На море в Гърция 2013 - VII

• 69 467
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не мисля,на Корфу не е ветровито Wink

# 121
  • София
На север е подходящо за сърф, на северозапад излиза силно течение с вятър следобед, но не зная как е в началото на септември. Студено течение на северозапад си има постоянно.

# 122
Привет, да се запиша. Параход, благодаря   bouquet
Направо събудихте любопитството ми. Може ли пак (ако е удобно) да кажете за тахана. Разбрах, че по веригите магазини го продават. но как да го позная? Какво представлява опаковката/ бурканчето? По сладкарничките им дали го продават?
Ето всички видове:
http://www.haitogloubros.com/en/products/tahini.htm
Аз го намирам в Масутис.
има и на безмитния на Кулата, както и на щанда с био храните в Карфур София, а може би и не само там. Аз тормозя мъж ми да го яде (самостоятелно и като притурка към ястия), защото има висок холестерол, но и според двама ни е голяма гадост - разни хора , разни вкусове  Grinning.

Предполагам говориш за натуралния вкус. Ние се превъзнасяме по този с какото, а аз лично много харесвам и тези с мед и портокали.  Peace

Не е кафявия тахан(който е най-полезен, но и ужасно горчив), от светлия е. Но въпреки всичко е достатъчно полезен и вкусен.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 16:44 от Анонимен

# 123
Здравейте,
Нова съм в темата, харесали сме един хотел MEDITERRANEN VILLAGE DE LUXE and SPA - Олимпийска Ривиера, моля ако някой е ходил да сподели мнение.
Благодаря   bouquet

# 124
Таханите за мен са голямо попадение и съм ви благодарна за което   bouquet!

# 125
  • София
Островът е толкова малък, че няма смисъл да се търкаля кола дотам, за да оскъпява пътуването, аз бих отишла с ферибота "пеша", както съм правила и с други по-далечни острови, де Wink

И аз много пъти съм си мислила за такова "пеша", но как стои въпроса с продължителното паркиране в Пирея, а също и във Волос? Със сигурност има пристанищен паркинг, но има ли вероятност да е препълнен и да няма места и от какъв порядък са цените?

# 126
В Пирея винаги сме пристигали със самолет, така че не е ставало нужда от паркинг.

Във Волос за съжаление пристанищният паркинг е платен (за разлика от много други по-малки градове и острови, където винаги има безплатен общински парцел в близост до пристанището), досега не съм открила там начин за дългосрочно безплатно паркиране, въпреки че на краткосрочното съм му хванала цаката.
От друга страна, пак във Волос има добре работещ градски транспорт, така че не виждам защо да е невъзможно да се намери място някъде в периферията. Иначе въпросният платен паркинг на порта, когато съм го виждала, е бил 90% празен.

А ето това са паркингите в Пирея, но те ще са скъпи. Пак са варианти - градски транспорт и паркиране другаде, дори на платения паркинг на летището (има директен транспорт летище-Пирея, без да се минава през града, макар да е по-бавен отколкото този през центъра).

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 17:16 от Параход

# 127
 И фериботите до малките острови са не много сигурни. И информацията за тях е по-оскъдна.  Разглеждах Самотраки, коли под наем не ми се отдаде да намеря там. Не е възможно да няма, ама....

# 128
  • София
Аз все живеех с идеята,че Крит е най-южния гръцки остров Rolling Eyes.Пусто невежество!И супер тема и супер Параход -все научавам нещо.  bouquet
Я кажете нещо за идеята на мъжа ми за другата година  Laughing-почивка в Крит и междувременно екскурзия до Санторини.Според вас добър вариант ли е или отделно да се посети Санторини?
Всъщност на мен най-голям проблем ми е пътуването -от Пирея ферибота минава край други острови и като виждам суша ми е по-спокойно,че дългите дестинации по вода не са ми любими.
От Крит като четох се пътува по два начина за 3.5часа или 6 часа,но никаква суша не виждам между Крит и Санторини.Някой да е минавал с ферито между двата острова?Има ли междинни спирки и суша някъде?

