В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 584
  • 719
  •   1
Отговори
# 120
Мисти, ние с тези излизания, ни изпревариха с ражданията. Виви е била с твоя термин, а аз какво да кажа Sad(( Моят мъж ме бъзика да не отида при августинките. Ще се побъркам вече.
А и това пусто време... така напича, че не мога да излезна да се разходя

Джина, да ти е жива и здрава рожбата, а ти да се възстановяваш бързо.

Тя нали имаше болки от притеснението покрай малката.. ще разказва като се появи.

Жалина я няма никаква.. бързо на отчет

Хера
, не се ядосвай, спри просто да си вдигаш телефона. Аз накрая ще се заключа и да видиш как няма да се занимавам с никой.

Пина, страхотна мадама е малката, не стига че го докарва на крака, ами и на поглед Simple Smile))

Мен си ме боли, не спира, но не е редовно. Записах си час за утре за докторката, дано се стресне и родя. Мъжа ми вика, че довечера има важен знак, та според него ще се ражда. Чакам само мама да дойде и и връчвам мартин и отивам да изнасилвам мъжа Simple Smile

# 121
Ради бях чела, че в седмицата преди да родиш е възможно да се свали 1 до 1,5 кг, та гласи се за скорошно раждане.
Аз имам друг проблем
Скрит текст:
, от две дена съм с разстройство, вече едвам си сядам на д***то
  ама ме е страх точно сега да пия смекта, и вече и аз не знам какво да правя  ooooh! Сутринта не бях яла нищо, за да мога да изляза, но откак обядвах пак се почна, и не знам може ли да взема нещо срещу тази гадост или не?

# 122
  • Бургас
Мисти, аз преди 1-2 седмици имах разтройство 3-4 дни, пих Смекта и Ентерол, мина ми...и от тогава съм със запек така да се каже...ходя веднъж на 2-3 дни Sad И двете крайности не са добре .

# 123
Мисти дано е така, че ми писна само да мисля кое кво значи що става, що не става уморих се да се мисля и притеснявам.  Tired ooooh!

Аз пък съм чела, че разтройството е симптом за скорошно раждане, ама ето че и Танчето е минала през това пък ..... Вече не знам

# 124
Танче то да пия Смекта, ама пък нали съм чела, че организма се чистел сам, преди раждане, и ако взема, че прекъсна процеса  Mr. Green знаеш ли после колко ще ме е яд на мен си  Sick
Ради докато се чудя как да си разреша проблема, намерих ето тази статия http://www.moetodete.bg/rajdane/vreme-li-e-za-rodilnoto.html където пише и за твоят проблем

# 125
  • София
Macki, ok sum. E, boli, no v ramkite na dopustimoto za sekcio, puk i me obezboliavat. Ste se vkliucha s poveche podrobnosti, kato mine razdvijvaneto.
A bebeto go vidiah za malko i hich ne prilicha na purvoto mi bebe i malko mi e stranno. Ama goliama vreslichka, taka placheshe...
Stiskam palci nq Glupi, Mysti, Dancheto, Tancheto, Sandalich, Hera i vsichki drugi nerodili mami, po-skoro da rodiat i da se prikliuchva. I da se mestim v rodeni.
Otnoshenieto na personala e poveche ot perfektno. Prez 2 chasa idvat da me pitat dali imam nujda ot neshto. No za tova ste razkazvam, kato izliaza.
Pregrushtam vi!

# 126
Джина радвам се че се разписа да не те мислим, ще чакаме с нетърпение разказа, какво стана, защо секцио и т.н. Иначе за бебето, ще свикнеш с нея, няма как, благодаря за пожеланията  Hug

# 127
  • Бургас
Мисти ако след всяко разтройство се раждаше до сега да съм родила мноооого пъти....последно след 4 дни разтройство пак трябваше да съм родила...ама нъцки Simple Smile

Джина, много се радвам че сте добре, чакаме повече инфо като имаш възможност Simple Smile

# 128
ДЖине  Hug Hug Hug Бързо да се възстановяваш и те чакаме отново в нашите стройни редици !
Това с различното бебе и мен леко ме тревожи ,не си се представям с друго дете ,странно ще е ...
Голямото ми "бебе" е с повръщане и разстройство ,което е овладяно вече ,но трябва да е на диета през следващите дни и да внимаваме какво яде.Водх го на лекар,чуден бил,нищо му нямало...само дето сутринта шях да умра от притеснение.
Аз си имам цял ден някакви нерегулярни контракции,мързи ме ,лежи ми се ...
Родителите ми днес избягаха на село.
Мъжо на работа.
Приказка ви казвам.
Мисти ,аз бих пила компон от дренки примерно ,нещо затягащо ,но не лекарство.Както и такава храна.
Абе забравих да ви кажа ,Полямитко,нали помните ,с близнаците Цвета и Илия?
Вече са си у дома ,кърмят се ,оздравяват и изобщо всичко е ок с тях Grinning Grinning

# 129
Кро, честит ти син! Браво на теб - много бързо се справи, истинска професионалистка! Желая ти бързо възстановяване и скоро вкъщи!  Hug

Ани, успех на теб, чакаме да се похвалиш бързо-бързо!  Peace

Мимс, Температурата, в комбинация с гърдата, която си описала, е много зъл признак. Веднага се обърни към лекар - гинеколог или педиатър също може да ти даде спешен съвет! За гърдата спешни мерки - под топъл душ, горещичък дори. Нагрявай с вода и масажирай лекичко, по-далеч от зърното, целта е да тръгне кърма от гърдата, запушването да се отприщи. Тръгне ли, гледай да не спираш, за да освободиш напрежението й максимално. Или сигурно това може да се направи и с компрес от топъл памперс... но аз съм го правила с душ. Колкото по-рано започнеш, толкова по-добре  Peace И - доктор!

wwwaz, аз имам няколко въпроса и коментара, ще съм благодарна, ако отговориш  Hug
Скрит текст:
1. Как е името на твоя доктор?
2. Много е смущаващо, че са ти сложили (именно) епидуралка изцяло по тяхна преценка, без твоето желание. Знаеш ли на какво разкритие са я сложили?
3. Шамарите... надявам се, били са, за да те извадят от несвяст или от шоково състояние, или?
4. След раждане е нормално, дори задължително, да те оставят за 2 часа в помещение, през коетоминават много хора и обикновено това е коридорът на болницата. Целта е да НЕ те оставят да заспиш веднага, защото има сериозен риск от вътрешен кръвоизлив (много опасен, от който се умира). Всеки минаващ те разръчква, задава едни и същи тривиални въпроси (за името, пола, кг на бебето) - всички знаят, че "коридорните" трябва да се поддържат будни. Да, студено си е, но това е от многото загуба на кръв при раждане, а и не дават страшно много одеала, за да не се стопли човек прекалено и да заспи. Минат ли 2 часа, вече те местят в стая. Малко странно е, че са те държали цели 5 часа там...  Thinking Но места по стаите със сигурност е имало, а ако няма - винаги може да се осигури с допълнително подвижно легло.
5. Ти ражда в ОБ-София, нали не бъркам?
6. Държането на обсл. персонал наистина е било неприятно, дори нехарактерно за тази болница. Всички разправят обратното  ooooh!

Важното наистина е, че всичко е зад гърба ти!
Благодаря ти много, че сподели!  Hug

Данче, абе при положение, че средатат на бебчето е толкова бетон, наистина не ме е страх  Peace Дори ме радва! (щото аз правя някои непозволени работи, основното, че попушвам...)
И аз четох на много места, че се дават 2 седмици за "преносване" и дори това не се смята за преносване. Изисква се обаче ежедневно наблюдение на плода през този период, и ако се забележи някой тревожен признак - започват раждането.
Да се нагълта с води? Лошо няма, то си гълта постоянно  Laughing Ако продължават да се обновяват водите на всеки 3 часа, нека си гълта и се храни  Peace Но ако намалеят, то започват и да застаряват - тогава е кофтито.
Първата ми дъщеря я преносих със 7-8 дни и  ме предизвикаха само защото идваха коледните празници - за да не се насъберат прекалено много дни. Нищо й нямаше  Peace
А сега... просто си казах:
Ето, аз (ние) правим какви ли не еквилибристики, за да изкараме бебето. Какви ли не знаци не наблюдавахме. Дори и в датите на съпружеския ми клан девойката не се пръкна (а при тях това е желязна традиция - цялата им рода е натрупана на периоди и рождените им дни са невероятни съвпъдъци! Ако почна да описвам в подробности, просто няма да повярвате - толкова е мистична работата!)
Затова си казах - сигурно е Съдба, която няма как да се промени. Погледнах, и много харесах датите 24/7 и 25/7. На 24 ако се роди, детето ще носи в живота 3 от четирите щастливи числа за Лъва! Късметлийче ще бъде сигурно!  Heart Eyes
А 25/7 е рожденият ден на моя страхотен дядо, когото аз не познавам. Но бил е толкова ярък и готин човек, че досега ме срещат разни бабички и дядковци, на които първите им думи са възклицания по адрес на моя дядо... след толкова десетки години... а аз съм кръстена на него... ще видим...

