На море в Гърция 2013 - VII

• 69 449
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Little wingels Ето и другият хотел, намерих си снимките:
Lesante, Tsilivi

Един сравнително нов хотел

Не много голям, луксозни стаи, прекрасен басейн

Добра кухня, хубав ресторант и уютен бар

За съжаление, наистина не е на плажната ивица, няма и собствен плаж, около хотела изглежда така:

Центъра на селището е на 10 минути пеша.
Около хотела е малко пусто, но спокойно.

Труден избор за теб..............

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 15:53 от Bled

# 421
Здравейте!
Искаме да отидем на море в Гърция през септември(първата половина), но съм отчаяна вече от невъзможността да избера хотел.
Към момента съм се спряла на 3
http://www.booking.com/hotel/gr/blue-dolphin-metamorfosi.bg.html … ash-blockdisplay4

http://www.booking.com/hotel/gr/krotiri-resort.bg.html?aid=35702 … 8541dd8973;dcid=1

http://www.booking.com/hotel/gr/blue-dream-palace.bg.html?aid=35 … 8541dd8973;dcid=1

Бихте ли ме посъветвали от позицията на опита ви кой е най-подходящ? Аз съм ходила само два пъти в Гърция, отдавна и съвсем за малко. Ще сме двама  възрастни, с дете на 2 годинки, ще пътуваме с кола.
Ако имате и ваши предложения, за хотел, 3-4 звезди, в по-близката част на Гърция, също бих ви била много благодарна.
Кои изобщо са най-добрите части на Гърция като плажове и море, а и климат?

Държим най-вече на прилична храна и близък хубав плаж. Ще ни е по-удобно на полупансион или ол инклузив, въпреки, че съм много предубедена.

# 422
  • София
аз имам впечатления от blue dream palace- добър е хотела. Peace
На тасос препоръчвам Macryammos bungalows- супер е плажа, храната, спокойно е и има голяма територия и зеленина в района на хотела. Има и нещо като зоо парк в хотела и е интересно за децата, също е много близо до ферибота Peace

# 423
  • София
Хеликаза, от изброените хотели сме почивали само в Krotiri. Писала съм отзиви в предните теми. На мен много ми хареса, но ако обичате хотели в населени места и с много забавления - не е за вас. Мястото е спокойно и безлюдно. На пръв поглед плажа исглежда каменист, с 2 реда шезлонги и чадъри. На 2-рия ден открих, че на 20-30м. встрани от шезлонгите морето е супер - с дребен пясък, плитко, чисто. Хотелът има 23 стаи, наоколо има и частни вили. На плажа обикновено бяхме около 15-20 човека. В хотела има 3 басейна, обикновено бяха празни. Чувствахме се все едно сме в частна вила. Храната не им е най-силната страна. Вечерята беше по меню, от което избираш между 2-3 неща, но пък всичко беше прясно и вкусно. Терасите са огромни поне 10-15 кв.м.

# 424
Bled, чудесни снимки!  Peace Точно както бях разбрала, Lesante се намира в нищото.  Simple Smile
Първоначалният ми избор беше новият Aqua Bay Hotel (съседен на Planos Bay), но за съжаление няма места за моя период. Тези двата хотела, които коментираш, бяха евентуален алтернативен избор, понеже са хотели от същата категория, за съжаление само на хартия, а са по-скъпи от Aqua Bay. Който и от двата да бях избрала, щеше да е с компромиси.
В крайна сметка се отказах от резервацията, защото не ми харесва никой от останалите хотели по програмата. Благодаря ти за помощта още веднъж!  Hug

# 425
Много ви благодаря за помощта, безценни сте!

По отзив на приятелка се появи още един хотел, на двойно по-ниска цена, полупансион, храната била много добра, с малко компромисен плаж
http://www.booking.com/hotel/gr/xenios-zeus.en.html?aid=311984;l … bgCFYNe3godgD4A4Q
Просто изобщо не съм наясно с тази част на Гърция, ходила съм веднъж на Катерини Паралия и веднъж на Корфу....
От горните, сякаш и за мен Кротири е по-добрият вариант, заради възможността за суит...