# 129
  • София
Параход, благодаря!  Hug

Инка, мисля, че миналата година Дечи отидоха до Санторини за един ден и беше доволна. Ние решихме, че и без това 1 седмица е твърде малко време за Крит и не бива да губим цял един ден, който също е крайно недостатъчен за разглеждане на Санторини. Виж, ако разполагате с повече време могат да се съчетаят. Имай предвид, че билетите от Крит до Санторини бяха доста скъпи, особено за бързите фериботи, които са за пешеходци.  Wink

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 17:42 от Тaня67

# 130
Нищо няма между Крит и Санторини, само вода Simple Smile
Впрочем, така на око разстоянието между тези два острова не е чак много по-малко, отколкото между Атина и Санторини.
Фериботът от Пирея е по-бавен обаче, защото минава по заобиколен маршрут и спира на много острови (Сирос, Парос, Наксос, Иос, има и разни други варианти).

# 131
Защо лодка, Лефкада се стига по суша Simple Smile

Щото много ме бива с географията, затова ( не съм обърнала внимание )... Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 18:18 от комикс

# 132
  • София
Аз все живеех с идеята,че Крит е най-южния гръцки остров Rolling Eyes.Пусто невежество!И супер тема и супер Параход -все научавам нещо.  bouquet
Я кажете нещо за идеята на мъжа ми за другата година  Laughing-почивка в Крит и междувременно екскурзия до Санторини.Според вас добър вариант ли е или отделно да се посети Санторини?
Всъщност на мен най-голям проблем ми е пътуването -от Пирея ферибота минава край други острови и като виждам суша ми е по-спокойно,че дългите дестинации по вода не са ми любими.
От Крит като четох се пътува по два начина за 3.5часа или 6 часа,но никаква суша не виждам между Крит и Санторини.Някой да е минавал с ферито между двата острова?Има ли междинни спирки и суша някъде?
Да, ходихме миналата година от Крит до Санторини за 1 ден. Пътят до там с Flying cat е 2 часа. Всъщност ние пътувахме от Ретимно и май беше малко повече - около 2:30ч. От Ираклион е малко по-бързо. Цената е доста висока и не знам дали си заслужава много. Нещо от рода на 120 Евро на човек с включени екскурзии с автобус на Санторини. Голямо препускане падна, но на мен ми хареса като цяло. Друг минус е, че се изсипва целия кораб на острова и едва можеш да се разминеш по тесните улички от хора (въпреки че беше след 15.09.) Просто нямаше как да сме толкова близо до Санторини и да го пропусна...
Като бяхме на Крит мислех да отидем и до Гавдос, но не остана време. Пък и не го бях проучила и нямаше какво да ме дърпа натам. От южната част на Крит си има фериботи до Гавдос, но не знам дали щеше да ни стигне един ден за пътя до там и обратно. Въпреки че няма невъзможни неща. Успяхме да отидем до друг мъничък остров южно от Крит - Хриси айланд, да плажуваме там до след обяд и да се върнем вечерта в Ретимно.

# 133
И аз много пъти съм си мислила за такова "пеша", но как стои въпроса с продължителното паркиране в Пирея, а също и във Волос? Със сигурност има пристанищен паркинг, но има ли вероятност да е препълнен и да няма места и от какъв порядък са цените?

Таня67, оставяли сме колата на многоетажен паркинг на круизния порт в Пирея.
Беше нещо от порядъка 17-18 евро на ден. И беше почти празен.
Във Волос също има открит платен паркинг на пристанището.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 18:52 от phile

# 134
  • София

Таня67, оставяли сме колата на многоетажен паркинг на круизния порт в Пирея.
Беше нещо от порядъка 17-18 евро на ден. И беше почти празен.
Във Волос също има открит платен паркинг на пристанището.

Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт