В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 538
  • 719
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз така мисля.Сандалче.Само,че ми е доста трудно да я гледам как се раздира от рев.Днес ще съм малко по-строга пък да видим.

Гифтче, не е нужно веднага да си "строга". Напротив, дай й шанс да свикне само с гърдата. Пропускането на шишето и на гърдата са адски различни, тя ако е свикнала с лекото, трябва да свикне и с трудното. Ще трябва още няколко дни да си й в услуга винаги - за да предадеш сигнала (шише - йок, дъще, туйто!)

И не е нужно да траеш как се раздира от рев  Naughty Търси баланса. Ти си я познаваш - виждаш, кога се разврънква, кога мърка, а кога наближава истерични състояния. Прехвърляй я по коремче, люшкай я, масажирай, прави й муцунки, говори, пей, абе прилагай различни трикове, ако я видиш прекалено разстроена. (Аз имам едни приятели, които си държаха - таткото предимно - бебето почти постоянно легнало на ръката по коремче. Мисля, че позата се казваше "висящ тигър"  Laughing - точно с възпитателна цел, за да не реве. Беше супер спокоен юнакът, така си спеше или просто се оглеждаше. Ако може и вашият татко да се включи с подобна помощ, това би те облегчило изключително много!) И... имай малко още търпение. Като навършат 3-4 месеца, грижите не са такива кански, ще имаш и нощи, и почивка, и секс, и време за теб. Скоро!  Peace

Остават 6 дни до отварянето на портала.

# 166
НАЙ-СТРАННАТА ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА! ДНЕС В 3:05 СЕ РОДИ КИРИЛ 3030 ГРАМА 49 СМ, НОРМАЛНО РАЖДАНЕ ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ШАШНАТАТА МАМА Е ЗАБРАВИЛА ДА НАПИШЕ КОЯ Е  rotfImbo КОЯТО И ДА Е ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ КИРИЛ, А СЕГА ЩЕ СЕ ВЪРНА ДА СЕ ЧУДЯ, КОЯ НЕ СЕ Е ОТЧЕЛА ДНЕС, МИСЛЯ ЧЕ МОЖЕ ДА Е АНИ, ДАНЧЕТО ИЛИ ГЛУПИ  newsm78

# 167
Ей, Сандалич, Скреч, Мисти и другите да не изреждам ама големи сте скръндзи само за вас си пазите госпожиците в тумбаците. Еми раждайте ги вече де.  Laughing Всеки ден влизам по няколко пъти ама нъцки стиснали сте ги тез кълки сякаш за коледни подаръци ще пазите бебчетата.  Hug
Жалина ей че хубава новина, наслади се на оставащото ти безгрижно време и се зареди с търпение. Ся се заковавай на дивана и без да мърдаш.  Laughing
Катенце, честито! Ама имаме талант сред нас пък си траеш. Я пусни някоя и друга снимка на твои картини, много обичам да разглеждам. Ей нашите деца затова са така красиви, ми то художничка ни оформя темичките от самото начало.  Hug
Много сте писали немога да отговоря на всички ама пък всички постове чета.

Отчитам на бързо вчерашната консултация, че ме призовават тея пусти колики  Sad
Наддал е 1200кг, 6см и вече достигна ръста и килата които би трябвало ако се раждаше около термин сега е 3450кг 51см. Доволна съм от мойто кърмаче. Ей и аз съм щастлива  Grinning

# 168
Моргана радвам се, че всичко при вас е наред, ето бебока е стигнал размера на наште неродени бебета браво на него  Hug
Катеmims_70 вече роди може да я изтриеш от чакащите на първа страница  Naughty

# 169
  • varna
Добрутру, мамита   bouquet
Мисти, ми ти й върни един поздравителен смс, все някога ще отговори да каже коя е  Joy
Иначе жив и здрав да й е малкият Кирил!
Кате, браво, гордеем се с теб, и аз мисля на зима да ставам студентка за магистратура, интересно ще ми е да споделяш опит как се справяш с бебе и лекции  Hug
А за преносването, аз мрънках, че няма да е лъв преди време и доки вика "ааа, ама ти може да преносиш, колко му е" и ей я на сега мойта лъвица - хубаво казват хората внимавай какво си пожелаваш  Praynig

# 170
Ани е знаех си аз, че тя е с най-далечен термин, а вчера имаше все пак някакви признаци  Laughing

# 171
Мисти тук съм и сме 2 в 1. Започвам да се чувствам като Пина с нейните тридневни контракции. Чакаме Данчето, може и да е тя.

Катенце, честито, това ми е била мечтата да уча там, но....

Хайде отивам да си мина душ че съм на преглед. После ще пиша повече.

Ани да ти е жив и здрав мъжагата.

# 172
Искам да спяяяяяяяяяя....Ама не може. Бобко май почна с коликите  Tired Неспокоен е, проплаква, върти се, червенее, пъне се...Няма спане, няма успокояване  ooooh! Тая нощ ММ, вече на ръба на нервна криза, отиде за Еспумизан. За щастие това веднага го успокои, та успяхме да поспим. Тревожа се , че пак ми намалява кърмата. Аз съм от хората, които ако малко не си доспят веднага се разболяват, отслабват, да не говорим за кърмата...Забелязвам, че като се наспя си имам обилно. Но това скоро няма да се случи, така че днес ще питам педиатърката дали да дохранвам  Tired Ей това е, даже не мога да кърмя като хората  Confused
На всичкото отгоре е с течащи и залепнали оченца, не знам да не сме го разболяли с тия разходки  Tired
Хич не знам защо ги пиша тия неща в тема за бременни....

# 173
абе днес е четвъртък а нямам превод. Може ли да дойде по-късно смса или да ми ги преведат утре?

# 174
  • София
Добро утро Simple Smile

Честито на Ани за малкия Кирил, той точно с мерките на моето момченце като се роди, 49 см и 3030 гр, да им е жив и здрав и голям да порасне! Simple Smile)))

Руми, аз не че имам много опит с кърменето, нали първото и капка не е изяло за съжаление, а сега се дохранваме, ама все пак и аз смятам, че не е редно да е нон-стоп на гърдите ти, наистина не прави режим от 3 часа, може 1час и половина-два, ама все пак да се научи девойката, че не се яде по цял ден, сигурно не й вреди, напротив, обаче на твоите нерви вреди със сигурност, а това сигурно влияе и на кърмата ти, да знаеш само, че ти си най-добрата майка за твоето дете и ти най-добре знаеш кое ще ви направи щастливи и 2-те, само бъди спокойна, твоето решение ще е най-правилното  Hug

Сега проверих сайта на НОИ, вече имам 2 реда за болничния ми, 1 за юни и 1 за юли, това сигурно значи, че ще ми ги платят отделно или...може пък и 2-та реда на веднъж, абе както дойде, само да идват вече някакви пари Simple Smile)))

Аз да питам нещо ЛЛЛ Simple Smile На смесено хранене сме все още, кърмя на интервали от 2 до 4 часа според детето, като спи-спи, като се събуди и си яде ръчичките се храним, вкл. и нощем, защото е мъничка още (на килограми) и не смятам за сега да ограничавам нощното хранене, т.е. имаме 7 хранения на ден (2 от които нощем). Седи обикновено от 30 минути до 45 на гърдите ми, предлагам и 2-те, после АМ от шише, но напоследък не го иска, понякога изяжда все пак 30 мл, толкова й давам за дохранване (на 22 дена е и според мен е незначително от общото количество, но тя много, много рядко, да кажем 1 път на 2-3 дни си иска още, давам още 30 и стават 60). Та, според мен може да мине и без въпросното АМ вече, не съм се цедила отдавна, но така или иначе не мога нищо да изцедя, гърдите ми са си меки, но като наближи хранене усещам нещо като пробождания в горната част на гърдите при деколтето, като започне да си хапва детето се засилват за момент и изчезват. Обаче...психологически не мога да прескоча бариерата и все още предлагам тези 30 мл АМ, това не й вреди по никакъв начин на сукането, защото ми е странно, но тя по-скоро се отучи от шише да яде и като й дам шишето не знае как да го засмуче, суче все едно от гърда и му се дразни понякога, от гърдите ми си суче много добре, искам все пак да спра АМ-то, защото си е излишна хамалогия, стерилизиране, приготвяне на нещо, което най-често отива в мивката и така, но все си мисля, че без него ще я оставя гладна, тя за 20 дни е качила 820 грама, от най-ниското тегло 2310 , вчера беше 3130. Качва средно по 50 грама на ден, а правя теглене преди и след кърмене по 1 път на ден и понякога е изяла 0 гр, понякога 40, понякога 80, но повече от 80 не съм теглила да изяжда, знам, че не е съвсем точно, знам, че и винаги различно хапват децата, ака си 1 ден на всяко ядене, на следващия ден само 1 път и така ги редува дните, пишка много, не й предлагам вода, залъгалка и чайове. Помогнете ми да придобия увереност да спра АМ-то или пък, ако има нужда да не го спирам, да не го спирам и толкова, ама пък, ако има нужда и не го иска само, защото не може да пие от шишето както трябва, но пък тогава нямаше да ака, пишка и да качва толкова грамчета, ох...нещо съм се побъркала май-май, като ми е първи опит с кърменето...много благодаря предварително за отговора Simple Smile

