile3513

УСПЕХ С УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА  newsm10

# 68
... купи го поне детето да знае как изглежда; че тия тука са си малко..?? на тема здравословно хранене и може и да го питат дали му готвите у дома.
така поне няма да има причина "да влизаш в очите" на БАРНЕВАРН  smile3513

УСПЕХ С УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА  newsm10

Какво?  Rolling Eyes

БАРНЕВАРН и в храненето на детето вкъщи ли може да се намеси  Shocked

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 23:16 от Самсара

# 69
  • Stavanger, Norway
Направо ме плашите с тази служба за закрила на детето  Shocked Моят син е на 3 г и преди 2 вечери имаше висока температура и силно запушен нос. Трябваше да му слагаме капки за нос и настана такава врява в 3 през ноща, така се развика, че сигурно събуди поне 3 блока в околността  ooooh! Мъжът ми каза, че вече си  представял как ни чукат на вратата от тази служба за да ни вземат детето  hahaha
Ама като ви слушам, май е доста реално предположението му  newsm78

# 70
cvetulka - ДА, БАРНЕВАРН.... НАИСТИНА СА МНОГО СЕРИОЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ..... и имат специално наблюдаващи в училищата. Когато детето е умислено, неадекватно, агресивно.....те викат и провеждат разговор с теб /родителите/. Не дай си Боже да си самотна майка и чужденка... #Crazy или да имаш НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО да се скараш или държиш неучтиво със този инспектор при разговора. Тогава те взимат на мушката.

Ако пък има донос срещу вас като родители.....ела доказвай че  Laughing нямаш сестра.
Въобще се бъркат на много места и в мнооого ситуации. Строго погледнато от тяхна гледна точка - ТОВА СИ Е В РЕДА НА НЕЩАТА. Тук е нередно и меко казано забранено да се тормозят децата.
Аз самата съм привърженичка  newsm78 на Макаренко.... но нямам малки деца.

Тук много семейства СТАВАТ ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ /за това им се плащат доста добри суми и им се счита дори за стаж за пенсия... нещо като работа у дома - "дагмама"/.

А донос  #Crazy може да направи срещу теб дори съседката - ако по невнимание си си изтупала покривката върху нейния балкон..... и после иди че се оправяй.
М-даааа, такива ми ти работи има тук.
п.п. това го казвам от лично наблюдение / доброволец съм към тукашния червен кръст и виждам някои нещица ???/

# 71
Dagmama = приемни родители Joy Joy  Това е такава глупост....... И dagmama  в превод е мама през деня Wink През ноща при nattmama ли ги водят Wink

# 72
Какво общо има съседката и покривката с Барневарн?

И донос на кого за една покривка?

Това звучи зловещо, което си написала  Rolling Eyes - не ми се вярва да са чак толкова лоши норвежците

# 73
Какво общо има съседката и покривката с Барневарн?

И донос на кого за една покривка?

Това звучи зловещо, което си написала  Rolling Eyes - не ми се вярва да са чак толкова лоши норвежците

Разбира се ,че не са Peace Бой,ако ги оставяш сами в къщи, когато са под 7-8 год  и др. подобни.....
Някои хора поназнайват някои нещица Wink дето не е хубаво да ги споделят.... Моето дете реве всяка сутрин защото не му се става. Ама сериозен рев! Реве и за сладкиши много ама не му давам! И сега да чакам барневарн???
пп Dagmami са жени които гледат деца вкъщи. Като детска градина само, че с 4-5 деца. Моя приятелка точно такова място получи от комуната ,защото нямаше места в детска градина Peace
Като се освободи място го прехвърлиха в ДГ.

# 74
Привет, авно или не съм се изразила правилно или лошо сте ме разбрали ?!?!

Ана Болейн.... разбира се че "дагмама" НЕ Е ПРИЕМЕН РОДИТЕЛ. Просто "работата" на приемните родители се приравнява към тази категория при оценяване на определени показатели  Shocked

Самсара нищо общо няма покривката , съседката и... Барневарн. Ноооо, ако някой например си изтупва през балкона разни нещица?!? /както се прави на мноого места по света/ и неговите съседи са недоволни от това; може по този начин да му навредят - стига да поискат. Т.е., имах в предвид че за едното нищо могат да те оклеветят и после иди че се оправяй.

А норвежците - са прекрасен народ /поне за мен/с желязна дисциплина и много добра култура.

Общи условия

Активация на акаунт