Професия: играч

• 17 384
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
все пак покерът е с пирамидална структура - всички влагат , a печелят последните ...

# 241
  • В заешката дупка
Не са просто рискови професии, а занятия, които играят на тънката линия на изкушението и слабостта на човешката природа. Има нещо деструктивно в това, като да гледаш в бездната.

Кои изкушения и слабости на човешката природа, Андариел? Коя бездна? Да не би понеже някой е лекар, то той не може да бъде изкушен от пари, жажда за слава и пр. и да се впусне в безразсъдни, че и нелегални действия, само защото не умее да прецява рисковете, които поема?

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 20:33 от ЧеКа

# 242
  • София
Става въпрос конкретно за занятието по темата.

# 243
  • В заешката дупка
Пак да попитам кои конкретно слабости и изкушения на човешката природа, които са характерни само за това занятие.

# 244
  • София
Питай Гугъла и веднага ще ти излезе списък.

# 245
  • В заешката дупка
Питам теб. Гугъл нищо не казва за хора, които изкарват пари с пресмятане на рискове.

# 246
  • София
Какво има да обяснявам, това и ти го знаеш.Щом всички се правят на ударени, и аз ще се правя на ударена.

# 247
Andariel,просто това не е твоята тема, приеми го и move on Peace

# 248
  • В заешката дупка
Не се правя на ударена, Андариел. Задавам ти конкретен въпрос, на който ти не можеш да отговориш. Всеки, който следи темата и се е интересувал от въпроса, разбира защо.

# 249
  • София
Мога да отговоря, но не желая.

# 250
  • В заешката дупка
Щом казваш.

# 251
Да, и ти си професионален покерджия и отиваш в училище да обясняваш на децата полезността на занятието си. Само си го представи!
— Деца, аз разменям знания срещу пари — един вид същото, което правят вашите преподаватели, но доста по-платено. Сядаме на една маса хора с опит, и хора с пари. На сутринта, аз си тръгвам с парите им, а те с опит. Който учи, ще сполучи.

А ти върви ги мотивирай с продавачка в магазин и боклукчия.  Laughing

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 02:05 от гост22

# 252
все пак покерът е с пирамидална структура - всички влагат , a печелят последните ...
То същото е и с фирмите: едни влагат труд, други влагат средства, а накрая печелят шефовете, съдружниците и акционерите (да също така, тези губят и най-много). Проблема е, че някои хора не правят разлика между това да разчиташ изцяло на случайността (ротативка примерно, или зарчета), и това да разчиташ на собствени умения и образование (покер, бизнес, кариера). При втората категория, също  има елемент на случайност и залог (пари, време, име), но по-голямата част от влиянието върху крайният резултат е в ръцете на човека.

# 253
съвсем не е същото -
при бизнесът и шефът , и работникът печелят ,
докато тук печелят само последните във веригата , голямата маса играчи не само не печели , а  губи това , с което е започнала ,
все едно работникът не само да не вземе заплата , ами преди това да си плати , за да работи ,

дори само по нахакания тон , с който говориш , е ясно , че си много далеч от нещата ; )

едно предаване за едни от най-добрите ни покер играчи :

http://www.youtube.com/watch?v=79cAnSZGnvs

# 254
едно предаване за едни от най-добрите ни покер играчи :

http://www.youtube.com/watch?v=79cAnSZGnvs

Изгледах го, благодаря.
Изобщо, напоследък толкова много материали за покер и покер-играчи изчетох и изгледах, че вече мога да спретна средно голям доклад по въпроса  Crazy

Поне си обясних (на себе си!) защо не харесвам покера, и какво точно ме притеснява в цитирания в началото господин и връзката, която се заражда между него и моята близка дама.
Разбира се, те са големи хора и сами ще решат бъдещето си. Доколкото обаче се запознаха с моето дейно участие, ще ѝ изложа разумно моите аргументи за и против тази връзка, за да ми е чиста съвестта и да не се укорявам после, че съм премълчала мнението си.

Като цяло (въпреки някои обичайни залитания в лични нападки) мисля, че темата е полезна и се радвам, че не излезе кой знае колко от рамките на добрия тон. Благодаря и на хората, които не писаха в темата, но споделиха опит на лични.

Общи условия

Активация на акаунт