Кате, браво, честито, аз като малка много обичах да рисувам и рисувах докато завърших гимназия, ама после учене, работа, семейство и не съм рисувала от години, но много се радвам, че така преследваш мечтите си и че успяваш, браво и успех с ученето!!!  Hug

Ей, Моргана, браво на детето, много е пораснал малкият Вики, да ви е жив и здрав и все така да расте Simple Smile

# 175
  • София
Честито на всички мами  Hug Да са ви живи и здрави мъничетата и да ви радват много!!!  Hug Hug Hug Hug

Въпрос към ЛЛЛ:
Кърмя малката на поискване и тя заспива на гърда. Обаче тук идва проблема, че не я оригвам. Налага ли се това?
  Thinking

# 176
Само да ви кажа ,че не съм аз родила,минавам да се отчета ,пък после като приспя Петьо ще ви чета и ще пиша.
Глупи ,бе ти в коя седмица си ,че нямаш подпис и не знам преди мен ли си ,след мен ли си ...Дай яснота по въпроса Laughing Laughing

# 177
  • Бургас
Честито на Ани за малкия Кирил Simple Smile Много забавно се е шашнала че не си е написала и името Simple Smile

Бях преди малко на преглед, бебка се е смъкнала още по-надолу, каза доки тия дни Simple Smile ама то тия дни може да си дочака и до термин Simple Smile

# 178
Днес нещо хич ви няма.

честито бебе на Ани и ако случайно съм пропуснала някой.

В темата се получи нещо като оформяне на 2 групи - родили и бременни. (Дано не стане някой скандал) То си е нормално защото нас вече не ни вълнуват бременилските проблеми, а другите още не могат да се включат в теми за кърмене, колики и т.н. И става някакво странно за писане. Имам чувството че си пиша самичка, но понеже няма много време масово прескачам постовете на бременните и чета само на родилите и на ЛЛЛ - извинявам се за което, то не е че не ми пука а защото не знам в кой момент ще ставам от компа и няма да имам време.
Не се оплаквам и не е мрънкане, някой да не се обиди, по скоро аз съм грубата като си признавам че не чета всички, и пак казвам - не е от липса на интерес.

Aidin, много ти благодаря за отговорите.

Вчера ние бяхме тамън на 2 заведения и аз си позволих цели 2 бири (една малка и една голяма) които ме напиха. Малката издържа от 20.00 без нещо до 22.00 когато ревна с пълен глас за манджа и скорострелно се прибрахме, но си изкарах много зареждащо и защото се откъснах от бебешките проблеми и си говорихме за какви ли не други неща.
Откакто е на Еспумизан е друго нещо, днес почти не е будувала. Пак има колики но явно не я боли така и само проплаква на моменти но после веднага се успокоява.

Катенце, понеже ти правиш темите, теб да те питам - гледам че юнките вече са се преместили, а аз си спомням много добре че когато ние откривахме двете чертички тук все още пишеха юлки 2012 и те ни прехвърлиха топката. Не е ли редно и ние така да направим. Иначе кой ще създаде тема за юлки 2014.

# 179
Не са писали тук юлки 2012, Роси, те направиха темата за нас. Чак октомври месец някои от нас ще направят тема за новите юлки 2014.
Споко, до 2 седмици всички ще са родили и се местим в Родени.

Честит Кирил на Ани!

Общи условия

Активация на акаунт