В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 538
  • 719
  •   1
Отговори
# 150
Офф най-после се добрах до комютъра.Днес малката беше много неспокойна.Плака почти през целия ден,спала е само 4 чАса Sad Не знам какво я мъчи.Може и колики да са.
Толкова се надявах да не стигам до услугите на ЛЛЛ но уви ще трябва да питам,защото така съм се ушашкала,че не знам какво да направя.
Въпрос към ЛЛЛ:
Първо искам да попитам правилно ли постъпвам като будя бебето на 2:30-3 чАса да яде?Не я чакам да се събуди,защото понякога прави големи паузи и се притеснявам,че пропуска хранения.
През нощта обаче не я будя.Оставям я сама да се събуди.Когато дойде часът за хранене,ако не е будна,се изцеждам и й го давам веднага щом се събуди.Правя го първо защото тя се буди много трудно.Трябва да я чакам поне половин час за се поразсъни.После започва да суче,но заспива лесно на гърдата,защото е сънена.И така храненето продължава по 2 часа.И второ за да освободя напрежението в гърдите си и да спра изтичането на кърма по новия ми матрак Mr. Green
От няколко дена храненията се проточват изключително дълго.Днес например кърмих от 17 часа до 22ч.С прекъсване за баня.Не съм сигурна,че през всичкото това време яде.По скоро ползва гърдата ми за залъгалка.Но пък ми е странно,че на моменти както е захапала гърдата и започва да се нерви.Като че ли я е яд че не пуска.А кърма имам.Чудя се дали с това даване на кърма с шише не й отслабна смукателния рефлекс и сега предпочита шишето защото от него е по-лесно?
Понякога давам и АМ,когато храненето продължи толкова дълго.Тя си го изяжда,но после пак иска гърда.Възможно ли е да е толкова лакома или просто се успокоява на гърдата ми.
Много съм притеснена да не ми намалее или спре кърмата,защото страшно много държа да кърмя.Виждам обаче че с тези дълги хранения организмът ми не успява да произведе наново кърма.През нощта,когато бебето спи и ме оставя и мен да си почина,количеството кърма значителни нараства.
Какво да правя?КАк да изградя режим?Защо храненията продължават толкова дълго?Трябва ли да ги прекъсвам,ако забележа,че не суче,а само си играе?

Честита рожба на Джина!!Да й е жива и здрава и много радости да носи!

Мисти,за разтройство  може да изпиеш 2-3 бобени зърна.Ще ти мине веднага.Изпитано! Naughty

# 151
Скреч, хич не ти е бременен мозъка, проблема е в моя телевизор, хич не обяснявам като хората.  Banghead
Бебо си ме хапе с венци, за това и не смея да махна силиконовото зърно. Наложи се да му дам биберон, защото си смуче ръчичките и пръстчетата и то настървено. Друг е въпроса, че го плюе.
Хапе си ме още от началото. Предполагам тогава и съвсем неумело съм го държала / не, че сега съм спец/. На моменти си суче спокойно, дори и да прегладнее, но друг път захапва рязко и стиска. Сега е започнал да ме дъвче, както си суче, спира да дърпа и само дъвче. В началото си мислех, че е изпразнил гърдата, но се оказа, че устата му е пълна с мляко, но явно си се успокоява така.
За стомахчето, давам му да суче от гърда, шишето е в съвсем краен случай. Поради тази причина ми е странно как ще му го разширя, при условие, че той суче толкова, колкото му е нужно. Лакомичък е и когато започне да суче се чува как преглъща, но се храни дълго време, почива си, заспива, буди се и продължава. Стигали сме по 1 час да се храни.
Не съм пробвала поза футболна топка, струва ми се трудна и, ако не се справя с нея ми се струва, че пак ще има поражения по зърната ми  #Crazy
Кръстосана люлка пробвах, когато правех тази компресия на гърдата, която ми описа, но пак ме затруднява. Ще опитвам пак Simple Smile
Благодаря ти много!  Hug

# 152
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ[- Дясната ми гърда е твърда от вчера, в основата около зърното е твърдо, като го стисна не пуска мляко. Как да реша проблема? Вчера имах и болки в гърба. Снощи ме втресе и вдигнах температура 39 градуса. Пих 2 т. панадол, на сутринта нямах температура. Но пак ме втриса. Не знам какво да правя... Изцедената кърма вредна ли е за бебето?/color]

Здравей mims_70,
Сандалка ти е дала добри идеи, а и до колкото виждам, изглежда има известно подобрение. Ако е удобно да попитам как усещаш зърното, има ли рани или рагади по него? Как се случва кърменето при вас – по-скоро следваш установен график или седиш за някои признаци на глад и тогава предлагаш гърда?

