НОРВЕГИЯ - Тема 45

• 98 586
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • burgas
Здравейте, нахлувам във вашата тема с въпрос, на който не можах да намеря другаде отговор. Купих си самолетни билети  с Norwegia air и ако може някой да ми отговори как става chek-in. В сайта на компанията прочетох, че чекирането се прави 24 часа преди полета в интернет. Но на сайта не намирам форма за попълване. Освен това, ако се направи на летището безплатно ли ще е или не? Ще съм благодарна, ако ми кажете как да се сдобия с бордната карта.

http://www.norwegian.com/us/customer-services/travel-information … -in-and-boarding/

АКо се чекираш на летието е разбира се безплатно. Както е безплатно и онлайн.

благодаря

# 286
Привет, искам да попитам дали някой от Осло знае къде има свободна пързалка за кънки??
Идват празници и свободното време ще е повече.

ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА

# 287
Здравейте!
Първо искам да се извиня за внезапното си нахлуване във вашата темичка   bouquet! Тук съм, за да ви попитам нещо, което вероятно сте коментирали, но не разполагам с време да се разровя из основи в темата, както и в старите такива. Затова предварително се извинявам, ако повтарям нещо вече дъвкано. Та, на съпруга ми му предстои пътуване до Норвегия след НГ, става ли да лети само с лична карта или му трябва задължително и червеният паспорт?! Всичко стана доста внезапно, затова не си е изкарал нов.

# 288
Здравейте!
Първо искам да се извиня за внезапното си нахлуване във вашата темичка   bouquet! Тук съм, за да ви попитам нещо, което вероятно сте коментирали, но не разполагам с време да се разровя из основи в темата, както и в старите такива. Затова предварително се извинявам, ако повтарям нещо вече дъвкано. Та, на съпруга ми му предстои пътуване до Норвегия след НГ, става ли да лети само с лична карта или му трябва задължително и червеният паспорт?! Всичко стана доста внезапно, затова не си е изкарал нов.

Трябва му и международния паспорт. Норвегия не е в ЕС.

Може да направиш справка в сайта на Външно министерство.

# 289
Да да, знам, че не е в ЕС, затова и предполагах, че задължително ще е нужен паспорт.
Благодаря, Самсара, за бързата реакция и за насоките към сайта на Министерството на външните работи- много полезно   bouquet !

# 290
Здравейте БГ майки !
Първо искам да ви поздравя за форума, тъй като има адски много информация за всевъзможни неща .... което е полезно не само за майките, но и за татковците (по-нататък и аз сигурно ще черпя опит от тук). Второ искам да се извиня ако в по-долните редове се повторя с предишни коментари, но случва се  Simple Smile
Такам от къде да започна .... може би с това че ми трябва съвет.
Аз съм момче на 21 ...... от 2 месец съм в Норге с баща ми (той е от 1 год.). Ще се приберем за празниците в Бг, но след нова година мисля пак да се върна в Норге. Каква ми е дилемата ..... може да се каже, че съм на кръстопът и ми трябва съвет който не мога да получа от околните. Чудя се дали да остана тук и да се боря за гражданство (след малко ще обясня защо) или да се върна в България и да запиша ветеринарна медицина в Стара Загора .... да се изуча и пак да се върна тук да практикувам. Гражданството ми е нужно за да вляза евентуално в държавните им служби като полицай, военен или пожарникар.

Искам съвет от хора които имат опит ... които живеят в Норвегия и знаят как стоят нещата.... а също така ако може да ми помогнете и с инфо. относно пожарните им служни тъй като за всяка община май имат различни изисквания и най-важното ....за да се кандидатства трябва ли да имам норвежко гражданство (тъй като никъде не се спомена....докато в полицията и армията е споменато и то с големи букви  Laughing )

Надявам се да ми помогнете тъй като това вече ме тормози почти месец и не знам какво да правя дилемата е голяма......Всичко хубаво и се надявам някой да ми обърне внимание
Здравей Партизана!Твоя пост ми направи впечатление!От скоро съм в Норвегия–3 мес.,заедно със семейството ми,но сме заедно с близки които са тук от години!Мъжът ми работи в Норге от една година!И относно твоята дилема-разбирам те напълно,защото точно на твоите години и аз бях пред такава!Първо ще изкажа своето лично мнение,а именно да заложиш на ученето но не в БГ,а тук в Норге!Езикът като начало е основното,което ти трябва,професията е твой личен избор!Млада си,свободна,предполагам,нямаш ангажименти като семейство,деца,имаш свободата да избираш,а не положението да ти го налага!А сега и второто което искам да ти кажа е че ти правиш своя избор!И какъвто и да е той,дори след време да решиш че си направила грешка,не трябва да съжаляваш,защото ще си постъпила точно така както  самата си искала!УСПЕХ!

