Професия: играч

• 17 332
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
  • n/a
BirdsFlu, ще бъде ли много неделикатно да те помоля
да споделиш обяснението защо не харесваш покера?
(да, става дума единствено и само за твоето мнение)

Благодаря!

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 09:25 от Лоана

# 256
съвсем не е същото -
при бизнесът и шефът , и работникът печелят ,
докато тук печелят само последните във веригата , голямата маса играчи не само не печели , а  губи това , с което е започнала ,
все едно работникът не само да не вземе заплата , ами преди това да си плати , за да работи ,
Аз не бих го нарекла пирамидална структура ( друг е въпросът, че това, на което в България викаме пирамида по света се нарича Ponzi scheme- да връщаш парите на първия вложител, с това, което си взел от втория).
По скоро е на спортния принцип- победителят взема всичко, образно казано. Макар че в спорта си има различни слоеве да ги наречем, и един футболист спокойно може да си изкарва хляба и без да е Стоичков и да е помирисал големите пари, пък и нищо не е до гроб. Тенисистите също получават по нещо, дори и при загуби. А и ако човекът е оправен, като види че не става с игра, се захваща с нещо друго. При профи покера не знам как е, по дребните риби получават ли нещо.

# 257
BirdsFlu, ще бъде ли много неделикатно да те помоля
да споделиш обяснението защо не харесваш покера?
(да, става дума единствено и само за твоето мнение)

Неделикатно не, но тъй като темата не е за мен, а за конкретен казус, предпочитам за отговоря на лични.

# 258
Би ме привлякъл подобен тип, колко дълго ще съм с него е друг въпрос.
Но определено би ми бил интересен  Crazy

# 259
  • Пловдив
Признавам, че не прочетох цялата тема...
Има доста хора, които се издържат по този начин и не виждам нищо лошо. Преди известно време пловдивчанин спечели доста добра сума на турнир по покер. Това е много труд,  смятане, много бърза мисъл, хладнокръвие и голяма доза късмет.
ММ се занимаваше 3-4 год. с една спортна борса. Издържахме се от това. Стоеше на компа по 15-16 ч., ядеше пред компа, случвало се е да не  си говорим с часове.... Една секунда разсейване може да коства пари. В началото аз самата си мислех, че е лесно, ама хич не е. Зареждат се най-малко по 40-50 мача и всяка една секунда ти помниш къде, какво си сложил, същато време следиш резултати, картони и т.н. Успоредно с това има още поне 1 тенис турнир, там е още по трудно, защото коеф. се менят много бързо.
Това е занаят, като всички останали, но към практиката ти трябва голяма доза късмет.
ММ изкарваше доста добра сума, аз не работих...., НО засега всичко приключи, заради малоумния Закон по хазарта. Всички сайтове за залагания и покер се блокирани. Играта е, като котката и мишката.....ДКХ блокира достъпа до сайтовете, а те вадят огледални.... Спортната борса въобще забрани на българи да играят, блокират акаунти....и започваш да мислиш, какво да правиш. Никъде в Европа няма данък от 15% върху оборота, няма правила, по които сайтовете могат да вземат лиценз...., а за капак, като шеф, на комисията е завалията...

# 260
съвсем не е същото -
при бизнесът и шефът , и работникът печелят ,
...
дори само по нахакания тон , с който говориш , е ясно , че си много далеч от нещата ; )
...

При бизнеса, и шефа и работника залагат труд, но като станат от масата единият има само заплатата си (винаги е "на нула" без печалба и без загуба (а понякога и със загуба — неизплатени заплати)), а другият може да е в пъти по-богат (или по-беден) в зависимост от собствените си умения да ръководи фирма и не чак толкова от късмета (защото условията на пазара са същите и за конкурентите). Та, може би не съм толкова далече, колкото изглежда.  При хазарта, нищо не зависи от уменията на играча — където падне топчето, там е печалбата и нито математика, нито психология нито някакво друго умение на залагащият може да промени нещата в негова полза. При покера, винаги може да продължиш или да се откажеш (ако прецениш), докато при рулетката и ротативката, няма отказване преди да приключи играта.

# 261
човек , не се изказвай неподготвен ...

# 262
  • София
Бихте ли се обвързали с такъв човек? Бихте ли били спокойни, ако ваша сестра/приятелка/дъщеря се обвърже с такъв?

Бих се обвързала с такъв, ако месеци подред видя, че генерира стабилен доход, че харчи рационално и ако НЕ СЪМ финансово зависима от него.
Имам приятел, който играе покер и така си изкарва парите, един месец повече, друг по-малко, обожавам и него и жена му, но въпреки това покера ми се струва несериозна "професия".

# 263
При покера, винаги може да продължиш или да се откажеш (ако прецениш), докато при рулетката и ротативката, няма отказване преди да приключи играта.
smile3532 smile3532 smile3532

# 264
  • out of space
Бе за някои хора и Форекса е хазарт  Grinning

# 265
Бе за някои хора и Форекса е хазарт  Grinning
Ами то си е в някаква степен хазарт. Курсовете се движат понякога и заради фактори, които няма как да бъдат предвидени по никакъв начин. Всеки, който е учил поне мъничко по въпроса знае, че на първо място се диверсифицира, за да намалиш риска и от такива събития, и че краткосрочните флуктуации се изглаждат с по дълъг хоризонт, иначе казано чакаш да ти се падне по добра карта:)

# 266
  • планетата Земя
Не виждам нищо градивно в една такава професия. Някак за себе си не бих си избрала такъв мъж, пък ако ще и милиони да носи. Просто не ме кефи човек, който има акъл, а не го използва за нещо по-интересно от надлъгване.

# 267
  • Boston, MA
Интересно ми е какво мислите за борсовите агенти, те също са вид "играчи"?
Ама като кажеш "играе на борсата" по-различно звучи, нали? Wink

Ще кажа, че който употребява израза "играе на борсата" няма представа за какво говори.

# 268
  • София
И какво е? Една камара формули, хеджиране на рискове и т.н., и накрая историята показва друго - зъболекарите целокупно изкарват годишно и в дългосрочен план поне толкова, колкото най-успешният борсов играч, като се вземе предвид, че успешните борсови играчи с Ферари са малко и за кратко. Аз ви казвам да се жените за зъболекари, ама няма кой да слуша! Вие гледате играчите, защото са магнетични като лошите момчета, по които сте въздишали в пубертета!

# 269
  • Boston, MA
Щом ти казваш така, няма как да е иначе.

Добре, че нямам дъщеря, та да слуша от някоя леля за кого да се ожени, за да прекарва по 30 часа на седмица във форум. Поне кажи стани зъболекар, а не ожени се за зъболекар.

Общи условия

Активация на акаунт