А ето и още няколко идеи за справяне в такава ситуация
- топъл компрес, масаж преди кърмене
- често изцеждане или кърмене. Ако предлагаш двете гърди на едно хранене е добре по-често да се започва кърменето от засегната гърда. Ако след кърменето запушването не се е разнесло е добра идея да се продължи с изцеждане. Понякога може да са нужни няколко дни до отшумяване на симптомите и отпушване на каналчето.
- почивка – колкото може повече. След кърменето и изцеждане(в рамките на 10-15 минути или по преценка) е добре да се опиташ да си починеш, да поспиш малко.
- след кърмене/изцеждане може да се почувстваш добре ако сложиш хладен компрес на гърдата, но да не е прекалено студен и не дълго време
- след консултация с личния лекар, можеш да обмислиш приемането на Лецитин капсули от 1200 мг. Ето тук може да намериш информация за това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0
- много майки споделят, че компрес от резенчета суров картоф или зелев лист(без средната част) надупчено с вилица помагат за отпушване на каналчето.
В повечето случаи не се препоръчва спиране на кърменето или изхвърляне на кърмата. Нещо повече, именно бебетата,  поради специфичния си начин на засукване имат по-добрата възможност да освободят запушеното каналче. Според сайта TOXNET Парацетамола е съвместим с кърменето. Количеството, което би могло да премине в кърмата е много по-малко в сравнение с това, което се предписва на бебета.

В тези статии има още информация за справяне с такива предизвикателства http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1594 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0 

Подобни трудности може да са доста неприятни.  ooooh!Обичайно с навременни мерки като горните нещата се оправят в рамките на няколко дни.  PeaceСтискам палци скоро да се почувстваш по-добре.  HugЩе се радвам да разбера как се случват нещата при вас и ако  има нужда от още идеи аз съм насреща.

bouquet

PS: В сучай на спешна ситуация можете да ни намерите и на телефон 0888 555 385

bouquet

# 153
Здравейте!
Аз съм от августинките, но по-често чета вас и затова реших да споделя терзанията си.
Скрит текст:
Умирам от страх да не родя! Направо изпадам в паника, щом затворя очи и почвам да си представям и да сънувам как ми изтичат водите, как почват болезнени контракции и т.н.  Shocked Shocked Shocked
Стряскам се и не мога да спя, пулса ми е учестен и на всичкото отгоре постоянно имам контракции - от безболезнените, но са доста.
Притеснява ме, че имам още 3 седмици до термин, бебето не е особено голямо и ще е добре да си седи вътре, на всичкото отгоре искам да е лъвче  Embarassed Естествено най-притеснително е да е здраво и да е порастнало достатъчно.
Дъщеря ми преди точно 3 години я преносих с 8 дни, нямах търпение да излезе. Но тогава беше друго, тя се роди голямо бебе, раждането мина леко и нямах проблеми с нея, а докато не влязох в болницата не знаех какво  е контракция.
И ето ме сега 3 седмици преди термин - пия си магнезия още + но шпа, обаче много ме е страх, че няма да устискам..  newsm43
Съжалявам, че на повечето от вас би се сторило странно, на фона на това, че искате вече да раждате...  Аз си мечтая само да се успокоя и да заспя...  Tired

# 154
  • София
...
И да разкажа мила случка от сутринта: ММ спи в хола, разболявайки се. Бебчо в 7 сутринта почва да хлипа и да страда нещо, взимам го при мен на спалнята, правя му гнездо да не падне и да не се върти. Давам му ръката си, той с двете си ръчички хвана по един пръст, щастливо се усмихна и спа непробудни два часа. Щастливи бебета, щастливи майки.
...

Леле-мале, какви номера!  Two Hearts
Вашите деца ще проходят и проговорят, ще тръгнат на училище, докато ние, останалите си измътим яйцата  Laughing

На всички, които се похвалиха - огромно БРАВО! Чудесно е да четеш толкова хубави и разнообразни новини - кой се прибрал у дома, кой се пренесъл през релсите, кой изпил биричка  Joy , а кой - чака дойчовския си мъж (Жалина, само ме пази по-надалеч от вас, каквото и да стане, не ми казвай адреса си, че съм приготвила тук една точилка за тиквата на ТМ  hahaha )

Ще чакам с нетърпение и Портокалката да се похвали към края на седмицата!  Hug И тогава ще мога с леко сърце да ходя да раждам  Sunglasses

Близначе, мнооого ме умили ТМ, голямо сладурче  Hug
Скрит текст:
Обаче, да ти кажа майтапа. Чета аз за случката, чета, и стигам до мястотот, където пишеш: "И тогава ММ като грабна бебето, метна го в количката..." - и тук аз направо изтръпавам  #Shocked Викам си: лелеее,и сега този ще ходи да го върне в болницата  #Shocked  Joy

Гифтче, защо не опиташ да кърмиш изцяло от гърда бебката? Стига да не са ти разранени зърната... От биберона наистина придобиват мързеливост.

Айдин, Скреч, невероятни сте направо  Hug Нямам думи, прегръщам ви виртуално!
Скречи, как си ти, как се усещаш? Отдавна не си писала за свеки... ремонтът вкъщи има ли развитие? Що не я пуснеш верно малко да позида жената  Wink

Сиска-августинка, хей! Не се притеснявай толкова  Hug
Виж сега, вярваш или не, но тези тревоги след като така ярко ги визуализираш, направо можеш да си предизвикаш събитията... Опитай, в моменти, когато ти се представят подобни картини, да "обърнеш" визуализацията наопаки - да си представиш, как бебче расте все по-голямо и по-голямо, как направо дебелее, сгушило се е там вътре и цока спокойно пръстче и хич не бърза да излиза  Hug

Мисти, какви ми ги мислиш ти бе - само и само да родя  Crossing Arms Сънувай-не сънувай, а аз съм стиснала здраво краци и ще чакам развитието на кралското, заедно с твоето да се пръкнат  Laughing Фурната ми пече и препича и накрая ще родя блондинка с тен  Whistling
Вече се примирих и за системата. Какво пък  Crossing Arms Два пъти съм се била в родилното, та трети път ли няма да го направя, ааама-ха!

Остават 6 дни до отварянето на портала.

# 155
Добро утро ви казва една една щастлива жена!! bowuu
Сандалче,имам прекрасни зърна.Страхотна форма и без никакви ранички.Създадена съм да кърмя!Ще пробвам от тук нататък без шишета.Тъпото е че храненията ни продължават твърде дълго.
Мисля,че утре ще раждаш.

# 156
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Жалина, радвам се за хубавите новини около мъжа ти  Hug Пожелавам ви да си изкарате чудничко и с хубави новини   bouquet

siska_s, недей да се самонаказваш като мислиш постоянно лоши неща. Намирай си занимания, които да ти отвличат вниманието - ший, излизай с приятелки, чети книги, но почивай повечко и гледай да не се преуморяваш излишно. Ще избуташ до термин, сигурна съм.  Hug

Сандалке, този текст с портите, дето се появява в края на всеки пост, ти ли го слагаш или има някъде опция за слагане на 'подпис' след коментар  Simple Smile Ще съм ти много благодарна да ме отвориш по този въпрос  Mr. Green

А и да кажа, че и аз съм от 3 дни с разстройство, но не смятам да пия нищо засега, защото може би обратно на всяка логика, се чувствам с една идея по-добре и по-лека  Mr. Green

И да ви се похваля/въпреки, че вече сигурно цяла България знае/ - приеха ме в Националната художествена академия на първо класиране  Simple Smile Та сега, освен батко и бебе, ще трябва да вкарам в плановете си и малко учене/рисуване.  Simple Smile
И сутринта от НОИ ме зарадваха, че днес ще си имам парички по картата и се очертава един разоряващ ден  Laughing

# 157
  • Бургас
Мисти, Гемавар, моля ви момичета, аз също не бързам да раждам Simple Smile Така че Мадлен не е единствена Simple Smile Аз си чакам да дойде лъвчето и чак тогава да се ражда...ако може и на термин най-добре Simple Smile Бабата на ММ има рожден ден точно на термина ми та ще видим дали ще я зарадваме Simple Smile А и тук трябва да свърши ремонта и всичкото мръсно така че да не бърза да излиза Simple Smile

Сиска от Август, не се шашкай мила, нали знаеш че с второ било по-лесно, аз съм сигурна че раждането ти ще мине леко, само бъди спокойна за да помагаш на бебчо Simple Smile В спокойствието му е майката Simple Smile

# 158
Добро утрЮ,

Сандалке ти ходиш ли на тоновете всеки ден? Казва ли нещо докито? Но иначе исках да ти кажа хич да не се притесняваш, има си един отгоре, който решава  Hug А тояжката и аз съм си я подготвила, ако нещо ММ реши пак да реве като лъвовете  Twisted Evil

Снощи си мислех, че не съм виждала активни много от вас момичета и си викам - ааа не, аз сега като се върне ММ и като родя няма да ставам такава - ще си пиша, надявам се малката да ми оставя време, но според мен на нея й харесва много тоя форум, така че  Peace
Сиска-с - наистина колкото повече го мислиш, толкова по-зле.  Говори на бебето, мисли за него и най-вече не се притеснявай. Пиеш магнезий още, което значи, че всичко ще е наред. Контракции аз имам от 5ти месец, пък виж ме 2 см разкритие от 1 седмица и нещо, изгладена шийка и всички екстри, пък още се размотавам с корема Simple Smile Споко! Почивай, мисли позитивно и се занимавай с всички онези неща, които ти доставят удоволствие Simple Smile

Катенце - Бравоооо! Честито! Айде като на студентка да ти пожелая много купони с колегите, бързо взети изпити и удоволствие от следването  bouquet
Таничка - заедно ще си стискаме с теб!
Мамита аз днес съм решила, че ще се отдам последно на всички онези екстри, които имам без мъж  Blush Ще ходя да си пия кафе с приятелки, ще си играя на игричките, ще си лежа и ще мързелулвам.....а майчето снощи вика- ох, аз тъкмо свикнах на това женско царство (нали живее при мен сега), та се наговорихме едно хубаво като за последно....ММ много си я обича нея, но все пак друго си е да си седнем вечер на балкона двете с маминта и да се наприказваме за нещата от живота. Снощи си говорихме за раждането и направо не мога да повярвам, че тя е минала през същият път с мен  Shocked Невероятно ми е! Даже за забранената тема секс си говорихме, за баща ми как реагирал и всичко Simple Smile А и свекъра беше вчера на гости- ми да го похваля, много добре се държа човека, супер много се радваше на корема, направо сияше.
Имам и едно друго усещане - радвам се много за ММ, че се прибира и тн, но ми се свива коремчето от притеснение как ще го посрещна, какво ще си кажем....нали не съм го виждала от 2 месеца и сякаш съм на първа среща с него...

# 159
Добро утро!
То какво ли му е доброто, нищо не ме боли, вчера цял ден в  smile3550 изкарах, и днес резултата е +1 кг, защо ли се качих изобщо  smile3514
siska_s дето се вика да ти имам и проблема  Mr. Green ти вече си влязла в 9 месец, така че не знам защо изобщо се притесняваш, желая ти да стане като първият път, че да ти минат всички притеснения  Joy
Глупи ти викаш с лук я гониш  Joy чисто откачихме, аз пък вчера й се ядосах, че пак ще изтърве хубавата дата и я гоних с истинска бира  hahaha Но и това очевидно не помага. Явно си е наумила да е на нейната и да се ражда лъвица е какво да се прави, като не ще, не ще, май нищо не мога да направя вече. То ми свършиха хубавите дати. Остана само днешната, но си мисля, че надали ще е днес. Sad
Сандалке това за блондинката, аз съм сигурна, че нашата ще е блондинка, а това дали ще е с тен  newsm78 Ти си ги стиснала твоите краци, аз пък като все гледам да съм разкрачена, че да си подпра корема голямата файда  Joy
Кате това с разтройството ми е до болка познато, а снощи ММ се събужда, след едно от моите ставания, и вика "Какъв е този звук, нещо от тоалетната май" А аз-"Ааа не, това са моите черва"  Embarassed Яко срамно ви казвам, явно вече така са ми се изпразнили червата, че къркорят със страшна сила  hahaha Честито браво на теб, само не знам как ще се справяш, браво на теб, и с две деца, дано има кой да ти помага  smile3501

# 160
  • Бургас
Жалина, не се притеснявай, мисля че нещата за теб се нареждат перфектно Simple Smile

# 161
  • София
Катенцеее, ЧЕСТИТО, УРА!   bouquet
Ей, ама ние не сме се и съмнявали в теб, ама чудесни новини!

Иначе, то нали има такива подписи (всъщност, като твоя за Марти), предполагам, че можеш там да нагласиш някакъв текст. Но аз сама си добавям текста - така медецът ми е ... по-сладък, зачеркването на дните някак по-реално  Mr. Green

Мисля,че утре ще раждаш.

#Cussing out #Cussing out
Мисли тя  Mr. Green И една пуйка мислила, мислила, пък паднала в супата.  Crossing Arms

....Тъпото е че храненията ни продължават твърде дълго.
...

Сега... малко сигурно е в разрез с ЛЛЛ, но моето мнение е следното. Бебето не е вече тооолкова малко. На 20-30 дни са попридобили някои знания и умения, наблюдават света и отговарят на сигналите му. Особено - на майчините  Peace
Аз лично бих направила следното. Да го сложа само на гърда (изстисквам само едно мъничко, символично количество преди хранене, за да не прелива, ако е нужно) Ако до 3-4 дни не се нормализира с времето за сукане (да се храни активно примерно за 30-40 мин), бих я сваляла след това време, да я слагам в креватчето, без да давам води, биби и пр. Ако имате опция за люшкане - да се улюшква за приспиване. И следващо хранене - след 2 часа. Ако реве - не би ме трогнала. Ако се раздира от рев - дундуркане, разнасяне и пр., но няма да дам гърда до моя час. Бих накарала бебето да приеме моя сигнал - че когато се дава храна, тя трябва да бъде приемана, иначе храната изчезва, а не да ме държи денонощно като залъгалка - това е жестоко!
Личното ми мнение, Гифтче.

Жалина, не, всеки ден ми разрешиха да не ходя на тонове - предвид чудесното състояние на бебешката среда. През ден ходя  Peace

Остават 6 дни до отварянето на портала.

# 162
И аз така мисля.Сандалче.Само,че ми е доста трудно да я гледам как се раздира от рев.Днес ще съм малко по-строга пък да видим.

# 163
[въпрос към ллл:
1.мога ли да пия кафе и бира докато кърмя?
2.по колко време да го държа на  гърда?педиатрите казаха 20-30 минути общо,но бебето е гладно след такова време на сучене ,смуче си пръстите и иска още ?
3.може ли да ми препоръчате хубав чай за увеличаване на лактацията и подходящи храни ?
4.кога да изцеждам с помпата-след кърмене или по време на паузите между две хранения?
много благодаря на консултантите,невероятни сте!

# 164
Много ви благодаря момичета  Hug
Като се паникьосам пак довечера ще ви прочета да се успокоя. А за преносването да ви споделя. Незнам за практиката на различни лекари и болници, явно е индивидуално. Мен ме чакаха 6 дни и ме прибраха в болницата само с 1см. разкритие  Rolling Eyes, лекаря който ме следеше последния месец беше против предизвикано раждане. Чакаха  ме още два дни да си полежа там, през тези дни ми падна тапата и получих 2,5см. разкритие. Почнаха някакви по-болезнени контракции и ми пуснаха системата най-накрая.
За колко време ще подейства и ще направи разкритие май си е божа работа, аз се повлиях много бързо, но има мами, които завършват секцио.

И не забравям думите на тогавашния ми лекар :"Щом още си седи вътре и е добре, значи има за какво!"  Hug

Общи условия

Активация на акаунт