Професия: играч

• 17 410
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Добре, че дребните канцеларски мишки и книжни плъхове не се замислят така върху философията на полезния труд, че много народ ще отиде по дяволите.

ами това и

Те се замислят и затова се депресират. Ужасно е да се чувстваш колелце в огромната машина. Или пълнеж на квадратче в организационната структура, напълно заменим пълнеж при това. Какво да се прави - индустриализация!

# 211
  • София
Да, както и канцеларският плъх се оказва много полезен, когато трябва да ти придвижи някакъв документ. Аз си представям нещата така - човек да не го е срам да каже на детето си какво работи и като при западняците, спокойно да може да отиде в училище и да разкаже за работата си. Определено боклукчията спокойно ще отиде и ще разкаже, че е полезен за обществото, а какво ще разкаже "професионалният играч на покер"?

# 212
На теория, Анди. На практика - ако едно дете каже във втори клас, че татко събира боклука - знаеш ли как ще го отнесе и дали ще има тежест да го наречем? Нещата са доста изкривени...

# 213
Професионалният покер е спорт  Peace
Също като снукър, дартс и прочее
В България си имаме и федерация по турнирен покер

# 214
Ми какво ще кажа- анализирам трендове, изчислявам вероятности и правя пари от това.

Тебе няма да те питам какво ще кажеш, ама можеш да си зададеш същия въпрос относно финансови анализатори, актюери, одитори, статистици, онези в ООН дето пишат доклади за световния и регионален пазар на наркотици..и така мога да изброявам до безкрайност

# 215
  • София
Да, и ти си професионален покерджия и отиваш в училище да обясняваш на децата полезността на занятието си. Само си го представи!

# 216
Айде, отидЕ:)

# 217
Да, и ти си професионален покерджия и отиваш в училище да обясняваш на децата полезността на занятието си. Само си го представи!

Определено предпочитам този вариант пред боклуджия  Laughing

# 218
Ми какво ще кажа- анализирам трендове, изчислявам вероятности и правя пари от това.

Няма ли да си каже истината - играя карти по нощите онлайн и ако спечеля - става купон  Joy ама ако загубя - играя още и още и може да фалирам  Joy

# 219
Това с професиите  и децата какво да ви кажа - моята професия е толкова неразбираема за децата, въпреки опитите ми да я обяснявам с думи прости, че предпочитам да не ми се налага да излизам пред класа. Поне като кажеш "играя карти" ще те разберат  Joy

# 220
  • n/a
Наскоро си припомних филма "Вътрешен човек".
За учения, който можеше и да си трайка по ви-
соките нива на тютюневата компания и хич да
не му пука ни за лъжесвидетелстването в изслуш-
ването за пристрастяването към цигарите, ни за
добавките в тях. Та, той е от онези хора, на кои-
то не им е безразлично от какво точно идват па-
рите.

О, Фей, и аз си нямам название на професията,
знам за какво говориш  Joy

# 221
  • Варна
Вили, иронизирах Андариел за това. Не стана ли ясно. И също - нямам нищо против такъв и да се ожени дори, дори и след 38 години.
Обществено полезен труд изпълняват наказаните от закона някъде и вероятно няма да ги допуснат в училищата да обясняват това.
Спомних си филм в който детенце обясняваше в училище как баща му е гинеколог.

# 222
Колко сте дълбокомислени само, а ма ако трябва да си храниш децата - ще ти дреме точно дали труда ти е общественополезен и ще продаваш цигари, ако се наложи! Егати лицемерието...

VG  Peace Просто вече ми става антипачино това отношение към работата...

# 223
  • n/a
Е, вилико, може и да не ти ден днес, на всеки се случва,
но приеми, че човек може и да има такава позиция без
да е лицемерен.

# 224
Да бе, приемам - половин форум с таз позиция  Laughing
В каква красива България живеем само, а вън - протести, що ли...

Общи условия

Активация на акаунт