Остават 7 дни до отварянето на портала.
Благодаря ти Сандалка  Hug..за сега топлия компрес помага, по малко пуска зърното , но с почивки се получава..и температурата изчезна.. обадих се и на джипито - изписа антибиотик, но не го купих..надявам се до утре да се нормализират нещата с по-често цедене..само не знам да давам ли кърмата на бебето, защото джипито ми каза няколко дни да я хвърлям и за сега това правя  Sick

# 130
Танче то така ама не след всяко, а само след това, че е близко до термин  Praynig
Данче добре че се е разминало всичко, че сега само това ти липсваше  Peace Къде пък ги видя близнаците на Поля  newsm78
МИМС ЧЕСТИТ ТИ ИМЕН ДЕН, ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА

# 131
Здравейте,
вече официално си имам план за раждането Simple Smile Ще ми бият упойката доста по-раничко, защото прага ми на болка е много нисичък...  Embarassed Обясни ми най-подробно за белите дробчета, за възможните рискове, за това как се шие ако се наложи епизотомия или перитомия. Вече съм супер спокойна, да се връща ММ да раждам, че ме е страх да не порасне много бебето, тесничък ми е таза и доктора каза, че може и да се закучи. Даже каза, че не е хубаво да пораства много още бебето, сега е 3200. Разкритието вече е 2см, напълно изгладена шийка Simple Smile

rady17 - в една книга четох, че е нормално точно преди раждането да се свалят килограми, защото организма се чистел или нещо такова. Ще намеря и ще ти дам цитат, но не се притеснявай.
wwwaz - карай да върви, нали всичко е наред сега с бебчо и с теб, това е най-важното. Тъпото е, че цялото това отношение малко те стресира и не ти е толкова спокойно за второто бебе примерно. Но всичко се забравя, отново казвам - най-важното е, че всички сте добре Simple Smile
Мисти - някоя мама беше споменала, че това е нормално преди раждането, да се изчисти организма. Нещо като естесвена клизма Simple Smile Радвай се, защото аз пък такъв запек имам, а ме е много страх да се напъвам. Но то нито едното, нито другото е готино....
Сандалка е много права за незаспиването след раждане. На мен точно това ми обясни доктора, че е мнооого важно да не се заспива след раждане, защото не може да се следи състоянието на родилката, а това са 2та най-критични часа. Също така ми обясни за водата - не се давало вода преди раждането, не за да издевателстват над нас, а защото ако се наложи пълна упойка не е хубаво да е пълен стомаха. Най-много някоя марля с водичка да ти слагат на устата.
Джине -  Hug Радвам се, че си добре, спокойна и ти помагат да не те боли:)

# 132
jalina Много добро решение за упойка, определено си е необходимо Simple Smile
Ако мога да върна времето ще искам да ми бият две Grinning

# 133
Честити бебчета на Джина, Кро, Виви и mamy! Да са ви живи и здрави   Hug
Джине, добре звучиш  Hug , за което се радвам.
Весе, добре завърнала се  Hug
Жалина, страхотно си се справила с детската стая!
Данче, да се оправя баткото бързо! И моята в деня преди секциото я хвана разстройство и само я мислех в болницата.
wwwaz , кофти дни си изкарала в болницата, но вече са зад гърба ти, така че гледай напред  Grinning

# 134
 Hug
честито на всички нови мами  Hug  да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват  Hug

Общи условия

Активация на акаунт