# 291
Здравей Партизана!Твоя пост ми направи впечатление!От скоро съм в Норвегия–3 мес.,заедно със семейството ми,но сме заедно с близки които са тук от години!Мъжът ми работи в Норге от една година!И относно твоята дилема-разбирам те напълно,защото точно на твоите години и аз бях пред такава!Първо ще изкажа своето лично мнение,а именно да заложиш на ученето но не в БГ,а тук в Норге!Езикът като начало е основното,което ти трябва,професията е твой личен избор!Млада си,свободна,предполагам,нямаш ангажименти като семейство,деца,имаш свободата да избираш,а не положението да ти го налага!А сега и второто което искам да ти кажа е че ти правиш своя избор!И какъвто и да е той,дори след време да решиш че си направила грешка,не трябва да съжаляваш,защото ще си постъпила точно така както  самата си искала!УСПЕХ!
Радвам се че поста ми е Ви е направил впечатление ..... но искам да подчертая само едно ... МОМЧЕ СЪМ  Laughing но нищо стават грешки .... Благодаря за подкрепата от ваша страна ....нужна ми е защото от моето обкръжение почти никой не ме подкрепя  Sad
А аз имам едно въпросче към всички ..... по нова година се прибрах в милата ни татковина и се оказа, че ще съм тук до Април .... и мисля още от тук да започна малко от малко с норвежкия..... от Бургас съм и има ли бургазлии които могат да ми помогнат с езика или насока към учебници които да ми свършат работа ? Искам още от Бг да тръгна с някакви знания, а в Норге живот и здраве ще си изкарам пак пълния курс ..... вече ми е мечта да покрия Берген теста  Grinning

# 292
  • Stavanger, Norway
Oo, бургазлии май сме доста в тази тема. Ние с мъжа ми ходим в езиков център Words. В Бургас май няма друг вариант, но така или иначе сме доволни. За четири месеца можеш доста да понаучиш от езика, особено, ако имаш време за повече часове седмично  Peace

# 293
Извинявам се за грешката Партизане WinkА за езика наистина за няколко месеца се научава доста!И аз сега съм в БГ временно,имам желанието и материал за учене на норвежкия,надявам се този път да се върна в Норге подготвена!Видях колко е трудно без езика!Не съм от Бургас,но ако желаеш ще споделя за материалите които имам за учене!Всъщност то е диск-едновременно четеш и слушаш произношението!

# 294
Привет на всички и честита нова година, да сте живи и здрави, и нека новата 2014 е успешна за всички ни Simple Smile . Не съм писала в темичката отдавна, но покрай празниците и работата не ми остана време. Исках да попитам има ли от вас майчета на ученици, защото моята принцеса започва първи клас през есента и доста въпроси се въртят в главата ми?

# 295
Извинявам се за грешката Партизане WinkА за езика наистина за няколко месеца се научава доста!И аз сега съм в БГ временно,имам желанието и материал за учене на норвежкия,надявам се този път да се върна в Норге подготвена!Видях колко е трудно без езика!Не съм от Бургас,но ако желаеш ще споделя за материалите които имам за учене!Всъщност то е диск-едновременно четеш и слушаш произношението!
http://thepiratebay.se/torrent/7290579/Norwegian_Language_Learning_Pack
 Това е страхотен линк с адски много учебници за норвежки (само че са англо-норвежки), но вършат доста работа.....А твоите материали какво представляват ? Че ми стана интересно ...

# 296
Ето и от мен два линка за учене на норвежки за англоговорящи, бях ги поствала по-рано. Разработка са към университетски сайт, в помощ на чуждестранни студенти, много добре направен курс за първо ниво с граматика и произношение Wink
http://www.ntnu.edu/learnnow/info
http://www.ntnu.edu/now/intro

# 297
Ето и от мен два линка за учене на норвежки за англоговорящи, бях ги поствала по-рано. Разработка са към университетски сайт, в помощ на чуждестранни студенти, много добре направен курс за първо ниво с граматика и произношение Wink
http://www.ntnu.edu/learnnow/info
http://www.ntnu.edu/now/intro
Страхотни са !  Tusen takk  Laughing

# 298
И от мен малко

http://capellamedia.ipapercms.dk/Fagbokforlaget/FagbokforlagetU/ … yiNorgeLeksjon18/

http://pavei2004.cappelendamm.no/

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 22:20 от ротока

# 299
Здравейте и от мене,

Да попитам: с коя авиокомпания се лети от бг към норвегия? като изключим лятото

Общи условия

Активация на акаунт