Професия: играч

• 17 346
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Никога не е късно, пък дори и за тебе. Защо мъжа ти?  Grinning
Защото ми става лошо от кръв.
Много оспамихме, ама като ти идва цикъла, пак ли ти става лошо? Винаги ми е било интересно.

# 91
  • n/a

И понеже ги познавам отдавна, лично за себе си мога да кажа - бих стояла по-далеч
от подобни хора. Страхотни са, сериозни са, стабилни (с едно изключение, но не го
отдавам толкова на играта, колкото на самия човек, негова си специфика), но не са
моите хора Simple Smile.

А, това е друго. Сигурно не е лесно да се живее с човек, който е отдаден на някаква страст, независимо дали става въпрос за игра, спорт или научна дейност. Представете си да живеете с някой вманиачен изобретател, който е посветил живота (и средствата) си на някаква идея. По филмите е много романтично, ама за семейството му - надали.

Точно това е. Понеже и изобретатели познавам достатъчно - и едните,
и другите боравят с главите си. Обаче пък играчите имат особено отно-
шение към играта и своето участие в нея. Егоизъм ли е, самовлюбеност
ли - не знам, не мога да го определя, но си е страст, с негативен нюанс
за околните.

# 92
  • София
Един покер играч достатъчен ли е?

# 93
Един покер играч достатъчен ли е?

Не.  Laughing Ама поне няяяякакъв минимален опит Laughing И говорим за професионален покер играч, не за комарджия, нали?

# 94
  • София
Много оспамихме, ама като ти идва цикъла, пак ли ти става лошо? Винаги ми е било интересно.
Не, изобщо.  Grinning
За сметка на това почти бях припаднала от разчоплена пъпка. Луда работа.

# 95
Познавам комарджии и професионални покер играчи. Разликата е огромна. При първите това е зависимост, която трябва постоянно да бъде захранвана - въобще като всяко пристрастяване.
Втората категория възприемам като спорт. И двамата играчи ходят по турнири у нас и в чужбина и както те се изразяват - покерът е спорт за джентълмени, а не за каубой  Mr. Green Единият от тях е спонсориран от един от най-големите покер сайтове и той буквално се състезава за тях. Наблюдението ми за тези хора е точно дисциплина, баланс, премерени реакции и интелект  Peace

Странно е хора, чийто наблюдения се свеждат до кварталния комарджия да дават категорични и крайни мнения  Laughing

# 96
  • София
Добре де, добре, коя съм аз, че да разбивам чуждите илюзии!

# 97
  • където ми харесва
Затова се женете за зъболекари. При тях не е бляскаво, но приходите са постоянни и добри.
Ти да не си омъжена за зъболекар, че само го споменаваш?

# 98
  • София
 Laughing не, не съм. Сетих се за това от една книга.

# 99
  • София

И понеже ги познавам отдавна, лично за себе си мога да кажа - бих стояла по-далеч
от подобни хора. Страхотни са, сериозни са, стабилни (с едно изключение, но не го
отдавам толкова на играта, колкото на самия човек, негова си специфика), но не са
моите хора Simple Smile.

А, това е друго. Сигурно не е лесно да се живее с човек, който е отдаден на някаква страст, независимо дали става въпрос за игра, спорт или научна дейност. Представете си да живеете с някой вманиачен изобретател, който е посветил живота (и средствата) си на някаква идея. По филмите е много романтично, ама за семейството му - надали.

Точно това е. Понеже и изобретатели познавам достатъчно - и едните,
и другите боравят с главите си. Обаче пък играчите имат особено отно-
шение към играта и своето участие в нея. Егоизъм ли е, самовлюбеност
ли - не знам, не мога да го определя, но си е страст, с негативен нюанс
за околните.

Нещо такова си представям и аз.

# 100
Гледам едни майстори-готвачи по тв, как режат с точни, професионални движения всякакво месо, с особен пламък в очите. Опасно ли е да общувам с такива хора. Те не режат за удоволствие. Това е професия.
И както казва

# 101
Кратък профил: 38 годишен мъж, неженен, без деца, с две дълги връзки (6+ години), разпаднали се по неясни причини. Добро инженерно образование, по което е работил съвсем кратко. Материално осигурен - живее самостоятелно в собствено жилище, единствен син на заможни родители. Ползва на относително добро ниво 2 езика.

В момента професията му е... играч на покер. Занимава се с това повече от десет години. Започнал е онлайн, в момента играе повече на живо - пътува за участия в турнири по цял свят почти всеки месец, понякога - и по два пъти месечно. Живее доста нашироко - скъпа кола, скъпа техника, скъпо обзавеждане, скъпи дрехи... Твърди, че печели минимум 3500 евро на месец, в добри месеци - доста повече (не уточнява колко).
Твърди също така, че не е хазартно пристрастен, не играе за удоволствие, а това е неговата професия. За удоволствие не би играл дори на "Черен Петър"  Thinking

Спазва желязна дисциплина - не пие, не пуши, спортува, и минимум два часа дневно "тренира" (каквото и да значи това) на компютъра, чете анализи и прочие специализирани сайтове, списания, книги...

Бихте ли се обвързали с такъв човек? Бихте ли били спокойни, ако ваша сестра/приятелка/дъщеря се обвърже с такъв? Реалистично ли ви звучи това, което съм написала? Къде са слабите места, според вас, кое би ви светнало като червена лампичка? Споделете  Simple Smile

Не, не бих посъветвала никого да се обвърже с такъв човек. Хазартът е болест. Независимо дали спортуваш или имаш дом. Един ден може да нямаш нищо - точно за секунди.

# 102
  • София
На мен пък продължават да ми бодат очите другите елементи от профила:
"38 годишен мъж, неженен, без деца, с две дълги връзки (6+ години), разпаднали се по неясни причини. Материално осигурен - живее самостоятелно в собствено жилище, единствен син на заможни родители.
Спазва желязна дисциплина - не пие, не пуши, спортува, и минимум два часа дневно "тренира" (каквото и да значи това) на компютъра, чете анализи и прочие специализирани сайтове, списания, книги... "

Имам един приятел, и той така материално осигурен, с доходоносна професия и издънки във връзките.
Особен комплекс имаше, че жените го търсят за парите...
Така че - много са сложни такива мъже.
Съвсем не заради покера.

# 103
 Laughing Пък аз проблем, освен покера - не виждам - дори напротив - доста добра партия би бил - ако го нямаше тоз елемент...

# 104
  • Fort Worth, TX
Laughing Пък аз проблем, освен покера - не виждам - дори напротив - доста добра партия би бил - ако го нямаше тоз елемент...
Поредната разбирачка от покер се появи.Е то нямаше да е същото , без тях.Сега остава само Краси да се изкаже.

Общи условия

Активация на акаунт