Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са темите, обсъждани във форума?
Защо бебето ми пие по-големи глътки, когато е минало повече време от обичайния му интервал?
Какво да правя, ако кърмата почти е спряла и бебето не яде нищо?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са темите, обсъждани във форума?
-
Защо бебето ми пие по-големи глътки, когато е минало повече време от обичайния му интервал?
Когато вашето бебе пие по-големи глътки след по-дълъг от обичайния интервал, това може да означава, че е много гладно или жадно. В такива случаи гърдата може да съдържа повече мляко, което сигнализира на тялото ви да произвежда повече. Освен това новородените бебета често имат нужда да сучат по-често от 3 часа и кърмата се усвоява много по-лесно и бързо за около 30 до 90 минути.
-
Какво да правя, ако кърмата почти е спряла и бебето не яде нищо?
-
Какво означава, когато гърдите се усещат пълни или напрегнати след по-дълъг период без кърмене от една гърда?
-
Какво да правя, ако кърмата ми намалява?
Търси баланса. Ти си я познаваш - виждаш, кога се разврънква, кога мърка, а кога наближава истерични състояния. Прехвърляй я по коремче, люшкай я, масажирай, прави й муцунки, говори, пей, абе прилагай различни трикове, ако я видиш прекалено разстроена. (Аз имам едни приятели, които си държаха - таткото предимно - бебето почти постоянно легнало на ръката по коремче. Мисля, че позата се казваше "висящ тигър" 

Неспокоен е, проплаква, върти се, червенее, пъне се...Няма спане, няма успокояване
Тая нощ ММ, вече на ръба на нервна криза, отиде за Еспумизан. За щастие това веднага го успокои, та успяхме да поспим. Тревожа се , че пак ми намалява кърмата. Аз съм от хората, които ако малко не си доспят веднага се разболяват, отслабват, да не говорим за кърмата...Забелязвам, че като се наспя си имам обилно. Но това скоро няма да се случи, така че днес ще питам педиатърката дали да дохранвам