На море в Гърция 2013 - VII

• 69 522
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Mur, къде решихте за септември, още ли е в сила плана за Лефкада  Simple Smile
Днес говорихме с мъжа ми, навит е за Корфу, за 5-6 дена. Обаче на мен нещо ми се отщя след инфото за тунелите. А и не ми се губи ценно време в безсмислен път, като мога да си пия фрапето на някой плаж  Sunglasses

Та сега мисля варианти за по-лесно достижими острови, и освен Тасос и Амулиани, друго не ми ражда главата. И на двата не сме били, но сякаш Амулиани си го представям по-спокоен, с по-малко тълпи сърби и българи - става дума за времето около шести септември...

ragazza, вие решили ли сте къде ще бъдете на Амулиани?

# 286
  Tаис, преди две седмици бяхме на Амулиани. Там се запознах с една гъркиня и тя ме попита какво празнуваме ние българите на шести септември. От няколко години на островът точно около тази дата винаги пристигали много българи. Даже ми каза, че нейна приятелка, която държи хотел там отсега имала резервирани стаи за този период. Та не знам колко ще спокойно там.
Лично аз всяка година по това време съм била на Халкидики и винаги е било фул. Все български регистрационни номера и тук там за разнообразие някой сръбски. Чак човек започва да се чуди къде се намира  Laughing

# 287
  • София
Tаис, на Амулиани има разкошни малки, сладки плажчета, но е микроскопичен като размери и е много близо до сушата. В този смисъл самата идея, че си на остров, поне при мен се губи. Тасос е повече остров - кеф ти селища, кеф ти плажове, има какво да се обикаля. Е, много зависи какво повече обичаш, ако е плаж - Амулиани, през септември и времето вероятно ще е по-добро. На Тасос сезонът приключва по-рано /поне така съм чела/. Наскоро писах, миналата година бяхме за 6-ти септември и беше хладно, плажувахме, но на детето определено му беше студено и не искаше да влиза във водата. За мен Корфу руулира, така да се каже на чист български  Laughing, пътят /вече/ не е тежък, но се губи един ден.

# 288
  • София
Та сега мисля варианти за по-лесно достижими острови, и освен Тасос и Амулиани, друго не ми ражда главата. И на двата не сме били, но сякаш Амулиани си го представям по-спокоен, с по-малко тълпи сърби и българи - става дума за времето около шести септември...
Миналата година морето ни беше съвсем в началото на Септември, на Атон. На 4-ти отскочихме за един ден до Амулиани и истината е, че бяхме предимно българи и малко гърци, така че ако не искаш българи - може би не е там мястото.
Иначе тази година решихме да сме на Амулиани през цялото време - пак в началото на Септември, преди няколко седмици резервирах и стаите.

# 289
  • София
Благодаря Таис ще пиша на дамата.Бабата отпадна преди малко ми казаха че в реното 19 нама как да ни пуснат толкова хора на границата Cry жалко .

Не знам кой гледа за броя пътници, но никой не може да забрани на някой от възрастните да мине пеша през границата. Виждала съм безброй пъти пешаци, особено на турската граница.  Laughing Хем на турската граница има неутрална зона за ходене, а на гръцките вече няма. Но ако по закон хората не отговарят на броя места в колата е възможно ако ви спрат полицаи да си имате неприятности. На нас досега не ни се е случвало да ни спрат полицаи, а имаме доста пропътувани километри в Гърция.  Wink

# 290
  • София
Момичета, благодаря ви за информацията   bouquet  bouquet

Значи и на Амулиани е доста населено, а аз наивно си мислех, че по това време ще сме ние и тук-там някой друг заблуден. За нашествието по Халкидики около 6-ти знам, нали миналата година на Сикя в един момент в хотела бяхме само бг коли  Simple Smile За Вурвуру да не горим, там бяхме след десети септ и пак бяхме основно българи  Joy

ижинка, а къде ще сте на острова - ако не е тайна, разбира се  Peace

Не знаех, че на Тасос сезонът свършва по-рано, и че става доста хладно  Thinking

# 291
  • София
...
ижинка, а къде ще сте на острова - ако не е тайна, разбира се  Peace
Ето тук резервирах - надявам се, като условия да е прилично. Нямам кой знае какви големи изисквания към мястото, предвид че ще го ползваме само за спане, най-важно ми е да е чисто и спретнато.