# 426
Bled, снимките, които публикуваш, наистина ли са личен архив? Питам най-добронамерено.

# 427
  • София
Ina_22
Аз също съвсем добронамерено отговарям, въпреки че въпроса е странен. Ами на кой да са тези снимки ? Би трябвало да се знае, че това е най-лесното нещо, да бъде доказано. Всички снимки си имат собствена идентификация и ако бяха на някой друг, той отдавна да е писнал, или модераторите да са ме уличили в това. Няколко пъти казвам, че снимките са направени не само от мен, а от моето семейство, с нашите фотоапарати. Не мога само аз да снимам, трябва и мен да ме снимат. Ако много държиш, аз до всяка моя снимка показана тук, мога лично да ти изпратя друга снимка, от същото място на която ще има и някой от моето семейство. 
Задават ми десетки въпроси ежедневно, едва смогвам да отговарям, където мога и имам време за по-нагледно слагам и снимки. Честно казано много въпроси подминавам, поради липса на време, също и още хиляди снимки съм имала възможност да покажа, но от къде време да се обработят и да се качат. Ако успея да го направя, тогава какъв ще е въпроса?
Тепърва ще показвам нашите снимки, защото те са хиляди и много хора им се радват, други не го показват, но се възползват. Казах, проверете ги, качвала съм и на други места, но винаги са наши. Качват се наистина чужди снимки, в това няма лошо, те също са в помощ, но аз качвам само наши снимки и се гордея с това. Пишех личен архив, защото са си мой, вече се разбра, че не качвам чужди и спрях да пиша.
Съжалявам, че трябва да се пише всичко това, да давам отчет, да спамя, но един път за винаги нека спрем да търсим под вола теле, няма да намерим.
Упрекваха ме в какво ли не, напълно безпочвено. Или докажете нещо, или не си губете времето, оставете ме да бъда в полза на хората.
Какво искате да спра да пътувам, да не снимам, да не пиша или да не дишам, не няма да стане, защото повечето от вас искат точно това и аз го правя с чиста съвест и желание.

И за да не е спам, ето малко снимки от нашите, личен архив:

Kilini

Kalamata

Itaka

Loutraki

Поздрави, не се сърдя, не съм дете, но задавайте въпроси като всички останали, пропускайте излишните.

# 428
Публично тогава се извинявам за неуместния си въпрос!

И за да не е спам, остават шест дни до Лефкада! Или до там, докъдето ни отведе моментът. Нямаме резервации, нямаме точен маршрут, но имаме голямо желание да прекараме 7-8 дни в Гърция. Засега проекто маршрутът е Лефкада, Метеора, Солун, за последното аз много държа.Но ако прекалено много се влюбим в Лефкада, Метеора може и да отпадне за някое по-хладно време и един по-добър период. Simple Smile

Поздрави,

п.с. Блед, отново извинявай за тъпите въпроси, но съм си проста скептична българка.

Хубаво лято, момичета Simple Smile

# 429
  • софия
Каква е драмата с тия снимки, не разбирам  newsm78
нито приличат на професионални снимки, какви да са освен личен архив  newsm78

имам потвърдена резервация за Лефкада  Party
Ина, на вас приятно изкарване, ще чакам разказ за острова  Peace

# 430
  • София
Няма драма shhhh... , всичко е наред, благодаря ти.
Ina_22 и аз се извинявам ако съм прекалила.
Желая всичко хубаво при това прекрасно пътуване, дано имате време за всичко........

# 431
  • София
И аз да дам един кратък отчет. Отседнали сме във Вурвуру http://www.akti-psarogiannis.com/. Някой беше писал ,че тук морето е като езеро. Има доза истана ,но плажът пред нащата къща е перфектен за малки деца и за това тук е пълно с такива. Водата е плитка,липсват камъни,но през няколко къщи, нещата вече се променят. Няма никакви вълни,само излизащите или прибиращи се лодки правят мини вълни.Плаж почни няма или изобщо липсва,във водата има камъни. Има 2 дървета на самият плаж,които през деня осигуряват перфектна сянка и чадъри са излишни. Много им се радвам на дърветата,защото тяхната сянка и прохладата под тях ,не може да се сравни с тази на чадъра. Стаята в къщата е добре оборудвана,през 2 дни чистят,на 3-тия сменят чаршафи и кърпи. Ходихме до Кариди Бийч,за него бих казала не е лош,но става пренаселено,красив е заради разположението,има тясна плажна ивица,колкото да се сложи по един чадър,само в средата е по-широко.Камъните от едната страна са красиви и си заслужава да се пошляеш по тях,в морето доста навътре е плитко,пясъкът е много фин и бял,но аз не бих издържала там,може би защото се разглезих от сянката на дърветата.Бяхме се разположили в тясната част,зад нас имаше висока дюна,като стена,не ми стигаше въздух под чадъра и бързо се прибрахме.

# 432
  • софия
колко струва бензина в Гърция в момента?

# 433
  • София
колко струва бензина в Гърция в момента?

shhhh... Можеш да следиш цените на горивата тук, актуализира се непрекъснато, тези са от днес:
http://dvigateli.info/fuel_price/

# 434
Записвам се иаз в темичката. Много е полезна, благодаря!
Тази година пак сме в Гърция, цял катун. Освен нашето четиричленно семейство ще водим със себе си и свекър ми исвекърва ми. Едно, че те са пенсионери и почивка не могат да си позволят и две, че ще помагат за двата изтребителя та и ние малко да си починем с мъжа ми. В тази връзка търся апартамен или студи или бунгало...Нещо с 2 ста, кухня, което да ни побере всичките. Пуснала съм няколко мейла и чакам отговори, бюджетът ми обае е ограничен. Тавана ми е 65 евро на ден. Ще отседнем 10 дена. Та ако някой има идеи за читави бунгала или нещо подобно да свирка. Сега отивам да чета линковете от първа страница подробно и сигурно пак ще съм с въпроси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт