домакини-първи сезон/шестнадесети епизод/късметлийски

• 34 388
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря на всички ви за куража   bouquet

# 121
Реших да направя крем за него и хващайки пликчето с нишестетето ми избухна в ръцете  ooooh! цялата кухня може да си представите на какво приличаше, а аз представлявах само две мигащи очи, нищо друго не се виждаше от нишесте  Joy трябваше някой да ме снима за най-смешните клипове.

Joy Joy Joy Ох, извинявай, ама си го представих! hahaha hahaha

Ама къде я гледате Лус?  newsm78 В албума не я виждам...

# 122
  • София
Аз съм в общия накрая почти

# 123
  • при късмета
Смърфи смешно си беше  hahaha
снимките на Луси са в общия албум, този с мармозетките на корицата, последните.
Коконче такива дъждове се изливат в София всеки ден, че стана като при Смърфи, следобед по график.
Наводнения стават.Вчера се прибрахме от Витоша точно преди дъжда, днес като се прибирахме вече беше валяло. За 2 часа нищо не се беше оттекло и все едно беше спряло току-що.Там където бяхме не валя. newsm52Тия дъждове ги пращам, ама веднага
Вио къде се губиш?  newsm78
Аз с ходенето по пижама съм решила проблема, като не слагам ни пижама, ни нощница.

# 124
Мацки хелоу отново.Реших да се включа ъген.По повод Коконка-много ти се кефя.искам и аз близнаци-въпреки,че ще е доста трудно.И от финансова гледна точка и от към психическа.Ама си е чудно чувството-грижиш се за 2 живота,даваш всичко от себе си,за тяхното добро..ох размечтах се...

# 125
Мама Коко, аз също бях на доктор, ама накрая се излекувах сама! Инфекцията мина с Тридерм-а за дупето на малката и температурата спадна.
Кака Дака честито! Ще се справиш!
Смърфи, почивай, не се натоварвай! Риваноловия компрес смъква отока, но много цапа.
Марче, ще взема да проям сладко покрай теб! Така ги описваш нещата, че ми се преяжда!
Дарил, не ти е лесно, ама пази се! Детето ти е най-важно, не позволявай да става свидетел на грозни сцени.
Не му позволявай на твоя да те тормози и унижава!
Лека нощ, момичета!

# 126
  • Пловдив
Привет, дами!
Ние бяхме на мач днес....От кой отбор си? От Ботев Пловдив!
Гледахме, пяхме, викахме и се радвахме! Но емоцията от Бургас е неповторима! Така искам в четвъртък пак....
Сега по ред на номерата.
мама-коко, благодаря! Не ми се сърди, но като четох за нишестето много се смях.
Kaka Daka, ще се справиш! Аз почти на майтап записах преди 4 г. и сега имам 1 семестър и живот и здраве Май държавен изпит. После искам магистратура или втора специалност, но ще видим. ММ нещо мрънка.
Смърфиетка , да минава....
daryl hana, извинявай и аз бая го насметох твоя убавец, ама....Ти до колко работиш вечер?
titi888, и аз така мога цял ден да се мотам по пижамка.
Валенце, като направиш сладкиша във фейса да изплакна очи, ако е по-лесно може и рецепта да напишеш, ако искаш. Simple Smile
Хортензия Мушкатова , така де и ти си човек. Аз като един егоист, докато не си мина процедурата по кафето нищо не правя. Ако ще света да се обърне първо кафето и фаса и после всичко останало.
marche14, ти за горното ще ме разбереш. Wink Я сега кажи туй шоколадово суфле лесно ли се прави? Може ли рецептата? Четох, че сладка правиш....Браво,
Фортуна, и на мен ми е мъчно за Мари.

Някой да пропуснах.....съжалявам не е умишлено. Hug Hug Hug

Мари, не знам, какво да напиша или по-точно не знам, как да помогна.  Cry

# 127
  • София
Марче, и аз да се отчета, и без това тъкмо си мислех за теб, докато разглеждах шоколадовата ти книжка. Heart Eyes Хвърлила съм око на сладкиша с круши, ти прави ли го вече?

Отчети се душа, само ние с теб коментираме сладкиши. Не, не съм го правила, но ти ми обърна внимание и скоро ще го направя. Защо съм го пропуснала... newsm78. Но  ти обръщам внимание на "Шоколадов сладкиш с лешници" - перфектен. Няма брашно в него, а само смляни лешници. Много фин. Обичам такива сладкиши без брашно. То, Вале да ти кажа, че в тази книжка всичко е добро...много масло, много шоколад и хубаво какао. Как няма да станат хубави.  Simple Smile
Аз да ви се отчета, че всичко мина по мед и масло.  Simple Smile Всичко се изяде, но обрах точките с шок. суфле. Сервирах го горещо с топка сладолед. Вале, направи го, моля ти се!!
Измих, подредих и сега почивам.
Хортензия, винаги за теб ще направя нещо вкусно, ще започнеш да си хапваш  и сладичко.  Simple Smile Ще ти хареса, вярвай ми.
мама-коко, наистина се засмях. Представих си картинката.

Аз с ходенето по пижама съм решила проблема, като не слагам ни пижама, ни нощница.
Е....гола ли ходиш цял ден  newsm78. Те, това ми е непонятно...ми, ще те видят съседите...пък после мъжете виновни. Grinning
Сега пуша една цигара и си лягам. До края на година гости не щА повече. Уморих се.
Лека ви!
пп Ваничка, много си спортна.  Simple Smile Сега те прочетох. Това суфле става за 20 мин и се пече точно 8 мин. по часовник. Това му е цялата работа. Ако искаш ще ти пусна рецепта, но знай, че е с доста масло, шоколад и яйца.  Peace
А, за онова  за цигарката и кафето сутрин.....напълно те разбирам. Сутрин не излизам, докато този ритуал не мине.

това е изпеченото и

когато се разчупи отвътре трябва да е течно.

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 01:44 от marche14

# 128
  • Пловдив
marche14, пускай рецептата!( утре, че сега е късно)
Малеееее много вкусно изглежда...хич ням да ни се опре.

Вио, къде се изгуби? Кога ще излязат резултатите?

# 129
Мислех, че по туй време всички спите, пък то...
Аз нещо съм се повредила напоследък, не мога да заспивам. А и това пълнолуние сега...
Марче, Марче, сега само сладко ми е в главата! Сякаш на езика си усещам вкуса на домашен течен шоколад от преди 89-та. Ако някой ми каже рецептата, ще го нацелувам. Излизам за фас и заспивам, обещавам!

# 130
  • София
Не мога да спя, затова ти пускам рецептата, а и утре не зная, къде ще ме отвее вятъра....
Шоколадово суфле за 8 бр.
Скрит текст:
Трябва да имаш малки форми, но не като за крем-карамел. Малко по-големи. Ако нямаш се продават подобни от алум. фолио. На мен ми свършиха прекрасна работа. Струват около 1.50 - 2.00 лв. за 6 бр.
200 г натурален шоколад. Ползвам кувертюр.
200 г масло
7 бр яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г какао
мазнина за формите /масло/
Пече се на 230-240 градуса, задължително!!! Точно 8 мин. Нито по-малко, нито повече!!!! По часовник!! Сладкиша се поставя в горещата фурна.
Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня. /Тъй като го правя няколко пъти, а и други такива подобни сладкиши, вече не го разтопявам на водна баня а на много слаб котлон./ Разбъркваш го .
Яйцата + захарта се разбиват с миксер до побеляване и ....така нека да се втвърдят даже. Става една пухвава смес и удвоява обема си. Прибавяш шоколада на тънка струйка, след това брашното и какаото. С миксер на слаба степен ги смесваш.
/ 8 бр формички добре ги намасляваш и напълваш с тестото. Изпичаш.
Това е.  wavey

# 131
Аз пък се наспах рано рано.За 1път да заспя в 10 и Мм ме събуди.Видя каква съм умряла и вика спи спи. Joy
А Марче да си гледат.Пердета имам само в спалнята.Кухнята е без щори и пердета.Но то няма такова нещо като в бг.Навряни блок до блок.
Забравих какво ще пиша.

# 132
  • София
Марче, аз го правих суфлето отдавна, ама нали нямам форми специални за него, та го правих в тава. Беше страхотно на вкус, но съм убедена, че във форми ще е по-добре. Ще трябва да си купя, ама то едно ли е за купуване да му се невиди.
Сладкиша с круши  е тази седмица на дневен ред, да видим кога. Днес имам ходене по доктори за каката, документални работи, бюрокращина...никога не свършва тя при хората със здравословни проблеми.

# 133
Добро утро, дами! Днес вече стъпвам и затова ви сервирам кафенце.

Марче, дали не остана малко суфле и за нас, ей така да си подсладим кафенцето? Да знаеш това ми е любимият сладкиш, ама дъъълго време ще го гледам през крив макарон, заради диетата и т.н.

# 134
Добро утро, приятелки!
Минавам да ви пожелая приятен ден, че имам задачки-закачки... Моля Марчето да ми извини отсъствията. Ще се подмажа достойно и подкуп солиден ще има  Mr. Green 
Прегръщам ви всички!

Общи условия

Активация на акаунт