Професия: играч

• 17 341
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
...комарджията губи своите, залагайки на Еврофутбол например.
Не схващате ли разликата?

Има разлика. И точно заради тази разлика един човек лобира за промяна в закона и от скоро най-големите покер сайтове са забранени в България. И този човек има много общо с Еврофутбол.

# 76
  • София
мда, питайте терапевтите каква е разликата между двата вида!

# 77

И понеже ги познавам отдавна, лично за себе си мога да кажа - бих стояла по-далеч
от подобни хора. Страхотни са, сериозни са, стабилни (с едно изключение, но не го
отдавам толкова на играта, колкото на самия човек, негова си специфика), но не са
моите хора Simple Smile.

А, това е друго. Сигурно не е лесно да се живее с човек, който е отдаден на някаква страст, независимо дали става въпрос за игра, спорт или научна дейност. Представете си да живеете с някой вманиачен изобретател, който е посветил живота (и средствата) си на някаква идея. По филмите е много романтично, ама за семейството му - надали.
Но пък ако се приспособят и го поддържат, може и да си живеят дълго и щастливо, защо не. Но ако не могат, ще е тежко и мъчително.

# 78
Работохоликът, ако ще и с най-баналната професия, не е моят тип човек за семейство. За мен семейството винаги е по-важно от работата. Работата и парите днес ги има, утре ги няма.

# 79
  • София
Затова се женете за зъболекари. При тях не е бляскаво, но приходите са постоянни и добри.

# 80
Затова се женете за зъболекари. При тях не е бляскаво, но приходите са постоянни и добри.
Не е лъжа, за тях работа винаги ще има. Докато не се обзаведе всичко живо с металокерамика, фасети и тем подобни.  Laughing Laughing

# 81
За мен семейството винаги е по-важно от работата. Работата и парите днес ги има, утре ги няма.
А според мен трябва да има баланс между двете неща Peace Каква файда от мъж отдаден на семейството, ама обърнал гръб на работата... Такъв мерси, ама не мерси  Naughty

# 82
За мен семейството винаги е по-важно от работата. Работата и парите днес ги има, утре ги няма.
А според мен трябва да има баланс между двете неща Peace Каква файда от мъж отдаден на семейството, ама обърнал гръб на работата... Такъв мерси, ама не мерси  Naughty

Ползите от мъжа по принцип - там съм доста крайна, така че няма да спамя.  Wink Wink

# 83
Андариел, то при зъболекарите, и като цяло при лекарите, може да не става дума за работохолизъм, обаче за сметка на това са толкова обвързани с пациентите си и нуждите им, че семейството му има нужда от огромно търпение, за да живее в мир с професията му.

# 84
  • София
Откакто оставих 250 лв за лекуване и пломбиране на мъдрец на един зъболекар (за три ходения, общо около час време), обвинявам мъжа си, че не се е ориентирал към подобна професия.  Mr. Green

# 85
Откакто оставих 250 лв за лекуване и пломбиране на мъдрец на един зъболекар (за три ходения, общо около час време), обвинявам мъжа си, че не се е ориентирал към подобна професия.  Mr. Green
Никога не е късно, пък дори и за тебе. Защо мъжа ти?  Grinning

# 86
  • София
Никога не е късно, пък дори и за тебе. Защо мъжа ти?  Grinning
Защото ми става лошо от кръв.

# 87
Андариел, то при зъболекарите, и като цяло при лекарите, може да не става дума за работохолизъм, обаче за сметка на това са толкова обвързани с пациентите си и нуждите им, че семейството му има нужда от огромно търпение, за да живее в мир с професията му.

Ами то за всеки работохолик или поне човек, който е много добър в професията си, може да се каже същото. Определено на близките им не им е лесно.
Пък дали ще е бизнесмен, журналист, писател или гинеколог - все тая. Парите и славата си имат цена. Не се сещам за много законни професии, при които мъжът ти хем да ти е непрекъснато до задника, хем да ти угажда на всяка прищявка, хем да е прекрасен баща, хем и да ти носи купища пари.

# 88
  • София
Тц, не е така, Сийке! Има занятия, в които е много лесно човек да поема все по-големи рискове, сътворявайки в своята глава картинката, че рискът е пресметнат, че всичко е под контрол и няма начин нещо да се обърка. Няма ориентири, но за сметка на това много лесно се правят изводи от единични случаи и щедро се сътворяват митове, които затварят кръга и подхранват идеята за контрол.

# 89

Ами то за всеки работохолик или поне човек, който е много добър в професията си, може да се каже същото. Определено на близките им не им е лесно.
Абсолютно съм съгласна с това.

Тонка, така ти се струва отстрани, защото виждаш само 250-те лева, които си дала.  Но се изпускат хиляди други неща - разходите, отговорността, рискът, натоварването, заболяванията вследствие на работата, постоянния контакт с пациенти, постоянната необходимост да си на разположение, спешните случаи посред нощ или навръх празниците...

Андариел, ти познаваш ли поне един покер играч?

Общи условия

Активация на акаунт