# 292
  • София
Ижинка, изглежда чудесна къщата, да си изкарате супер  Hug  Simple Smile

# 293
Tаис, Лефкада си остава вариант Б, а план А още не е много ясен. Искам и на планина у нас да отидем преди това, умувам дали да не съчетая Родопите с Гърция, изобщо няма яснота по въпроса.
Ние сме били на Тасос около 22.09 и беше страхотно време - приятно слънце, много топла вода, така че е въпрос на късмет. 

# 294
Таис, защо толкова те притесняват тунелите? Ние дори ги чакахме  Simple Smile Дъщеря ми ги броеше и въпреки че и става лошо, не се почувства зле. Е, навръщане заяви, че тунелите са досадни - детска му работа.
За Корфу 5-6 дни са наистина малко, поне за нас. Но вие си знаете най-добре! Може тази година да отидете, но бъдете сигурни, че ще искате да повторите  Wink Аз също не изключвам някой път да се върнем...след като посетим другите мечтани острови, разбира се  Sunglasses

# 295
  • Варна, морето и сините вълни!
Очертава се да пътуваме с кола за Тасос. Колата има теглич, а аз имам някакви спомени че имаше някакви забрани за коли с теглич в Гърция. Има ли такова нещо?
Дете на 11 и 7 в столчета ли трябва да пътуват?

# 296
  • София
Mur, времето през септември наистина си е до късмет. Миналата година на Сикя духаше ужасно силно, после в Агиос Николаос времето беше супер, а накрая във Вурвуру последните два дни не спря да вали. Иначе комбинацията Родопи+Гърция звучи интересно  Simple Smile

kattrin, за мен тунели и всякакви подземни съоръжения са голям проблем. По тази причина и никога не съм се качвала на метро, няма и да се кача, та ако ще и да го прокарат до входната ми врата  Rolling Eyes Получавам панически атаки ако изкарам по-дълго от няколко минути под земята. Мога да изтрая няколко тунела, и то ако са кратки. Но 60 броя, и то някои от тях дълги по няколко км - абсурд.

Mimito, виждали сме доста коли с тегличи из Гърция, и сега тези две седмици пак видяхме. Мисля, че ако е фабричен - няма проблем. Както и с тъмните задни стъкла, нашите са такива на колата, проблеми не сме имали  Peace

# 297
......Дете на 11 и 7 в столчета ли трябва да пътуват?
Моя син е на 8 и пътува тази година без столче, защото иначе му опира главата в тавана на колата  Mr. Green

# 298
Здравейте, ненадейно се оказа,че на 2-ри заминаваме за тук, брат ми се раздели с приятелката си и имаше платено капаро, и да не замине зян тръгвам аз с детето...

http://www.zografoshotel.gr/video_en.html

Някой да има отзиви, страшно съм резервирана от сайта, който разгледах на хотела... Rolling Eyes Изглежда чистичко самия хотел, ама много мъничък, и плажната ивица пред него, където са чадърите, толкова тясна и нагъчкана... newsm78 Никога не съм била в Катерини, бихте ли ми казали има ли хубави плажове , забавления за деца, градинки, големили са разстоянията, за да знам има ли смисъл да нося количка/ние не ползваме от есента, но ако трябва много да се върви пеша няма да издържи младежа  Grinning

# 299
И още едно питане, две са всъщност де... Wink

До сега в Гърция сме ходили само 2 пъти, и то в студия, без включена храна, сега имаме закуска и вечеря, бихте ли ми казали дали мога да се надявам на супички за детето да има...и достатъчно разнообразна ли е храната като цяло в тези пакети?

И още - местенцата за хранене много ли са скъпи, ако седнем на обяд примерно?

Общи условия

Активация на акаунт