Професия: играч

• 17 450
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
Късмет може и да има, може и да няма. Няма човек в света, които да разчита на късмета за основния си доход. (както прави човека, които дискутираме вече 12 страници  Whistling)

Късметът има значение в бингото, тотото.. Няма човек, нито в България, нито по света, който да каже: -
"Аз съм професионален тото играч/бинго играч и така си изкарвам хляба, вече няколко години"
Няма такъв случай. Толкова за късмета.

След като този човек, играе покер от години и се издържа от това, няма как късмета да присъства в картинката.

# 181
Професионалния покер играч го изкарахте вечно печеливш и нон стоп по Бора Бора  Joy
Не че няма такива.
Но всеки губи и всеки печели. Не знам да има играч, без загуби...

# 182
  • София
Всъщност работя за себе си преди всичко, ако искам, както, и когато искам.  Wink Аз не се съобразявам със зрителя, как изобщо бих могла да го забавлявам. Възпремам и отношението ми към работата ми на творец е да създавам храна отвъд физиологията на човека, не му разказвам вицове.
Аз, когато ходя на изложба или опера, посещавам дворци и т.н. не го правя, за да се забавлявам. Зависи от отношението.

А защо го правиш, ако не е за забавление? Нещо си пропуснала часовете по история на изкуството и историята на човечеството и цивилизацията/те. Едното си върви с другото. Ти може да не се съобразяваш със зрителя, но искаш да имаш зрител. Затова казах, че едва ли си държиш произведенията в килера.

# 183
  • град-държава
 Laughing

Аз нищо не съм пропуснала, а ти си доказателство, че изкуството просто не е достъпно за всеки.  Wink
От зрителя не се интересувам, това би ме провалило като артист, изискавания имам единствено към себе си.

# 184
  • София
Глупости! Тук няма място за лични пристрастия. Има нещо, на което в науката му казват да можеш да излезеш от събитията, от ситуацията, и в ролята си на неутрален наблюдател, да се стремиш към обективност откъм описателна и аналитична дейност. Тук не е важен индивидът, важно е какво се случва през времето и пространството с големи групи хора. Като в теорията за еволюцията - не е важно индивидът дали се е променил, размножил, живял и умрял, а критично количество маса от индивиди, които определят посоката.

# 185
  • Най-сетне у дома
Всъщност работя за себе си преди всичко, ако искам, както, и когато искам.  Wink Аз не се съобразявам със зрителя, как изобщо бих могла да го забавлявам. Възпремам и отношението ми към работата ми на творец е да създавам храна отвъд физиологията на човека, не му разказвам вицове.
Аз, когато ходя на изложба или опера, посещавам дворци и т.н. не го правя, за да се забавлявам. Зависи от отношението.

Изкуството без зрител е самодейност, лично творчество за себерефлексия и авто-терапия.
Изкуството става такова в контекста на отразяващия го.
Никога нямаше да видя публикуван текст с моето име на корицата, ако не го знаех.

# 186
  • град-държава
Зрителя така или иначе си стои там. В моята работа аз съм избрала път, в който да не се съобразявам със същия работейки, а има една доказана теза в моя професионален опит - няма непродадена творба, има несъздадена такава.  Wink
Както вече споменах зависи от отношението и всеки има право на своето.

# 187
Не бих се обвързала с мъж, от чиято трудова дейност няма смислен краен продукт, от който да се ползват и други хора.
Знаеш ли, че звучиш като стар и прашен лозунг, на който първата и последната буква не се четат, защото са оплюти от мухите? Извини ме за тромавото обяснение, не ме бива да съм писател. Затова и не пиша, де. А какво означава "смислен краен продукт"? Би ли се обвързала с човек, измислил динамита, например? Или кофичките за кисело мляко? Защото смислен краен продукт е нещо много трудно за преценяване. Много хора пишат и даже се публикуват. Но питат ли хората, дали ги четат? И ако ги четат, какво им причиняват.  Или са доволни и на рехавата подкрепяща ги агитка.
ПП  Ах, защо задавам такива въпроси, бе. Нека лудата Лизет ме спре с призив: Кучко, познавам те, ти си с къса коса и мъжът ти всеки момент ще те изостави. Помощ.

# 188
ПП  Ах, защо задавам такива въпроси, бе. Нека лудата Лизет ме спре с призив: Кучко, познавам те, ти си с къса коса и мъжът ти всеки момент ще те изостави. Помощ.[/b]

Този за когото писах не ти е мъж. Ако още не си разведена, значи ще се разведеш.
Да не забравиш да ми пишеш когато стане точно както ти казах. Wink

А иначе по темата, всеки който е измислил нещо, е създал смислен продукт. Играчът нищо не е измислял или създавал.

# 189
Нима не е достатъчно смислено да работиш и да изкарваш пари, за да имаш добър живот и ти, и семейството ти? Трябва ли пак питам - да имам принос за човечеството в едър план, за да ви се харесам - аз или моя мъж? Що за глупости пишете...барабар с цялата тема и възвеличаването на покерството...

# 190
  • Най-сетне у дома
Нима не е достатъчно смислено да работиш и да изкарваш пари, за да имаш добър живот и ти, и семейството ти? Трябва ли пак питам - да имам принос за човечеството в едър план, за да ви се харесам - аз или моя мъж? Що за глупости пишете...барабар с цялата тема и възвеличаването на покерството...

Аз бих внимавала с етикетите, Вилико. Кое е глупост и кое не, за радост, не определяш нито ти, нито аз. Не знам дали ти трябва на теб, очевидно не, но на мен ми е нужно както мъжът ми, така и аз да имаме смислен резултат от работата ни, който надхвърля пляскане на карти по масата. Колкото и интелектуално занимание да е покерът, какъвто и труд да изисква, за да поддържаш нивото, от това няма никаква полза (освен приходите, които евентуално инкасира играчът).

Ти може да нямаш проблем с дейност, чийто единствен смисъл са приходите, аз имам. Коя от двете позиции е по-голяма глупост? Най-вероятно нито едното.

# 191
А, че аз казвам за мен само ко е е и какво мисля, за останалите - ясно, всеки си решава  Peace

Иначе те разбирам - за теб не парите са важни, а вътрешното удовлетворение. Добре звучи, аз също така мислех, но напоследък видях, че не е достатъчно  Wink

# 192
Прочетох само първите две страници. Не знам дали бих се обвързала, мисълта за често и дълго пътуваща половинка леко ме притеснява, от друга страна човек понякога приема и неприемливото.
Нямам чак толкова стриктни изисквания към това какво ще произвежда благоверния, уважавам хората, които не са мързеливи и са целенасочени  и умни. Пък дали ще измисля опаковки за кисело мляко, ще е дилър в хедж фонд, ще одитира министерства или ще преподава на студенти- все тая. Изобщо от всичките седем гряха най мразя ленноста.
Професионални играчи на покер не познавам, дилъри обаче повече отколкото искам, а нещата  ми изглеждат горе долу сходни ( с изключение на пътуванията).

# 193
  • n/a

Печеленето на пари обикновено е смислено.
Но има хора, за които не е достатъчно. И си
задават въпроса не само колко, но и от как-
во се печелят пари. Едни от най-доходните
бизнеси, знаем, са незаконните - проститу-
ция, нарко-бизнес ...
Повечето хора с лекота разграничават она-
зи работа, с която се създава нещо смислено
от онази, която не го прави.

# 194
Дефинирай "смислено" обаче, защото в проституцията очевидно има много смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт