В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 577
  • 719
  •   1
Отговори
# 135
Честито на всички срещнали се вече със свойте бебчета newsm51
Благодаря ви за пожеланията към нас  Hug
Надявам се всички да сте добре, на чакащите бременелки стискам палци всичко да мине леко и бързо  Peace
Ние се прибрахме вкъщи в понеделник късно вечерта, мъника понесе пътуването много добре, спинка си през почти цялото време. За жалост обаче още от първата нощ вкъщи ни подхванаха колики, само да кажа това беше наистина най-гадната ми нощ, разбира се ние незнаехме какво му е,  толкова много плака милото ми бебче, а аз незнаех как да му помогна. На сутринта дойде педиатърката ни и го прегледа, чак тогава разбрахме че са колики, да ви кажа това и през ум не ми мина. Имаме и проблеми с кърменето, надявам се обаче да се справим някак.
Съжалявам, но нямам време да чета назад. Много ви прегръщам !

# 136
Si_Ti тъкмо за теб си мислех, дали не е време вече да се прибирате Simple Smile))

Хайде бързо да свиквате и да ви минават коликите  Hug

Джине, радвам се, че се включи Simple Smile) Хайде чакаме подробности,а дано дотогава да сме родили

Данче
, как е малкия?

# 137
Глупи,добре е .Ходихме на магазина да работим,после на разходка ...не  е повръщал,добре е.
Майка ми ме ядоса адски,как не ги е малко поне жал за мен бе ...уууу,много се дразня значи.
Накрая пих една Каменица Радлер да го гоня малкото вече  Joy

# 138
Данче и моята е така, аз затова я предупредих да не ми се мярка, че ще стане страшно Simple Smile

Аз пък ям салата с лук да я изгоня Simple Smile)))) Кръста не спира да ме боли, но за съжаление и 17 ще изпусна като дата, няма как до 12 да родя и да хвана днешният ден

# 139
Момичетаааа,
добри новини от мен! ММ се връща в петък и ще е тук да ми стиска ръката като започне купона с раждането  newsm44 Не можете да си представите колко съм щастлива! Ама истински, толкова много ми липсваше този човек, че сега не мога да повярвам, че ще бъдем двамата за раждането тук   Heart Eyes Ох, надявам се сега всичко да премине,защото все си мисля, че толкова много се изнервяхме точно от това, че не сме заедно:) Е, сега ще ме види с големият корем и ще може да се порадва на ритниците на бебка, плюс това ще дойде с мен на тоновете на бебето в събота! Ех, живота е прекрасен! Хайде няма да се вълнувам толкова много да не взема да родя от вълнение.... хихи, прегръщам ви всичките и ви казвам със сигурност нещата се подреждат, когато силно вярваме! Така, че вярвайте силно и всичко се нарежда, лека-полека и с търпение!

# 140
Глупи,има време де...може за един час да го изстреляш Crazy Crazy
Аз и сега си имам някакви контракции ,ама хич не си правя труда да ги засичам.
Утре е скучна дата ,18.7 ,може утре да е моят ден,кой знае.....само да не пренося ,това си повтарям цял ден.

Относно майките...какво да ти кажа,разочарована съм много.Покрай предишното ми раждане пак така ме нервиха ,търсеха финансова помощ от мен и изобщо толкова неадекватно се държаха ,че сега съм някак си подготвена.Но днес,хем знае майка ми ,че Петьо не е добре ,не е излизал цял ден ,че имам контракции,че имам да чистя ,да готвя...трябва и да поработя малко.Е,как не се трогна да дойде да помогне за половин час  Sick Като се роди бебето и не ми се мисли какво ще е .Извинете ме за отклонението ,но наистина много ми стана гадно.
Жалина ,много се радвам за вас ! Сега остава да стискаш до събота - неделя.Дано ,като сте си заедно ,да се оправят нещата ,че много ти се събра през тази бременност Hug

# 141
Ехеее, Жалина, каква хубава новина Simple Smile) хайде сега стой мирна за да може да дочакаш петък Simple Smile)) сядай веднага на дивана вдигай краката и взимай да шиеш нещо да не се преуморяваш Simple Smile)))

Данче, после детето ще ти помага. Важното е, че сега детето е по-добре поне да не го мислиш. Аз не знам защо от сега съм се настроила, че майка ми ще ме изнервя повече и ще разчитам на детето. И моята е така, но от време на време има проблясъци и вземе та ме отмени. С първото беше толкова всеотдайна, ако не беше тя не знам какво щяхме да правим, гледа го половин ден цяла година, ако не и повече, като боледуваше също тя оставаше с него ние да не си взимаме болнични. Ама сега ... все едно имам друг човек. Ще видим като се роди бебето как ще е. Не го мисли и ти Simple Smile))

Моят мъж вика ми то и 19 е хубава дата Simple Smile)) Утре записах преглед да видим какво ще каже докторката.

Аз имам стягане горе където каза Жалина, там и ми слагат едното електродче като мерят тоновете, това за контракциите на матката. Та мисля да взема да си ги проверя по линка дето дадохте, просто от любопитство

Абе Мисти нещо се загуби, да не е тръгнала да ражда без да ни каже

# 142
  • varna
Жалина, страхотно лилаво легълце - браво на теб! И честито за хубавите новини, хайде, дано сега мине всичко по вода вече  Hug
Глупи, не става да изключа телефона, щото пък тогава ще се шашнат, че нещо не е в ред и ще ми цъфнат на вратата, още по-зле  Close
Танче, за добро, за добро, ама тя цял живот такива неща прави - подарява ми за рд комплект покривки, за коледа тенджера, щото чула, че нямам, за сватбата сервиз, на нашите за новия апартамент пак сервиз за кафе/чай от костен порцелан и прочие, и прочие  Shocked Айде обясни ми как да й кажа, че не се подаряват такива неща на хората  newsm78 Иначе пък много помага като опрем до учебници, училища и прочие, нали е учителка, ама за другото ужасно ме дразни - майка ме обвини, че съм била ужасен човек.
В този ред на мисли, не мога да се оплача от нашите, много са добри и ме подкрепят, ама понякога прекаляват. Ей на днес мама се обиди, като й казах, че ще я викам, ако имам нужда, а не както тя го мисли едва ли не денонощно със сестра ми да седят вкъщи да ми помагат - тя била гледала две, знаела как е, нямало да се оправя. Оффф отсега се почва...

# 143
Така е Хера, всеки ще се прави, че знае по-добре оттеб как се гледа детето. Ама нали знаеш, че майката най-добре усеща и знае какво иска. Бъди готова Simple Smile) Ама си мисля, че ще ги отрязваш лесно Simple Smile) Не го мисли от сега

# 144
Да се запиша и аз в новата тема. Кате, мерси за нея - много е хубава, както винаги.   bouquet
Честити рожби на Джина, Кро, Виви и mamy, Гери Добрева и Агнес!! надявам се не изпускам някого Да са ви живи и здрави много да ви радват!! На мамите бързо възстановяване!!  Hug
Агнес, много ми е интересно на кое име се спря и Оги дали е съкратено от Огнедар. Чакаме включване!
Ани, Весела, Si_ti, добре си дошли в къщи!!
Жалина, много се радвам за развитието при вас с ТМ и че най-накрая ще сте си заедно!!

Ние още сме 2в1. Пазя си кротко дивана и се надявам да издържа до термин - май само аз се дърпам да раждам още, обратно на общото настроение тук. Иначе докторката ми още събота се опита да ме убеди, че няма да ми се получи. Имах неблагоразумието да я оставя да ми направи вагинален преглед за разкритие и после какви болки бяха....цяла бременност нищо не ме боля, ама след този преглед - не знаех дали ще умра или ще родя още тогава от тях, ама се размина... После пък понеделник прокървих (за което пак подозирам, че прегледа е виновен, ама знам ли...), та докторката каза, че ми била паднала "запушалката" и било нормално и пак, че ще раждам всеки момент - звъня ми през няколко часа да ме проверява, ама накрая явно видя, че с овен на глава не се излиза и като съм рекла, че няма да раждам, значи няма.  Laughing И сега си пазя дивана и стискам до 23-ти, надявам се.

# 145
Глупи де да бях тръгналааа  newsm12 ама не, просто днес ММ е почивка, че от утре е първи смени, и си правим плановете как да отбележим 10 годишнината утре.
Жалина браво, ето видя ли, че при теб нещата се подреждат Peace
gemavar ти си поредната дето е прокървила след такива бъркания, но пък ми е интересно, че наистина си първата дето иска да си чака термина. Дано да ти се получи. Аз пък не искам, ама така ще стане. Дано само не пренося, че най-много ме е страх от предизвикване, а ако така стане, ще умраааа от яд  Sick Вместо да предизвикат по-рано и да се свършва ще съм най-прецаканата.
Сандалке, Скреч хайде мами похвалете се с добра новина, Сандалче да не би затова да те сънувах, моята мома да чака твоята, а не Кейт а? newsm78

# 146
Леле, бебчовците един по един излизат! Джине, да ти е жив и здрав бебчо, много да ви редва! Честито и на останалите, успех на новоприбралите се и леко раждане на скорошните бъдещи мамчета!
Жалина, браво за ТМ, това ще ти е супер подкрепа, стискам палци!!!!

Сандалче, мисти, скреч, гемавар, глупи, данчето, стискам палци и леко финализиране на тая безкрайна бременност! WWWAz, ужасно преживяване, но е минало! Аз, като всички се отчетете, ще разкажа една доста любопитна част от моето раждане, сега като е отминало, ще се посмеем заедно, но тогава не ми беше смешно!
Да успокоя тези със секциото - на 2рия ден вдигах бебето, на 3тия се изкъпах, на 5тия махнах превръзката и имах мини белег 15 см в зоната на бикините. Не ме боли, още на излизане от болницата все едно не ме бяха оперирали. Само ребрата ме боляха (2ма човека са натискали бебчо да излезне..). Глезенът, който навяхнах в края на май още ме боли, за секциото забравих.

Детето спи. След вчерашния гастро-епикурейски спектакъл с акане, повръщане, ядене и колики, днес направо се страхувам какво ми е приготвило. Смуче си нещо, и гък не казва...

Скреч, , успявам да върна кърма!!!!! Правя всички неща, които съветваш останалите, ще се отчитам, но благодаря за отговорите ти към всички тук!

И да разкажа мила случка от сутринта: ММ спи в хола, разболявайки се. Бебчо в 7 сутринта почва да хлипа и да страда нещо, взимам го при мен на спалнята, правя му гнездо да не падне и да не се върти. Давам му ръката си, той с двете си ръчички хвана по един пръст, щастливо се усмихна и спа непробудни два часа. Щастливи бебета, щастливи майки.

Връщам се да чета, преди да е настанала нощта и бебчо да ме изкомандва страшно Simple Smile))

# 147
  • София
Скреч, много ти благодаря за отговора. Ситуацията освен както е описана от теб, има и още еди аспект - кърмата ми почти спря. Не мога да изцедя и 10 мл, а бебчо като го сложа (рискувам си и давам да суче, въпреки коликите) не изпива нищо (устата му е суха, зърното също, а след 2-3 мин супер усилено смучене от негова страна, започва да пищи от глад, тъй като няма нищо).... За тази ситуация освен чай, даване въпреки това да суче, масаж какво може да се направи? Изобщо има ли какво да се случи Sad(( А той си иска Милия, дори и само от емоционална гл точка за него пак е важно, дори не говоря за хранителната..... Мерси предварително!

Да, има какво да се случи  Simple Smile . Щом нераждали жени кърмят, какво остава за теб с малко бебе. Дори да не са завидни количества, съвсем реалистично е да се надяваш на увеличаване на млякото. Колкото да си посуква с удоволствие бебето.

Основното правило за увеличаване на млякото си е възможно по-често кърмене и изцеждане. Колко често - колкото ти е възможно. Ти по-добре си знаеш силите, знаеш какво ти коства да се справяш с бебе с колики часове наред, така че колкото ти е по силите. Можеш да помислиш за вариант, докато още няма кърма в някакви значителни количества, да даваш гърда по време на колики. Много бебета се успокояват от сукането, дори при колики, а докато няма значителни количества, лактозата няма да може да дразни червата.

Можеш да пробваш някаква схема от сорта на:
 Кърмене при всяко хранене, като обаче щом започне да се изнервя бебето, го махаш от гърдата, за да не я свързва с негативни емоции.
 Изцеждане и на двете гърди след хранене ( или в друго време, ако ти е по-удобно). Без значение какви количества изцеждаш, просто сменяш гърдите по няколко пъти, за по няколко минути, дори да излизат само капки. За улесняване на цеденето - топли влажни компреси (например памперс напоен с топла вода), масажи, смяна на помпата с цедене на ръка и обратно.
 Предлагане на бебето да суче винаги, когато е будно и ти имаш възможност да се отдадеш на гушкане( тези кърмения няма да имат за цел нахранване, а просто сучене, което да предизвиква гърдите да произвеждат).

Това, че бебето има желание да суче, е чудесно! Може да опитате вариант хем то да суче с удоволствие, като стимулира гърдите да произвеждат мляко, хем да получава храната си (за момента безлактозното АМ), като ползвате система за дохранване на гърда. По принцип цялата система може да се закупи от чуждестранни сайтове или да се поръча от български дистрибутори, но по-масово в България майките ползват домашно приспособление при нужда (доста по-евтино е). Представлява тънка мека тръбичка (в БГ условия - сонда за хранене на бебе, номер 8 най-често), която в единия си край има резервоар с мляко (в БГ - шише с мляко), а в другия се промушва в ъгълчето на устните, докато бебето суче. Така то хем суче гърда, хем получава мляко. Сонди за хранене на бебе могат да се намерят в санитарни аптеки или може да си поискате от родилното ( или от всяка болница, в която лекуват малки бебенца). Ето и видео: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-lactaid
 Ако решите да опитате този вариант, мога да дам още информация или да дойде човек на място да помогне, ако има възможност.

П.п. О, изпреварила си ме с добри новини! Много се радвам! Дано скоро и стомахчето се възстанови  Hug

# 148
ЧЕСТИТИ  НОВИ БЕБОЦИ!
Луиза и ние сме така с коликите,но вчера бяха пуснали една статия за масаж против колики,та реших и аз да опитам,снощи и направих и спа спокойно,тази нощ пак и направих-засега спи,но незнам как ще е.Иначе пише да се прави при всяка смяна на пелените,но аз цял ден бях навън с децата и нямах тази възможност.Голяма разходка си спретнахме днес,не остана нито център,нито парка и кафета пихме и обядвахме.И накрая реших да си изпробвам количката по много неравн терен,напряко реших да мина през жп линията,по едни камънаци - и си викам ей сега разказах играта на Елито.Но повярвайте ми тя не помръдна,не се събуди дори когато вдигнах количката за  да пресека релсите,много съм доволна.До сега не смеех да правя големи разходки точно поради тази причина,но моето Еспиро ме окуражи и от сега нататък съм на хладно в парка.
Хайде да си лягаме,че съм гроги.
Лека нощ и успешно раждане!

# 149
  • София
Страшно много ти благодаря за подробния отговор, всичко ще спазя, желанието ми да давам кърма на бебчо е огромно...

И да, много ми се иска да може бебчо да се храни от гърда, а не да цедя и да му давам, но просто той много се изнервя като пуска само капчици и се отказва, иначе и той има голямо желание и засуква мноого силно...  Rolling Eyes

Е, значи работата е наполовина свършена Simple Smile Обикновено е по-лесно да помогнеш на бебето да се задържи на гърда, от колкото тепърва да го връщаш към гърда, която то отказва напълно.

За да му помогнеш да поема мляко и да не се изнервя, можеш първо да предизвикаш млякото да тръгне, като изцеждаш на ръка, докато суетиш, че се спуска (ако не усещаш когато млякото тръгва, тогава цедиш, докато видиш, че не сълзи а труга по-лесно). Ако не можеш на ръка, става и с помпа.
 След като засуче, като тръгне да се дразни от намалялото количество или бавната струя, опитваш с компресия на гърдата. Ето така:
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 и видео: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
  Накратко: когато бебето суче и гълта мляко, го оставяш да си суче. Като започне да суче така, че да гълта по-рядко  (или когато го усетиш, че започва да се изнервя) обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) - самата гърда, а не отпред при ареолата. Притискаш гърдата между пръстите си силно, но така, че да не боли и държиш притиснато. Получава се налягане, което изтласква мляко към зърното. Ако се получи добре, бебето започва да гълта мляко. Когато спре да движи челюсти, отпускаш. И повтаряш така няколко пъти компресията, като следиш правилото -  притискаш постоянно, докато бебето движи челюсти и отпускаш, като спре да движи челюсти.
Като спре да действа и компресията, предлагаш другата гърда.

И съответно изцеждане за увеличаване на млякото. Колкото повече, толкова по-лесно би се задържал на гърдата, щом недостига го изнервя.

Може също да пробваш вариант след като е поизсукал каквото е успял, да дохранваш със система за дохранване на гърда. Какво представлява тъкмо писах на Луиза съвсем малко по-нагоре http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729197.msg25697980#msg25697980 . Моля да погледнеш и да прецениш дали това може да е вариант за вас. В случая, ако има изцедена кърма, първо се предлага тя през системата, а после и АМ, докато се увеличи достатъчно кърмата.
 Така хем бебето суче, хем гърдите се стимулират да произвеждат мляко, хем липсва шишето, което може да прави сученето на бебето по-вяло и не много ефективно.

Успех![/color]

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 23:36 от skrech

Общи условия

Активация на акаунт